واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: عالم شيعي هند:اهل تسنن هند از نظر فكري و علمي مستقل هستند
گروه بينالملل: سرزمين هند براي اهل سنت داراي مركزيتي علمي، مذهبي و فكري محسوب ميشود و سنيهاي اين كشور از لحاظ فكري و علمي نسبتاً مستقل هستند.
حجتالاسلام «سيد عقيل الغروي» از علماي برجسته شيعه در هند طي گفتوگوي اختصاصي با خبرنگار بخش بينالملل خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب افزود: تأثيرپذيري سنيهاي هند از علماي ديگر كشورها ناچيز است هر چند با عربستان سعودي و مصر ارتباطاتي دارند، اما بيشتر آنان نه به عربستان تكيه ميكنند و نه مصر و از اين لحاظ تا حدودي مستقل هستند.
وي به روابط خوب اهل تشيع و تسنن در اين كشور اشاره و اظهاركرد: ما با برگزاري نشستها و جلسات مختلف با رهبران و علماي اهل سنت، سعي كردهايم آنان را با حقيقت مذهب جعفري آشناكنيم تا عصبيتشان از بين برود چرا كه سبب اصلي تعصب، ندانستن و جهل است.
الغروي توضيحداد: خدا را شكر اين برنامهها و نشستها اثرات مفيدي داشته است؛ هماكنون نيز فضاي خوبي بين شيعيان و اهل تسنن وجوددارد، البته بايد با تلاش مستمر در اين زمينه ديدگاه برادران اهل تسنن نسبت به شيعه را اصلاح كنيم.
وي در پاسخ به سؤالي درباره نفوذ وهابيون در هند گفت: وهابيها در هند به اندازه پاكستان نفوذ ندارند و علماي شيعه نيز تلاش ميكنند افكار وهابيها و عقايد تروريستي «طالباني» در ميان سنيهاي هند نفوذ پيدانكند؛ البته خطراتي در اين زمينه هست چراكه آمريكا و اسراييل و هندوهاي افراطي ميخواهند از اينگونه افكار و گروهها سوءاستفاده كنند، اما با كمك خدا و با راهنماييهاي مقام معظم رهبري آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) و مراجع سعي ميكنيم از نشر اين افكار در ميان مسلمانان هند جلوگيري كنيم.
عالم شيعي هند همچنين وضعيت كلي مسلمانان كشورش را چنين تشريحكرد: وضعيت اجتماعي و سياسي مسلمانان هند چندان بد نيست اما خيلي قوي هم نيست؛ درگيري با هندوهاي افراطي كه با تحريك آمريكا و اسراييل انجام ميشود، تشويش زيادي براي مسلمانان بهوجود آورده، اما از آينده مأيوس نيستيم؛ تا زماني كه به كلمه طيبه لااله الا الله و محمدرسولالله ايمان و روحانيوني چون مقام معظم رهبري(مدظلهالعالي) و مراجع عظام داريم، به آينده اميدواريم.
وي در ادامه، تأكيدكرد: مسلمانان هند در اقليت هستند و در ميان مسلمانان نيز شيعيان؛ بنابراين مشكلات آنان زياد است، اما شيعيان هر چه در توان دارند براي حفظ فرهنگ تشيع انجام ميدهند، در برنامههاي مذهبي شركت ميكنند و حسينيهها و مساجد آنان پررونق است، البته حمايت بيشتري از مقامات مذهبي و مراجع انتظاردارند؛ شيعيان هند با وجود همه مشكلات سياسي، اقتصادي و اجتماعي و فشارهاي رسانهها، اعتقادي راسخ و روحيهاي محكم دارند و تمسك آنان به اهلبيت(عليهمالسلام) بسيار قوي است.
سيد عقيل الغروي در بخش ديگري از اين گفتوگو درباره اظهارات اخير يوسف القرضاوي عليه شيعيان گفت: اظهارات وي از بعضي روايتها كه در تعدادي از كتابهاي علماي شيعه آمده ناشي ميشود اما بايد دانست رواياتي هستند كه وقتي يك انسان ناآگاه ـ كه اهل دقت نيست ـ آنها را مطالعه ميكند، برداشت خاصي از آن دارد، ولي با تجزيه و تحليل دقيق روايت ميبينيم كه چنين برداشتي اصلاً درست نيست، البته اين را مجتهدين و كساني كه به اصول روايت و علوم حديث آشنايي دارند ميفهمند؛ متأسفانه در خود شبه قاره عده زيادي از عوام شيعه هستند كه به تحريف قرآن اعتقاد دارند و بهانه به دست دشمنان ميدهند كه علماي ما بايد براي روشنگري در اين زمينه تلاشكنند.
وي در پايان از علماي شيعه كه وارث فرهنگ نبوت و اهلبيت(عليهمالسلام) هستند خواست سخناني را كه اظهار و نظراتي را كه ابراز ميكنند، مخاطب آنان نه تنها شيعيان يا ملت اسلامي بلكه همه انسانها و ملتها بوده و همّ و غمشان همه بشريت باشد، چرا كه اسلام ديني متعلق به تمام بشريت است.
حجت الاسلام سيد عقيل الغروي از علماي طراز اول شيعه در هند است كه خانواده وي از سالها پيش در گسترش فرهنگ اسلامي در هند بهويژه شهر بنارس نقش زيادي داشته است؛ وي آموختن علوم اسلامي را در شهر مقدس نجف آغاز كرد و درس خارج فقه را در قم گذراند، سپس به هند بازگشت و در كنار فعاليتهاي تبليغي و پژوهشي تاكنون آثار زيادي در زمينههاي فقه، ادبيات، منطق و فلسفه اسلامي به زبانهاي اردو، فارسي و عربي منتشر كرده است.
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]