واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ناشنوايان و لحظه شماري براي حضور در جامعه
چه خوش است تجربه شنيدن نجواي شبانه لالايي مادر، شنيدن صداي روح نواز قناري و بيان اين جمله به عزيزترين فرد زندگي مان كه "مادر دوستت دارم".
افرادي كه امروز به اسم ناشنوا مي شناسيم همان هايي هستند كه بنا به دلايلي كه تنها خالق يكتا از آن آگاه است از لذت شنيدن محرومند و به همين سبب از بيان احساسات دروني خويش به اطرافيان محروم تر.
برخي مي گويند: سرنوشت آنان اينگونه رقم خورده است اما شمار زيادي از آنان به دليل بي توجهي و عدم آگاهي والدين دچار چنين سرنوشتي شده اند.
به هر روي آنان توان درك احساس ديگران را دارند اما توان بيان درد دل خود و آنچه احساس واقعي آنان است را ندارند.
در گفت وگو با تعدادي از ناشنوايان، آنان به طرح و بيان مشكلات خود پرداختند.
مهمترين مشكلات آنان شامل اشتغال، ازدواج، ترحم، دلسوزي و حتي تمسخر و بي احترامي برخي افراد، كمبود رابط و حتي فراهم نبودن شرايط لازم در جامعه براي ادامه فعاليت آنان مي شود.
مجتبي احمدزاده به خبرنگار ايرنا گفت: ناشنوايي محدوديت نيست بلكه من تنها قادر به شنيدن و صحبت كردن نيستم و توانايي انجام همه نوع كار را دارم.
وي كه 24 ساله است، اظهار داشت: من و همنوعانم نيازي به ترحم و دلسوزي ديگران نداريم بلكه فقط از سايرين مي خواهيم به ما به چشم افراد ناتوان نگاه نكنند و فرصت فعاليت دهند.
وي با اشاره به نبودن فرصت هاي شغلي براي فعاليت ناشنوايان گفت: حتي ادامه تحصيل در دانشگاهها نيز براي ما مشكلات متعدد و محدوديتهاي فراواني دارد.
يكي ديگر از ناشنوايان كه 16 ساله است به ايرنا گفت: من در ابتدا با عارضه كم شنوايي متولد شدم اما به دليل عدم تشخيص اين عارضه هم اينك ناشنوا هستم.
آمنه رسولي گفت: من هم دوست دارم مانند ساير همسالانم در جامعه حاضر شوم و با حضور در اجتماع به حس اعتماد به نفسم بيافزايم.
وي افزود: اين در حاليست كه اغلب افراد به محض اطلاع از معلوليت من با نگاه هاي ترحم انگيز به من مي نگرند و حتي حاضر نيستند مسووليت هاي عادي و معمولي كه ربطي به برخورداري از حس شنوايي ندارد را به من بسپارند.
رييس هيات مديره كانون ناشنوايان خراسان رضوي به ايرنا گفت: يكي از مشكلات عديده ناشنوايان ازدواج آنان است.
معصومه ترابي مقدم كه خود نيز يك ناشنوا است افزود: اغلب والدين ناشنوايان مايلند فرزندانشان با افراد شنوا ازدواج كنند درحالي كه ازدواج ناشنوا با ناشنوا به لحاظ تفاهم و ماندگاري، از موفقيت بيشتري برخوردار است.
وي گفت: اين امر صدمات ولطمات جبران ناپذيري به ناشنوايان از لحاظ روحي و رواني وارد مي كند و منجر به از دست رفتن اعتماد به نفس آنان به دليل ناتواني در برقراري ارتباط با همسرشان مي شود.
وي افزود: طبق بررسي انجام شده احتمال طلاق ناشنوا با ناشنوا 30 درصد است در حالي كه اين احتمال در ازدواج شنوا با ناشنوا به 80 درصد افزايش مي يابد.
وي ضمن تاكيد بر اينكه بايد به ناشنوايان بيش از گذشته توجه شود زيرا توانمندي آنان همانند مردم عادي است گفت: برخي در مواجهه با يك ناشنوا او را به تمسخر مي گيرند و اين امر در افسردگي وايجاد ناراحتي هاي عصبي در فرد بسيار تاثيرگذار است.
وي بيان كرد: ادامه تحصيل در دانشگاه ها نيز براي ناشنوايان بسيار مشكل است و ناشنواياني كه پس از ماه ها تلاش موفق به قبولي در آزمون ورودي دانشگاهها مي شوند پس از طي ترم اول و دوم، ترك تحصيل مي كنند.
وي افزود: علت اين امر نبود رابط و عدم توانايي براي فهم و برقراري ارتباط با استاد و ديگر دانشجويان و حتي در مواردي كم توجهي و تمسخر ديگر افراد است.
وي گفت: در اين خصوص تشكيل دانشگاهي مخصوص ناشنوايان مي تواند راهگشا باشد.
رييس هيات مديره كانون ناشنوايان خراسان رضوي افزود: هم اينك دو هزار ناشنوا در اين استان عضو كانون مي باشند.
وي گفت: ايجاد فرصت هاي شغلي مناسب براي ناشنوايان و كم شنوايان از جمله وظايف دولت است حال آنكه اجراي قانون جامع حمايت از معلولان و اختصاص سه درصد از سهم استخدامي دواير دولتي هم اينك بصورت مطلوب اجرا نمي شود.
معاون توانبخشي اداره كل بهزيستي خراسان رضوي نيز گفت: پيش بيني وجود بيش از 50 هزار ناشنوا و كم شنوا در استان وجود دارد.
دكتر علي منفرد به ايرنا گفت: 13 هزار و 850 نفر از اين تعداد در استان شناسايي و در اين اداره كل داراي پرونده هستند.
وي علت شناسايي محدود ناشنوايان را دلايل متعددي دانست و گفت: پنهان كاري خانواده ها از معلوليت هاي موجود در اعضاي خانواده و عدم تمايل به داشتن پرونده معلوليت از مهمترين اين موارد است.
وي با اشاره به تنوع خدمات براي اين قشر گفت: خدمات آموزشي، توانبخشي، شنوايي، تجويز سمعك و تحويل باطري آن، كمك بلاعوض براي كاشت پروتز حلزون، و بهره مندي از معافيت سربازي طبق قانون از جمله اين خدمات است.
مديركل بهزيستي استان نيز از تولد 950 نوزاد دچار معلوليت شنوايي بصورت سالانه خبر داد.
دكتر تهمينه شكيب گفت: پژوهش ها نشان مي دهد از هر هزار تولد سه مورد دچار كم شنوايي شديد تا عميق هستند كه بر اين اساس روزانه 33 كودك با درجات مختلف كم شنوايي در كشور متولد مي شوند.
وي با بيان اينكه در صورت شناسايي و درمان بموقع اين عارضه در زمان طلايي از آسيب هاي جدي آينده براي كودك پيشگيري مي شود گفت: در اين راستا طرح غربالگري شنوايي در كليه بيمارستانهاي دولتي و خصوصي اجرا مي شود.
شكيب اظهار داشت: تشخيص افت شنوايي،ارائه خدمات توانبخشي، تجويز بموقع سمعك، تربيت شنوايي و در صورت نياز كاشت حلزون و ساير اقدامات مي تواند كودك را از خطر حتمي ناشنوايي نجات دهد.
وي با تاييد مشكلات متعدد ناشنوايان و كم شنوايان گفت: ما نيز در تلاشيم تا با اطلاع رساني بموقع از افزايش شمار اين معلوليت ها تا جايي كه قابل پيشگيري است، جلوگيري كنيم.
به هر حال ناشنوايان و كم شنوايان نيز بخشي از جامعه ما هستند و انجام بخشي از امور جامعه بعهده آنان است، پس بدور از هرگونه ترحم و تمسخر به آنان اجازه دهيم تا سهم خود را از پيشرفت و توسعه كشور به بهترين وجه ايفا كنند.
هشتم مهر ماه روز جهاني ناشنوايان نامگذاري شده است.
ك/4 7496/662/ 1645 شماره 525 ساعت 13:47 تمام
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]