واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مدير بخش دانشگاهي نمايشگاه قرآن كريم:بخش دانشگاهي نمايشگاه قرآن در گسترش فرهنگ قرآني جامعه تأثير مستقيم دارد
گروه خبرنگاران افتخاري / روح الله باقري: شوراي هماهنگي فعاليتهاي قرآني دانشگاهها ميتواند تحول عميق و عظيم در وضعيت قرآني جامعه دانشگاهي كشور ايجاد كند.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، دكتر «رحيم قرباني» مدير بخش دانشگاهي نمايشگاه قرآن كريم در مصاحبه با خبرنگار ايكنا در پاسخ به سؤالي در خصوص فرهنگسازي قرآني و لزوم انسجام برنامههاي قرآني در دانشگاهها گفت: از سال ٨١ كميته قرآن شوراي عالي انقلاب فرهنگي با هدف هماهنگي و انسجام هرچه بيشتر فعاليتهاي قرآني دانشگاهها در يك حركت خودجوش اقدام به تشكيل مجمعي با عنوان «مجمع مشورتي كارشناسان قرآن و عترت دانشگاهها» كرد.
وي افزود: اين مجمع به مدت دو و نيم سال به بررسي طرح ساماندهي، هماهنگي و انسجام فعاليتهاي قرآني دانشگاهها پرداخت كه در نهايت شورايي با عنوان «شوراي هماهنگي فعاليتهاي قرآني دانشگاهها و مراكز آموزش عالي» با هدف هماهنگي، سياستگذاري و نظارت بر فعاليتهاي قرآن و عترت دانشگاهها مطرح شد و به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي رسيد.
قرباني تأكيد كرد: البته دبيرخانه شورا آنگونه كه بايد و شايد از ظرفيت قانوني اين مصوبه استفاده نكرده كه اگر به مفاد اين قانون به طور صحيح عمل شود، شاهد تحول عميق و عظيم در وضعيت قرآني جامعه دانشگاهي كشور خواهيم بود.
قرباني سياست بخش دانشگاهي را در سالهاي اخير توجه بيشتر به محتوا دانست و گفت: در سالهاي اخير علاوه بر ارائه آثار و محصولات و گزارش فعاليتها به بحثهاي محتوايي و علمي فعاليتها توجه ويژهاي شده است. به عنوان نمونه برگزاري بيش از ٣٠ نشست تخصصي و علمي با موضوعات روز و با حضور اساتيد برجسته، معرفي و تقدير از پاياننامهها و پژوهشهاي قرآني، تقدير از مؤلفين و مترجمين در نمايشگاه امسال نشان از توجه ويژه به بحث محتوايي و علمي دارد. ضمن اينكه غرفههايي نظير ايستگاه زندگي قرآني، اسوههاي بصري آيههاي سماوي براي نخستينبار در نمايشگاه امسال پيشبيني شده است كه به بحثهاي محتوايي و علمي ميپردازند.
مدير بخش دانشگاهي نمايشگاه قرآن تأثير اين بخش را در گسترش فرهنگ قرآني دانشگاهها محسوس دانست و گفت: علاوه بر حضور حداكثري نهادها و سازمانها در بخش دانشگاهي شاهد تأثيرات مستقيم و غير مستقيم اين بخش در فعاليتهاي قرآني دانشگاهها هستيم.
وي در ادامه گفت: در چند سال اخير بخش دانشگاهي نمايشگاه قرآن به دليل افزايش تعامل قرآني بين نيروها و سازمانها و انعكاس رسانهاي مطالبات جامعه دانشگاهي باعث شده برخي نهادها در ساختار خود به مباحث قرآني توجه ويژهاي داشته باشند.
قرباني در پاسخ به پرسشي در خصوص وضعيت معنوي و اخلاق قرآني در دانشگاهها گفت: اعتقاد به قرآن، معنويت و بحثهاي ديني در سرشت دانشجويان وجود دارد. مسؤلين امر بايستي با نيازسنجي و برنامهريزي صحيح به صورت عملي دانشجويان را با مفاهيم قرآن و سيره اهل بيت(ع) كه شاخص عمده رشد معنويت است آشنا كنند.
وي در ادامه گفت: ٩٥درصد دانشجويان در يك نظرسنجي كه در دانشگاههاي كشور انجام گرفت، راجع به اعتقاد به قرآن نظر مثبتي داشتند و اين نشان از افزايش رشد معنويت در دانشگاهها است.
مدير بخش دانشگاهي حضور فعال دانشجويان در فعاليتهاي ديني دانشگاهي، افزايش هيئات مذهبي و كانونهاي قرآني و مذهبي در دانشگاهها را از مصاديق بارز گرايش خاص دانشجويان به مفاهيم ديني و معنويت عنوان كرد.
مدير بخش دانشگاهي شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم با ابراز خرسندي از فعاليت خوب غرفه دانشكدههاي علوم قرآني در بخش دانشگاهي نمايشگاه امسال افزود: عامل مؤفقيت غرفه دانشكدههاي علوم قرآني در نمايشگاه امسال توجه به پشتوانههاي نيروي انساني و دانشجويان آن است.
مدير بخش دانشگاهي نمايشگاه قرآن كريم، ظرفيت دانشكدههاي علوم قرآني در تربيت نيروي انساني را بيشتر از وضع فعلي دانست و ابراز اميدواري كرد با برنامهريزي بهتر آموزشي، اين دانشكدهها به ايدهها و آرمانهاي ترسيم شده و مورد انتظار برسند.
جمعه 5 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]