واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: بهروز جعفري در گفتگو با آفتاب پيشنهاد كرد: كارت انتخابات جايگزين شناسنامه، هنگام رأي دادن شود
ممكن است شناسنامهاي بودن در برخي حوزههاي انتخاباتي منجر به سوءاستفادههايي شود چنانكه شايد كساني با شناسنامهاي در حوزههاي مختلف رأي بدهند. تنها راه ايستادن در مقابل اين مشكل، صدور كارت ويژه الكترونيكي انتخابات براي افراد است.
آفتاب: به گفته يك عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي طرح ريشهاي و جامع براي افزايش ضريب امنيت و سلامت انتخابات، لايحه يا طرح جامع قانون انتخابات است كه ميتواند نواقص قانون فعلي انتخابات را رفع كند.
بهروز جعفري نماينده سميرم در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني آفتاب همچنين عنوان كرد به جاي اينكه مقطعي و در زمانهاي مختلف به دنبال اصلاح قانون انتخابات باشيم مثل آن طرح دو فوريتي كه درباره شرايط ثبتنام رياست جمهوري داده شد بايستي لايحه جامع و اصلاحشده قانون انتخابات را تدوين و تصويب كنيم كه همه مباحث مطرح شده در آن لحاظ شده باشد و اطمينان به آراي صندوقها را افزايش دهد.
جعفري همچنين معتقد است: «استفاده از شناسنامه افراد در زمان برگزاري انتخاباتها قابل سوءاستفاده است و بايد براي رفع اين مشكل به فكر جايگزيني كارت انتخابات باشيم».
عضو كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به رواج استفاده از شناسنامه افراد در حين رأيگيريها طبق قانون فعلي متذكر شد: «ممكن است شناسنامهاي بودن در برخي حوزههاي انتخاباتي منجر به سوءاستفادههايي شود چنانكه شايد كساني با شناسنامهاي در حوزههاي مختلف رأي بدهند. تنها راه ايستادن در مقابل اين مشكل، صدور كارت ويژه الكترونيكي انتخابات براي افراد است».
به گفته اين نماينده مجلس رايانهاي شدن انتخابات نيز يكي ديگر از عوامل مهم افزايش سلامت و صحت انتخابات است؛ در انتخابات مجلس هشتم به صورت آزمايشي استفاده از رايانه در برخي شهرها صورت گرفت اما جامع و كامل نبود. اگر زيرساختهاي اين كار فراهم شود و در سراسر كشور آراء صندوقها به صورت رايانهاي جمع آوري و شمارش شوند انتخابات دقيقتر و سالمتر ميشود.
جعفري اظهار كرد: «نميتوان علت اصلي افت يا افزايش ضريب مشاركت مردم در انتخابات را ناشي از اعتماد مردم به رأيگيري و انتخابات دانست اما ميتوان عنوان كرد كه گاهي اعتراض گروهها و احزاب به نحو تأييد صلاحيتها و گاهي هم تبليغات رسانهها درباره انتخابات تواسته است در ميزان حضور مردم پاي صندوقهاي رأي تأثير بگذارد».
وي گفت: «فضاي انتخابات رياست جمهوري در اين دوره خيلي زود داغ شده است و خوشبختانه يا متأسفانه گفتوگوها، مذاكرات و تبليغات سياسي آغاز شده است؛ خوشبختانه به اين معنا كه مردم شناخت بيشتري و فرصت مناسبتتري براي انتخاب كانديداي خود پيدا ميكنند و متأسفانه از اين لحاظ كه در اين يك سال اخير باقي مانده به انتخابات از چندي قبل، تمام امور كشور معطوف و متأثر از اين انتخابات خواهد بود».
نماينده مردم سميرم در خانه ملت با يادآوري فعاليتهاي دو جريان اصلي اصلاحطلب و اصولگرا در انتخابات آتي تصريح كرد: «گروهها و احزاب اصلاحطلب و اصولگرا با توجه به اين كه معمولا كانديدايي خارج از اين دو جريان به منصه ظهور نميرسد يا شانس زيادي براي رأي آوردن ندارد، درصدد اتحاد و وفاق براي اجماع درباره كانديداهايشان هستند».
وي از خاتمي، كروبي، روحاني و نجفي به عنوان كانديداهاي احتمالي اصلاحطلبان و همچنين ازاحمدينژاد، قاليباف و توكلي و رضايي و حدادعادل به عنوان كانديداهاي احتمالي اصولگرايان نام برد و گفت: «اين افراد از كليديترين كانديداهاي فعلي جريانات سياسي هستند».
عضو كميسيون فرهنگي مجلس تأكيد كرد: «ديدگاه گروهها و احزاب هر دو جبهه اصولگرا و اصلاحطلب اين است كه با سازوكار جديدي براي رسيدن به وحدت و توافق تلاش كنند. بنابراين امكان دارد در هر دو جريان وحدت كامل حاصل نشود. اما حداقل تصور ميشود كه وحدت حداكثري در اين جريانات در زمان انتخابات آتي به وجود بيايد».
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي در پايان اين گفتوگو بار ديگر بر ضرورت سلامت برگزاري انتخابات تأكيد و همچنين يادآوري كرد كه طبق قوانين فعلي، كانديداهاي اعلامي ميتوانند در انتخابات رياست جمهوري آتي يك نماينده ناظر بفرستند، چراكه نظارت بر انجام رأيگيري و شمارش آراء نسبت به مجريان و ناظران يك اصل مهم در سلامت انتخابات است».
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]