واضح آرشیو وب فارسی:فارس: به همت آيتالله اماميكاشاني نخستين مجتمع كنترل ناهنجاريهاي زمانتولد كشور راهاندازي شد
خبرگزاري فارس: نخستين مجتمع كنترل اختلالات رشد، تكامل و ناهنجاريهاي زمان تولد كشور كه توانايي تشخيص اختلالهاي جنين قبل از لانه گزيني و در 3 ماه اول بارداري دارد و 29 بيماري ژنتيك را در بدو تولد شناسايي ميكند به همت آيتالله امامي كاشاني در تهران راهاندازي شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، مراسم افتتاح اين مركز منحصر به فرد در كشور ديشب با حضور محمدي گلپايگاني، رئيس دفتر مقام معظم رهبري، امامي كاشاني و احمد خاتمي، امامان جمعه موقت تهران، رضا تقوي، رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه، وزير بهداشت، شهرياري نايب رئيس كميسيون بهداشت مجلس و فقيه، رئيس سازمان بهزيستي برگزار شد.
امامي كاشاني در اين مراسم گفت: بنده تاكنون اين توفيق را داشتهام كه چند مركز درماني را در كشور افتتاح كنم و اين نعمت خداوند بود كه امكان خدمت به بندگان خدا را نصيب من كرد اما تاكنون مركز پيشگيري نداشتهايم، ميخواستم اين كار را رها كنم اما دو بار استخاره كردم و فهميدم كه بايد وارد اين راه بشوم و اميدوارم بتوانيم مراكز غربالگري و پيشگيري و برنامههايي كه در اين عرصه داريم را در كشور گسترده كنيم.
سعيدرضا غفاري، مدير عامل مجتمع كنترل اختلالهاي رشد، تكامل و ناهنجاريهاي زمان تولد وابسته به مؤسسه نسل اميد در اين مراسم گفت: بيماريهاي ژنتيك مادرزادي عامل 20 درصد مرگ و ميرهاي نوزادان است كه حداقل 50 درصد آنها قابل شناسايي و پيشگيري هستند اما اين كار بسيار پر هزينه است و متاسفانه تاكنون خدمات تشخيص و پيشگيري از اين بيماريها در كشور به صورت پراكنده بوده و مركز جامعي براي اين كار نداشتهايم.
وي افزود: اين مركز نخستين مركز جامع خدمات پيشگيري از بيماريهاي مادرزادي ژنتيكي و كروموزومي است كه همه تخصصها و امكانات پيشرفته مورد نياز را يك جا دارد، اين مركز شامل 3 بخش مركز پزشكي جنين براي غربالگري قبل از تولد، مركز غربالگري نوزادان براي غربالگري بعد از تولد و مركز جامع ژنتيك است كه ابزار كار و امكانات لازم را در اختيار دارد.
وي ادامه داد: با استفاده از امكانات اين مركز بيماريهاي ژنتيك قبل از ازدواج، قبل از بارداري، در مرحله لانه گزيني، در 3 ماه اول بارداري و بعد ازآن قابل تشخيص است و در مورد بيماريهاي متابوليك بعد از تولد نيز با تشخيص زودهنگام 29 بيماري امكان درمان به موقع اين بيماريها فراهم شده است.
وي گفت: همه خدمات تشخيصي بيماريهاي متابوليك بعد از تولد در اين مركز براي افراد پر خطر كه ريسك بالاي آنها از سوي پزشك مركز تأييد شود رايگان است.
وي اضافه كرد: شايعترين بيماري ژنتيك كروموزمومي در كشور بيماري سندروم داون است كه قبلاً به بيماري منگوليسم معروف بود، قبلاً امكان تشخيص اين بيماري در 3 ماهه دوم بارداري با دقت 60 تا 70 درصد فراهم بود اما با استفاده از امكانات اين مركز امكان تشخيص اين بيماري در 3 ماه اول بارداري با دقت 95 درصد فراهم شده است.
وي گفت: خدمات اين مركز در كشور منحصر به فرد است و به همين علت هنوز تعرفهگذاري نشده است كه درصدد تدوين پروتكل خدمات تشخيصي و درماني اين مركز با همكاري معاونت سلامت وزارت بهداشت و تعيين تعرفههاي آن هستيم. سازمانهاي بيمهگر نيز براي پوشش خدمات اين مركز قول مساعدت دادهاند.
وي افزود: در صورتي كه بيماري جنين در 3 ماه اول بارداري و قبل از 16 ماهگي تشخيص داده شود و بيماري مشمول قانون سقط درماني مصوب مجلس باشد جواز سقط قانوني جنين و ختم حاملي صادر ميشود.
غفاري گفت: اين مركز توان و ظرفيت پاسخگويي سالانه به 100 هزار مراجعه كننده را دارد ولي لازم است كه با همكاري وزارت بهداشت و مراكز غيردولتي و غيرانتفاعي تعداد ديگري نيز از اين نوع مراكز جامع در كشور راهاندازي شود.
وي ادامه داد: در زمان 3 ماه فعاليت آزمايشي اين مركز 6 هزار و 124 مراجعه كننده داشتيم كه فقط 208 نفر آنها در گروه پر خطر طبقهبندي شدند، شايعترين اختلال شناسايي شده سندروم داون بود كه 20 مورد بود.
انتهاي پيام/
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]