واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: گزارش گزارشگر روزنامه گاردين از اقدامات مسلمانان روزهدار در انگلستان
گروه خبرنگاران افتخاري / سيد جعفر فاطمي نوش آبادي: از آغاز ماه رمضان، سهشنبه هر هفته يك گروه از جوانان مسلمان به پارك لينكولز اين فيلدز لندن ميآيند و غذاي خود را با بيخانمانها شريك ميشوند.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) به نقل از شيعه آنلاين، اخيرا يكي از نمايندگان مسلمان پارلمان بريتانيا از دولتمردان اين كشور انتقاد كرد كه بسياري از آنها بيش از آن كه متوجه مشكلات داخلي باشند نگران سياست هاي خارجي دولت هستند.
«سرفراز منظور»، مقالهنويس روزنامه گاردين، چاپ انگليس يكي از مشاهدات خود از ماه رمضان در لندن را در ضميمه اين روزنامه منتشر كرده كه شايد بيارتباط با گفتههاي اين نماينده نباشد.
وي اينگونه نوشت: امروز 23 سپتامبر، مثل چند سهشنبه گذشته گروهي از زنان و مردان بيخانمان كه در پارك لينكولز اين فيلدز لندن جمع ميشوند، مهمان خواهند داشت. از آغاز ماه رمضان، سه شنبه هر هفته يك گروه از جوانان مسلمان به پارك لينكولز اين فيلدز لندن ميآيند و غذاي خود را با بيخانمانها شريك ميشوند: مرغ برياني، سموسه و كيك.
«سرفراز منظور» در ادامه مينويسد: «مقداد اساريه» بيست و هفت ساله مبتكر اين ايده جالب بوده؛ او طرحش را «فلش ماب افطار» (flashmob iftar)، نام گذاشته است. «فلش ماب» از جمله اصطلاحات جديد در دنياي ارتباطات است كه بهويژه مورد استفاده كاربران جوان اينترنت و تلفن همراه است. آنها وقتي ميخواهند يكديگر را خبر كنند تا در مكاني جمع شوند از اصطلاح فلش ماب استفاده ميكنند.
اين روزنامهنگار انگليسي در ادامه افزود: مقداد ميگويد ماه رمضان براي ما مسلمانان ميتواند فرصتي باشد تا گرسنگي را تا حدي حس كنند. او ميگويد: من فكر كردم چه زماني بهتر از اين ماه كه غذاي خود را با آنهايي كه تمام سال گرسنه هستند، تقسيم كنيم. من ميخواستم نشان بدهم كه مسلمانان نبايد فكر و ذكرشان مشكلات خارج از انگليس باشد. اين كشور و جامعهاي كه در آن زندگي ميكنيم مشكلات زيادي دارد.
يادآور ميشود، مقداد حدود دو هفته پيش در صفحهاي كه در شبكه اينترنتي فيسبوك (face book) دارد اولين فلش ماب افطار را منتشر كرد. هفته گذشته 150 مسلمان جوان در پارك لينكولز اين فيلدز براي تقسيم كردن غذاي خود با بيخانمانها جمع شدند كه فيلم اين گردهمايي در سايت يوتوب آپلود شده است.
مقداد ميگويد: بيخانمانها خيلي از حضور ما و دادن سهمي از غذايمان به آنها متعجب شدهاند. آنها عادت دارند صف بكشند و از پشت يك وانت غذا به آنها داده شود، اما ما هدفمان اين بوده كه غذاي خودمان را با آنها شريك شويم و با آنها حرف بزنيم و آشنا شويم.
هفته گذشته كه من به گروه فلش ماب افطار ملحق شدم، 30 مسلمان را ديدم كه در گوشهاي از پارك زانو زدهاند و دعا ميخوانند. در گوشهاي ديگر هم زنان محجبه به زن سالمندي كه با عصا راه ميرفت غذا تعارف ميكردند. رستورانهاي هندي كه از اين ايده خوششان آمده با مقداد در تماس بودهاند تا طرحش را گسترش بدهد، اما او ميگويد كه جذاب بودن فلش ماب افطار اين است كه سازماندهي ندارد: مسلماناني كه در اين طرح مشاركت ميكنند از قبل با يكديگر آشنا نبودهاند و شركت در اين امر براي آنها نيز فرصتي است تا كاري اجتماعي كنند.
او در ادامه ميافزايد: الهامبخش اين طرح ارزشهايي بوده كه دين به ما القا كرده و ما از اين ارزشها براي نزديك شدن به جامعهاي كه در آن زندگي ميكنيم، استفاده كردهايم.
جمعه 5 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]