واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: از سوي مركز فرهنگ و معارف قرآن انجام شد: پاسخگويي به بيش از 65 هزار پرسش قرآني
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - فقه
مركز فرهنگ و معارف قرآن، وابسته به دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم محصولات قرآني خود را در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم عرضه كرد.
به گزارش ايسنا، مسوول غرفه اين مركز در حاشيه اختتاميه بخش حوزوي نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم در گفتگو با مركز خبر حوزه، اظهار كرد: مركز فرهنگ و معارف قرآن در سال 1366 با هدف ترويج معارف قرآني تاسيس و اكنون به عنوان بزرگترين مركز قرآن پژوهي كشور شناخته شده است.
سيد محمد علي رضايي به بخشهاي مختلف اين مركز اشاره كرد و گفت: مركز فرهنگ و معارف قرآن داراي نه بخش در موضوعات دايرهالمعارف قرآني، فرهنگ نامه معجم، مأخذشناسي و طبقه بندي اطلاعات قرآني، ترجمه و تفسير ترتيبي، تفسير موضوعي، علوم قرآني، قرآن و علوم روز، پاسخ به سئوالات قرآني و مديريت پژوهشهاي رسانهاي است.
وي با اشاره به فعاليتهاي بخش دايرهالمعارف قرآني، خاطرنشان كرد: طرح تدوين بزرگترين دايرهالمعارف قرآني جهان اسلام را در دست اجرا داريم كه تاكنون شش جلد آن در سه هزار مدخل قرآني منتشر شده و اميدواريم در نهايت به 25 جلد برسد.
اين محقق مركز فرهنگ و معارف قرآن، افزود: در بخش فرهنگنامهها، تدوين و تكميل كتاب ارزشمند فرهنگ قرآني اثر آيت الله هاشمي رفسنجاني را با بيش از ده هزار موضوع اصلي و فرعي در دست اقدام داريم كه تاكنون نوزده جلد از سي جلد آن منتشر شده است.
وي مبحثشناسي و تشكيل پروندههاي علمي را از وظايف بخش مأخذشناسي عنوان كرد و گفت: فرهنگ موضوعي تفاسير در سه جلد با بررسي بيش از سيصد جلد كتاب تفسيري مذاهب مختلف در سه هزار كليد واژه منتشر شده و نمايهسازي پنجاههزار سئوال قرآني در دست اقدام است.
رضايي اظهار داشت: در گروه ترجمه توانستهايم، ترجمه و تفسير قرآن بر اساس الميزان در يك جلد و ترجمه بر اساس تفسير راهنما را هم در يك جلد منتشر كنيم كه مورد استقبال بازديد كنندگان نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم قرار گرفت.
وي افزود: تفسير جوان، تفسيركودك، تفسير ترتيبي جامع فارسي و ترجمه عربي تفسير راهنما را در گروه ترجمه در دست مطالعه داريم.
رضايي با اشاره به فعاليتهاي گروه تفسير موضوعي، تصريح كرد: مستندات قرآني فلسفه سياسي امام (ره) به همت محققان اين گروه منتشر شده و سيزده عنوان ديگر براي سالهاي آينده در دست اقدام است.
وي، مهمترين وظيفه بخش قرآن و علوم روز را اجراي طرحهاي پژوهشي در اين زمينه دانست و گفت: اين بخش در سال 86 تاسيس شده و اجراي بررسي روش استنباط گزارههاي علمي از قرآن، قرآن و مفاهيم سياسي و قرآن و مفاهيم حقوقي را در دست مطالعه دارد.
رضايي با اشاره به فعاليتهاي گروه پاسخ به سئوالات و شبهات قرآني، خاطرنشان كرد: اين گروه با هدف شناسايي شبهه و پاسخ منطقي و روز آمد و بررسي بستر شكل گيري شبهه و برخورد ريشهاي با آن تشكيل شده و با سنين مختلف جامعه در ارتباط است.
وي با بيان اينكه گروه پاسخگويي به شبهات در چهار بخش پاسخگويي كتبي، تلفني، اينترنتي و حضوري فعاليت ميكند، اظهار داشت: در پاسخ گويي كتبي به 55 هزار پرسش قرآني پاسخ دادهايم و در بخش تلفني هم به 10 هزار پرسش از طريق شماره تلفن 7742150-0251 پاسخ داده شده است، يكصد شبه از طريق سايت www.Maarefquran.com پاسخ داده شدهاند و در بخش پاسخگويي حضوري، كارشناسان اين مركز با حضور در صدا و سيما به سئوالات بينندگان پاسخ ميدهند.
مسوول غرفه مركز فرهنگ و معارف قرآن با اشاره به ساير فعاليتهاي اين گروه گفت: مجله پرسمان در موضوعات علوم قرآني، قرآن و معاد، امام حسين (ع) و قرآن، قرآن و نماز به همت محققان گروه پاسخگويي به شبهات تدوين شده و 27 موضوع ديگر در دست تحقيق است.
وي افزود: در گروه پژوهشهاي رسانهاي بيش از پنج هزار مقاله در زمينه پاسخگويي به شبهات قرآني در روزنامههاي كيهان، جمهوري و همشهري منتشر شده و نرم افزارهاي پاسخ به شبهات و فرهنگ راهنما به زودي منتشر خواهد شد.
رضايي در پايان يادآور شد: كتابخانه مركز فرهنگ و معارف قرآن با بيش از چهل هزار جلد كتاب در موضوعات مختلف قرآني، پذيراي محققان و پژوهشگران است.
انتهاي پيام
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]