واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: جهان - آغاز دردسرهاي تزيپني ليوني
جهان - آغاز دردسرهاي تزيپني ليوني
گروه بينالملل:دردسرهاي خانم تزيپني ليوني رهبر جديد حزب كاديما آغاز شد. پس از آنكه شيمون پرز رئيسجمهور رژيم صهيونيستي، ليوني را مسوول تشكيل كابنيه جديد كرد. ليوني براي فرار از احتمال برگزاري انتخابات زودهنگام دست همكاري به سوي مخالفان و بهخصوص رهبر اپوزيسيون بنيامين نتانياهو دراز كرد. رهبر حزب ليكود اما در نخستين واكنش به اين دعوت نخستين وزير احتمالي اسرائيل اعلام كرد كه حزبش به هيچ عنوان به دنبال ائتلاف با حذب كاديما در تشكيل دولت نيست. بنيامين نتانياهو در گفتوگو با راديو ارتش اين رژيم گفت: من نميخواهم در بلنديهاي جولان يا در قلب بيتالمقدس، يك پايگاه مخالفان ايجاد شود. دولت به رهبري تزيپني ليوني، دولتي خواهد بود كه بلنديهاي جولان را پس خواهد داد و بيتالمقدس را تقسيم خواهد كرد. اين دولت با اصول ما همخواني ندارد. رهبر حزب ليكود، از تزيپني ليوني رئيس حزب كاديما، به دليل ادامه دادن مذاكرات براي حل و فصل نهايي مسائل با تشكيلات خودگردان فلسطين انتقاد كرد. وي گفت: ميدانيم كه با طرف ديگر چه معاملهاي ميكنيم. امروز هيچ شريكي وجود ندارد. شريك مذاكرات وجود دارد اما شريك عمل خير. امروز هيچ فلسطيني وجود ندارد كه يك عامل تروريستي را بكشد! نتانياهو گفت: من به حماس اجازه نخواهم داد وارد بيتالمقدس شرقي بشود. بيتالمقدس مال ماست. ما خونمان را به اين دليل نريختيم كه بگذاريم حماس در بيتالمقدس سكني گزيند! نتانياهو در حالي از دولت آينده به رهبر ليوني كه به گفته وي ميخواهد بلنديهاي جولان را به سوريه بازگرداند، انتقاد ميكند كه خود در دوران نخستوزيرياش با طرف سوري در اينباره مذاكره ميكرد. نتانياهو با اشاره به وعدهاي كه گفته ميشود اسحاق رابين، نخستوزير اسبق اين رژيم در زمان خود با وارن كريستوفر، وزير وقت امور خارجه آمريكا در مورد تعهد اين رژيم براي عقبنشيني كامل از بلنديهاي جولان به ازاي تضمينهاي سخت امنيتي از سوي دمشق داده بود، گفت: اولين كار من به عنوان نخستوزير آن بود كه حرف مشهور رابين را باطل كنم. نتانياهو ضمن مخالفت با الحاق به حزب كاديما براي تشكيل دولت، تنها راه خروج اسرائيل از بنبست سياسي را در برگزاري انتخابات زودهنگام دانست. نتانياهو كه از سال 1999 تاكنون از دفتر نخستوزيري اسرائيل دور بوده است به دنبال راهيابي به اين ساختمان پيش از زمان قانوني يعني سال 2010 است.
حمله ارتش اسرائيل به كرانه باختري
در شرايطي كه اسرائيل روزهاي بحران سياسي را پشت سر ميگذارد، نيروهاي ارتش اين رژيم همچنان به يورش به مناطق مختلف فلسطيني ادامه ميدهند. مناطق مختلف كرانهباختري روز گذشته شاهد يورش نيروهاي اين رژيم بود. در جريان اين حملات دستكم 16 فلسطيني دستگير شدند. نيروهاي ارتش رژيم صهيونيستي با حمله به طولكرم، الخليل و بيتلحم در كرانه باختري 16 فلسطيني را دستگير كردند. همچنين بر اثر تيراندازي نظاميان صهيونيست به فلسطينيان در حين دستگيريها در بيتلحم يك فلسطيني مجروح شد. در حادثهاي جداگانه بر اثر فرو ريختن يك تونل در مرزهاي مصر با نوار غزه پنج فلسطيني كشته شده و تعدادي ديگر نيز مجروح شدند. تونل مذكور در منطقه البرازيل در جنوب نوار غزه بر اثر انفجار فرو ريخت كه به كشته و مجروح شدن فلسطينيان منجر شد. از سوي ديگر ايهود اولمرت، نخستوزير فعلي اين رژيم در بازديد از شهرك يهودينشين كريات شمونا، در شمال سرزمينهاي اشغالي تاكيد كرد: راه ممانعت از عمليات انتحاري فلسطينيان آسان نيست. تحت هيچ شرايطي نميتوان مانع از حملات فلسطينيان به اسرائيل شد. تنها راه اين است كه به اعراب بگوييم شما در مناطق خودتان زندگي كنيد و از ما دور باشيد.
ديدار ليوني با رئيس هيات مذاكرهكننده فلسطيني
بنيامين نتانياهو اصليترين دليل مخالفت خود با حضور ائتلاف حاكم اين رژيم را تمايل ليوني براي ادامه مذاكرات با فلسطينيها ميداند و اين درحالي است كه رهبر جديد حزب كاديما در نخستين ديدار با رئيس هيات مذاكرهكننده فلسطين احمد قريع بر ادامه روند مذاكرات تاكيد كرد. ليوني در ديدار با احمد قريع متعهد شد كه با وجود تمامي دردسرهاي موجود در اسرائيل اجازه توقف روند مذاكرات را ندهد. احمد قريع نيز پس از ديدار با ليوني در مصاحبهاي مطبوعاتي از تعهد بيقيدوشرط رهبر جديد حزب كاديما براي ادامه مذاكرات سخن گفت. احمد قريع نسبت به احتمال به نتيجه رسيدن اين مذاكرات تا پايان سالجاري ميلادي ابراز ترديد كرد. وي ادامه داد: اوضاع نابسامان داخلي فلسطيني و شكافهاي موجود به دليل اختلاف شديد بين جنبشهاي فتح و حماس نيز به روند صلح كمك نخواهد كرد و تصميمگيريها در اين خصوص را دشوار ميسازد.
پنجشنبه 4 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]