واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پهندشت فارس ، عرصه زيباي گردشگري ايران زمين ( ۲و پاياني )
داخلي. فرهنگي. گردشگري.
همچنين شهرستانهاي فيروزآباد، لارستان و لامرد با برخورداري از اقليم آب و هوايي گرم، كانون اصلي رويش گلهاي بهاري بخصوص شقايق و لاله وحشي است كه دشتهاي وسيع و پرگل اين مناطق ديدني و كم نظير است.
منطقه حفاظت شده هرمود لارستان كه كوه سربهفلك كشيده شب در آن واقع شده ومحل اصلي زندگي قوچ، ميش و كل به شمار ميآيد،مكان مناسبي براي گذران اوقات فراغت ميباشد.
استهبان ، ني ريز، فسا ، جهرم و داراب هم شهرستانهاي شرقي فارس هستند كه باغهاي مصفا و دشت گلهاي شقايق وپامچال اين مناطق، خاطره اين استان را براي هر بينندهاي جاودان ميسازد.
مناطق حفاظت شده بهرامگور در شهرستان ني ريز، هرمود لارستان وارژن شيراز مهمترين مناطق حفاظت شده فارس قلمداد ميشوند كه موقعيت ويژهاي براي گشت و گذار دارند.
كارشناسان حفاظت محيط زيست بيش از ۱۲۰مورد جاذبهو چشمانداز طبيعي داراي قابليت سياحتي و گردشگري را در فارس شناسايي كردهاند كهانگيزه قابل توجهي براي جلب گردشگران و مسافران فراهم ميكنند.
در عين حال كه استان فارس به عنوان نگين فرهنگ و گردشگري ميهن اسلامي اين همه توانمنديهاي شگرف در بخش توسعه گردشگري دارد اما متاسفانه همچنان از همه كمواهب موجود در اين بخش بهره نگرفته است.
قابليتهاي فرهنگي و تاريخي در استان فارس به حدي است كه اگر تنها مي خواستيم از قابليتهاي فرهنگي تخت جمشيد به تنهايي بهرهگيري نماييم مي توانستيم فارس را در جايگاه واقعي خود در بخش گردشگري قرار دهيم و سهم واقعي اين استان از توسعه گردشگري را بستانيم.
تخت جمشيد اين بناي كهن و يادمان چند هزار ساله تمدن ايراني اكنون به صورت بنايي براي بازديد تعداد اندكي گردشگر خارجي در سال و براي مكاني براي بازديد تعدادي از شهروندان و ميهمانان در مناسبتهاي خاص تبديل شده است و هنوز استفاده جامع و تاثير گذار در حوزه فرهنگ و گردشگري از اين بناي كهن انجام نميگيرد.
اين در حالي است كه مقام معظم رهبري در سفر امسال خود به استان فارس بر لزوم بهرهگيري بيشتر از اين بناي كهن تاكيد فرمودند و ياد اور شدند " ما اين همه مفاخر تاريخي داريم، اين همه چيزهايي كه مايه تفاخر تاريخي ملت ايران است، اعتماد به نفس ملت ايران است، چرا اينها را نشان ندهيم" شكي نيست كه استان فارس براي استفاده بيشتر و بهتر از فرصتهايي كه در بخش گردشگري وجود دارد نيازمند توسعه سرمايهگذاري ها در اين بخش است .
مدير عامل شركت توسعه گردشگرياستان فارس اخيرا در اين رابطه گفته است :
با وجود جاذبههاي گردشگري منحصر به فرد در فارس، اين استان در جذب سرمايهگذاري در صنعت گردشگري ضعيف است.
احمدرضا نقيب زاده در اين رابطه افزود: روانسازي امور اجرايي از جمله ضرورتها براي رونق بخشيدن به سرمايهگذاري گردشگري است.
وي اظهار داشت: در همين رابطه تهيهفرصتهاي سرمايهگذاري در صنعت گردشگري و واگذاري اين فرصتها به سرمايهگذاران از برنامههاي اصلي شركت توسعه گردشگري است.
نقيب زاده با بيان اينكه چهار شيوه ارائه خدمات براي توسعه گردشگري در فارس به تصويب رسيده است، گفت : در شيوه اول تعريف طرح، مكانيابي، دريافت مجوزها و تامين زمين توسط شركت انجامو پروژه به سرمايهگذار واگذار ميشود.
وي ادامه داد: در شيوه دوم تعريف طرح و مكانيابي توسط سرمايهگذار انجام شده و دريافت مجوز و تامين زمين توسط شركت صورت ميگيرد.
او افزود: در شيوه سوم تعريف طرح توسط سرمايهگذار بر روي زمين متعلق به خود سرمايهگذار انجام شده و دريافت مجوز را شركت انجام ميدهد.
نقيب زاده در مورد شيوه چهارم ارائه خدمات اين شركت اظهار داشت: اين شيوه مربوط به سرمايهگذاري در بناهاي تاريخي است كه متقاضيان احيا و بهرهبرداري از بناهاي تاريخي به صندوق احيا و بهرهبرداري سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري معرفي ميشوند.
وي گفت: شيوههاي حمايتي شركت توسعه گردشگري فارس در ستاد جذب و تشويق سرمايهگذاري استانداري به تصويب رسيده و نويد بزرگي براي علاقهمندان به سرمايهگذاري در زير ساختهاي گردشگري استان است.
مدير عامل شركت توسعه گردشگري استان فارس همچنين گفت: در چارچوب تدوين برنامه احداث يك هزار مجموعه خدماتي - بهداشتي در كشور، احداث ۵۰مجموعه از اين نوع خدمات، در اولويت برنامههاي امسال اين شركت قرار گرفته است.
نقيب زاده بيان داشت: به همين منظور سعي شده است با برنامهريزي صحيح، مكان يابي براي احداث اينمجموعهها در استان فارس، بر اساس نيازسنجي و با شيوهاي مناسب صورت گيرد.
وي گفت:اين مجموعهها در قالب دو طرح صرفابهداشتي شامل نمازخانه و سرويس بهداشتي و نيز مجموعههاي خدماتي - بهداشتي شامل واحدهاي تجاري، پذيرايي و خدماتي احداث خواهد شد.
نقيب زاده با اشاره به اينكه شاخص انتخاب مكان براي احداث اين مجموعهها اماكن گردشگري شامل اماكن زيارتي، طبيعي و تاريخي بوده است، اظهار داشت:
همچنين محورهاي مواصلاتي دركنارراهدارخانهها،پليس راههاوفواصل ۲۵كيلومتري مكانهايي كه موافقت اصولي براي احداث مجتمعهاي خدمات رفاهي بين راهي توسط اداره كل حمل و نقل استان فارس صادر شده است، تعيين و مشخص شده است.
او اضافه كرد: بر اين اساس ۱۵مورد از اين مجموعه هادر اماكن گردشگري، ۲۷مورد در محورهاي مواصلاتي و هشت مورد در كنار امامزادهها و مساجد بين راهي احداث خواهد شد.
نقيب زاده افزود: بر اساس برنامه ريزيهاي انجام شده، سعي بر اين است كه مجموعههاي ياد شده تا اسفندماه امسال به بهره برداري برسد و تسريع در اين زمينهنيازمندهمكاري ومشاركت دستگاههاي مرتبط با اجراي اين پروژههاست.
وي با بيان اينكه هم اينك عمليات اجرايي ساختاين مجموعهها در اماكن گردشگري نقش رستم و پاسارگاد آغاز شده است گفت: با احداث اين مجموعه ها، عقب ماندگي استان فارس در زمينه مجموعههاي خدماتي - بهداشتي ويژه مناطق گردشگري، جبران خواهد شد.
اما رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان فارس پول به تنهايي را براي توسعه گردشگري كافي نميداند و معتقد است توسعه گردشگري نياز به مولفههاي ديگري مثل مديريت ،هويت طلبي، عشق، علاقه، دين دوستي و عرق وطن خواهي است.
دكتر محمد رضا بذرگر در اين زمينه گفته است : پارسال مجموعه اعتبارات اين سازمان در فارس ۱۵ميليارد و ۷۰۰ميليون تومان بود كه از اين ميزان ۱۱/۵ميليارد تومان بودجه عمراني و سه ميليارد و ۷۰۰ميليون تومان بودجه جاري بود و براي نخستين بار چنين اعتباري در ميراث فرهنگي فارس جذب شد.
وي اضافه كرد: تا كنون اين سازمان در حوزه حفظ و احيا، ۴۷پروژه مرمتي را احيا و مرمت كرده و يا در دست مرمت دارد كه از اهم آنها ميتوان به بازار وكيل شيراز، آرامگاه حافظ، كاروانسراي ايزدخواست، ارگ كريم خاني و بقعه شيخ ابونجم اشاره كرد.
بذرگر ادامه داد: در حوزه معاونت فرهنگي نيز اين سازمان، ۱۹پروژه اجرا شده و يا در دست اجرا دارد و در حوزه معاونت گردشگري ۲۱پروژه در دست انجام است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان فارس اين را هم گفته است كه : صنعت گردشگري فارس، در عين حال امسال نسبت به سال گذشته پيشرفت مطلوبي داشته است.
دكتر هنگام نواخته شدن زنگ گردشگري در شيراز افزود: استان فارس امسال درصنعت گردشگري خارجي ۲۱درصد و در گردشگري داخلي ۱۴درصد پيشرفت داشته است.
بذرگر با اشاره به اينكه سرمايهگذاري در زمينه گردشگري در كشور و استان فارس رو به رشد است اضافه كرد: سرمايهگذار در حاشيه امنيت موجود ميتواند در استان فارس سرمايهگذاري كند.
وي با توجه به داشتن آثار تاريخي و پتانسيل بالاي فارس در زمينه گردشگري گفت: اگر فرهنگ گردشگري در جامعه بررسي و فرهنگسازي شود از كشورهاي برتر در صنعت گردشگري خواهيم بود.
بذرگر گفت: صنعت گردشگري در رديف سه صنعت تعيينكننده در جهان است و با توجهبهويژگي خاص فارس وثبت دو هزار و ۲۰۰اثر تاريخي ازاهميت ويژه گردشگري برخوردار است.
وي ادامه داد: دراستان فارس پيش از اسلام تا به امروز آثار تاريخي وجود داشته است كه اين آثاربايد خوب نگهداري شود و به جهانيان نمايش داده شود.
پنجم مهر ماه مطابق با ۲۷سپتامبر روز جهاني گردشگري نام گرفته است و از اين روز هفته گردشگري آغاز ميشود به همين مناسبت يك هفته آيينهاي گراميداشت و نكوداشت در سراسر كشور برگزار ميشود.ك/۴
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]