واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: جهان - استراتژي امنيت ملي حزب دموكرات آمريكا
جهان - استراتژي امنيت ملي حزب دموكرات آمريكا
هنگامه شهيدي:حزب دموكرات آمريكا همزمان با برگزاري كنوانسيون ملي اين حزب كه در آن نامزدي سناتور باراك اوباما به طور رسمي اعلام شد، خطمشي يا به تعبير بهتر، راهبرد حزب دموكرات را براي اداره ايالات متحده طي سالهاي 2009 تا 2012 تحت عنوان«PROMISE AMERICA’S RENEWING» منتشر كرد.
اين راهبرد كه برنامه كاري «باراك اوباما»، در صورت راهيابي وي به كاخ سفيد خواهد بود، در چهار فصل ذيل با عنوانهاي؛ «بازسازي روياي آمريكايي»، «بازسازي رهبري آمريكا»، «بازسازي اجتماع آمريكايي»، و «بازسازي دموكراسي آمريكايي»، تدوين شده است. برنامه اعلام شده حزب دموكرات براي «بازسازي روياي آمريكايي»، بيمه تامين اجتماعي، اشتغال، فقر، بازنشستگي، انرژيهاي جايگزين، آموزش كودكان، آموزش عالي، صنعت و فناوري، ارتباطات، حمايت از بنگاههاي كوچك اقتصادي، كارخانجات، مسكن و اصلاح قوانين مالي و مالياتي، را شامل ميشود. توصيه اصلي حزب دموكرات براي «بازسازي رهبري آمريكا» در جهان، بر خروج نيروهاي آمريكايي از عراق استوار شده است. خطمشي سياست خارجي سناتور باراك اوباما، اهدافي هفتگانه خواهد داشت. اين اهداف شامل: «پايان دادن به جنگ عراق»، «شكست القاعده و ستيزهجويان خشونتطلب»، «جلوگيري از دستيابي تروريستها به تسليحات هستهاي»، «بازسازي و حمايت از نيروهاي مسلح ايالات متحده»، «افزايش همكاريهاي بينالمللي براي ارتقاي امنيت دسته جمعي»، «گسترش دموكراسي»، و «حمايت از كره زمين در مقابل تغييرات آب و هوايي» ميشود.
حزب دموكرات كه «بازسازي رهبري آمريكا» در جهان را مستلزم برخورداري از «ارتش قوي» ميداند، «توسعه كمي نيروهاي نظامي»، «افزودن 65 هزار نفر به نيروي زميني و 27 هزار نفر به نيروي درياي»، «افزايش حضور جوانان در ارتش و كاهش ريزش نيرو»، «بازنگري در قابليتهاي ارتش ايالات متحده براي ماموريتهاي قرن 21»، «تقويت ظرفيتهاي تخصصي و غيرنظامي ارتش براي افزايش آمادگي و كارآمدي در مناطق عملياتي»، «افزايش حمايت از نظاميان و خانوادههاي آنها»، «حمايت كامل از مصدومان ميدانهاي جنگ و خانوادههاي ايشان»، «حمايت از نيروهاي ذخيره»، «برداشتن موانع حضور همجنسگرايان در ارتش آمريكا»، و «انجام اصلاحات در قوانين مربوط به پيمانكاران به منظور مسووليتپذيري بيشتر آنها» را جزء برنامههاي كاري خود براي تقويت نيروهاي نظامي ايالات متحده عنوان كرده است.
«تقويت ارتباط با قدرتهاي در حال ظهور، مثل: هند، چين و برزيل»، «احياي سازمانهاي بينالمللي»، «توسعه كشورها و گسترش فرآيند دموكراسيسازي»، «حفاظت از محيط زيست»، و «حمايت از حقوق بشر و مبارزه با قاچاق انسان»، از ديگر مواردي است كه براي بهبود نقش رهبري آمريكا در جهان در راهبرد حزب دموكرات به آنها اشاره شده است. راهبرد امنيت ملي حزب دموكرات با اذعان به اينكه «جنگ عراق جزء اشتباهات آمريكا در مسير مبارزه با تروريسم بوده است»، راه خروج از بحران عراق را سپردن مسووليتها به نيروهاي عراقي معرفي كرده است. اين سند با تصريح بر اينكه آمريكا به هيچوجه در پي ايجاد پايگاه دائمي در عراق نيست، مدعي شده؛ «در صورت پيروزي باراك اوباما در انتخابات 2008، براي خروج نيروها از عراق، برنامهاي 16 ماهه دارد.»
راهبرد دموكراتها براي «مبارزه با القاعده و تروريسم» شامل: «تمركز بر افغانستان»، «ارتقاي سطح همكاري با پاكستان به عنوان مركز اصلي شكلگيري نيروهاي تروريستي»، «مبارزه با تروريسم در گسترههاي فراتر از افغانستان و پاكستان»، «تامين امنيت سرزميني از طريق ارتقاي سطح ايمني پروازها، فرودگاهها و بنادر»، و «انجام اصلاحات ساختاري در جامعه اطلاعاتي ايالات متحده به منظور كارآمدي بيشتر آنها» ميشود. حزب دموكرات آمريكا، وجود سلاحهاي هستهاي، بمبهاي بيولوژيك و جنگافزارهاي الكترونيكي را تهديدات بالقوهاي متوجه ايالات متحده ميداند و با تاكيد بر توانايي بازدارندگي سلاحهاي هستهاي آمريكا، آينده مطلوب واشنگتن را در دنيايي عاري از سلاح هستهاي معرفي ميكند. «تامين امنيت سلاحهاي هستهاي موجود در ساير كشورها و جلوگيري از توسعه و تكثير آنها»، «تقويت آژانس بينالمللي انرژي اتمي و تامين سوخت كشورهايي كه به دنبال استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي هستند و جلوگيري از غنيسازي اورانيوم توسط ديگر كشورها»، «ممانعت از دستيابي ايران به سلاح هستهاي»، «خلع سلاح هستهاي كره شمالي»، «تقويت نيروهاي اطلاعاتي آمريكا در رديابي و انهدام تسليحات بيولوژيك»، و «ايجاد ساختارهاي دفاع مدني و درماني براي مقابله با تهديدات بيولوژيك»، اهم راهكارهاي پيشنهادي حزب دموكرات براي مقابله با تهديدات هستهاي و بيولوژيكي متوجه آمريكاست.
استراتژي اعلامي حزب دموكرات براي مواجهه با جمهوري اسلامي ايران طي سالهاي 2009 تا 2012 ميگويد: «جهان بايد مانع دستيابي ايران به سلاح هستهاي شود. اين امر با اعمال تحريمهاي شديد عليه ايران به همراه ديپلماسي و مذاكره بدون پيش شرط و سطح بالا ممكن خواهد بود. ما اين سياست را با همراهي متحدان اروپايي خويش در قبال ايران دنبال خواهيم كرد. اگر ايران از تلاش براي دستيابي به سلاح هستهاي، حمايت از تروريسم و تهديد اسرائيل دست بردارد، مشوقهاي مهمي دريافت خواهد كرد، در غير اين صورت فشارهاي جامعه جهاني و ايالات متحده از طريق تحريمهاي شديد يكجانبه و چندجانبه، براي منزوي كردن رژيم ايران ادامه خواهد يافت.»
اين سند در ارتباط با نقش ايالات متحده در قاره آمريكا، با اشاره و تاكيد بر استمرار ارتباط با كانادا، خواستار همكاري با كشورهاي آمريكاي لاتين در زمينه مهاجرت، و مبارزه با فقر و موادمخدر، ارتقاي سطح همكاري با برزيل، مكزيك و كلمبيا و تقويت ارتباطات مردمي با كوبا و آزادي زندانيان سياسي اين كشور به عنوان گامي مثبت براي بهبود روابط با ايالات متحده شده است. راهبرد حزب دموكرات از چين ميخواهد تا به عنوان كشوري قدرتمند نقش و مسووليت بيشتري را در داخل و خارج مرزهاي خود پذيرا باشد. در رابطه با روابط ايالات متحده و اروپا، بر اتحاد قوي و گسترش سطح همكاريها در ناتو، ارتقاي دموكراسي در روسيه و حمايت از گرجستان و اوكراين، تاكيد دارد.
خطمشي سياست خارجي باراك اوباما در خاورميانه، با تاكيد بر روابط استراتژيك آمريكا و اسرائيل، و تعهدات واشنگتن در قبال تلاويو به عنوان «تنها دموكراسي منطقه»، كمكي30 ميليارد دلاري را براي ارتقاي امنيت اين كشور در مقابل تهديدات جمهوري اسلامي ايران، حزبالله و حماس، درخواست كرده است. اين راهبرد تنها راهحل مشكل فلسطين و اسرائيل را در گرو تشكيل دو كشور مستقل ميداند به نحوي كه بيتالمقدس پايتخت دائمي اسرائيل باقي بماند.
پنجشنبه 4 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]