واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: بازار داغ صلح و آشتي در لبنان ديدار بين نمايندگان حزب الله و سعد الحريري
گروه بين الملل؛ پس از يك دوره بحران و كشمكش هاي داخلي، اين روزها لبنان شاهد آشتي و تفاهم همان گروه هايي است كه روزگاري مقابل هم صف كشيده بودند. آخرين خبرهاي لبنان در روز گذشته حكايت از آن داشت كه قرار بود تعدادي از نمايندگان جنبش حزب الله به رهبري محمد رعد به «قريطم» محل استقرار سعدالحريري رفته و با او ديدار كنند. اين ديدار در واقع رايزني و مقدمه چيني براي ديدار بزرگ تري خواهد بود كه قرار است به زودي(نزديك عيد فطر) بين سعدالحريري و سيدحسن نصرالله اتفاق بيفتد. به همين دليل اين روزها آشتي بين رهبران دو گروه المستقبل و حزب الله نقل محافل لبناني و عربي است. اين اتفاق پس از آن مي افتد كه چند روز پيش سمير جعجع رهبر نيروهاي لبناني به خاطر اعمال گذشته خود از مردم لبنان عذرخواهي كرد و پيش از آن وليد جنبلاط رهبر حزب سوسياليست ترقي خواه لبنان نيز راه آشتي با حزب الله را هموار كرده بود.
اين تحولات در حالي رخ مي دهد كه دو هفته پيش ميشل سليمان رئيس جمهور لبنان سومين مرحله از توافقنامه دوحه را با شروع نشست گفت وگوهاي ملي آغاز كرد و توانست نخستين جلسه آن را با حضور نمايندگان 14 گروه لبناني در قصر بعبدا برگزار كند. به گزارش شبكه الجزيره پس از آشتي بين گروه هاي سني و شيعه در طرابلس، تعدادي از رهبران حزب الله به ديدار سعدالحريري مي روند.
اين ديدار در ادامه ديدارهايي است كه بين آنها در طرابلس، بقاع و الجبل رخ داد و مقدمات آن را فراهم ساخت. پيش از اين سعدالحريري نيز گفته بود چهارشنبه (ديروز) با تعدادي از نمايندگان حزب الله ديدار خواهد داشت. روابط بين حزب الله و المستقبل در درگيري هاي خياباني سال گذشته به شدت وخيم شد و جريان حريري، حزب الله را به كودتاي مسلحانه عليه مردم لبنان متهم مي كرد. پس از اجلاس دوحه گرچه گروه هاي لبناني توافق كردند رئيس جمهور و نخست وزير خود را انتخاب كنند اما حل اختلافات اصلي آنها به پروسه يي به نام گفت وگوهاي ملي واگذار شده بود. پس از توافقنامه دوحه و برقراري آتش بس، درگيري هاي پراكنده يي در طرابلس لبنان رخ داد كه عموماً بين علويان(طرفدار سوريه و حزب الله) و اهل تسنن(طرفدار جريان 14 مارس) بود. هر چند اين درگيري ها با استقرار ارتش در طرابلس فروكش كرد اما همچنان اختلافات فرقه يي و مذهبي ادامه داشت و بيم درگيري هاي بيشتر در شمال مي رفت. با اين حال چندي پيش سعدالحريري موفق شد بين رهبران علويان و اهل تسنن آشتي برقرار كند و اين اقدام به شدت از سوي سيدحسن نصرالله استقبال شد. همزمان با اين تحولات، سوريه نيروي تازه يي در مرزهاي خود با لبنان مستقر ساخت و بشار اسد رئيس جمهور سوريه نيز از ميشل سليمان خواست با افراط گرايان غمنظور سلفي هاي طرفدار اهل سنتف مقابله كند. نكته مهم تر اينكه نيكلا ساركوزي رئيس جمهور فرانسه نيز در ديداري كه از لبنان داشت حمايت از اين افراط گرايان را تقبيح كرد و به گفته تحليلگران اين تحولات راه را براي پايان دادن به جنگ هاي فرقه يي (شيعه و سني) در شمال لبنان فراهم ساخت و جريان 14 مارس را بر آن داشت تا بين گروه هاي مذهبي طرابلس آشتي برقرار كند. با اين حال هنوز اختلافات اساسي بين جريان المستقبل و حزب الله به قوت خود باقي است زيرا جريان 14 مارس مي خواهد سلاح حزب الله را در چارچوب قدرت دولت درآورد. واقعيت اين است كه حزب الله و المستقبل هر يك به نوعي از اين تفاهم در اين مرحله سود مي برند و نبيه بري رئيس پارلمان لبناني نيز تاكيد دارد كه اين آشتي ها و توافقات لبنان را مستحكم مي سازد و در برابر خطرها بيمه مي كند. نبيه بري توافق حريري و نصرالله را «آشتي به شكلي مطلوب» توصيف كرد و از همه گروه هاي لبناني خواست در اين مسير حركت كنند. در يك رويداد ديگر رئيس جمهور لبنان طي سخنان خود در مجمع عمومي سازمان ملل متحد با ستايش از روند كنوني آشتي ملي در اين كشور از جامعه جهاني خواست اسرائيل را ملزم به اجراي قطعنامه هاي بين المللي كند. وي همچنين كمك جامعه بين الملل را جهت آزادسازي اراضي تحت اشغال اين كشور و توقف نقض حريم هوايي و حاكميت لبنان توسط اسرائيل خواستار شد.
جمعه 5 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]