واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: سرويسدهي به 5/1ميليون نمازگزار برنامه هاي عيد سعيد فطر اعلام شد
جام جم آنلاين: روز چهارشنبه آينده، روز عيد سعيد فطر و پايان يك ماه روزه داري مومنان است. مهمترين برنامه اين روز، برگزاري نماز عيد سعيد فطر در مصلاي امام خميني (ره) است و انتظار مي رود همانند سالهاي گذشته، حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي، خطبه هاي نماز را ايراد كنند.
به مناسبت اين رويداد خجسته، نهادهاي مختلف، ويژه برنامه هايي را تدارك ديده اند. پيش بيني مي شود حدود يك ميليون و 500 هزار نفر در مراسم نماز عيد سعيد فطر در تهران شركت كنند. در آستانه اين رويداد كه بزرگترين همايش سالانه كشور به شمار مي رود، ناوگان حملونقل شهري پايتخت براي انتقال نمازگزاران به مصلاي بزرگ امام خميني (ره) آماده شده است.
مهندس سيد جعفر تشكري هاشمي، معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران در گفت وگو با خبرنگاران، با بيان اين كه با استفاده از تجارب دو سال گذشته در زمينه جابهجايي نمازگزاران، تدارك گستردهاي براي حضور با شكوه شهروندان در تجمع كم نظير نماز عيد فطر پيشبيني شده است، اظهار كرد: ناوگان حملونقل عمومي در سه بخش مترو، اتوبوسراني و تاكسيراني تسهيلات ويژهاي را به منظور نقلوانتقال نمازگزاران از اقصي نقاط پايتخت تدارك ديده است.
به گفته وي شبكه مترو به منظور تسهيل در انتقال نمازگزاران از ساعت 5:30 بامداد روز عيد فطر به صورت رايگان از تمامي ايستگاههاي مترو به دو ايستگاه «مصلا» در شمال مصلا و «شهيد بهشتي» در جنوب مصلا كه فاصله مكاني يكساني با محل برگزاري نماز دارند، اقدام ميكند و در پايان مراسم نيز نمازگزاران را به مبادي اوليه باز ميگرداند.
رييس كميته حملونقل و ترافيك ستاد برگزاري نماز عيد سعيد فطر همچنين تصريح كرد: بر اساس هماهنگيهاي صورت گرفته بين شركت مترو و شركت واحد اتوبوسراني، اتوبوسها نسبت به جابهجايي نمازگزاران از نقاط مختلف شهر به مقصد ايستگاههاي مترو و بر عكس، به طور رايگان اقدام خواهند كرد.
وي با اشاره به اختصاص دو هزار و 500 دستگاه اتوبوس از سوي شركت واحد اتوبوسراني به منظور جابهجايي نمازگزاران اضافه كرد: اتوبوسها از ساعت 6 صبح روز عيد سعيد فطر از 100 ايستگاه اصلي در ميدانها و مراكز مهم تهران آماده انتقال نمازگزاران به مصلا خواهند بود.
وي با بيان اين كه علاوه بر اين، اتوبوسها در 150 ايستگاه محلي در مساجد و نقاط اصلي مناطق بيست و دو گانه نمازگزاران را به مقصد مصلي منتقل ميكنند، يادآور شد: اتوبوسها بلافاصله پس از پايان نماز نسبت به باز گرداندن ايشان به مبادي اوليه اقدام ميكنند.
معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران در مورد خدمات تاكسيراني نيز گفت: 150 دستگاه تاكسي ون نيز به منظور جابهجايي نمازگزاران در خيابان شهيد بهشتي از تقاطع سهروردي تا ميدان تختي و در تقاطع قائم مقام تا مصلي در نظر گرفته شده است.
تشكري هاشمي پيشبيني پنج پاركينگ در محدوده مصلي به منظور توقف خودروهاي سواري را نيز از جمله خدمات در نظر گرفته برشمرد و خاطرنشان كرد: خيابان «شهيد عشقيار» در محدوده ميدان نيلوفر نيز به پارك موتورسيكلتها اختصاص يافته است.
به گفته وي پاركينگ «مجتمع امام خميني (ره)» در شمال شرق مصلي، پاركينگهاي «بنياد و بيهقي» در شمال غرب مصلا براي خودروهاي سواري، پاركينگهاي «لجستيكي» در جنوب شرق مصلا و پاركينگ ديگري نيز در ضلع جنوب غربي داخل مصلا به منظور خودروهاي مدعوين در نظر گرفته شده است.
در اين زمينه، نسبت به آسفالت كل محوطه پارك سوار بيهقي، آماده كردن پاركينگ خودروهاي سواري، احداث پايانه درون شهري به مساحت پنج هزار متر مربع براي ساماندهي ترافيك اطراف مصلا و محدوده ميدان آرژانتين و احداث سرويس بهداشتي و وضوخانه از سوي سازمان پايانههاي مسافربري نيز اقدام شده است.
استقرار اتوبوسها در 96 ميدان تهران
روابط عمومي معاونت حملونقل و ترافيك بر اساس اعلام كميته حملونقل و ترافيك ستاد برگزاري نماز عيد سعيد فطر فهرست ايستگاههاي اصلي اتوبوس در 96 ميدان اصلي شهر را به شرح زير اعلام كرده است:
منطقه 1: قدس، تجريش، چيذر، نياوران، دارآباد، جماران، ولنجك و دركه
منطقه 2: كوي نصر، شهرآرا، صادقيه، ميدان صنعت، فرحزاد و سعادتآباد
منطقه 3: اختياريه و دانشگاه الزهرا (س)
منطقه 4: اشراق، بنيهاشم، رسالت، رهبر، حكيميه، متروي علم و صنعت، لويزان، محلاتي، ازگل و سوهانك
منطقه 5: متروي صادقيه، اكباتان، كن، شهران، جنتآباد و پونك
منطقه 6: فردوسي، وليعصر (عج) و كارگر شمالي
منطقه 7: امام حسين (ع)، سپاه، معلم، شهيد نامجو و هفتتير
منطقه 8: رسالت و نبوت
منطقه 9: آذري، فردوس، استاد معين و جي
منطقه 10: از ايستگاههاي مناطق مجاور استفاده ميشود
منطقه 11: انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي
منطقه 12: ملت، خراسان، شوش، قيام، محمديه و امام خميني (ره)
منطقه 13: امامت، خاقاني، شهيد كلاهدوز، پيروزي، بهارستان، شهدا و امام حسين (ع)
منطقه 14: شهيد بروجردي، 13 آبان، شهيد محلاتي و اصفهانك
منطقه 15: پايانه خاوران، افسريه، منصور، اتابك، كيانشهر و پارك وليعصر (عج)
منطقه 16: بازار دوم نازيآباد، راهآهن، جواديه، ياغچيآباد، خزانه و شوش
منطقه 17: ابوذر، جليلي و بهاران
منطقه 18: شهرك وليعصر (عج)، شادآباد، يافتآباد و خليج فارس
منطقه 19: خانيآباد و شهيد سروري
منطقه 20: دولتآباد، شهرري و 13 آبان
منطقه 21: تهرانسر، شهرك دريا، شهرك آزادي و شهرك شهرداري
منطقه 22: هوانيروز، دهكده المپيك و شهرك شهيد باقري
شركت بهرهبرداري راه آهن شهري تهران و حومه نيز طي اطلاعيهاي اعلام كرد: به منظور تسهيل در انتقال نمازگزاران به مصلاي امام خميني (ره) از ساعت 5:30 صبح روز عيد فطر به صورت رايگان از تمامي ايستگاههاي مترو به ايستگاههاي مصلي و شهيد بهشتي واقع در شمال و جنوب مصلاي امام خميني ره شروع به كار مي كند و با توجه به يكسان بودن فاصله مكاني دو ايستگاه شهيد بهشتي و مصلي به محل برگزاري نماز، نمازگزارن ميتوانند از هر دو ايستگاه براي سوار شدن به مترو استفاده كنند.
سرويسدهي رايگان
به گزارش ايسنا، محمد عيديان، جانشين رييس ستاد برگزاري نماز عيد فطر نيز با پيشبيني حضور 5/1 ميليون نفري نمازگزاران در مراسم نماز عيد سعيد فطر، اين موضوع را بيان كرد كه كه ستاد برگزاري نماز عيد فطر از ساعت 5 تا 10:30 صبح روز عيد آماده خدمترساني به مردم است و در عين حال گفت:
حدود 30 ايستگاه پذيرايي در خارج از محل برگزاري نماز تعبيه شده است و بستههايي حاوي مواد خوراكي و نقشه مسير و محل استقرار اتوبوسها در اتوبوسها به نمازگزاران ارائه ميشود.
وي به تدابير بهداشتي و پزشكي اتخاذ شده در ساعات برگزاري نماز عيد فطر نيز اشاره و اظهار كرد: علاوه بر اين كه نيروهاي اورژانس تهران و جمعيت هلال احمر در محل مصلي براي رسيدگي به مشكلات احتمالي حاضر خواهند بود، يك بيمارستان صحرايي كوچك نيز در محل مصلي مستقر خواهد شد.
وي درادامه يادآور شد كه محدوديتهاي ترافيكي اطراف مصلي مشابه سال قبل خواهد بود.
در عين حال، آقايي، مديركل هماهنگي امور مناطق معاونت ترافيك شهرداري تهران نيز با تاكيد بر اين كه نمازگزاران پس از اتمام مراسم ميتوانند در همان نقطهاي كه از اتوبوسها پياده ميشوند، سوار اتوبوس شده و به مبدا بازگردند، خاطرنشان كرد: تاكسيها و ونهاي ويژه جابهجايي معلولين نيز در محدوده اطراف مصلي در نظر گرفته شده است.
پوشش بيمهاي نمازگزاران
همچنين شركت بيمه ايران نيز بنا بر درخواست بيمه مركزي، به عنوان راهبر، قرارداد بيمه حوادث نمازگزاران عيد سعيد فطر را صادر ميكند تا نمازگزاران از ساعت پنج صبح تا 12 ظهر روز عيد سعيد فطر تا سقف تعهد 50 ميليون ريال براي هر نفر تحت پوشش بيمه حوادث قرار گيرند.
در عين حال، رضا اسدي، معاون فني شركت بيمه شهر به عنوان متولي امور بيمهاي شهرداري تهران نيز از اختصاص دو بيمه نامه، شامل بيمه مسووليت مدني ستاد برگزاري مراسم عيد فطر و بيمهنامه رايگان حوادث گروهي براي نمازگزاران در روز عيد سعيد فطر خبر داد و اعلام كرد: طبق برنامهريزيهاي انجام شده، شركت بيمه شهر تمامي نمازگزاران مراسم عيد فطر امسال را در مقابل هرگونه حادثه احتمالي در زمان برگزاري مراسم بيمه ميكند.
آزادي زندانيان نيازمند
برنامههاي اجتماعي و فرهنگي مختلفي نيز براي برگزاري همزمان با عيد سعيد فطر نيز در نظر گرفته شده كه به گفته معاون مشاركتهاي مردمي كميته امداد، آزادسازي زندانيان نيازمند كه به دليل محكوميت مالي و بدهي كمتر از پنج ميليون تومان در زندانها بسر ميبرند، با همكاري ستاد ديه كشور، از مهمترين اين برنامهها محسوب ميشود.
امسال براي اولين بار سايت www.fetrnews.ir براي اطلاعرساني در مورد نماز عيد فطر راهاندازي شده و علاقمندان به شركت در مراسم برگزاري اين نماز در مصلي امام خميني(ره) تهران ميتوانند از تمهيدات انديشيده شده براي برگزاري اين مراسم با خبر شوند.
نامدار صداقت، رييس كميته اطلاعرساني ستاد برگزاري نماز عيد سعيد فطر با اعلام اين خبر از هماهنگ شدن نهادهاي اجرايي مختلف همچون شهرداري، نيروي انتظامي، شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي، ستاد اقامهي نماز جمعه و دفتر مقام معظم رهبري براي برگزاري پرشكوه نماز عيد سعيد فطر به امامت رهبر معظم انقلاب خبر داد.
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 322]