واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /طرح تحول در نظام توزيع/ بررسي وضعيت بازيگران نظام توزيع كشور
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
در حالي كه ذخيره سازي، مراكز پخش كالا، اصناف، حمل و نقل و خدمات مربوط به آن و ميادين ميوه و تره بار و بازارهاي روز مهمترين بازيگران نظام توزيع كشورند اما به نظر ميرسد براي اجراي طرح تحول نظام توزيع كه به گفته برخي كارشناسان حتي به يك سوم بودجه عمراني كشور نياز است؛ آمادگي لازم نداشته باشند.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا بر اساس مطالعات انجام شده در قالب طرح تحول در نظام توزيع كشور اصناف به عنوان بنگاههاي كوچك بخش بزرگي از فعاليتهاي اقتصادي را به خود اختصاص دادهاند؛ اين حوزه عليرغم كم بودن سرمايهگذاري سرانه؛ در واقع بخش بزرگي از سرمايهگذاري اقتصادي كشور را در دل خود جاي داده است.
طبق آمارهاي موجود بيش از يك ميليون و 738 هزار و 248 واحد صنفي داراي پروانه كسب و 405 هزار و 949 واحد صنفي بدون پروانه كسب در چهار گروه توليدي، توزيعي، خدماتي و خدمات فني در كشورمان فعاليت دارند كه از اين تعداد پروانه كسب صادره 18 درصد در رستههاي توليدي، 22 درصد در رسته خدمات فني، 13 درصد در رسته خدماتي و 47 درصد در رسته توزيعي هستند.
با توجه به پتانسيل اين بخش با احتساب ميانگين انتقال 3.2 نفر در واحد صنفي در واقع شش ميليون و 59 هزار و 593 نفر از شاغلان كشور در اين بخش جاي دارند كه اگر فرض كنيم هر فرد مطابق استانداردهاي اعلامي سرپرست يك خانوار چهار نفري باشد بخش اصناف معادل 34 درصد از كل جمعيت كشور را تامين ميكند.
* حمل و نقل
در طي 10 سال گذشته طبق آمار ميزان حمل بار از 107 ميليون تن در سال 76 به 274 ميليون تن در سال 85 رسيده كه با رشد سالانهاي در حدود 11 درصد و در حدود دو برابر رشد توليد ناخالص داخلي كشور مواجه بوده است.
در سال 85 تعداد سه هزار و 754 شركت حمل و نقل در سطح كشور فعاليت ميكردند كه قلمرو فعاليت حدود 95 درصد آنها داخلي و بيش از پنج درصد نيز بينالمللي بوده است.
سهم ميزان كالاي حمل شده در بخشهاي دولتي، تعاوني و خصوصي در سال 85 به ترتيب حدود 4.9 ، 13.6 و 81.3 درصد بوده است.
* نگهداري و ذخيره سازي
طبق آخرين آماري كه مركز آمار ايران منتشر كرده است در سال 84، تعداد 378 انبار در كشور وجود داشته كه 94 درصد آنها متعلق به بخش خصوصي و شش درصد آن متعلق به بخش دولتي است.
همچنين تعداد سردخانههاي كشور در همين سال، 442 واحد اعلام شد كه از اين ميان 92 درصد واحدهاي داراي مالكيت خصوصي بوده و ماليكت شش درصد واحدها عمومي و دو درصد مابقي هم متعلق به بخش تعاوني است.
ظرفيت سيلوها و ساير تاسيسات ذخيره سازي گندم در حال بهرهبرداري، براساس آمار اعلام شده از سوي شركت بازرگاني دولتي ايران در سال 86، برابر با 9520 هزار تن است كه 57 درصد آن در مالكيت كارخانجات آرد (بخش خصوصي) است.
از سويي در سالهاي اخير توجه ويژهاي به احداث سيلو و تاسيسات ذخيره سازي گندم انجام شده است به طوري كه طبق آمار 4575 هزار تن سيلو از سوي دولت و بخش خصوصي در دست مطالعه و انجام است.
* ميادين ميوه و ترهبار
در حال حاضر سازمان ميادين ميوه و تره بار شهرداري تهران با ايجاد 95 ميدان و بازار روز و 156 بازار محلهاي فعاليت دارد.
از اين تعداد 12 ميدان آن جزو ميدانهاي اصلي و بابقي در گروه بازار روزها هستند؛ همچنين حدود 30 تا 35 درصد ميوه و ترهبار مورد نياز مردم تهران از اين ميادين و بازار روزها تامين ميشود و طبق برنامه پيشبيني شده از سوي شهرداري تهران در پنج سال آينده 373 بازارچه ميوه و ترهبار در تهران ايجاد خواهد شد.
* شركتهاي پخش
در حال حاضر بيش از 38 شركت فعال با دريافت مجوز پخش از معاونت توسعه بازرگاني داخلي در سطح كشور فعاليت دارند كه بيشترين توزيع ماهانه از سوي شركتهاي؛ به پخش، دارو پخش، پخش رازي و كف انجام ميشود.
انتهاي پيام
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]