واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل سازمان آتشنشاني مشهد: تعداد حريقهاي مشهد 8 برابر استاندار جهاني است 28 ايستگاه آتشنشاني و 150 خودروي تجهيزاتي كمبود داريم
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: شهرستانها
مديرعامل سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهرداري مشهد گفت: ميزان خطرپذيري شهر مشهد 11 برابر يك شهر ايمن است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان - آتشپاد دوم حسن جعفري گفت: از آنجايي كه در كشور شهر ايمني شناخته نشده، اين آمار در مقايسه با يك كشور نيمه پيشرفته صورت گرفته است.
تعداد حريقهاي مشهد 8 برابر استاندار جهاني است
جايگاه قانوني سازمان آتشنشاني بر اساس 50 سال پيش عمل ميكند
وي با انتقاد از اينكه براي سازمان آتشنشاني يك وزارتخانه مستقل در كشور وجود ندارد كه اين امر خدماتدهي را دچار مشكل كرده است، افزود: جايگاه قانوني سازمان آتشنشاني بر اساس 50 سال پيش عمل ميكند و اين مساله با توجه به مقولههاي جديد، كاري غيرمعقولانه است.
وي با طرح اين سوال كه با توجه به بضاعت فعلي سازمان آتشنشاني آيا ميتوان امدادرساني سريع و مناسب را انجام داد، تصريح كرد: استاندارد جهاني وقوع حريق در شهري مانند مشهد بايد كمتر از هزار مورد در طول سال باشد ولي اين ميزان در شرايط فعلي 8 هزار مورد حريق و حادثه است.
حوادث شهري مشهد سالانه 15 درصد افزايش دارد
جعفري با اشاره به اينكه حوادث شهري مشهد سالانه 15 درصد افزايش دارد؛ تصادفات روزمره، واژگوني آوار، از چاه افتادگي، سقوط از ارتفاع و محبوس شدن در اماكن را از جمله اين حوادث دانست و گفت: به طور مثال در مشهد در سال 150 مورد محبوس شدن در آسانسور را شاهد هستيم.
مديرعامل سازمان آتشنشاني شهرداري مشهد با بيان اينكه اطلاعات امروز مردم در خصوص دامنه وظايف اين سازمان افزايش يافته، از وجود 90 وظيفه كاري براي اين سازمان خبر داد و تصريح كرد: از طرفي وجود برخي امكانات رفاهي و نحوه ساخت و سازها خود عامل وقوع حوادث شهري شده است.
يك چهارم نيروهاي مورد نياز را در اختيار داريم
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اينكه حداقل نيروي انساني مطلوب اين سازمان براي شهري همانند مشهد يك هزار و 500 نفر است كه اين تعداد در حال حاضر 400 نفر است، افزود: اين 400 نفر يعني يك چهارم نيروهاي مورد نياز، از اين رو سعي داريم در برنامه 4 سالهاي كه از امسال براي سازمان خود تعريف كردهايم هر سال حدود 300 نفر را براي فعاليت در سازمان آتشنشاني استخدام كنيم.
جعفري همچنين از صدور مجوز براي استخدام 260 نيروي جديد در اين سازمان تا انتهاي سال جاري خبر داد و گفت: افزايش نيرو در اين سازمان تا سال 1390 ادامه خواهد داشت كه اگر طبق برنامه عمل كنيم در سال مذكور ميزان نيروها به يك هزار و 550 نفر خواهد رسيد.
كمبود 28 ايستگاه آتشنشاني و 150 خودروي تجهيزاتي در شهر مشهد
به گزارش ايسنا _ منطقه خراسان، مديرعامل سازمان آتشنشاني شهرداري مشهد در عين حال از كمبود 28 ايستگاه آتشنشاني در اين شهر خبر داد و گفت: در حال حاضر ميزان كل ايستگاههاي فعال مشهد 22 و تعداد پايگاههاي آتشنشاني نيز 10 عدد است كه در مجموع با 32 ايستگاه فعال تا رسيدن به تعداد مطلوب 60 ايستگاه فاصله داريم.
وي همچنين به اخذ مجوز براي احداث 18 ايستگاه جديد در سطح شهر مشهد اشاره كرد و ادامه داد: در حال حاضر عمليات احداث اين ايستگاهها با پيشرفت 40 درصدي روبرو است.
جعفري به كمبود 150 خودروي تجهيزاتي در سازمان آتشنشاني مشهد اشاره كرد و گفت: براي سال جاري مجوز ساخت و تجهيز 15 خودروري جديد را دريافت كردهايم.
راهاندازي سيستم اتوماسيون اداري و اجراي طرح ساماندهي اطلاعات در آتشنشاني مشهد
مديرعامل سازمان آتشنشاني شهرداري مشهد از انجام هزينه 5/1 ميليارد توماني براي اجراي 2 طرح مربوط به راهاندازي سيستم اتوماسيون اداري و نيز ساماندهي اطلاعات اين سازمان خبر داد و افزود: از آنجايي كه نياز به كم كردن زمان رسيدن نيروهاي خود به محل حريق را داريم، به وسيله اين 2 طرح اطلاعات كامل مربوط به هر محلي كه حادثهاي در آن اتفاق افتاده به دست خواهد آمد.
وي هوشمندسازي چراغهاي راهنمايي و رانندگي در مسير تردد خودروهاي آتش نشاني و كنترل وضعيت ترافيك شهر از طريق مشاهده مانيتورهاي داخل خودروها را از امكانات اين طرحها دانست.
جعفري با اشاره به مبحث ارائه آموزشهاي اطفاي حريق توسط سازمان آتشنشاني مشهد، آن را به 2 بخش درون سازماني و برون سازماني تقسيم كرد و گفت: در بخش درون سازماني، طبق برنامهريزي ثابت كليه نيروها در بدو ورود حداقل 2 ماه آموزشهاي لازم را به صورت تئوري و عملي فرا ميگيرند و اين آموزشها در حين خدمت نيز با آموزش متون تخصصي ادامه خواهد داشت.
وي افزود: در سال جاري حدود 30 كلاس تخصصي با حضور اساتيد خارج از سازمان، برنامهريزي و اجرا شد ضمن اينكه سعي شده تمام كساني در اين كلاسها شركت ميكنند توانايي انتقال اطلاعات را به ديگر پرسنل داشته باشند.
وي تصريح كرد: در حال حاضر همه روزه و در همه ايستگاهها روزانه 2 ساعت آموزش ضمن خدمت انجام ميشود.
اتمام آموزش نكات ايمني به تمام مدارس مشهد ظرف 2 سال
وي به بخش آموزشهاي برون سازماني نيز اشاره كرد و گفت: يكي از مكانهايي كه حدود 15 سال است در آن آموزشهاي اطفاي حريق داده ميشود آموزش و پرورش مشهد است كه در سال گذشته 200 هزار نفر تحت آموزش بودهاند.
جعفري افزود: قصد داريم ظرف 2 سال آموزش نكات ايمني به تمام مدارس مشهد را به پايان برسانيم.
وي همچنين با اشاره به تاكيد شهردار و مسوولان ارشد شهري براي آموزش عمومي اطفاي حريق گفت: مكاتبات لازم براي آموزش و خريد كپسول براي رانندگان تاكسي، آموزش رانندگان اتوبوس، مجموعه كاركنان حراست و حفاظت حرم مطهر رضوي و خادمان آن انجام شده و به زودي كار آموزش آنها به منظور كمك به سازمان آتشنشاني در مواقع ضروري آغاز خواهد شد.
وي ادامه داد: هم اكنون ماهيانه بيش از 30 تا 50 نفر از شهروندان نيز به صورت داوطلبي اين آموزشها را فرا ميگيرند.
زمان استاندارد جهاني حضور در محل حريق 3 دقيقه و در مشهد 2/5 دقيقه است
مديرعامل سازمان آتشنشاني شهرداري مشهد در بخش ديگري از سخنانش حداقل زمان رسيدن نيروهاي اين سازمان به محل وقوع حريق را 2/5 دقيقه و به منظور اجراي عمليات امداد و نجات 7 دقيقه دانست و اظهار داشت: زمان استاندارد جهاني حضور در محل حريق 3 دقيقه است ضمن اينكه علت تاخير در رسيدن به موارد امداد و نجات به علت وجود تنها 4 ايستگاه ارائه كمكهاي امداد و نجات در بين 32 ايستگاه آتشنشاني سطح شهر است.
از 6 هزار تماس روزانه، 5800 مورد غيرواقعي است
بعضي مادران خانهدار براي سرگرم كردن فرزند خود، براي ما ايجاد مزاحمت ميكنند!
وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا منطقه خراسان، مبني بر ارايه آمار تعداد تماسهاي غيرواقعي با اين سازمان نيز گفت: ميانگين تماس روزانه به اين سازمان حدود 6 هزار مورد است كه از اين تعداد تنها 200 مورد مرتبط با وظايف سازمان ما است.
مديرعامل سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهرداري مشهد ميانگين عمليات اين سازمان را در طول 24 ساعت، 24 مورد معرفي كرد و ادامه داد: در واقع از 6 هزار تماس 5800 مورد غير واقعي است كه اين امر باعث بروز مشكلات عصبي براي همكاران ما به دليل ايجاد استرسهاي مكرر بر آنها شده است.
جعفري ضمن رد اين مطلب كه اكثر كساني كه ايجاد مزاحمت ميكنند از مناطق محروم شهر هستند، افزود: ميزان مزاحمان تلفن ثابت در نقاط مرفه شهر بيشتر است و اكثر اين افراد يا خردسالان هستند و يا مادران خانهداري كه به منظور سرگرم كردن فرزند خود اين اقدام را انجام ميدهند.
بازارهاي قديمي مشهد، خطرناكترين مكانهاي بروز حريق هستند
وي در عين حال بازارهاي قديمي شهر مشهد را كه داراي حجم بالاي مواد قابل اشتعال ميباشد از جمله خطرناكترين مكانهاي بروز حريق در شهر مشهد معرفي كرد و گفت: هم اكنون بازار بلور مشهد جزو يكي از اين مكانهاست چرا كه هر دفعه بروز حريق باعث آتشسوزي در حداقل 30 باب مغازه آن ميشود.
خسارت 35 ميليارد توماني به شهروندان مشهدي در حريقهاي سال گذشته
مديرعامل سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهرداري مشهد گفت: در سال گذشته بيش از 35 ميليارد تومان خسارت مالي به علت بروز حريق به شهروندان متحمل شده است.
انتهاي پيام
جمعه 5 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]