واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: تقويت خداباوري در كودكان
اعتقادات و باورهاي قلبي انسان نقش مهمي در سبك زندگي او دارد. به طوري كه تحقيقات مختلف نشان مي دهد افرادي كه داراي اعتقادات و ايمان محكمي هستند، زندگي سالم تري دارند. به اين ترتيب در تربيت فرزندان علا وه بر اين كه به ايجاد ساير رفتارهاي مناسب و سالم دركودك توجه مي شود، بايد پرورش ايمان و اعتقادات او نيز در اولويت قرار بگيرد. اگر چه كودكان قبل از رفتن به مدرسه هنوز براي درك بسياري از مسائل زندگي معنوي خود كوچك هستند، اما توانايي ها و مهارت هايي دارند كه مي تواند به والدين در مسير تربيت ديني آنها كمكي مفيد و موثر باشد.
اين سال ها بهترين دوراني است كه مي توان روح خدا پروري را در آنها پرورش داد و اگر روح او براي هميشه به ايمان سيراب گردد، در حقيقت او به چيزي مسلح شده است كه سال ها بعد در نبرد با سختي ها و مسائل زندگي به كارش خواهد بود و پشتوانه و تكيه گاه محكم و استواري براي او خواهد آمد، انسان ها درشرايط سختي و ناراحتي، در تصميم گيري هاي بزرگ و... به خداي خود رو مي كنند. در چنين شرايطي ايمان، تحمل مسائل را آسانتر مي سازد، اميدوار مي كند و توان مقابله را به او مي دهد.
اول اعتقادات خود را بسازيد
اعتقادات خود را مشخص كنيد، آنها را درك كنيد تا بتوانيد زمينه را براي تقويت اعتقادات فرزند خود فراهم كنيد. تا زماني كه خود ندانيد چه اعتقاداتي داريد، چقدر به آنها پاي بند هستيد، چه قدر بايد به آنها متكي باشيد و آنها را تقويت كنيد نخواهيد توانست براي فرزندان خود الگوي مناسبي باشيد، ايجاد اعتقادات و ايمان دركودكان به صورت آموزش خشك و خالي امكان ندارد، شما مي خواهيد چيزي را در كودك خود ايجاد كنيد كه حرارت و حضور آن را در روح خود احساس كند. بنابر اين مثل يك درس ساده نمي توانيد فقط آن را براي او توضيح دهيد و او در مقابل طوطي وار چيزهايي را براي شما پس بدهد.
آيا به وجود خداوند اعتقاد داريد؟ آيا باور داريد كه قدرتي الهي در خلقت جهان نقش داشته است؟ وقتي انسان مي ميرد چه اتفاقي براي او مي افتد؟ امور زندگي ما چگونه تامين مي شود و عوامل مختلف چه تاثيراتي بر آن دارد؟ به سوالا تي از اين قبيل پاسخ دهيد. سپس شروع كنيد به تاثيرگذاري روي اعتقادات كودك و شكل دادن آنها در زندگي روزمره خود و اعتقادات خود را به كودك نشان دهيد.
كودك با ديدن مي آموزد تا شنيدن
كودك بيش از آن چه از شنيدن ياد مي گيرد از مشاهده رفتارهاي ما ميآموزد. بنابراين ميزان يادگيري كودك زماني كه مشاهده مي كند مادر در شرايط ناراحتي و سختي جملا تي مثل توكل بر خدا، اي خدا به اميد تو و... بكار مي برد بيش از زماني خواهد بود كه مادر تلا ش مي كند تكيه كردن بر خدا و توكل بر او به صورت شفاهي به كودك آموزش دهد. با اعتقادات به ايمان خود رفتار و زندگي خود رنگ بدهيم تا گام هايي اساسي را براي پرورش معنوي و ديني كودك خود فراهم كرده باشيم.
براي كودك از خدا بگوييم
كودكان خداوند را نمي شناسند. اما در واقع آنها در سنين پائين هيچكس را نمي شناسند. اين ما هستيم كه محيط پيرامونش و افراد مختلف را به او معرفي مي كنيم. مثل پدربزرگ، مادر بزرگ، عمه،خاله و... به اين ترتيب ازهمان سنين پائين نيز بايد براي كودك از خدا بگوئيم. صحبت هائي كه با او در مورد خداوند مي كنيد كم كم در او تاثير مي گذارد و زمينه لا زم براي آموزش هاي بعدي را فراهم مي سازد. خداوند را با تمام زيبائي ها و قدرت و عظمتش به او معرفي كنيم. خدا كه حامي او است. كودكان در اين سنين به قدرت و حمايت بيش از بزرگترها وابسته هستند. پدر و مادر براي آنها مراجع و منبع قدرت و امنيت هستند كه مي توانند آنها را از خطرات محافظت كنند. به اين دليل است كه كودكان در زمان احساس خطر و ناراحتي پدر يا مادر خود را صدا مي زنند و به آنها پناه مي برند. به آنها نشان دهيم كه خداوند نيز يك منبع عظيم قدرت و امنيت است كه حامي آنهاست و اگر به او تكيه كنند مي توانند احساس امنيت و راحتي كنند.
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]