واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شوراي امنيت گرفتار توهم تفاهم
قطعنامه جديد شوراي امنيت سازمان ملل حاوي نكته تحريمي تازه اي نيست و تنها تاكيدي بر ضرورت اجراي قطعنامه هاي سياسي پيشين اين شورا است كه جمهوري اسلامي ايران نيز پيش از اين بارها مواضع خود درباره غيراصولي بودن اين قطعنامه ها و عدم توجه به آنها را اعلام كرده بود.
اعضاي دائم شوراي امنيت به دنبال توافق آمريكا و روسيه و متحدان واشنگتن عصر شنبه قطعنامه سياسي ديگري را به تصويب رساندند تا در شرايطي كه بروز اختلاف و شكاف بين آنها در خصوص نحوه برخورد با برنامه هاي صلح آميز هسته اي ايران، كاملا مشهود است، به زعم خود نوعي تفاهم را در عرصه بين المللي به نمايش بگذارند.
آمريكا در ماه هاي گذشته تلاش وسيعي را براي تصويب قطعنامه اي شديداللحن با تحريم هاي جديد عليه كشورمان بعمل آورده بود اما با توجه به همراهي نكردن كشورهايي نظير روسيه و چين با تصميم آمريكا در ادامه خصومت با ملت ايران، عملا قادر به اجرايي كردن اهداف خود نشده بود.
به طور قطع تصويب چنين قطعنامه اي كه مي توان از آن به عنوان توهمي از تفاهم بين اين كشورها ذكر كرد تاثيري در روند فعاليت هاي صلح آميز هسته اي جمهوري اسلامي ايران نخواهد داشت و از سويي چنين قطعنامه اي تامين كننده اهداف آمريكا و همپيمانان او نخواهد بود.
همراهي نكردن برخي از اعضاي شوراي امنيت با سياست هاي آمريكا را مي توان يكي از دلايل تصويب قطعنامه اي بدون هيچگونه الزام و تحريم جديد به حساب آورد كه از آن مي توان به عنوان شكستي در سياست هاي آمريكا براي اعمال تحريم هاي بيشتر عليه جمهوري اسلامي ايران عنوان كرد.
آمريكا در حركتي عجولانه و در اقدامي كه كمتر از 24 ساعت بطول انجاميد، درخواستي رسمي را براي برگزاري جلسه شوراي امنيت به رئيس اين شورا ارائه و پيش نويس قطعنامه را كه در خصوص آن با برخي ديگر از اعضاي دائم شورا توافق كرده بود به راي گذاشت كه به تصويب رسيد.
از سويي برخي از كشورهاي عضو شوراي امنيت كه موافق صدور قطعنامه اي جديد و اعمال تحريم هاي ديگري عليه تهران نبودند تنها به اين دليل قطعنامه مذكور را تاييد كردند كه هيچگونه تحريم جديدي در آن مدنظر نبوده و در حقيقت قطعنامه اي بي اثر محسوب مي شود.
از آن جمله مي توان به اظهارات نماينده اندونزي در شوراي امنيت اشاره كرد كه گفته كشورش به اين خاطر از اين قطعنامه حمايت كرد كه بر رهيافت مذاكراتي تاكيد كرده و هيچگونه تحريم جديدي را در بر ندارد و در صورتي كه قطعنامه مزبور حاوي تحريم هاي جديدي بود قطعا اندونزي از آن حمايت نمي كرد.
موضوع اساسي در اين خصوص را مي توان عدم تاثير اينگونه حركات در عزم ملت ايران براي ادامه روند استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي دانست و همانطور كه مسوولان كشور بارها تاكيد كرده اند لحظه اي ترديد در اين مسير به خود راه نخواهند داد.
گذشته از اينكه صدور چنين قطعنامه تاثيري در اراده ملت ايران ندارد، اين گونه اقدامات غيرمنطقي و خلاف قوانين پذيرفته شده بين المللي، چهره مخدوش سازمان هاي بين المللي را بيش از پيش مورد خدشه قرار داده و جايگاه آنان را در نزد ملت هاي جهان تنزل مي دهد.
شوراي امنيت سازمان ملل متحد در حالي بخشي عمده اي از توان خود را صرف مقابله با برنامه هاي صلح آميز هسته اي ايران مي كند كه زرادخانه هاي هسته اي رژيم صهيونيستي كه پيوسته در حال گسترش است، صلح و امنيت منطقه و جهان را مورد تهديد قرار مي دهد.
توصيه ما به شوراي امنيت سازمان ملل متحد اين است كه به جاي ضديت با عزم ملت ايران براي دستيابي به حقوق هسته اي خود، توجه خود را به جنايت هاي رژيم غاصب صهيونيستي در سرزمين هاي اشغالي معطوف كند.
دخالت شوراي امنيت در برنامه هسته اي صلح آميز جمهوري اسلامي ايران و اقدامات اين شورا در اين خصوص نه تنها غير منصفانه و سياسي است، بلكه كاملا فاقد هر گونه مبناي حقوقي و منطقي محسوب مي شود.
صدور قطعنامه هاي غيرمنطقي پيشين شوراي امنيت درباره برنامه هاي صلح آميز هسته اي جمهوري اسلامي ايران، اعتماد ملت ايران به اين نهاد بين المللي را كه بايد فعاليت هايش در جهت برقراري صلح و آرامش در جهان و حفظ حقوق ملت ها متمركز شود را تخريب كرده و ادامه اين روند از سوي اين شورا بي اعتمادي همه ملت هاي جهان را نسبت به خود در پي خواهد داشت.
گمان مي رود حاكمان كاخ سفيد تا آن حد در عرصه بين المللي دچار ساده لوحي شده باشند كه تصور كنند صدور چنين قطعنامه هايي اهداف آنها را براي جلوگيري از پيشرفت ملت ايران تامين مي كند و اين اقدام قطعا از اين جهت انجام شده است كه علاوه بر پوشش بر شكاف هاي موجود بين اين كشورها نمايشي از تفاهم را به جهان عرضه كند.
همانطور كه بارها مسوولان نظام جمهوري اسلامي از جمله رييس جمهوري محترم دكتر محمود احمدي نژاد تاكيد كرده اند، جمهوري اسلامي ايران با درك درست از محيط بين المللي با در پيش گرفتن ديپلماسي فعال در عرصه هاي مختلف از جمله موضوع هسته اي، آماده گفت و گو براي رفع سوءتفاهمات است اما اين آمادگي بدين معنا نيست كه تهران به هر بهانه جويي كه با تحريك برخي كشورها صورت مي گيرد، پاسخ خواهد داد.
گزارش از: داريوش غفاري
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]