واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /وضعيت رويت پذيري هلال ماه شوال ١٤٢٩ در جهان/ ركورددار جهاني رويت هلال ماههاي جوان: هلال ماه شوال، شامگاه سه شنبه با ابزار اپتيكي در ايران قابل رويت است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي
ركوردار جهاني رويت هلال ماههاي جوان با بيان اين كه براساس محاسبات نجومي، هلال ماه شوال 1429 در شامگاه دوشنبه جز در مناطقي از آمريكاي جنوبي و غرب اقيانوس آرام جنوبي در هيچ نقطهاي از جهان با هيچ ابزاري و تحت هيچ شرايطي قابل رويت نيست، اظهار كرد: در شامگاه سهشنبه، هلال ماه شوال در شرق، مركز، غرب و جنوب كشور با ابزار اپتيكي متعارف قابل رويت است.
سيد محسن قاضي ميرسعيد، عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبري و ركورددار جهاني رويت هلال ماههاي جوان درباره وضعيت رويتپذيري هلال ماه شوال 1429 به خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) خاطرنشان كرد: شامگاه سه شنبه هرچه به سمت جنوب كشور برويم هلال ماه وضعيت رويت پذيري بهتري دارد. در عين حال، هلال ماه شوال در هيچ نقطه اي از ايران به دليل ارتفاع و نيز مدت مكث كم آن با چشم غير مسلح قابل رويت نميباشد.
وي تصريح كرد: لحظه مقارنه ماه و خورشيد، ساعت 8 و 12 دقيقه و 14 ثانيه به وقت بين المللي و ساعت 11 و 42 دقيقه و 14 ثانيه روز دوشنبه 8 مهر ماه 1387 هجري شمسي به ساعت رسمي ايران، برابر با 28 ماه مبارك رمضان 1429 هجري قمري مطابق با 29 سپتامبر سال 2008 ميلادي است.
قاضي ميرسعيد در ادامه درباره رويتپذيري هلال ماه شوال در مناطق مختلف جهان در شامگاه دوشنبه گفت: در شامگاه دوشنبه در امريكاي شمالي و امريكاي مركزي هلال ماه شوال تحت هيچ شرايطي حتي با ابزارهاي اپتيكي قوي نيز قابل رويت نيست. هلال ماه فقط در مركز و جنوب كشور شيلي و در جنوب كشور ارژانتين با ابزار اپتيكي قابل رويت است، همچنين اين هلال در غرب اقيانوس آرام جنوبي با چشم غير مسلح در شرايط آب و هواي بسيار خوب با چشم غير مسلح براي افراد تيز بين و با مهارت قابل رويت است. هلال ماه رمضان در ساير نقاط دنيا در شامگاه دوشنبه با هيچ ابزاري و تحت هيچ شرايطي قابل رويت نمي باشد.
وي تصريح كرد: 24 ساعت بعد زماني كه ماه از خورشيد فاصله مي گيرد شرايط ماه به گونهاي است كه هلال ماه در مناطقي از كره زمين قابل رويت است. البته به دليل قرار داشتن ماه در عرض دايره البروجي منفي و همچنين قرار داشتن ماه در اوج و .. ، هلال ماه در بسياري از مناطق نيم كره شمالي نيز در غروب روز سه شنبه قابل رويت نخواهد بود.
ركوردار جهاني رويت هلال در ادامه به ايسنا گفت: هلال ماه رمضان در شامگاه سه شنبه 9 مهر ماه 1387 در شمال قاره آمريكا حتي با ابزار نيز ديده نخواهد شد اما در شرق، مركز و غرب آمريكاي شمالي با ابزار اپتيكي و در جنوب آن با چشم غير مسلح قابل رويت مي باشد. همچنين اين هلال در تمام مناطق آمريكاي مركزي و آمريكاي جنوبي به راحتي با چشم غير مسلح قابل رويت مي باشد. هلال ماه رمضان در شامگاه سه شنبه در جنوب كشورهاي پرتغال، اسپانيا و ايتاليا و همچنين در يونان و قبرس با ابزار اپتيكي قابل رويت مي باشد. اين هلال در هيچ كشور اروپايي ديگري حتي با ابزار قابل رويت نخواهد بود.
قاضي ميرسعيد درباره وضعيت رويتپذيري هلال ماه شوال در آفريقا و اقيانوسيه در شامگاه سه شنبه نيز گفت: شامگاه سهشنبه، هلال ماه شوال در شرق، مركز، غرب و جنوب قاره افريقا با چشم غير مسلح قابل رويت است، همچنين اين هلال در مناطق شمالي قاره افريقا فقط با ابزار اپتيكي قابل رويت مي باشد. هلال ماه رمضان در شامگاه سه شنبه در سراسر قاره اقيانوسيه با چشم غير مسلح قابل رويت است.
وي خاطرنشان كرد: در قاره آسيا، هلال ماه رمضان در غروب سه شنبه در كشورهاي لبنان، فلسطين، جنوب سوريه، منتها اليه جنوب غربي تركيه، اردن، مركز و جنوب عراق، كشورهاي حاشيه خليج فارس، مركز و جنوب ايران، مركز و جنوب افغانستان، مركز و جنوب پاكستان، منتها اليه جنوب غربي چين و شمال كشور عربستان با ابزار اپتيكي و در مركز و جنوب عربستان، يمن، عمان، مركز و جنوب هندوستان و كشورهاي مالزي و اندونزي با چشم غير مسلح رويت خواهد شد. اين هلال در مركز، شرق و شمال قاره پهناور آسيا حتي با ابزار اپتيكي قابل مشاهده نخواهد بود.
به گفته وي، اگر بر روي نقشه ايران، خط شاخصي از شهر نوسود در غرب تا شهر طبس(بالاتر از بيرجند) در شرق ترسيم كنيم، رويت هلال شوال در بالاي خط مذكور با ابزار اپتيكي قوي غير ممكن نيست اما هر چه از خط مذكور به سمت شمال برويم احتمال رويت با ابزار نيرومند نيز ضعيف مي شود يا حتي ممكن است در مناطق شمالي تر هلال ماه ديده نشود.
انتهاي پيام
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]