واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اين شعله خاموشي ندارد...
فردا كه مصادف با آخرين جمعه ماه مبارك رمضان است، بار ديگر ملت ايران و كشورهاي اسلامي براي گراميداشت روز جهاني قدس پرچمهاي همبستگي را به اهتزاز درميآورند ، تا در نمايشي مقتدرانه و همآهنگ، اعتراض يكپارچه خود را به تولد فرزند ناخلف و نامشروع روزگار يعني رژيم غاصب صهيونيستي به گوش جهانيان برسانند.
فردا دوباره بانگ خروش مردم غيور و مسلمان ايران از هر كوي و برزن شنيده خواهد شد و آواي همدلي و همسرايي با پيروان مكتب آزاديبخش اسلام و دوستداران آزادي فلسطين اشغالي از چنگ صهيونيزم در گوشه گوشه و ميدان به ميدان و خيابان به خيابان ايران اسلامي طنينانداز خواهد شد. مردم شريف ايران يكدل و يكپارچه و به پيروي از فرمان تاريخي رهبر عظيمالشان خود خميني كبير(ره) كه اين روز را نام نهاد، به خيابانها خواهند آمد و صحنههاي برگزاري آيينهاي عبادي - سياسي نماز جمعه را در سراسر كشورمان به محل اعتراض گسترده عليه جنايات ضدبشري صهيونيستها در سرزمينهاي اشغالي تبديل خواهند نمود.
قلب يك يك مردم ايران كه مملو از عشق به آزادي سرزمينهاي اشغالي فلسطين است، يك بار ديگر در راهپيمايي باشكوه فردا به يكديگر پيوند خواهد خورد و يكصدا به طپش درخواهد آمد.
مردم و قدس
به مناسبت روز قدس، به ميان مردم كوچه و بازار رفته و از نقطه نظرات آنها درباره علت حضورشان در اين نمايش اتحاد و همبستگي پرسيديم.
كريم چگور بنده، از اهالي اسلامشهر كه در بازار تهران به كار حمل و نقل كالا مشغول است و زندگياش را با كار كردن روي يك چرخ دستي ميگذراند، ميگويد:
- روز قدس به همراه خانوادهام به خيابان ميآيم، من همانم كه سال گذشته نيز دو تا از بچههايم روي دوشم بودند و تمام مسير انقلاب تا ميدان آزادي را راهپيمايي كردم. بچههايم ميخواهند امسال هم آنها را به راهپيمايي روز قدس ببرم... تا روزي كه انشاءالله فلسطين عزيزمان آزاد شود.
بانو زهره رجاء ثقفي، خانهداري كه براي خريد لوازم خانگي و پارچه به چهارراه مولوي تهران آمده است، ميگويد:
- رفتن به راهپيمايي روز قدس را مثل روزه گرفتن براي خودم واجب ميدانم و اصلا اگر يك سال در راهپيمايي روز قدس شركت نكنم، انگار روزهاي كه گرفتهام به تنم نميچسبد و حس ميكنم كه بيهوده گرسنگي را به خودم هموار كردهام.
يوسف نقشين صور كه يكي از طراحان تابلوهاي تزئيناتي در دهانه ورودي بازار پارچهفروشان تهران است، ميگويد:
- از يك هفته مانده به روز قدس سفارشهاي زيادي برايم ميآورند كه درباره روز قدس است و از من ميخواهند آنها را طراحي كرده و به چاپ بسپارم. يك روز مانده به روز قدس ميآيند و پلاكاردهاي كوچك و بزرگي را كه برايشان طراحي و چاپ كردهام، ميگيرند و ميان دوستان و همسايگان و راهپيمايان روز قدس تقسيم ميكنند. من خيلي خوشحالم كه با هنرم ميتوانم راهپيمايان روز قدس را ياري كنم.
اما اكبر زينالمند كه دوستدار عكاسي است، ميگويد:
- من بهترين صحنههاي راهپيمايي را از ميان راهپيماييهاي روز قدس عكاسي كردهام و براي خودم از راهپيماييهاي سال گذشته عكسهايي انداختهام كه به نظر خودم كمنظيرند.
نكته جالبي كه در عكسهاي من وجود دارد، اين است كه از هر طبقه و سن و سال كه بخواهي، در اين راهپيمايي ديده ميشوند؛ حتي خانوادههايي كه به نظر ميآيد سرووضعشان زياد مناسب نيست. حتي عكسهايي دارم از افرادي كه كراواتي هستند و در راهپيمايي روز قدس سالهاي گذشته از آنها گرفتهام. حتما امسال هم سوژههاي نابي در اين راهپيمايي شكار خواهم كرد تا ثابت كنم كه روز قدس تنها به عدهاي خاص تعلق ندارد بلكه همه مردم كشور من در اين نهضت بزرگ عليه صهيونيزم جهاني حضور دارند.
روز قدس در نظرگاه كارشناسان
برگزاري روز قدس از نخستين سالهاي اين حركت بزرگ اسلامي آنچنان با استقبال دوستداران آزادي سرزمينهاي فلسطين در جهان مواجه شد كه سركردگان اشغالگر در همان سالهاي اوليه اذعان كردند كه شعله اين آتش در ميان مسلمانان هرگز رو به خاموشي نخواهد رفت، زيرا هر سال مسلمانان در راهپيماييهاي روز قدس مطالبات سالهاي گذشته خود را تكرار ميكنند. در اين ميان شخصيتها و كارشناسان سياسي ايران و جهان نيز تعيين روز قدس توسط حضرت امام خميني(ره) را به عنوان يكي از اساسيترين گامهاي موردنياز براي رهايي فلسطين ميدانند.
خانم زهرا مصطفوي، رئيس جمعيت دفاع از ملت فلسطين در گفتوگويي كه پيش از اين با خبرگزاري قدس (قدسنا) انجام داده، خاطرنشان ساخته است:
- قدس سرزمين اسراء و معراج است و اين مسئله كه چرا پيامبر(ص) از مكه به معراج نرفت، بلكه از مكه به بيتالمقدس و پس از آن به معراج رفت، نشاندهنده جايگاه خاصي است كه اين شهر در تفكر اسلامي دارد.
او در اين گفتوگو همچنين تصريح كرده است:
- در بيتالمقدس نمادهاي بسياري چون مسجدالاقصي، مسجد قيدالصخره، ديوار براق و غيره كه همه از نمادهاي اسلامي هستند، وجود دارد كه نشان ميدهد اين شهر، سرزمين انبياست و با اين همه تاريخ پرشكوه ديني اسلامي شايسته نيست كه امت اسلام در مقابل اشغال اين سرزمين به دست كفار صهيونيزم، واكنش مثبت و عملي از خود نشان ندهد.
خانم مصطفوي همچنين معتقد است كه تعيين روز قدس به عنوان روز دفاع از ملت فلسطين و اعلام مخالفت با حكومت غاصب اسرائيل، تنها به اين منظور نيست كه يك روز از سال را امت اسلامي در اعتراض به جنايات صهيونيزم راهپيمايي كنند، بلكه حضرت امام(ره) در پي اين دعوت، اهداف ديگري را مدنظر داشتهاند كه از جمله ميتوان به نشان دادن عظمت، ابهت و همبستگي و وحدت مسلمين به جهانيان بويژه دشمن سرسپرده اسلام و مسلمين اشاره كرد.
او تاكيد كرده است:
- اين روز در روحيه ملتهاي مستضعف تاثير بسزايي دارد و موجب بالا رفتن اعتماد به نفس و مبارزه مستضعفان عليه مستكبران خواهد شد و دنيا متوجه ميشود كه اگر مشكلي براي هر يك از ملتهاي مسلمان پيش آيد، جهان اسلام همينگونه به حركت درخواهد آمد.
وي در ادامه يادآوري كرده است:
- امروز مسئله فلسطين يكي از دغدغههاي هميشگي و جدي براي بسياري از ملتهاست و بسياري از سازمانهاي غيردولتي و جمعيتها تنها براي حمايت از ملت فلسطين شكل گرفتهاند كه ميتوان از ميان آنها به اتحاديه بينالمللي سازمانهاي غيرانتفاعي مدافع ملت فلسطين اشاره كرد كه هماكنون در بيش از 20 كشور جهان و چهار قاره، نماينده دارد كه يكي از آن نمايندگان فعال آن در ايران، همين جمعيت دفاع از ملت فلسطين است. ما هر سال شاهد هستيم كه حركتهاي مدافعانه از آرمان فلسطين از محدوده مسلمانان فراتر رفته و همه آزاديخواهان جهان از ملت مظلوم فلسطين حمايت ميكنند.
مجتبي رحماندوست، دبيركل جمعيت دفاع از ملت فلسطين نيز در گفتوگويي، يادآوري ميكند:
- امام(ره) تاريخ مصرفي براي روز قدس تعيين نكردهاند و بهطور طبيعي مادامي كه اشغالگري هست و ترس، وجود رهبران برخي از كشورهاي اسلامي را فراگرفته است و آرمان فلسطين مورد تهديد واقع مي شود، وجود يك فضاي بيدارگرانه مثل روز قدس لازم است تا هم موجب بيداري جهان اسلام و هم موجب بوجود آمدن اتحاد ميان مسلمانان كشورهاي اسلامي در برابر مسئله فلسطين شود.
حجتالاسلام مهدي كروبي، دبيركل حزب اعتماد ملي نيز معتقد است:
- روز قدس باعث شد كه مسئله فلسطين در اولويت معادلات سياسي جهان قرار بگيرد و اين افتخاري است كه به نام ايران ثبت شده است.
او اضافه ميكند:
- براي پي بردن به اهميت و تاثير روز جهاني قدس بر روند مقاومت و فرايند پايداري ملت فلسطين بايد بهطور اجمال، مراحل مختلف مقاومت اين ملت را پس از گذشت سه دهه از پيروزي انقلاب اسلامي با نوع مقاومت در سالهاي قبل از انقلاب و قبل از اعلام روز جهاني قدس بررسي كنيم.
آقاي كروبي اضافه ميكند:
- اكنون همه جريانها بر اين باورند تا زماني كه مسئله فلسطين با يك راهكار عادلانه حل نشود، هيچ صلحي در منطقه ايجاد نخواهد شد و اين درحالي است كه پيش از نامگذاري اين روز از سوي امام خميني(ره)، بسياري مسئله فلسطين را فراموش كرده بودند و احساسشان اين بود كه مسئله فلسطين به جايي نميرسد، ولي امروز ميبينيم كه در هر معادله سياسي در جهان مسئله فلسطين مطرح و درباره آن بحث و گفتوگو ميشود.
محمدنبي حبيبي، دبيركل حزب موتلفه اسلامي نيز معتقد است:
- نامگذاري يك روز به نام دفاع از آرمان فلسطين در حقيقت پاسخ عملي به درخواستهاي مظلومانه يك ملت است.
قدس در منظر سياستمداران خارجي
رئيس فراكسيون اصلاح ملي الجزاير معتقد است:
- قدس نخستين قبله مسلمانان و دومين حرم شريف تمام مسلمانان جهان است و از جايگاه مهم سياسي و ديني نزد تمام مسلمانان برخوردار است. در روزي مثل روز قدس مسلمانان و مسئولان كشورهاي اسلامي بايد توجه خاصي به جايگاه بيتالمقدس مبذول بدارند و جلوي تمام توطئههاي صهيونيستي و آمريكايي بايستند.
نافذ عزام، از رهبران برجسته جنبش جهاد اسلامي فلسطين هم معتقد است:
- روز جهاني قدس نماد جهاني بودن مسئله فلسطين است.
اين رهبر برجسته جهاد اسلامي در گفتوگو با خبرگزاري قدس در غزه گفته است:
- ملتهاي عربي و اسلامي بايد از فرصت بزرگ روز جهاني قدس براي تاكيد بر جهاني بودن مسئله فلسطين بهره گيرند و از كشورهاي عربي و اسلامي انتظار ميرود كه واكنشهاي شايستهاي در قبال تحولات منطقهاي نشان بدهند.
اما قاضيالقضات فلسطين و خطيب حرم شريف ابراهيمي نيز در گفتوگو با خبرگزاري قدس گفته است:
- در سال يك روز براي حمايت از قدس شريف و ملت مظلوم فلسطين كافي نيست، زيرا قدس عزيز در معرض يهوديسازي و مسجدالاقصي در معرض خطر واقعي قرار دارد.
شيخ عكرمه صبري، مفتي مسلمانان بيتالمقدس هم در گفتوگو با خبرگزاري قدس در غزه، خواستار اقدام عملي براي دفاع از قدس و مقابله با خطراتي كه اين شهر مقدس را تهديد ميكند، شده است.
او نيز معتقد است كه تبليغات رسانهاي براي دفاع از قدس كافي نيست و بايد اقدام عملي براي حمايت از اين مكان مقدس صورت گيرد.
اسماعيل عجوه، سردبير روزنامه المنار نيز با تاكيد بر اين كه اشغال قدس، تجاوز به حريم ملتهاي مسلمان و تمدن جهان اسلام است، ميگويد:
- قدس سمبل ايمان مقدس و سرچشمه توحيد و هسته تمدن انساني است و بر اين اساس از اهميت و جايگاه والايي در جهان اسلام برخوردار است. بايد قبول كرد كه مقاومت كردن يك كشور اسلامي مانند ايران براي مقابله با حملات ظالمانه صهيونيستها كافي نيست و اكنون ايران هم نيازمند موضعگيري واحد كشورهاي عربي و اسلامي است.
دكتر رشيد ماكوايا وكوهانگ، از شخصيتهاي بارز اسلامي تانزانيا نيز ميگويد:
- قدس نزد همه مسلمانان به عنوان بخشي از اعتقادات اسلامي آنان است.
او اضافه ميكند كه امام خميني(ره) نخستين كسي بود كه بر اهميت قدس تاكيد كرد و مسلمانان را از توطئه صهيونيستها براي يهوديسازي قدس باخبرساخت .
احمد بدرالديني حسون، مفتي دمشق نيز مساله قدس را اولويت جهان اسلام ميداند و ميگويد:
- جريانهايي تلاش ميكنند تا مساله قدس را با نگاه ملي و عربي بنگرند؛ درحاليكه برگزاري مراسم روز قدس كه از ايران شروع شد، نشانگر اين است كه مسئله فراتر از ملي و عربي بودن است و حتي نامگذاري روز قدس، اسرائيليها را سردرگم كرده است.
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]