واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: لباس فرم مدارس والدين شيرازي راسردرگم كرد مادريك دانشآموز:لباسها درنهايت بيسليقگي است! رييس شوراي آموزش وپروش:به دنبال نظمبخشي به پوشاك وپوشش مدارس هستيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - شيراز
سرويس: شهرستانها
با گذشت چندين روز از آغاز سال تحصيلي جديد، محدوديتهاي اعمال شده از سوي مدارس شيراز براي خريد پوشاك دانشآموزي، خانوادهها را با چالش روبرو كرده است، به رغم مصوبه شوراي آموزش و پرورش شيراز در راستاي تنوع بخشي به رنگ و مدل پوشاك مدارس، اما محدوديت اعمال شده براي خريد از مراكز توليدي، خانوادههاي دانش آموزان را با چالش روبرو كرده است؛ به گونهاي كه پدر يكي از دختران دانشآموز دوره ابتدايي به خبرنگار ايسنا گفت: مدرسه ما را مجبور كرده كه لباس فرم دخترم را فقط از يك كارگاه توليدي خاص خريداري كنيم.
به گزارش خبرنگار ايسنا، منطقه فارس، وي گفت: هرچند قيمت اين لباس مناسب است، اما از نظر دوخت و كيفيت پارچه چندان مناسب نيست.
اين ولي دانشآموز ادامه داد: چندين بار به كارگاه معرفي شده توسط مدرسه مراجعه كردهايم و يك مانتو و شلوار مطابق فرم مدرسه دخترانه خريداري كرديم، اما متناسب با اندام دخترم نبود ضمن اينكه سايزهاي قبلي و بعدي هم در وضعيت بدتري قرار داشتند.
وي خاطرنشان كرد: مسؤول كارگاه توليدي با توجه به اينكه خود را بي نياز از رقابت ميدانست، با بدترين شكل با ما برخورد ميكرد و حاضر نبود پوشاك خريداري شده را اصلاح كند.
مادر يكي ديگر از دختران دانش آموز به ايسنا گفت: مدرسه دخترم ما را به كارگاهي فرستاد كه كاركنان آن كمترين شئون و حجاب را رعايت نميكردند و در حالي كه كارگران زن و مرد با هم در آنجا كار مي كردند و اين براي من و دخترم بسيار زننده بود.
وي گفت: وقتي با شوهرم به اين كارگاه مراجعه كرديم كه لباس اسلامي براي طول سال تحصيلي خريداري كنيم، خانمهاي كارگر آن پوشش مناسب اسلامي را نداشتند و اعتراض ما را با اعتراض پاسخ دادند.
اين شهروند شيرازي گفت: وقتي قرار است كار فرهنگي كنيم نبايد حكايت « رطب خورده، منع رطب چون كند » باشد و بر فروشندگان و توليدكنندگان كمترين نظارت هم نباشد.
وي ادامه داد: علاوه بر اين توليدات اين كارگاه در مقايسه با توليداتي كه ساليان گذشته از اصناف خريداري مي كرديم، اصلاً قابل قبول نبود و از نظر دوخت و جنس حداقل كيفيت لحاظ شده بود.
يكي ديگر از شهروندان شيرازي با تكرار ادعاهاي يادشده گفت: خريد از توليدكنندگان انحصاري مانع از رقابت در بازار ميشود.
وي گفت: ساليان قبل كه لباس فرم مدارس را از اصناف خريداري مي كرديم، حداقل رقابت در بين توزيع كنندگان بود و مغازهداران سعي مي كردند لباسهايي با كيفيت را از كارگاههاي توليدي بخواهند و به مشتريان عرضه كنند.
اين پدر كه 2 دختر دانشآموز در حال تحصيل در دوره راهنمايي و دبيرستان دارد، به ايسنا گفت: ورود دولتيان به امور باعث سخت تر شدن مسائل ميشود، عدهاي بدون هرگونه تجربه دور هم مينشينند و بدون حضور يك رييس مدرسه و يك ولي دانشآموز تصميمگيري ميكنند.
وي خاطرنشان كرد: براي هر كدام از دخترها، من را به كارگاهي فرستادند، مديران مدارس هم از قبول هرگونه مسئوليت در اين خصوص خودداري ميكنند و فقط به مصوبه شوراي آموزش و پرورش استناد ميكنند و ميگويند:« ما فقط با اين شرايط دختر شما را به مدرسه راه ميدهيم».
گفتني است كه برخي از مدارس شيراز از جمله مدارس مربوط به فرزندان فرهنگيان فاقد هرگونه لباس فرم براي دانشآموزان است و تاكنون كه چند روز از بازگشايي مدارس گذشته دانشآموزان اين مدارس با لباس عادي در مدرسه حضور مييابد و همين باعث اعتراض خانوادههاي دانش آموزان ديگر مدارس شده است.
ولي يكي از دانش آموزان مدارس فرهنگيان به ايسنا گفت: تاكنون براي لباس فرم مدرسه هيچ اعلامي صورت نگرفته است.
وي البته نگران بود در صورتي كه در شرايط فعلي مدرسه، دانشآموزان را ملزم به پوشيدن لباس فرم كند، نتوانند لباس مطلوب و موردنظر را تهيه كنند.
مادر يك دانشآموز نيز كه خود فرهنگي بود به خبرنگار ايسنا گفت:طراحي لباسها در نهايت بيسليقگي و قديمي است، به عنوان مثال لباس فرم دختر من مثل زماني است كه خود به كودكستان ميرفتم، با اين تفاوت كه پوشيدن و در آوردن لباس فرم ما در كودكي بسيار آسان بود، اما دخترم نميتواند لباس فرمش را به تنهايي بپوشد و بيرون آورد، بنابراين من نگران روزهايي هستم كه كلاس دارم و دخترم به تنهايي در منزل است.
پدر يكي از دانشآموزان در همين كارگاه با ابراز تأسف از عدم نظارت اداره اماكن نيروي انتظامي بر اين مسائل گفت: من چگونه ميتوانم با دخترم از كارگاهي خريداري كنم كه كارگران آن اينگونه بيحجاب پشت چرخ خياطي نشستهاند.
وي گفت: تا به حال از شهر صدرا چندين بار به اين كارگاه مراجعه كرده ام كه كرايه اي چندين برابر پول مانتو شلوار دخترم پرداخت كرده ام.
مدير كارگاه هم حاضر به پاسخگويي به خبرنگار ايسنا نشد.
در يكي از كارگاههاي خيريه حامي افراد ناشنوا و نابينا رضايت والدين از توليدات اين كارگاه وجود دارد، يكي از والدين دانش آموزان كه براي تحويل لباس فرم فرزند خود به اين كارگاه مراجعه كرده بود، به خبرنگار ايسنا گفت: توليدات اين كارگاه كيفيت خوبي دارند و اصلاح دوخت و سايز هم در كمال ادب و احترام انجام دادهاند.
وي گفت: البته مدرسه فقط توليدات اين كارگاه را توصيه كرده و قبول ميكند و ما فقط مجبور بوديم از اين كارگاه خريداري كنيم بنابراين از كيفيت و قيمت ديگر كارگاهها اطلاعي نداريم.
به گزارش ايسنا، ابراهيم عزيزي رئيس شوراي آموزش و پرورش و فرماندار شيراز در اين خصوص گفت: 52 نمونه لباس دخترانه مدارس به تأييد شوراي آموزش و پرورش شيراز رسيده و در قالب يك CD به مدارس ابلاغ شده است.
وي گفت: برابر مصوبه شوراي آموزش و پرورش شيراز مديران مدارس بايد با مشورت اوليا و شوراي دانش آموزي مدرسه نسبت به انتخاب يك نمونه از 52 نمونه اعلام شده، اقدام كنند.
عزيزي خاطرنشان كرد: در انتخاب 52 نمونه بر بكارگيري رنگها و مدلهاي شاد و البته مطابق با موازين اسلامي تأكيد شده است.
وي با بيان اينكه به دنبال نظم بخشي به پوشاك و پوشش مدارس هستيم افزود: ايجاد برابري و عدالت پوشاك، كاهش مسائل اخلاقي، حذف كارگاهها و توزيع كنندگان غيرمجاز، بهبود كيفيت توليدات و كاهش فشارهاي اقتصادي بر خانواده ها مهم ترين سياست هايي بود كه در طرح يكسان سازي پوشاك مدارس دنبال مي كرديم.
وي گفت: بر اساس اين طرح با همكاري مجامع امور صنفي تنها توليد كنندگان پوشاك داراي مجوز و پروانه قادر به توليد پوشاك مدرسه هستند و صنف توزيع كننده داراي پروانه كسب نيز موظف به توزيع آن هستند.
انتهاي پيام
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4456]