واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: جامعه اسلامي دانشگاهيان ايران: توليد فكر و فرهنگ مبتني بر پژوهش در آموزههاي اسلامي ضروري است
جامعه اسلامي دانشگاهيان ايران با صدور اطلاعيهاي همزمان با بازگشايي دانشگاهها بر بازتوليد فكر و فرهنگ مبتني بر پژوهش در آموزههاي اسلامي تاكيد كرد.
به گزارش گروه علمي و آموزشي «شبكه خبر دانشجو»، در اين اطلاعيه با اشاره به اينكه نام دانشگاه در جوامع انساني با توليد فكر و انديشه مترادف است، آمده است: حضور و فعاليت نهاد دانشگاهي در جامعه نويدبخش بالندگي و فرهيختگي است؛ در هر كشوري، دانشگاهها سمبل توسعه محسوب ميشوند و توسعه همه جانبه در زمينههاي گوناگون فرهنگي، اقتصادي و علمي رمز تعالي جوامع است.
جامعه اسلامي دانشگاهيان ايران در ادامه ضمن تاكيد بر رسالت خطير دانشگاه و دانشگاهيان در پرورش نيروي متخصص و متعهد براي تحقق اهداف متعالي كشور اعلام كرد: امروزه يافتن پاسخ مناسب براي پرسش و مسائل جديد جوامع انساني، دغدغه اصلي بسياري از كشورهاي در حال توسعه است و آنان براي يافتن مسئله و جواب شايسته به آن گام نهاده اند؛ اين در حالي است كه دانشگاههاي كشورمان نيز بايد با پژوهش محوري براي افزايش سهم تحقيقات بنيادي، تطبيقي و كاربردي بكوشند و فرهنگ تحقيق را در فضاي دانشگاه شكوفا كنند.
همچنين جامعه اسلامي دانشگاهيان ايران ضمن مهم خواندن تعامل مسئولان فرهنگي و گروههاي آموزشي و استادان دانشگاهها در امور فرهنگي، بر بكارگيري بهينه توانمنديهاي اعضاي هيئت علمي براي پيشبرد اين اهداف بيش از پيش تاكيد كرد.
اين اطلاعيه تصريح كرد: قانون حذف كنكور گرچه قرار است به طور قطع از سال 1390 اجرا شود، ولي هنوز راهكارهاي اجرايي آن به طور دقيق مشخص نيست؛ اين امر دغدغه بسياري از داوطلبان و خانواده هاي آنان است.
جامعه اسلامي دانشگاهيان ايران قانون حذف كنكور را مستلزم خروج وزارتخانهها و سازمانهاي آموزشي مربوط از وضعيت سنتي دانسته و از وزارت آموزش و پرورش ميخواهد تا در جهت اجراي اين قانون اهتمام بيشتري كند.
جامعه اسلامي دانشگاهيان ايران با توجه به اهميت نهضت توليد علم و جنبش نرم افزاري و تحقق اهداف سند چشم انداز 20 ساله كشور، همچنان بر پيگيري و عملياتي كردن نظرات رهبر فرزانه انقلاب تاكيد كرده و خواستار آن است كه حركتهاي اجرايي در سطح كشور بر اساس اهداف مندرج در چشم انداز بيست ساله تداوم و شتاب بيشتري گيرد.
اين اطلاعيه در ادامه ضمن تاكيد بر اصلاح هرم هيئت علمي و استاندارد كردن آن با دانشگاههاي معتبر دنيا، توجه جدي به منزلت اجتماعي و معيشتي اعضاي هيئت علمي دانشگاهها و موسسات آموزش عالي را لازمه پيشرفتهاي علمي، معنوي و اخلاقي جامعه ميداند.
در اين اطلاعيه جامعه اسلامي با اشاره به توصيفات انديشههاي والاي امام خميني (ره) در مورد دانشگاه و دانشگاهيان، بار ديگر لزوم هماهنگي علم و دين را يادآور شده و به جد خواستار درج و گنجاندن آثار و انديشههاي امام (ره) در نظام آموزشي و پژوهش كشور به صورت رسمي و برنامه ريزي شده است.
در ادامه اين اطلاعيه خاطرنشان شده است: متاسفانه امروزه مدرك گرايي برخي از مسئولان براي رسيدن به پستهاي كليدي دولتي، ضمن مسموم كردن فضاي علمي جامعه، موجب نگرانيهايي شده است كه جامعه اسلامي دانشگاهيان ايران انتظار دارد مجلس شوراي اسلامي ضمن جلوگيري از هر گونه تخلف علمي، بستر لازم را براي رشد و تعالي علم در كشور فراهم سازد.
اين اطلاعيه مي افزايد: در حال حاضر اكثر دانشگاههاي مطرح دنيا در حال تعويض سيستم سنتي خود با سيستمهاي پيشرفته و آموزشهاي مجازي هستند كه در راس اين تغييرات، رايانه، اينترنت و سيستم ارتباطات ماهواره اي قرار دارد و انتظار ميرود در كشور ما نيز براي كم كردن هزينه و تسريع در روند استفاده از استادان مجرب، اين طرح مورد استقبال مسئولان قرار گيرد.
جامعه اسلامي دانشگاهيان ايران در پايان بر ارتباط مستمر صنعت و دانشگاه تاكيد كرده و تقويت دفتر ارتباط با صنعت در دانشگاه و ايجاد بخش تحقيق و توسعه در صنعت و ارتباط منظم بين اين دو بخش را ضروري ميداند./انتهاي پيام/
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]