واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: كنترل بر قيمتها رويايي دست نيافتني...
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز :با وجود پيگيريها و تمهيدات فراوان مسئولين كنترل بر قيمتها به رويايي دست نيافتني براي مردم تبديل شده است .
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران ايسكانيوز ،با اينكه پيش از ماه رمضان وعده اجراي گسترده طرح ضيافت مانند سالهاي گذشته توسط اصناف داده ميشد اما با رسيدن به روزهاي پاياني ماه مبارك اجراي اين طرح در تهران آنقدر كمرنگ بود كه مي توان گفت عملا اجرا نشد.
بسياري از كشورهاي اسلامي در آستانه ماه مبارك رمضان كالاهاي خود به ويژه مواد غذايي را با تخفيفهاي ويژه ارائه ميكنند كه اقدام چند فروشگاه بزرگ زنجيرهاي امارات هم پيش از ماه رمضان امسال در همين راستا بوده است.
از دوسال پيش وزارت بازرگاني طرحي را به نام طرح ضيافت و با مشاركت اصناف براي ارائه بهتر كالا و خدمات در ماه رمضان مطرح كرد كه هدف نهايياش مشابه همان طرحهايي است كه در ديگر كشورهاي اسلامي اجرا ميشود اما به نظر ميرسد اين طرح امسال نتيجه محسوسي در برنداشته است.
آيت الله مكارم شيرازي در ديدار با هيئت رئيسه اصناف قبل از ورود به ماه رمضان با توجه به تجربه كشورهاي اسلامي در تخفيف دادن به مشتريان در ماه مبارك رمضان اشاره كرده و گفته بود: با اين كار رحمت اين ماه در قالب تخفيف دادن به مشتريان و خريداران نشان داده ميشود و من اميدوارم با توجه به اينكه كشور ما يك كشور اسلامي است اين طرح توسط خود مردم اجرا شود.
وي انجام اين كار را نشاندهنده نفوذ فرهنگ ديني در جامعه دانست و تاكيد كرد: از آنجايي كه اين ماه، ماه رحمت و بركت است، دادن تخفيف در كالاها و رساندن اجناس مورد نياز مردم با قيمت مناسب نشان دهنده اين است كه فرهنگ ديني بين مردم رواج دارد.
وي تصريح كرده بود: نكند اين گونه باشد كه قيمتها در ماه رمضان بالا برود كه اگر چنين شود خداوند به ما رحم نميكند و مشمول عنايت خداوند نخواهيم شد.
وي ابراز اميدواري كرده بود: با همت و فعاليت اصناف اين برنامه اسلامي در ماه رمضان عملي شود تا همگان مشمول عنايات خداوند در اين ماه رحمت شوند.
پيش از ماه مبارك رمضان محمدصادق مفتح ـ معاون داخلي وزير بازرگاني گفته بود: طرح ضيافت كه مختص ماه رمضان است با كمك اصناف به طور گستردهتري نسبت به سال قبل برگزار خواهد شد تا اقلام مختلف مردم كه تقاضاي بيشتري براي آنها وجود دارد تامين شود.
وي تصريح كرده بود: همكاري اصناف در سالهاي گذشته براي طرح ضيافت مناسب بوده است.
اما با رسيدن به روزهاي پاياني ماه مبارك رمضان به نظر نميرسد تحرك خاصي در بازار به خاطر اجراي اين طرح به وجود آمده باشد و حتي از حركتهاي تبليغي كه در سال گذشته براي اجراي طرح ضيافت انجام ميشد خبري نيست.
در سال 85 براي اجراي طرح ضيافت دولت مقداري مواد اوليه و كالا در اختيار اتحاديهها و واحدهاي صنفي گذاشت تا با توليد برخي كالاهاي پر مصرف و توزيع آن از فشار تقاضا در بازار كاسته شود؛ به طور مثال اتحاديه قنادان تهران مقداري شكر و روغن با قيمت توزيع دولتي دريافت كرد تا زولبيا و باميه را با قيمت مناسب تهيه كند يا اتحاديههاي گوشت گاوي و گوشت گوسفندي تهران توزيع گوشتهاي يخي وارداتي از برزيل را بر عهده گرفتند.
در سال 86 هم برخي از خدمات خاص با دستور اتحاديهها در ماه مبارك رمضان كاهش پيدا كرد و مقداري روغن و گوشت هم توسط اتحاديهها بين واحدهاي صنفي توزيع شد تا به دست مردم برسد؛ علاوه بر آن پلاكاردهايي در برخي واحدهاي صنفي در مورد طرح ضيافت به چشم ميخورد اما به نظر مي رسد امسال هيچ كدام از موارد فوق تحقق نيافته است.
وزارت بازرگاني مدعي است كه اين طرح يك طرح خودجوش است و بايد توسط خود اصناف اجرا شود اما اصناف اذعان ميكنند بدون كمك دولت و در اختيار داشتن مواد اوليه و كالاها با قيمتهاي دولتي قادر به اجراي طرح نيستند.
اصناف با اين عنوان كه وظيفه آنها توزيع صحيح است از اينكه كالايي با قيمتهاي مناسب براي توزيع در اختيار آنها قرار نگرفته گله دارند و اين موضوع را مهمترين دليل به انجام نرسيدن طرح ضيافت ميدانند.
قاسم نودهفراهاني ـ رييس مجمع امور صنفي توزيعي، خدماتي تهران ـ درباره طرح ضيافت به ايسكانيوز گفت: زماني وزارت بازرگاني كالاهايي داشت كه براي توزيع با قيمت مناسب در اختيار اصناف قرار ميداد اما اكنون بازرگاني كالايي توزيع نميكند.
وي ادامه ميدهد: اين طرح، طرحي است كه توسط اصناف و با همكاري وزارت بازرگاني اجرا ميشد و ما قصد داريم آن را به تمامي مناسبتهاي سال مثل ايام محرم، ايام ذيالحجه و عيد نوروز تعميم دهيم و به همين مناسبت نام آن هم عوض خواهد شد.
وي ابراز اميدواري كرد ،كه فرهنگ انصافمداري در ايام ماه مبارك رمضان در اصناف با گسترش طرحهايي مثل ضيافت گسترش پيدا كند.
علاوه بر اين امسال توزيع گوشت قرمز و مرغ در واحدهاي صنفي با چالشهاي عمدهاي روبرو بوده و تا كنون توزيع گستردهاي به دليل مخالفتهاي سازمان دامپزشكي با توزيع گوشت قرمز و مرغ در واحدهاي صنفي انجام نشده است.
با اين وجود در مورد بحث اطلاعرساني و تبليغات هم كه سال گذشته نسبتا مناسب بود امسال كمتر پلاكارد و پوستري در مورد طرح ضيافت در مغازهها به چشم ميخورد.
در اين زمينه محمد صادق مفتح ـ معاون وزير بازرگاني ـ درباره طرح ضيافت و اجراي ضعيف آن در سال جاري ميگويد: اجراي اين طرح حداقل در شهرري مطلوب بوده است به طوري كه حدود 285 واحد مشاركت داشتهاند و در تهران نيز بيش از دو هزار واحد صنفي در طرح ضيافت مشاركت كردند.
با اين حال به نظر ميرسد از طرح ضيافت كه قرار بود به منظور ارائه تخفيف در كالاها امسال به طور گستردهتري اجرا شود جز اسم، چيزي باقي نمانده است.
***رييس شوراي اصناف :راه مقابله با گرانيها عزم ملي مردم و همكاري آنها با بازرسان اصناف است
محمد آزاد رييس شوراي اصناف كشور در گفت و گو با خبرنگار ايسكانيوز گفت : قيمت گذاري كالاها در داخل كشور از مبدا دچار مشكل ونقص است ، بسياري از توليد كنندگان همواره اعلام مي كنند كه بهاي بسياري از نهاده ها در بخش هاي مختلف اقتصادي گران شده و به همين دليل توليد كالاها در كشور، هزينه بر مي باشد.
رييس شوراي اصناف كشور تاكيد كرد: مسئوليت نظارت بر قيمت ها، بر عهده نهادهاي معيني در كشور است ،افزايش قيمت مواد پروتئيني برعهده وزارت جهاد كشاورزي است و اين وزاتخانه بايد اعلام كند با توجه به افزايش قيمت نهاده هاي كشاورزي، قيمت گوشت هاي قرمز و سفيد و همچنين مواد لبني چه ميزان بايد باشد.
آزاد در ادامه با اشاره به وظايف ساير دستگاه ها در اين عرصه و نظارت دقيق تر بر روي قيمتهاي كالاها در سطح شهر گفت : شركت پشتيباني دام و طيور كشور، وظيفه ذخيره سازي گوشت هاي قرمز و سفيد را بر عهده دارد و قادر است نهاده هاي دامي را وارد كند و يا خريد داخلي انجام دهد ، بنابراين درصورتي كه قيمت مواد پروتئيني در كشور افزايش يابد ، نهادها ي ذيل ربط بايد پاسخگوي افزايش قيمت باشند.
وي در ادامه اظهار داشت: توليد كنندگان مواد پروتئيني گلايه دارند كه قيمت نهاده هاي دامي نظير علوفه و يا دان مرغ روند افزايشي دارد و در نتيجه قيمت كالاهاي پروتئيني توليدي، به تبع آن گران شده است.
رئيس شوراي اصناف در پاسخ به سوال خبرنگار ايسكانيوز در خصوص گراني تصاعدي برخي از كالاها گفت: افزايش قيمت كالاهايي نظير پودر شوينده ، ماكاروني ، كنسرو و ... بر عهده مستقيم سازمان حمايت از مصرف كننده و توليد كننده است و اين سازمان بايد در مقابل اين مهم پاسخگو باشد. بايد نظارت دقيقي بر قيمت گذاري كالاها انجام دهد.
وي با اشاره به فعاليت اصناف كشور گفت: شوراي اصناف كشور براي اينكه يقين داشته باشد كه قيمت كالاها واقعي هستند، دستورهاي لازم را به واحدهاي صنفي ابلاغ كرده است و بازرسان اصناف كشور تلاش مي كنند تا قيمت تمامي كالاها را تحت نظارت داشته باشند و از هر گونه تضرر به مصرف كنندگان ، جلوگيري شود.
وي با اشاره به برگزاري نمايشگاه هاي پاييزه در كشور گفت: برگزاري نمايشگاه هاي پاييزه در كشور به تعديل قيمت ها كمك مي كنند و اصناف با رعايت قيمت هاي مصوب مي توانند كالاهاي خود را در اين نمايشگاه ها، عرضه كنند.
آزاد در ارتباط با فعاليت بازرسان در نمايشگاه هاي پاييزه گفت : تعداد كل بازرسان يادشده بيش از 2 هزار نفر است كه در 285 نمايشگاه پاييزه در سراسر كشور فعاليت مي كنند.
به گزارش ايسكانيوز ،با اشاره به فعاليت بازرسان اصناف تلاش مي شود تعداد بازرسان اصناف كشوربه منظور كنترل قيمت ها ، تا پايان امسال به سه برابر افزايش يابد.
محمد آزاد در پايان مردم را به همكاري با بازرسان و واحدهاي صنفي فرا خواند و يك عزم ملي را در مقابله با گران و كم فروشي دانست.
***نظارت بر بازار با هدف جلوگيري از افزايش قيمت ها
صادقي معاون نظارت و بازرسي سازمان بازرگاني استان تهران با بيان اين مطلب افزود: در ادامه كنترل و نظارت بر بازار با هدف جلوگيري از افزايش بي رويه قيمت ها، از ابتداي تيرماه نيز تيم هاي تخصصي اين معاونت بر عملكرد شركت هاي توليد كننده، توزيع كننده و وارد كننده نظارت ويژه اي اعمال مي كنند.
وي اظهار اشت با تمهيداتي در صدد كنترل و نظارت دقيق تر از قبل در ايام ماه رمضان پيش بيني شده است .
وي ادامه داد: بر همين اساس طي چند روز گذشته پرونده چندين شركت بزرگ، مورد بررسي كارشناسان اين معاونت قرار گرفته و تعداد 10 شركت متخلف شناسايي و پرونده هاي وي با ارزش ريالي مجموع پنج ميليارد و 423 ميليون و 858 هزار ريال به اداره كل تعزيرات حكومتي استان تهران ارجاع شد.
معاون نظارت و بازرسي اضافه كرد:در همين راستا، شش شركت توليد كننده مواد غذايي كه اقدام به افزايش بي رويه قيمت محصولات خود كرده و يا با رعايت نكردن حاشيه سود قانوني، باعث افزايش قيمت فروش كالاها شده بودند، با پرونده هاي به ارزش مجموع سه ميليارد و 274 ميليون و 563 هزار ريال به مراجع ذي صلاح معرفي شدند.
وي درخصوص بازرسي از شركت هاي توليد كننده مواد شوينده و مواد بهداشتي و آرايشي اعلام كرد: در ادامه نظارت كارشناسان اين معاونت بر عملكرد چنين شركت هايي، سه شركت بزرگ متخلف شناسايي و پرونده هاي شان با ارزش 366 ميليون و 135 هزار به تغزيرات حكومتي ارسال شده است.
صادقي درخصوص نظارت بر شركت هاي وارد كننده گفت: كارشناسان اداره نظارت بر كالا و خدمات اين معاونت پس از بررسي مدارك مربوط به اين شركت ها، موفق به شناسايي يك شركت متخلف شدند كه اين شركت، به علت اقدام به عملي كه باعث قيمت كالاها به زيان خريداران شده با پرونده اي به ارزش گران فروشي يك ميليارد و 783 ميليون و 160 هزار ريال به مراجع ذيربط معرفي شد. /144/125
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 371]