واضح آرشیو وب فارسی:فارس: روزهاي آتش و خون كي فراموشم شود-17 دفاع مقدس انقلاب را تثبيت كرد
خبرگزاري فارس: تثبيت اقتدار جمهوري اسلامي در منطقه و جهان مرهون تلاشهاي رزمندگاني است كه از سراسر ايران اسلامي از جمله خراسان جنوبي در هشت سال دفاع مقدس مردانه از اين آب و خاك دفاع كردند.
به گزارش خبرگزاري فارس از بيرجند، دفاع مقدس در حالي بر صفحه تاريخ نقش بست كه تجربيات ارزنده نظامي آن امروز ايران را يكي از از قدرتهاي بلامنازع در منطقه كرده است.
همچنان كه از ياد بردن رشادتهاي ايثارگران، آسيبهاي جبرانناپذيري به جامعه اسلامي ايران وارد ميكند، بيان خاطرات و تجربيات رزمندگان در طول سالهاي جنگ ميتواند نظام ما را براي رسيدن به اهداف عاليهاش ياري كند.
برگزاري يادوارههاي شهدا و نشر آثار دفاع مقدس نيز ميتواند در بازيابي هويت گمشده نسل جوان امروز كه از جنگ تحميلي تنها با خاطرات و تصاوير آن زمان آشنا هستند، موثر باشد.
هفته دفاع مقدس نيز فرصت خوبي براي بيان خاطرات آن دوران و دستاورهاي دفاع هشت ساله است و به همين بهانه بر آن شديم تا خاطراتي از دفاع مقدس را از زبان رزمندگان آن دوران بيان و نقش حضور مردم در جنگ تحميلي را مرور كنيم.
*خودباوري و خودكفايي بزرگترين دستاورد دفاع مقدس
مسئول بسيج دانشجويي خراسانجنوبي در گفتگو با خبرنگار فارس با بيان اينكه در زمان جنگ از همه اقشار جامعه براي دفاع از كشور بسيج ميشدند، گفت: اين حضور پرشور مردم در جبهه نشاندهنده علاقه آنها به نظام اسلامي و امام خميني بود.
موسي جوينده به نقل خاطرهاي از زمان جنگ تحميلي پرداخت و افزود: يكي از افراد كه زياد به مسائل ديني معتقد نبود به جبهه اعزام شده بود اما وقتي به آنجا رسيد كاملا شخصيت او تغيير كرد به طوري كه نماز شب اين فرد ترك نميشد و بالاخره در عمليات كربلاي 5 به خيل شهداي اسلام پيوست.
جوينده كه سابقه حضور در عملياتهاي رمضان، خيبر و كربلاي 5 را دارد، اظهار داشت: خودسازي، خودباوري و خود كفايي كشور بزرگترين دستاوردهاي هشت سال دفاع مقدس بود.
مسئول بسيج دانشجويي خراسانجنوبي در خصوص راههاي ترويج آثار دفاع مقدس در بين جوانان گفت: برگزاري يادوارههاي شهدا، حضور در مناطق جنگي و نشر آثار دفاع مقدس ميتواند در انتقال جريان سيال دفاع مقدس به نسل سوم انقلاب موثر باشد.
جوينده بر حفظ ارزشهاي دفاع مقدس توسط همه اقشار جامعه نيز تاكيد كرد.
*روحيه شهادتطلبي عامل اصلي پيروزي رزمندگان بر دشمن
معاون اجرايي سپاه انصارالرضا (ع) خراسانجنوبي نيز در گفتگو با خبرنگار فارس در بيرجند با بيان اينكه اشاعه فرهنگ علوي در دنيا از دستاوردهاي هشت سال دفاع مقدس بود، گفت: عزت كنوني ايران اسلامي در منطقه و دنيا به دليل جانفشانيهاي رزمندگان در هشت سال جنگ تحميلي بوده كه ايران را براي هميشه مديون اين ايثارگريها كرده است.
علي محمدي به بيان خاطرهاي از سالهاي جنگ تحميلي پرداخت و افزود: يكي از بسيجيان كه تنها 13 سال داشت با ترفندهاي مختلف خود را به جبهه رسانده بود و وقتي از حضور او در جبهه جنگ جلوگيري به عمل آمد، گفت اگر نم توانم همپاي رزمندگان در برابر دشمن بجنگم حداقل ميتوانم كارهاي جزئي اين افراد را انجام دهم و بالاخره اين نوجوان بسيجي بعد از خدمات فراوان در جبهه در عمليات والفجر به شهادت رسيد.
وي اظهار داشت: حضور افراد كم سن و سال در جبهه نشاندهنده استراتژي دفاع مردمي امام خميني (ره) بود كه باعث ميشد همه افراد خود را مسئول دفاع از ميهن اسلامي بدانند.
معاون اجرايي سپاه انصارالرضا (ع) خراسانجنوبي كه در عملياتهاي والفجر مقدماتي، مسلم بن عقيل و خيبر حضور داشته است در خصوص پيروزي ايران در جنگ تحميلي اظهار داشت: روحيه شهادتطلبي و مديريت با تدبير امام عوامل اصلي در پيروزي ايران بر دشمن بود.
*استقبال گسترده قشر مستضعف جامعه و جوانان در اعزام نيرو
مسئول ستاد پشتيباني جنگ در خراسان جنوبي نيز در خصوص افراد اعزامي از بيرجند به جنگ گفت: اعزام نيروها از لشكر ويژه شهدا بود و از راهآهن اعزام ميشدند و اكثر مردم را طبقه مستضعف جامعه و بيشتر سنين 13 تا 20 سال نشكيل ميدادند.
محمد باقري با بيان اينكه محل استقرار ستاد پشتيباني جنگ يك مغازه كوچك در بازار بيرجند بود، افزود: مردم كمكهاي خود را به اين ستاد ميآوردند و گاهي اوقات نيز براي جمعآوري هداياي مردمي با ماشين به سطح شهر، روستاها، گلزار شهدا و نماز جمعه ميرفتيم.
وي اعتقادات مذهبي مردم و احياي سنت عزاداري سيدالشهدا (ع) به عنوان الگويي مهم همراه با رهبري حكيمانه امام (ره9) را عاملي مؤثر در كمكهاي مردمي عنوان كرد و اظهار داشت: همه مردم وقتي اسم امام خميني (ره) ميآمد كمك ميكردند و آنان حجت را به خود تمام ميديدند.
*ايمان، اتحاد و رهبري سه ركن حفظ و تداوم انقلاب
مسئول ستاد پشتيباني جنگ در خراسان جنوبي در خصوص دستاوردهاي جنگ تحميلي براي كشورها به خبرنگار فارس گفت: جنگ تحميلي با وجود تمام تخريبها و مشكلات فوايدي هم براي ما داشت و در حال حاضر شاهد هستيم كه بسياري از مردم دنيا با الگوپذيري از انقلاب ايران در مقابل استكبار ايستادهاند و ايران به عنوان كشوري مقتدر در دنيا مطرح است.
باقري خطاب به نسل جوان تصريح كرد: با وجود اينكه بعضيها فكر ميكنند جوانهاي امروز مثل نسل قبل در صحنه نيستند اما من ميگويم اين جوانها نيز در ولايتپذيري و اطاعت از رهبري بسيار خوب هستند و اگر با هم موقعيتي مشابه اوايل انقلاب پيش آيد همين جوانها در صحنه حاضر ميشوند و حضور آنان آگاهانه است.
وي اذعان داشت: اگر چه امروز جنگ مسلحانه نيست ولي اين جوانها مشغول مبارزه در يك جبهه فرهنگي هستند و ايستادگي و مقابله ميكنند و ايمان، اتحاد و رهبري سه ركن حفظ و تداوم انقلاب هستند كه بايد آن را حفظ كنيم.
مسئول ستاد پشتيباني جنگ در خراسان جنوبي خاطرنشان كرد: براي رسيدن به اهداف واقعي انقلاب بايد اتحادمان را حفظ كنيم، دشمنشناس باشيم و با هوشياري توطئههاي دشمنان را بشناسيم و آگاهانه عمل كنيم.
*نقش زنان خراسان جنوبي در هشت سال دفاع مقدس
زنان استان خراسان جنوبي در هشت سال دفاع مقدس نقش بسزايي داشتند و براي حفظ دستاوردهاي انقلاب در صحنههاي مختلف جنگ حضور پيدا كردند.
زنان اين استان نيز مانند ساير زنان ايراني با ترغيب و تشويق رزمندگان به خصوص فرزندان و همسران خود نقش عمدهاي در دفاع مقدس ايفا كردند.
همسران و مادران رزمندگان نه تنها مانع از اعزام شوهران و فرزندانشان به مناطق عملياتي نشدند بلكه بهترين ياور و مشوق براي آنان بودند.
آنان علاوه بر تشويق و ترغيب رزمندگان و سرپرستي از خانه و فرزندان در ستادهاي پشتيباني جنگ نيز فعالانه حضور مييافتند و علاوه بر كمكهاي مالي به ستادها گاهي به صورت شبانهروزي به كار بستهبندي و آمادهكردن وسايل مورد نياز جبههها ميپرداختند.
ارسال بستهبنديها شامل پسته، بادام و كشمش، پخت نان، دوخت و دوز لباس و جانماز، بافتن كلاه و جوراب نمونههايي از كمك و ايثار و مقاومت زنان است.
آنان مساجد را به پايگاه پشتيباني از جبهه تبديل كرده و در هر زماني كه از آنان براي كمك به جبهه درخواست ميشد داوطلبانه خود را ميرساندند و با آن عمل هم روحيه رزمندگان اسلام را تقويت ميكردند و هم برگهاي زريني بر تاريخ انسانيت اين مرز و بوم افزودند.
......................................
گزارش از: قاسم ابراهيمزاده
خبرنگار فارس در بيرجند
..................................
انتهاي پيام/ر
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]