تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805717460




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نفس‌هاي ناموزون لوزه سومي‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: نفس‌هاي ناموزون لوزه سومي‌ها
جام جم آنلاين: سرماخوردگي مداوم، خرخر كردن‌هاي شبانه و بي‌اشتهايي از علايم هشداردهنده‌اي است كه به محض مشاهده در كودكان نبايد بسادگي از كنار آن گذشت و با مراجعه به پزشك و تشخيص به‌موقع التهاب لوزه‌ها، مي‌توان با نسخه‌اي ساده، اين بيماري را درمان كرد.


پزشكان متخصص معتقدند در غير اين صورت براي درمان اين بيماري گاه كار به مصرف آنتي‌بيوتيك، تزريق و حتي عمل جراحي كشيده مي‌شود.

دكتر عليرضا قدسي‌زاد، جراح و متخصص گوش و حلق و بيني در گفتگو با «جام‌جم» اظهار مي‌كند: لوزه نوعي بافت لنفاوي است كه معمولا تا 5 سالگي در كودكان رشد كرده و پس از اين سن، كم‌كم تحليل مي‌رود.

به گفته وي بافت لوزه در 3 قسمت از ناحيه گلو قرار گرفته است؛ يكي در دو ناحيه لوزه‌هاي طرفين كه همه مي‌توانند آن را در آيينه بينند (لوزه‌‌هاي كامي)‌ كه معمولا اين لوزه‌ها نسوجي هستند كه به عنوان نگهبانان بدن در مقابل حملات ميكروبي و سرماخوردگي‌ها متورم مي‌شوند و با تب و لرز و علايم عمومي همراه است كه در اين شرايط اگر كودك سالانه بيش از 3 بار دچار آنژين چركي يا التهاب لوزه‌ها (چركي)‌ شود، بايد هر چه سريع‌تر نسبت به برداشتن لوزه‌ها اقدام كرد و لوزه سوم كه بافت نسج لنفاوي است و گلبول‌هاي سفيد (سربازان بدن)‌ در اين نسج قرار دارند.

گفتني است طبق نظر پزشكان متخصص اگر وجود لوزه‌ها، مشكلي در تنفس ايجاد نكرد، احتياجي به برداشتن آن نيست ولي برداشتن لوزه در بزرگسالان بيشتر به دليل بوي بد دهان است كه به علت گير كردن مواد غذايي در كريپت‌هاي لوزه (لابه‌لاي آن نسوج)‌ بوي بد دهان ايجاد مي‌‌شود.

اين پزشك متخصص گوش و حلق و بيني مي‌افزايد: لوزه سوم همان بافت لوزه‌هاي كامي است كه در پشت بيني و زبان كوچك قرار گرفته است كه براي ديدن آن احتياج به گرفتن عكس از نيم‌رخ كودك است.

علايم و عوارض لوزه سوم‌

دكتر قدسي‌زاد، خر و پف‌هاي شبانه، با دهان باز خوابيدن، اشتهاي كم و تو دماغي صحبت كردن را از علايم لوزه سوم (لوزه حلقي)‌ بيان كرده و يادآور مي‌شود: در صورت عدم درمان به موقع اين عارضه، مشكلات تنفسي و كاهش شنوايي به دليل جمع شدن مايع پشت پرده گوش به وجود خواهد آمد و مي‌توان يكي از مهم‌ترين علل سينوزيت در كودكان را لوزه سوم ذكر كرد كه نخستين قدم در بهبود آن برداشتن لوزه سوم بزرگ است.

تغيير شكل فك و صورت يكي از مهم‌ترين عوارض اين بيماري است كه شخص به دليل تنفس از راه دهان، دهانش همانند دهان ماهي نيمه باز و بيني‌اش كوچك مي‌ماند كه اين نوع قيافه، به قيافه آدنوئيد (لوزه سومي)‌ معروف است كه اولين راه پيشنهادي، راديولوژي و گرفتن عكس از نيم‌رخ است كه در صورت بزرگ بودن لوزه، بيمار بايد عمل جراحي شود.

دكتر قدسي‌زاد ضمن اشاره به اين مطلب مي‌افزايد: «تب رماتيسمي» يكي از مهم‌ترين و خطرناك‌ترين عوارض اين بيماري است كه در آن بافت دريچه‌هاي قلبي بر اثر رسوب آنتي‌ژن ميكروبي درگير مي‌شود كه معمولا در اين شرايط بدن به اين آنتي‌ژن پاسخ داده و رسوب بر اثر مقابله بدن با ميكروب به وجود آمده و دريچه‌هاي قلب را بتدريج ضخيم و دچار تنگي مي‌كند.

گفته مي‌شود در معاينات افرادي كه دچار آنژين چركي مي‌شوند، زنجيره‌هاي لنفاوي جلوي گردن، همانند دانه‌هاي تسبيح بزرگ شده و موجبات ترس و دلهره والدين را فراهم مي‌آورد در صورتي كه اين دانه‌ها بافت‌هاي دفاعي بدن را تشكيل مي‌دهند و آنچه مهم است كنترل و كاهش تب در كودكان است كه در اين مواقع پاشويه و مصرف قرص و قطره استامينوفن الزامي است.

اين پزشك متخصص، كشت گلو را در درمان‌هايي كه به آنتي‌بيوتيك پاسخي نمي‌دهند بسيار مهم خوانده و خاطرنشان مي‌كند؛ برخي ميكروب‌ها به آنتي‌بيوتيك‌ها پاسخ نمي‌دهند، در نتيجه بهترين راه استفاده از ساير داروهاست كه طبق نظر پزشك تجويز مي‌شود.

به گفته وي زكام را نبايد با آنژين چركي اشتباه گرفت، چراكه در بيماري زكام، ويروس نقش دارد، در صورتي كه در آنژين‌هاي چركي، برخي از ويروس‌ها باعث بروز اين بيماري مي‌شوند، ولي مي‌توان بدن درد، دردهاي عضلاني، استخواني، بي‌حالي و بي‌اشتهايي را از علايم آنژين چركي ذكر كرد. همچنين ديده شده است كه برخي از اين آنژين‌هاي چركي همراه با دانه‌هاي «مخملك» همراهند.

توصيه‌هاي پزشكي‌

گاهي كودكان تا ساليان سال از راه دهان تنفس مي‌كنند و والدين اين رفتار او را پاي آلرژي و حساسيت مي‌گذارند كه اشتباهي سخت مهلك است، چراكه ممكن است با گذشت زمان، گوش كودك سنگين شده و از آنجا كه دندان‌ها در معرض مستقيم هوا قرار مي‌گيرند، بزاق قدرت پوشش اين دندان‌ها را نداشته و پوسيدگي و به همراه آن از رديف خارج شدن دندان‌ها رخ مي‌دهد، دكتر قدسي‌زاد با بيان اين مطلب اظهار مي‌كند؛ برداشتن لوزه سوم كودكان ظرف مدت چند دقيقه همراه با بيهوشي عمومي، بدون هيچ‌گونه خونريزي شديد انجام مي‌شود.وي همچنين اين بيماري را نوعي بيماري فاميلي و نه بيماري ارثي معرفي مي‌كند كه بيماري «زكام» مي‌تواند يكي از عوامل تشديدكننده آن محسوب شود.

دستورهاي بعد از عمل جراحي‌

متخصصان بر اين عقيده‌اند كه كودك پس از انجام عمل جراحي لوزه سوم مي‌تواند با استراحت، نوشيدن مايعات سرد به مدت يك هفته و از هفته دوم خوردن غذاهاي نرم، شستن مرتب دهان با سرم شستشو، مصرف داروهاي تجويز شده شامل آنتي‌بيوتيك و مسكن و مراجعه فوري به پزشك در صورت تب بالاي 38 درجه و تهوع، سلامتي خود را به دست آورد.
 دوشنبه 8 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 488]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن