واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: ارائه بسته دانش فني توليد هيدروژن با خلوص بالا
در پژوهشگاه صنعت نفت انجام خواهد شد؛تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز:دبير كميته پيل سوختي و هيدروژن در پژوهشگاه صنعت نفت گفت: بسته دانش فني توليد هيدروژن با درجه خلوص 99/99 درصد به منظور كاربرد در پيل هاي سوختي تا پايان سال 88 از سوي محققان پژوهشگاه صنعت نفت ارائه مي شود.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، دكتر "مصطفي دهقاني" با بيان اين مطلب گفت: تحقيق، توسعه و بومي سازي فناوري هاي مورد نياز پيل سوختي با استفاده از برنامه ريزي مدون، از وظايف اين پژوهشگاه است.
وي گفت: اين پژوهشگاه اجراي پروژه هاي تحقيقاتي در باره توليد، خالص سازي و ذخيره سازي هيدروژن با تحقيق و توسعه فناوري هاي «رفورمينگ»، «غشا» و «پلاسما» در قسمت توليد هيدروژن، ساخت نمونه نيمه صنعتي مولد هيدروژن به روش تبديل گاز طبيعي، توسعه فناوري «جاذب»ها و «غشا» در بخش خالص سازي هيدروژن و تحقيق در باره ذخيره سازي هيدروژن با استفاده از جاذب ها و نانو لوله هاي كربني را در دستور كار خود قرار داده است.
دهقاني از ايجاد پايلوت توليد هيدروژن در پژوهشگاه نفت خبر داد و گفت: از آنجا كه تحقيق و توسعه در باره توليد سوخت و زيرساخت هاي سوخت از وظايف اين پژوهشگاه است، ايجاد اين پايلوت بر اساس طرح مصوب وزارت نفت با عنوان «طرح توسعه دانش فني مبدل هاي توليد هيدروژن و گاز سنتز» انجام شد.
وي ادامه داد: اين پايلوت به منظور توليد هيدروژن با خلوص مورد نياز پيل هاي سوختي به ويژه پيل هاي پليمري طراحي و ساخته شد.
دبير كميته پيل سوختي و هيدروژن در پژوهشگاه، خلوص مورد نياز پيل هاي سوختي پليمري را بالاي 99/99 درصد خواند و تصريح كرد: با پژوهش، توسعه و نصب پايلوت توليد هيدروژن با خلوص 95/99 درصد به كار مي برند كه متولي اين دانش نبوده، بلكه از خارج خريداري كرده اند.
به گفته دهقاني، با ايجاد پايلوت توليد هيدروژن اوليه 15 نرمال مترمكعب در پژوهشگاه صنعت نفت، در آينده نزديك كشور توانايي توليد دستگاه هاي توليد هيدروژن و هيدروژن با خلوص بالاتر از 99/99 درصد را خواهد داشت.
وي محصول نهايي اين پايلوت را «سيستم توليد هيدروژن» به منظور استفاده در ايستگاه سوختگيري پيل هاي سوختي با ظرفيت 40 نرمال مترمكعب در ساعت خواند و گفت: تاكنون به ظرفيت 15 نرمال مترمكعب رسيده ايم و بر اساس برنامه ريزي ها قرار است به 40 نرمال مترمكعب برسيم كه براي رسيدن به اين ظرفيت، راكتورها و جاذب هاي توليد شده توسط محققان داخلي با توان لازم طراحي و پيش بيني شده است.
دبير كميته پيل سوختي و هيدروژن در پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اين كه بسته دانش فني تا پايان سال 88 ارائه خواهد شد، تاكيد كرد: در نهايت اين دانش فني به صورت يك بسته تهيه مي شود و در اختيار مراكز صنعتي به منظور توليد هيدروژن يا دستگاه هاي توليد هيدروژن قرار مي گيرد.
انتهاي پيام//
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]