واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: هفته پیش مایکروسافت جدولی را موسوم به جدول مقایسه بین مرورگرها منتشر کرد، با عنوان “Windows Internet Explorer 8: Get the facts” یعنی حقیقت را بدانید که اینترنت اکسپلورر این است که ما میگوییم ولی متاسفانه مایکروسافت چندان هم صادق نبوده است! این جدول از سطرهای مختلفی تشکیل شده است که هر کدام از آنها نشان از قدرت مایکروسافت اینترنت اکسپلورر و ضعف سایر مرورگرها است ولی آیا واقعاً چنین است؟ برای نشان دادن حقیقت در موارد ۴ و ۱۰ نیاز به مقدمهای طولانی داشتیم که در ۳ مقاله مرورگرهای وب، مرورگرهای وب: نزدیکی به استانداردهای وب، مرورگرهای وب: مقایسه سرعت به تفضیل توضیح داده شد و با توضیحات داده شده به راحتی میتوان سطرهای ۴ و ۱۰ از این لیست را رد کرد. البته در مورد سطر ۱۰ باید ذکر کرد که البته که حق با مایکروسافت است، اینترنت اکسپلورر کارایی دارد ولی چقدر؟ حال به بررسی سطرهای دیگر از این لیست میپردازیم.
سطر اول (Security): در این سطر مایکروسافت ادعا کرده است که اینترنت اکسپلورر او امنیت دارد و دیگران امنیت ندارند. در اینجا یک نکته را بیان میکنیم، یکی از پارامترهای امنیت برای یک مرورگر جلوگیری از دسترسی کدهای مخرب مانند ویروسها، تراجانها و کرمها از درگاه مرورگر به سیستم عامل است، در این مورد خاص توجه شما را به نحوه نگهداری Cashe برای محتویات سایتهای مرور شده توسط کاربر در سیستم جلب میکنیم، این فایلها در فولدری با نام Temporary Internet Files نگهداری میشود، فایلها به صورت تک تک و در شکل اصلی خود نگهداری میشوند مثلاً یک فایل فلش به صورت یک فایل با پسوند swf در این پوشه نگهداری میشود و یا تمام کدهای جاوا اسکریپتی که در سایتهای مختلف وجود دارد به صورت فایلهایی با پسوند js نگهداری میشوند. این موضوع بسیاری خطرناک است زیرا شما فایل را در منطقهای کاملاً ناامن و مساعد برای فعالیت قرار دادهاید زیرا سایتی که شما به آن وارد شدید و کد مخرب در آن قرار دارد به راحتی میتواند به این پوشه دسترسی داشته باشد و فایل مورد نظر خود را اجرا کند. این در حالی است که در مرورگرهای دیگر مانند کروم و فایرفاکس Cashe به صورت یک یا چند فایل یکپارچه ذخیره میشود و فایلها در محیطی زیر نظر مرورگر قرار میگیرند و سایتها دسترسی مستقیم به دادههایی که در Cashe نوشتهاند ندارند. حال به نظر شما در این یک مورد خاص اینترنت اکسپلورر چطور عمل کرده است. در مورد حفرههای امنیتی نیز که آوازه اینترنت اکسپلورر از سالها پیش بر زبانها پیچیده است. وجود حفرههای امنیتی عیب نیست، تلاشی که برای برطرف کردن آنها انجام میشود مطلبی مهم است که متاسفانه اینترنت اکسپلورر در این زمینه نیز ضعیف عمل میکند. تعداد بستههای تعمیراتی مرورگرهای فایرفاکس و کروم به مراتب بیشتر از بستههای ارائه شده برای اینترنت اکسپلورر است.
سطر دوم (Privacy): مایکروسافت درمورد فایرفاکس درست گفته است، فایرفاکس ۳.۰.۱۱ از این امکان پشتیبانی نمیکند ولی کروم چرا، کروم این امکان را با نام incognito browsing در گوگل کروم ارائه کرده است. جالب اینجاست که کروم برای اولین بار این موضوع را مطرح و مورد استفاده قرار داد. فایرفاکس نیز در نسخه ۳.۵ خود این قابلیت را گنجانده است.
سطر سوم (Ease of Use): من تا به حال مرورگری سادهتر از گوگل کروم ندیدهام، البته اینترنت اکسپلورر نیز ساده است، در مورد فایرفاکس باید گفت: “توانایی پیچیده شدن یکی از امتیازات این مرورگر است”، البته اگر به فایرفاکس بدون افزونه نگاه کنید فایرفاکس هم ساده است.
سطر چهارم (Web Standard): در این مورد در ابتدای بحث توضیحی ارائه شده است.
سطر پنجم (Development Tools): هر سه مرورگر بستهها و ابزارهای برای برنامه نویسها فراهم کردهاند. یک موضوع جالب که در این مورد می توان اشاره کرد، کدباز بودن مرورگرهای کروم و فایرفاکس است که به واسطه این کدباز بودن برای برنامه نویسان قابلیتهای بیشتری را فراهم میکنند ولی متاسفانه در این مورد هم مایکروسافت در حق برادران خود اجحاف کرده است.
سطر ششم (Reliability): در این مورد هم مایکروسافت ناجوانمردانه اطلاعات غلط را منتشر کرده است، فایرفاکس و قبل از آن اوپرا از اولین مرورگرهایی بودند که این قابلیت را فراهم کرده بودند بعد از آنها نیز کروم این قابلیت برای کاربران خود فراهم کرد و شاید آخرین نفر اینترنت اکسپلورر بوده است.
سطر هفتم (Customizability): در مورد کروم حق با مایکروسافت است ولی اینکه مایکروسافت چطور هزاران هزار افزونه فایرفاکس را نادیده گرفته است و این چنین بیان کرده است واقعاً جای سوال است.
سطر هشتم (Compatibility): این موضوع شاید ناشی از این موضوع باشد که با توجه به استفاده بیشتر از ۸۰٪ (آمار دقیق نیست) کاربران اینترنت از اینترنت اکسپلورر طراحان سایتها در اولین قدم سایتهای خود را هماهنگ با اینترنت اکسپلورر میسازند ولی این موضوع به این معنی نیست که مرورگرهای دیگر با سایتها هماهنگی ندارند، بیشتر فعالیتهایی که یک سایت خاص در اینترنت اکسپلورر انجام میدهد بر روی مرورگرهای دیگر نیز به راحتی انجام میشود. البته استفاده ۸۰٪ کاربران از اینترنت اکسپلورر نشان از محبوبیت این مرورگر نیست، این موضوع به دلیل ارائه اینترنت اکسپلورر به عنوان مرورگر پیش فرض ویندوز است که البته مورد اعتراضات گستردهای در سراسر جهان قرار گرفته است. (هفته پیش قانونی بر علیه مایکروسافت وضع شد که این شرکت را از قرار دادن اینترنت اکسپلورر در ویندوز ۷ در کشورهای اروپایی منع میکند؛ باید دید بعد از عرضه ویندوز ۷ درصد استفاده از اینترنت اکسپلورر چقدر سقوط میکند)
سطر نهم (Manageability): در این مورد متاسفانه منظور مایکروسافت را متوجه نشدم؟! ولی امیدوارم حداقل این یک مورد چیزی باشد که واقعاً اینترنت اکسپلورر دارد و دیگران ندارند که البته بسیار بعید است.
سطر دهم: در این مورد در ابتدای بحث توضیحی ارائه شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]