واضح آرشیو وب فارسی:حيات: حبيب احمدزاده درپي انتشار سيزدهمين چاپ كتاب عنوان كرد؛نامه آخر كتاب باعث نوشتن « شطرنج با ماشين قيامت» شد
تهران-حيات
چاپ سيزدهم رمان« شطرنج با ماشين قيامت» نوشته «حبيب احمدزاده»، با همكاري مركز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري و به كوشش انتشارات سوره مهر روانه بازار كتاب شد.
به گزارش حيات به نقل از ستاد خبر انتشارات سوره مهر ، شخصيت اصلي داستان «شطرنج با ماشين قيامت» رزمنده بسيجي جواني است كه طي عملياتي محرمانه پيرامون يافتن محل استقرار رادار فرانسوي سامبلين، با افراد و شخصيتهايي درگير ميشود كه به واسطه همرزمش پرويز با آنها آشنا شده است. اين شخصيتها در قالب يك مهندس بازنشسته پالايشگاه نفت كه به نوعي نماينده انسانهايي است كه از ديد عقلاني و فلسفي به جنگ و وقايع آن مينگرند، دو كشيش و دختري كه هريك نماينده قشرهاي خاصي از مردمي كه هريك به نوعي با جنگ درگير شدهاند ، شكل ميگيرد.
در اين جلسه كه به صورت پرسش و پاسخ برگزار شد، حبيب احمدزاده درباره نام كتاب گفت: براي دستيابي به مفهوم آن بايد داستان را خواند و اين خود داستان است كه مفهوم رساني كرده و علت نامگذاري را به مخاطب و خواننده مي رساند.
وي درباره نوع نگارش و ماجراهاي داستان اظهار داشت: هر نويسنده براي خود يك شكل نگارشي دارد. مانند يك تصادف در خيابان كه هر شخص از آن برداشت شخصي خود را دارد. يكي راننده را مقصر مي داند و ديگري عابر را كه مجروح شده است. اگر در آبادان از ماجراهاي اين داستان بپرسيد همه آن را يك مسئله عادي و ساده تلقي خواهند كرد. چراكه براي آن ها اين مسائل عادي بوده است. آنچه مرا به نوشتن اين داستان وادار كرد، نامه آخر كتاب بود.
احمدزاده اظهار داشت: قهرمان داستان درگير سه ماشين است. يكي ماشين قيامت كه بايد با آن بجنگد دوم ماشين غذا كه از آن متنفر است و ديگري ماشين سرگرد كه عاشق آن است و به آن نمي رسد. او در اين مثلث گير كرده است. در بسياري از صحنه هاي داستان اين مثلث را مي بينيم. اين آدم وظيفه ديده باني دارد و كارش ذهني است. بالاي برج ديده باني نشسته و با ذهن و فكرش كار مي كند. در واقع جنس يك ديده بان از جنس يك فرمانده است.
گفتني است رمان « شطرنج با ماشين قيامت» براي اولين بار در سال 84 به چاپ رسيد و در اين مدت مورد توجه بسياري از منتقدان و كارشناسان قرار گرفت . اين كتاب با ترجمه « پال اسپراكمن» در آمريكا نيز منتشر شده است .
« شطرنج با ماشين قيامت» تا كنون جايزه بهترين رمان جايزه ادبي اصفهان در سال 1385، بهترين رمان دفاع مقدس جايزه كتاب سال شهيد غني پور در سال 1385، تنها رمان تقدير شده كتاب سال دفاع مقدس در همين سال ،كانديداي نهايي كتاب سال نويسندگان و منتقدان مطبوعات كشور در سال 85 ،كانديداي نهايي بخش رمان كتاب سال جمهوري اسلامي ايران و همچنين كانديداي نهايي كتاب سال زرين قلم در سال 85 را از آن خود كرده است.
اين كتاب از ديد بسياري از كارشناسان در زمره بهترين رمان هاي دفاع مقدس كه در سال هاي اخير نگاشته شده است ، قرار دارد.
لازم به ذكر است چاپ نهم تا سيزدهم« شطرنج با ماشين قيامت» به تازگي به دليل نياز بازار كتاب تجديد چاپ شده است. اين كتاب در 342 صفحه به شمارگان2200 نسخه در هر چاپ و با قيمت 47٠٠ تومان به چاپ رسيده است.
پايان پيام
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 269]