واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: با اعتراف به بحران شديد در ارتش ايالات متحده گيتس: آمريكا نيرويي براي اعزام به افغانستان ندارد
در اقدامي مغاير با مواضع بوش كه در وعدههاي خود براي به اصطلاح مبارزه با تروريسم بر افزايش نيروهاي نظامي در افغانستان تاكيد كرده بود، وزير دفاع آمريكا با اعتراف به بحران در ارتش ايالات متحده گفت كه در حال حاضر آمريكا هيچ نيرويي براي اعزام به افغانستان در اختيار ندارد.
به گزارش خبرگزاري شينهوا،همزمان با افزايش بحرانهاي امنيتي در افغانستان و خودداري اعضاي ناتو به اعزام نيرو به اين كشور، "رابرت گيتس" كه در برابر گروهي از اعضاي سناي آمريكا شهادت ميداد با بيان اين مطلب افزود: نزديكترين تاريخ براي آنكه كشورش اين نيروها را براي حضور در افغانستان در اختيار داشته باشد بهار يا تابستان سال 2009 خواهد بود.وي كه پيش از اين نيز بر شكست آمريكا در افغانستان اعتراف كرده بود تصريح كرد: از اين رو هم اكنون تمركز بايد روي گسترش ارتش افغانستان باشد.شمار نيروهاي آمريكايي در افغانستان از كمتر از 21 هزار نفر در دو سال گذشته به بيش از 31 هزار نفر در سال جاري رسيده است.اين در شرايطي است كه تلفات نيروهاي آمريكايي نيز افزايش چشم گيري داشته بگونه اي كه پنتاگون خبرنگاران را از انتشار اخبار افغانستان منع كرده است.
رابرت گيتس با اشاره تلويحي بر لزوم خروج از افغانستان به كاخ سفيد هشدار داد و گفت كه افغانها هيچ وقت نسبت به خارجيها ميهمان نواز نبوده اند.
رابرت گيتس و بسياري از فرماندهان ارشد نظامي آمريكا در حالي نسبت به موفقيت در افغانستان ابراز ترديد ميكنند كه موسسه علوم امنيت بينالمللي آمريكا در گزارشي 113 صفحهاي با ارائه شواهد و نشانههاي كافي ثابت ميكند، آمريكا مانند اتحاد جماهير شوروي در افغانستان شكست خواهد خورد و اين شكست حتمي است. اين موسسه آمريكايي در اين گزارش نوشت، آيا پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) نيز مانند اتحاد جماهير شوروي كه در دهه 80 در افغانستان و انگليس در قرن 19 شكست خورد، شكست ميخورد؟ در گزارش مذكور آمده است، گذشته از انكار دولت آمريكا و انكار سران ناتو، بايد گفت پاسخ اين پرسش اين است: حتما. "انتوني كوردسمان" عضو مركز علوم امنيت بينالمللي، در گزارشي 113 صفحهاي با ارائه دلايل و شواهد قانعكننده اثبات ميكند، آمريكا در افغانستان شكست ميخورد.
اين تحليلگر مشهور آمريكايي معتقد است، اوضاع در افغانستان در 5 سال گذشته بسيار پرتنش بوده است و اين وضع امروز وارد مرحلهاي "بحراني" شده است. در گزارش اين موسسه آمريكايي آمده است، عناصر طالبان باري ديگر مناطقي بسيار از افغانستان را در اختيار خود گرفتهاند و ورود به اين مناطق براي امدادگران و شهروندان ممنوع شده است. بنا براين گزارش، رئيسجمهور آتي آمريكا "با معضلي حياتي در جنگي كه به احتمال قوي در دو سطح سياسي و راهبردي شكست خواهد خورد، روبهروست؛ جنگي كه موفقيت تاكتيكي آن نيز كامل نخواهد شد."
آمريكا و پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) يك ماه پس از رخداد حادثه 11 سپتامبر سال 2001 كه گروهك القاعده مسبب آن اعلام شد، به بهانه نابود كردن القاعده و دستگيري رهبر آن به افغانستان حمله كرد و تاكنون اين كشور را در اشغال نظامي خود نگاه داشته است.
اعتراف نظاميان و تحليلگران به شكست در افغانستان در حالي شدت گرفته كه مقامات افغانستان ديروز اعلام كردند انفجار در كابل به زخمي شدن رئيس بخش جنايي پليس اين شهر و كشته شدن سه محافظ وي منجر شد. زمري بشاري سخنگوي وزرات كشور افغانستان گفت ظاهرا ژنرال علي شاه پكتياوال رئيس بخش جنايي پليس كابل هدف اين انفجار بوده است. از سوي ديگر منابع خبري اعلام كردند فرمانده نيروهاي انگليسي در افغانستان خواستار دو برابر شدن شمار نيروهاي تحت امرخود در اين كشور شد. مارك اسميت گفت، او براي مقابله با حملات روزافزون طالبان نيازمند نيروهاي بيشتري است. وي گفت سه تا چهار هزار نيروي ديگر براي جنگ با طالبان نياز دارد. انگليس هم اكنون 7800 نيرو در افغانستان دارد كه قرار است تا بهار آينده به 8030 نفر برسد.ارتش انگليس همچنين حدود 120 نيروي خود را نيز از دست داده است. هرچند كه دولتمردان لندن تحت تاثير سياست حمايت مطلق از آمريكا به افزايش نيرو در افغانستان روي آورده اند اما اسناد نشان ميدهد كه ارتش اين كشور نير با بحران شديد كمبود نيرو مواجه است بگونه اي كه براي تامين نيرو وعدههاي رفاهي جديدي براي جواناني كه به ارتش روي آورند در نظر گرفته است.
پنجشنبه 4 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]