واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: لاريجاني در پاسخ به ايرنا؟(تكميلي) انتظار داشتيم البرادعي گام منطقي تري بردارد
سياسي. هستهاي . رييس مجلس . مطالعات ادعايي
رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: همان مسيري كه شش محور باقي مانده در موضوع هستهاي ميان ايران و آژانس را حل كرد، ميتواند مطالعات ادعايي را نيز حل كند.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، علي لاريجاني عصر روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در پاسخ به سوال ايرنا مبني بر ارزيابي وي درباره گزارش اخير محمد البرادعي مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي درباره فعاليتهاي هستهاي ايران، اظهار داشت: انتظار اين بود كه آقاي البرادعي با توجه به همكاريهاي دولت ايران و نيز بر اساس مداليته، گام اساسي تر و منطقي تري برمي داشت.
لاريحاني تاكيد كرد: تمام موارد مورد نظر آژانس از سوي ايران پاسخ گفته شده است و در ماههاي اخير نيز گفت و گوهايي بين سازمان انرژي اتمي ايران و آژانس براي حل اين مسايل صورت گرفته بود.
لاريجاني در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايرنا مبني بر اينكه چرا ايران در توافقنامه ۲۷اوت ۲۰۰۷با آژانس ، مطالعات ادعايي را پذيرفت و آن را ذيل ۶موضوع در مداليته آورد، تاكيد كرد: مطالعات ادعايي در مداليته جزو موضوعات قرار نگرفت.
وي افزود: مطالعات ادعايي يعني اينكه كسي ادعايي كرده و حال آژانس پيگير آن است. انتظار ميرفت كه البرادعي دقت بيشتري ميكرد تا رفتر غير حقوقي و غير فني آژانس ادامه نيابد.
رييس مجلس با تاكيد بر استفاده از ديپلماسي فعال براي حل مطالعات ادعايي تاكيد كرد: اينكه سر سفرهاي بنشينيم كه تنها مراقب طرف مقابل باشيم، به معناي ديپلماسي فعال نيست بلكه ديپلماسي فعال بايد بتواند با مجموعه واقعيتهايي كه در بر دارد، حريف را در شرايطي قرار دهد كه مجبور شود مرتب جاي خود را عوض كند.
لاريجاني تاكيد كرد: اكنون روند همكاريهاي ايران و آژانس در مسير خوبي است و ميتوان با استفاده از ابزارها و تاكتيكهاي مناسب مسايل را حل كرد مذاكرهكننده ارشد سابق هستهاي ايران تاكيد كرد: با سخنراني و گفت و گوهاي تريبوني نميشود مسايل را حل كرد. ديپلماسي بايد فعال باشد.
خبرنگار ايرنا بار ديگر از لاريجاني سوال كرد: ايده شما به عنوان رييس مجلس براي خاتمه دادن به مطالعات ادعايي چيست؟
رييس مجلس در پاسخ اظهار داشت: اين كار بيش از آنكه ديپلماسي عمومي و حرف هاي رسانهاي بطلبد، نيازمند كار فني در پشت صحنه و ديپلماسي حرفه اي است.
لاريجاني تاكيد كرد: همان مسيري كه ۶موضوع ميان ايران و آژانس را حل كرد، ميتواند مطالعات ادعايي را حل و فصل كند.
مذاكرهكننده ارشد سابق هستهاي ايران يادآور شد: روزگاري آژانس ليستي از موضوعات را به ايران ارايه ميكرد كه اين موضوعات با استفاده از طراحي هايي كه صورت گرفت، به تدريج حل شد.
لاريجاني تاكيد كرد: مسايلي كه تنها ادعاست و حتي آژانس نيز روي آنها استناد قوي ندارد، ميتواند در پروسه معقولي حل شود.
رييس مجلس با بيان اينكه مطالعات ادعايي را ميتوان در چارچوب مورد توافق ايران و آژانس حل كرد، گفت: اين كار نياز به مدلي دارد كه با حرفهاي كلي امكان پذير نيست.
مذاكرهكننده ارشد سابق هستهاي ايران تصريح كرد: گاهي كشورها قطعنامه هايي در خصوص فعاليتهاي صلح آميز هستهاي ايران ميدهند كه اين قطعنامه ها ميتواند پشتيبان يك جريان طراحي شده و فني باشد.
لاريجاني تاكيد كرد: صرف حمايتهاي سياسي نميتواند مسايل را حل كند بلكه بايد مدلي حرفهاي را طراحي كنيم كه در پشت صحنه كارها را به جلو ببرد.
پنجشنبه 4 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]