تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ما (اهل بيت) ستون هاى حق را استوار و لشكريان باطل را متلاشى كرديم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833470872




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قائم مقام وزير علوم: *روساي دانشگاه‌ها نظرات انتقادي دانشجويان را تحمل كنند *مطالبات مقام معظم رهبري از دانشگاه‌ها، دستورالعمل حكومتي است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قائم مقام وزير علوم: *روساي دانشگاه‌ها نظرات انتقادي دانشجويان را تحمل كنند *مطالبات مقام معظم رهبري از دانشگاه‌ها، دستورالعمل حكومتي است


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي

قائم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري، گفت: روساي دانشگاه‌ها تحمل شنيدن حرف‌هاي مخالفي كه برخي از دانشجويان بيان مي‌كنند را داشته باشند.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر سيد محمد حسيني، در پاسخ به اين پرسش كه دانشگاه‌ها چه وظيفه‌اي در قبال نخبه‌ها دارند، اظهار كرد: وظيفه‌ي اصلي و رسالت مهم دانشگاه، آموزش، شناسايي استعدادها و سرمايه‌گذاري بر روي چهره‌هاي نخبه است. دانشگاه با آموزش در حيطه وسيع شروع مي‌شود، استعدادها را به تدريج مي‌شناسد و روي افراد توانمند سرمايه‌گذاري‌هاي لازم را انجام مي‌دهد. اين يك نقطه‌ي مطلوب است. شايد يكي از دلايل تاسيس بنياد نخبگان نيز ساماندهي اين سرمايه‌گذاري و بهره‌گيري از تجربيات جهاني است.

وي با اشاره به فرمايش رهبر معظم انقلاب مبتني بر نخبه‌پروري سياسي، گفت: فعاليت‌هاي سياسي در دانشگاه‌ها اغلب متاثر از احزاب، گروه‌ها و جناح‌هاي خارج از دانشگاه است، در واقع اين گروه‌ها نگاه ابزاري به دانشگاه دارند، اما اگر معاونت‌هاي دانشجويي و فرهنگي دانشگاه‌ها، تشكل‌هاي دانشجويي، نشريات، كانون‌ها و ... بينش و بصيرت كافي داشته و در فضاي سياسي حركت كنند زمينه‌ي رشد نخبه‌هاي سياسي به وجود خواهد آمد.

قائم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري، در ادامه با تاكيد بر اينكه نبايد وظيفه‌ي دانشگاه در حوزه‌ي پژوهش، علوم تجربي و انساني خلاصه شود، گفت: بايد به اين درك برسيم كه تربيت نخبگان در حوزه‌ي سياست يك ضرورت مهم و اساسي براي حال و آينده‌ي كشور است، چرا كه مديران آينده كشور بايد قدرت تجزيه و تحليل مسايل داخلي، منطقه‌اي و بين‌المللي را داشته باشند.

وي تاكيد كرد: دانشگاه با محيط‌هاي ديگر فرق مي‌كند. شما حتي در بحث‌هاي سياسي دانشگاه هم بايد رنگ و بوي بينش‌هاي علمي و آگاهي‌هاي مستند را ببينيد. ما بايد در اين زمينه كار كنيم و اين باور را بين دانشجويان تعميم دهيم كه سياست نيز به مانند ساير حوزه‌ها الفباي خود را دارد و افراد علاقه‌مند بايد با مطالعه، شركت در كارگاه‌هاي آموزشي، استفاده از تجربيات ديگران و غيره اين الفبا را ياد بگيرند و گرنه بدون غور در مسايل و بسنده كردن به يكسري امور هيجاني و احساسي نتيجه‌اي حاصل نخواهد شد.

حسيني اضافه كرد: دانشجويان ما كه مي‌خواهند واقعا به شكل صحيحي در عرصه‌ي سياسي كار كنند بايد به نوعي از زمينه‌هاي راديكالي و هيجاني فاصله بگيرند، تا زمينه‌ي مباحث منطقي‌تر و معقول‌تر در دانشگاه‌ها فراهم شود. در چنين محيطي است كه با حفظ آرامش و متانت مي‌توان تضارب آرا و انديشه‌ها را با سعه‌ي صدر در قالب نشست‌ها، ميزگردها، جلسات پرسش و پاسخ و غيره شاهد بود.

قائم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري، افزود: شما وقتي به تاريخ و سيره‌ي ائمه ما نگاه مي‌كنيد مي‌بينيد حتي افرادي كه با ذهنيت‌هاي الحادي و مادي‌گرايانه در فضايي امن شبهات‌شان را طرح مي‌كردند، پاسخ مي‌گرفتند، ما انتظار داريم در بحث‌هاي سياسي هم اينگونه باشد وگرنه جانبداري از يك حزب و گروه و دسته خاص و در افتادن در دام هيجان‌هاي سياسي به اسم فعاليت سياسي ما را به جايي نخواهد رساند و اثرات معكوسي هم خواهد داشت.

رييس دانشگاه پيام نور، با اشاره به تندروي‌هاي صورت گرفته در فضاي دانشگاه‌ها در دوره‌ي گذشته و سياست‌زدگي دانشگاه‌ها، افزود: اگر زمينه‌ي روشن با ضوابط و مقررات قانوني براي فعاليت سياسي در دانشگاه‌ها وجود داشته باشد، قطعا مي‌تواند يكي از مواد و مصالح تامين‌كننده‌ي نخبه‌ي سياسي در كشور باشد. البته مسوولان دانشگاه‌ها هم براي فراهم‌آوري چنين فضايي بايد سعه‌ي صدر و تحمل بالايي داشته باشند.

حسيني در پاسخ به اين پرسش كه جنابعالي و همكاران‌تان چقدر اين باورها را در دانشگاه پيام نور عملياتي كرده‌ايد، بيان كرد: شخص وزير علوم در سفرهاي استاني كه دارند ساعت‌ها با دانشجويان مي‌نشينند، به حرف اينها گوش مي‌دهند و انتقادات آنها را مي‌شنوند.

قائم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري، همچنين در پاسخ به اين پرسش كه يكي از انتقادات مقام معظم رهبري اين است كه انتقال گذشته علمي كشور به زمان حال و نسل حاضر به درستي شكل نگرفته است. ضرورت اين انتقال چيست و چه بايد كرد كه اين شكاف پر شود؟ گفت: شناخت تاريخ در شاخه‌هاي مختلف آن مي‌تواند كمك كند. با آگاهي از تاريخ بهتر مي‌توانيم با تكيه بر گذشته و استعداد سرشار جوانان‌مان راه آينده را طي كنيم، اين مساله در تمام شئونات از جمله دانش تجربي و علوم انساني، سياست و ... صدق مي‌كند.

وي در ادامه گفت: ما در زمينه‌ي تاريخ علم كار كرده‌ايم، شايد هم آنقدر توجه كم بوده كه بسياري از اين نقاط قوت را ديگران به نام خودشان ثبت كرده‌اند، نظير دستاوردهاي علمي دانشمندان ما كه مصادره شده‌اند و تاسف‌بارتر اين كه امروز ما تصور مي‌كنيم اين دستاوردها ميراث غربي‌ها است.

حسيني در ادامه در پاسخ به اين پرسش كه در ديدارهايي كه با مقام معظم رهبري داشته‌ايد محوريت انتظارات ايشان از دانشگاه‌ها چه بوده است، گفت: زماني كه با روساي دانشگاه‌ها به ديدار ايشان رفتيم، همانجا بود كه بحث نقشه‌ي جامع علمي كشور مطرح شد. بعد از مواضع رهبري، وزارت علوم آنچه بيان شده بود را با جديت پيگيري مي‌كند، ما حتي سال گذشته پيش از ماه مبارك رمضان گزارش را تدوين و به بيت رهبري ارسال كرديم.

قائم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري، با بيان اينكه به فرمايش‌هاي رهبر معظم انقلاب صرفا به عنوان موعظه و نصحيت نگاه نمي‌كنيم، گفت: مطالبات معظم‌له از دانشگاه‌ها دستورالعمل حكومتي است و خود را ملزم مي‌دانيم كه اين دستورالعمل‌ها را اجرايي كنيم.

وي اضافه كرد: شما نگاه كنيد همين بحث توسعه‌ي كمي دانشگاه پيام نور كه خيلي‌ها از آن انتقاد مي‌كنند از تاكيدات مقام معظم رهبري است كه بايد اين ضرورت درك و به ظرفيت پذيرش در كشور افزوده شود. از تاكيدات ديگر ايشان، لزوم توجه به تحصيلات تكميلي است كه ما روي اين ضرورت هم كار مي‌كنيم. در بحث «شاگردپروري» ايشان تاكيد داشتند كه اعضاي هيات علمي و استادان اهتمام بيشتري براي ارتباط علمي با دانشجو داشته باشند. وزارت علوم نيز به سهم خود سعي كرده است در قالب دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها به تحقق اين تاكيدات نزديك شود.

انتهاي پيام
 يکشنبه 7 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن