واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نخستين راهپيمايان فضايي چين به عنوان قهرمان به زمين بازمي گردند
درحالي كه چين اولين راهپيمايي فضايي خود را جشن مي گيرد تصاوير يك فضانورد چيني درحالي كه در فضا شناور است و پرچم اين كشور را تكان مي دهد صفحه هاي اول روزنامه هاي دولتي چين را پر كرده است.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس از پكن، اين ماموريت فضايي به فرماندهي ژاي ژيگانگ روز پنجشنبه آغاز شد و انتظار مي رود بعدازظهر روز يكشنبه به زمين بازگردد.
تصاوير راهپيمايي فضايي روز شنبه كه به طور زنده پخش شد جمعيت گرد آمده اطراف صفحه هاي تلويزيون در فضاهاي باز را به خود جلب كرده بود و اكنون با گذشت يك ماه از بازيهاي المپيك پكن، بارديگر غرور ملي را زنده كرد.
روزنامه بيجينگ ديلي با اشاره به شروع اصلاحات بازار آزاد از حدود 30 سال پيش نوشت اين گام تاريخي نشانگر نيروهاي زيادي است كه از زمان انجام اصلاحات و گشودن درها انباشته شده است.
تصاوير ژاي كه پرچم چين را در دست گرفته بود و در فضا بيرون از فضاپيماي شنژو هفت شناور بود در صفحه اول بيشتر روزنامه هاي چين به چاپ رسيده است.
اين راهپيمايي عمدتا با هدف آزمودن مهارت چين در فناوريهاي مربوطه انجام شد و تنها وظيفه ژاي بازگرداندن يك ابزار بود كه به خارج از مدول مداري وصل شده بود.
ژاي كه به دسته هاي متصل به مدول مدارگرد شنژو هفت بسته شده بود مدت 13 دقيقه در فضا ماند و سپس به داخل فضاپيما بازگشت.
ليو بومينگ فضانورد ديگر چيني مدت كوتاهي از كپسول بيرون آمد تا پرچم چين را به دست ژاي بسپارد. جينگ هايپنگ عضو سوم گروه از داخل فضاپيما را كنترل مي كرد.
اين راهپيمايي فضايي هر چند موفقيت آميز بود، اما خالي از اضطراب هم نبود.
ژاي يك خلبان جنگنده 41 ساله است به نظر مي رسيد با دريچه كلنجار مي رود و وقتي راهپيمايي فضايي را شروع كرد يك زنگ خطر در مدارگرد فعال شد.
وانگ ژائويائو معاونت برنامه فضايي سرنشين دار چين تصديق كرد كه اثر همزمان بي وزني وفقدان فشارهوا بر عمليات گشودن دريچه كاملا پيش بيني شده نبود. وي نقص در يك سنجنده را علت فعال شدن زنگ خطر بيان كرد.
راهپيمايي فضايي فضانوردان را ملزم كرد ابتدا فشار داخل مدول مداري را بكاهند و سپس افزايش دهند. اين راهپيمايي همچنين كارايي لباس فضايي Feitian را ثابت كرد. اين لباس را چين با هزينه 4/4 ميليون دلار تهيه كرده است. ليو يك لباس فضايي روسي Orlan تقريبا همسان با لباس فضايي چيني بر تن كرده بود.
اين راهپيمايي فضايي راهگشاي احداث ايستگاه فضايي از دو مدول مداري شنژو است كه هدف مهم بعدي برنامه فضايي چين محسوب مي شود.
اين كشور همچنين هدف اكتشاف ماه را دنبال مي كند و طي دهه آينده قصد دارد اقدام به فرود آوردن انسان بر روي كره ماه كند كه احتمالا زودتر از سال 2020 سازمان ناسا براي بازگشت به كره ماه تحقق خواهد يافت.
چين كه نخستين ماموريت سرنشين دار خود را با فضاپيماي شنژو 5 در سال 2003 انجام داد، بعد از روسيه و آمريكا عنوان سومين كشور را در اعزام انسان به فضا از آن خود كرده است. اين كشور در سال 2005 نيز دو فضانورد به فضا فرستاد.
اين راهپيمايي فضايي علاوه بر به چالش كشيدن روسيه و آمريكا، سهم خواهي اين كشور در رقابت با ساير قدرتهاي فضايي آسيا ژاپن و هند را افزايش مي دهد.
پيشرفتهاي چين، سرمايه گذاري در برنامه هاي فضايي اين كشورها را افزايش داده است كه بخشي از آن بخاطر افتخارآفريني و بخش ديگري به منظور كسب مزاياي اقتصادي نظير بدست اوردن سهم بزرگتري از بازار تجاري پرتاب ماهواره انجام مي گيرد.
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]