واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس اتحاديه هتلداران خراسان رضوي: در بعضي از نقاط كشور اماكن اقامتي مناسب نداريم استاندارد هتلها در مشهد بينالمللي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: شهرستانها
رييس اتحاديه هتلداران خراسان رضوي گفت: مهمانسراهاي دولتي بخش عظيمي از گردشگران داخلي را جذب مي كنند و اين مغاير با اصل 44 قانون اساسي است.
محمد قانعي در گفتوگو با خبرنگار گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان، تصريح كرد: بر روي اين اماكن هيچگونه نظارت سازماندهي شدهاي وجود ندارد و معمولا نكات ايمني، بهداشتي و امنيتي و نيز استانداردهاي مرتبط با هتلداري در آنها رعايت نميشود.
رييس اتحاديه هتلداران خراسان رضوي گفت: آمار افرادي كه در اين اماكن اقامت دارند به هيچ وجه ثبت و كنترل نمي شود.
وي با بيان اين كه واگذاري هتلهاي دولتي در مشهد متفاوت و قدري پيچيده است، گفت: واگذاري هتلهاي دولتي به بخش خصوصي امر مثبتي است كه در مورد هتل لاله انجام شده و هتل پارس نيز در دست اقدام و بررسي است كه اميد است بهزودي به نتيجه برسد.
قانعي اظهار كرد: هر چند در مشهد با وجود بيش از 20 ميليون زاير و گردشگر و درآمدهاي ناشي از عوارض واريزي به حساب شهرداري انتظار خدمات بيشتري از سوي اين سازمان مي رود، با اين وجود بافت قديمي و فرسوده مركزي شهر نيز براي ارائه خدمات آمادگي ندارند و اين به دور از انصاف است كه زحمات شهرداري ناديده گرفته شود.
وي تاكيد كرد: برابر يكي از مفاد قانون، شهرداريها هزينهها و حقوق مربوط به صدور پروانه ساختمان هتلها را بايد پس از زمان شروع بهرهبرداري و به صورت اقساط با شرايط ويژه دريافت شود كه متاسفانه اين امر در مشهد رعايت نمي شود و هتلها از اين امتياز محروم هستند.
قانعي با بيان اينكه متاسفانه هتلهاي استان با مشكلات عديدهاي مواجه هستند كه مهمتر از همه پديده نامناسب زواركشي است، افزود: اين امر باعث شده ميهمانان و مسافران هتلها به منازل شخصي و اماكن بدون مجوز هدايت شوند.
وي گفت: فصلي بودن ميهمان و مسافران مشهد نيز براي هتلها گرفتاريهاي خاصي به وجود آورده است كه تا چندي پيش اجراي طرح ترافيك محدوده حرم مطهر بر اين مشكلات افزوده بود.
وي مشكل ديگر هتلها را تفاوت پرداخت حق بيمه كاركنان در وجه تامين اجتماعي دانست و گفت: هتلها تنها واحدهايي هستند كه از فرمول 30 درصد حق بيمه نمي توانند استفاده كنند و در اين مورد گرفتار ظلم مضاعفي هستند، زيرا هتلها با افزايش فوقالعادهاي نسبت به ساير صنوف حق بيمه پرداخت مي كنند كه اين امر ميتواند به رونق گردشگري لطمه وارد كند.
قانعي اذعان داشت: مطمئنا طرح ترافيكي اثرات منفي بر ميزان جذب توريست و گردشگر داشته است زيرا ايجاد محدوديت براي هيچ كس خوشايند نيست.
وي افزود: البته لزوم اجراي اين طرح بركسي پوشيده نيست ولي بايد براي گردشگران محدوديتي ايجاد نمي شد و اين امر ميتوانست با توجه به مشخص بودن شماره پلاك اتومبيل گردشگران به راحتي اجرا مي شد.
قانعي خاطر نشان كرد: وقتي براي اتومبيل افراد مقيم محدوده طرح، كارت ويژه تردد صادر مي شود چرا براي هتلها و اماكن با ظرفيتهاي بسيار بيشتر از منازل كه نياز فوقالعاده به حملونقل و تدارك دارند، هيچ مساعدتي صورت نميپذيرد.
وي اظهار كرد: طبق دستور سازمان استاندارد بايد همه نهادها و ارگانهاي سطح استان براي ساماندهي اماكن اقامتي مربوطه اقدام ميكردند ولي هنوز آمار دقيقي از تعداد اماكن اقامتي و هتلهاي دولتي در استان وجود ندارد زيرا تعداد زيادي از واحدهاي اقامتي كه داراي حداقل امكاناتاند، تحت نظارت نهادها و ارگانهاي دولتي اداره مي شوند، آماري از نوع فعاليت و امكانات خود ارائه نكرده اند.
وي گفت: با وجود درج چند مرحله آگهي در روزنامهها و رسانهها و نيز دستور كتبي استانداري در اين زمينه توصيفي حاصل نشده كه البته با اعلام رسمي محل جديد ستاد ساماندهي زايرسراها و واحدهاي اقامتي دولتي كه با هماهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و اتحاديه هتلداران خراسان رضوي شروع به فعاليت كرده است، اميد است اين امر به نتيجه برسد.
وي سطح امكانات و ارائه خدمات در استان خراسان رضوي را از خيلي نقاط كشور برتر دانست و عنوان كرد: هتلهاي استان با توجه به نرخ و درجهاي كه در آن قرار گرفته اند، از همه كشورها مناسبتر هستند.
وي اظهار داشت: اميدواريم با استانداردسازي و تطبيق استاندارد هتلها بتوانيم به خدماتدهي يكساني براي همه هتل ها در سراسر كشور برسيم ولي نمي توان انتظار داشت هتلي در جوار بارگاه امام هشتم با موقعيت جغرافيايي خاص و ارزش زياد بهاي زمين، نرخ مشابه با هتلهاي حاشيه شهر و كوچههاي فرعي داشته باشد.
وي با بيان اينكه استاندارد هتلها در مشهد تقريبا بينالمللي است، تاكيد كرد: به دليل اينكه مخاطبين هتلها اغلب فراملي است، استاندارد هتلها در مشهد تقريبا بينالمللي مي باشند.
قانعي افزود: البته در ايران طي دوران جنگ تحميلي موضوع استانداردسازي به فراموشي سپرده شده بود و نيز در بعضي موارد با استانداردهاي بينالمللي فاصله داشته باشيم و نيز در بعضي موارد براساس دستور شرع مقدس اسلام و شرايط خاص اقليمي رعايت استانداردهاي بينالمللي قابليت اجرا شدن ندارد.
رييس اتحاديه هتلداران خراسان رضوي تصريح كرد: اخيرا استانداردسازي به طور جدي مورد توجه قرار گرفته و خوشبختانه با توجه به اقدامات سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در سال 1386 و اعلام آمادگي و تقاضاي اتحاديه هتلداران استان مبني بر امكان تطبيق استاندارد و هتلها توسط كارشناسان اتحاديه و توافق نهايي سازمان با اين امر استانداردسازي و تطبيق استاندارد هتلهاي سطح استان براي او لين بار در كشور شروع شد و اميدواريم در اين زمينه همانند ساير موارد پيشگام باشيم.
وي خاطر نشان كرد: بحث آموزش تخصصي هتلداران آموزش زبانهاي خارجي نظير انگليس و عربي براي صنعت گردشگري كشورهاي مي تواند بسيار مفيد باشد و در ساير مباحث نظير تنوع براي سليقهها و مليتهاي مختلف كشورمان از تنوع خوبي برخوردار است.
وي اذعان كرد: البته در بعضي از نقاط كشور ممكن است به اندازه كافي هتل و مكان اقامتي مناسب نداشته باشيم كه با برنامههايي كه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در دست اجرا دارد بهزودي اين مشكل مرتفع خواهد شد.
رييس اتحاديه هتلداران خراسان رضوي اظهار داشت: در حال حاضر خدمات الكترونيكي و بهرهمندي از تكنولوژي روز دنيا به خصوص در شرايطي كه استكبار جهاني با تمام وجود سعي در مخدوش نشان دادن وجه جمهوري اسلامي ايران دارد، امري ضروري است.
قانعي افزود: با مجهز شدن به اين امكانات مي توانيم به جهانيان بفهمانيم كه ايران اسلامي دوستدار صلح و هم زيستي مسالمت آميز با تمام دنيا است، لذا فكر مي كنم با استفاده از ويزاي الكترونيك و تسريع در صدور ويزا بتوانيم از طريق توريستها، پياممان را كه حاوي فرهنگ غني ايراني است، به دنيا بهتر و بيشتر بشناسانيم.
انتهاي پيام
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]