تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837765124
آزاد سازي خرمشهر
واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: آزاد سازي خرمشهر
اشاره
جلد هشتم كتاب جنگ ايران و عراق از نگاه مطبوعات جهان توسط پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس منتشر شد. اين مجلد به موضوع آزادسازي خرمشهر اختصاص يافته است و اخبار و ديدگاه هاي مطبوعات جهان را در باره وقايع مربوط به آن منعكس كرده است . مقدمه كتاب ما را به اهداف و انگيزه هاي نشر اين اثر آشنا مي كند. و سپس مروري بر گزيده اي از متن نشان از نحوه نگرش مطبوعات جهان به وقايع جنگ از جمله حماسه آزادسازي خرمشهر مي دهد.
جنگ تحميلي رژيم بعث عراق عليه جمهوري اسلامي ايران گرچه يكي از بزرگترين وقايع اواخر قرن بيستم بوده و آسيب جدي به منابع انساني و اقتصادي دو كشور وارد كرده است به دليل 8 سال پايداري و مقاومت مردمي ايران اسلامي برگ زرين ديگري به كتاب افتخارات بشريت افزود. دفاع جوانمردانه اي كه بار ديگر پيروزي كرامت و انسانيت در مقابل شقاوت و ددمنشي را همچون عاشوراي حسين (ع ) به گوش جهانيان رسانيد.
در يك طرف اين كارزار صدام و حاميان جهاني اش با انگيزه هاي شيطاني كشتار و سلطه و در طرف ديگر ملتي كه تازه رژيم استبدادي و دست نشانده حاكم بر خود را با انقلابي اسلامي واژگون كرده بود قرار داشت . حاميان رژيم بعثي با دادن تسليحات پول اطلاعات كاربردي و حتي اعزام نيروي انساني در طول هشت سال از آن حمايت و جانبداري كردند.
در اين ميان جنگ رواني جبهه ديگري بود كه سلطه گران جهاني با بكارگيري طيف وسيع رسانه ها از طريق جعل اخبار وارونه جلوه دادن حقايق و نشر اكاذيب در تمامي ابعاد از ابتداي جنگ از آن بهره گرفته و به نوعي به تشويق و حمايت از متجاوز پرداختند. در اولين روزها رييس جمهور عراق مستانه بر طبل جنگ مي كوبيد و هيچيك از ارباب جرايد و رسانه هاي جهان به چيزي غير از پيروزي حزب بعث نمي انديشيدند و فكر نمي كردند روزي حمايت هايشان در معرض قضاوت افكار عمومي جهان قرار گيرد. هر چند در سال هاي آغازين جنگ اخبار و اطلاعات منتشره از سوي اين رسانه ها در راستاي تامين منافع و تاييد مواضع سلطه طلبانه صدام و حاميان او بود ليكن به مرور زمان با صبر و پايمردي و دفاع جانانه ايران اسلامي حقايق زيادي بر جهانيان آشكار شد و روند يك سويه اخبار تا حدي تعديل گرديد و در نهايت نتايج حاصل از اخبار و اطلاعات منتشره به نحوي رقم خورد كه اعترافات تكان دهنده اي براي بشريت به حساب مي آيد.
مجموعه كتب « جنگ ايران و عراق از نگاه مطبوعات جهان » برگرفته از اسناد مطبوعاتي و بريده جرايد خارجي موجود در مركز ملي اسناد دفاع مقدس است كه پيشينه جمع آوري آن به روزهاي آغازين بحران و تشكيل دفتر تبليغات جبهه و جنگ باز مي گردد. در سال 1384 با ابلاغ راه اندازي مركز ملي اسناد دفاع مقدس ذخيره سازي رايانه اي اسناد در دستور كار قرار گرفت و در حال حاضر اين مركز با داشتن 7881 عنوان كتاب بيش از 1000000 برگ اسناد مكتوب 300 عنوان پايان نامه و ... به عنوان يكي از مراكز منحصر بفرد در حوزه علوم و معارف دفاع مقدس مطرح مي باشد كه اطلاعات آن در 16 پايگاه اطلاعاتي كتب فارسي كتب لاتين پايان نامه ها جرايد و ... در دسترس محققين و صاحب نظران ميباشد و بخشي از آن در سايت CD داخلي جرايد خارجي اشخاص نوارهاي صوتي قابل بهره برداري است . اكثر اسناد خارجي مركز ملي اسناد از رسانه هاي جمعي و www.dsrc.ir پژوهشگاه بنام سايت پايداري به آدرس مطبوعات جهان و بعضا از گزارشات سازمانها و مجامع بين المللي به پنج زبان انگليسي فرانسه آلماني تركي و عربي جمع آوري و سازماندهي شده است . اين اسناد كه در گذشته تلخيص و ترجمه شده بود با شكل گيري مركز ملي اسناد مورد توجه قرار گرفت كه حاصل اقدامات انجام شده بر روي آن ارائه در قالب مجموعه حاضر است . لازم به ذكر است كه اين مجموعه با بهره گيري از نظرات اصلاحي و تكميلي مترجمين توانمند و با تجربه ساماندهي و با محور قرار گرفتن سير تاريخي اخبار و اطلاعات موجود تنظيم شده است .
گفتني است كه پاسخ به بسياري از مطالب مندرج در اخبار و اطلاعات منتشره با توجه به آشكار شدن حقايق زيادي از زوايا و لايه هاي پنهان جنگ ـ از قبيل مشخص شدن متجاوز از سوي سازمان ملل تاييد استفاده يك سويه از سلاح هاي شيميايي و غير متعارف توسط عراق نقض مكرر اصول و قواعد بين المللي از طرف متجاوزين بعثي و... ـ به عهده محققين صاحب نظران و خوانندگان محترم گذارده شده تا با برداشتها و نگرشهاي خود نتايج و ثمرات متفاوتي را رقم زنند.
به منظور بهره برداري كامل تر از مجموعه كتب جنگ ايران و عراق از نگاه مطبوعات جهان تصوير اصل منابع خبري تلخيص و ترجمه شده در هر كتاب در قالب كتاب الكترونيك تهيه و با هر جلد ارائه شده است تا محققان و كاربران گرامي بتوانند با صرف حداقل زمان ممكن به موضوعات و مطالب مورد علاقه خود ـ و همچنين در صورت نياز به متن اصلي آن ـ دسترسي داشته باشند. در اين مجموعه حتي الامكان از حذف و تغيير اطلاعات و اخبار توهين آميز متناقض و يا خلاف واقع ـ به دليل آشنايي بيشتر كاربران و محققان با ادبيات بكار گرفته شده وخوي محافل خبرساز جهاني در هر مقطع زماني ـ پرهيز گرديده و سعي شده تا چهره واقعي مدعيان اطلاع رساني بيطرفانه و بشر دوستانه بيش از پيش بر مخاطبين آشكار شود . جلد هشتم اين مجموعه در محدوده زماني 1361 2 11 تا 1361 4 1 است كه در بردارنده آغاز عمليات بيت المقدس و آزادسازي شهر خرمشهر مي باشد .
نيروهاي ايران حمله بزرگ خليج (فارس ) را آغاز مي كنند
زبان اصلي : انگليسي
شماره : 001736
منبع : گاردين ديويد هيرست بيروت
تاريخ : 1361 2 11 ـ 1982 5 1
مترجم : اقدس السادات قريشي
منبع خبر
ايران حمله اي را آغاز كرده است كه اگر موفقيت آميز باشد نيروي سرنوشت ساز در جنگ 19 ماهه خواهد بود . هدف اعلام شده عمليات بيت المقدس بيرون راندن عراقي ها از جنوب خوزستان و بندر خرمشهر مي باشد.
اين عمليات پنج هفته پس از شكست تحقيرآميزي كه ايراني ها در جبهه مركزي در غرب دزفول به عراق تحميل نمودند صورت مي گيرد.
طبق اطلاعيه هاي ايران نيرويي متشكل از سربازان منظم پاسداران انقلاب و بسيج (نيروهاي نامنظم داوطلب ) موفق گرديدند تا طلوع آفتاب از رودخانه كارون عبور كرده خط اول دفاعي عراق در ساحل غربي كارون را شكسته و بخشهايي از جاده ي خرمشهر به اهواز را تصرف كنند.
ادعا گرديد كه هشتصد كيلومتر از اراضي آزاد شده هزاران تن از سربازان را دشمن كشته و مجروح كرده اند و 3000 تن اسير گرديده اند.
عراقي ها عبور ابتدايي از رود كارون را تصديق كرده اند ليكن ادعا نمودند كه پل هاي روي آن بعدا منهدم گرديده است . عراقي ها مي گويند در منطقه سوسنگرد پيشروي دشمن قلع و قمع شده است و حدود 25000 ايراني كشته شده اند(1 ) .
عبور از رود كارون هميشه يك اقدام بسيار خطرناك به حساب مي آمد. ليكن اگر ايراني ها به واقع استحكامات محكمي در ساحل غربي بنا كرده باشند مواضع مقدم عراق در خطر محاصره كامل قرار مي گيرند.
خرمشهر شهر بندري اهميت سياسي و انگيزه بخش زيادي براي هر دو طرف دارد.
مرگ غم انگيز بن يحيي
زبان اصلي : فرانسه
شماره : 000149
منبع : لومتن كريم سيام
تاريخ : 1361 2 15 ـ 1982 5 5
مترجم : عليرضا فراهاني
منبع خبر
محمد صديق بن يحيي وزير امور خارجه الجزاير در حالي كه عازم ديدار رسمي از تهران بود دوشنبه شب در يك حادثه هوايي در نزديكي مرز تركيه و ايران جان خود را از دست داد . وي در 30 مه سال گذشته به طور معجزه آسايي از سقوط يك هواپيماي ميستر ) الجزايري در نزديكي فرودگاه باماكو در مالي نجات يافته بود . وي به همراه هشت مقام الجزايري يك خبرنگار خبرگزاري Mystere ( ) كشته شد . Qottour ) در نزديكي ناحيه ايراني قطور ( Grumman G -الجزاير و چهار خدمه در جريان سقوط هواپيماي گرومان جي ـ 2 (2
وضعيت فاجعه مذكور تا ديروز هنوز به طور واضح روشن نشده بود. مقامات الجزايري به ويژه سفارت اين كشور در تهران هنگامي كه هواپيما در حدود ساعت 18 به فرودگاه پايتخت ايران نرسيد نگران شدند . علي اكبر ولايتي وزير امور خارجه ايران بلافاصله فرضيه توقف پيش بيني نشده هواپيما در دمشق را مطرح ساخت .
در واقع هواپيماي حامل بن يحيي پس از سوختگيري در قبرس و پس از پرواز برفراز تركيه توسط برج كنترل تبريز واقع در شمال ايران رديابي شده بود و از اين مرحله به بعد راز قضيه آغاز مي شود.
به گفته راديو تهران به نقل اطلاعيه دولت ايران برج كنترل تبريز به هواپيماي الجزايري هشدار داده بود كه تحت تعقيب دو فروند هواپيماي شكاري عراقي است و گويا به آن هواپيما توصيه كرده بود كه به سوي تركيه بازگردد. بعد از آن هرگونه تماس راديويي با هواپيماي مذكور قطع شده است . لاشه هواپيما بامداد روز گذشته توسط دهقانان ايراني كشف شد و بعد از ظهر همان روز گروههاي نجات به آن رسيدند.
ايران در حال جنگ با عراق كه متحدان اصلي آن در جهان عرب الجزاير و سوريه هستند رسما نيروي هوايي عراق را متهم كرد كه مسئول سقوط هواپيماي الجزاير بوده است . تهران پس از بستن حريم هوايي خود نيز به مناسبت يادبود شهداي الجزايري سه روز عزاي عمومي اعلام كرده است . براي روشن شدن دليل دقيق اين فاجعه بايد روزهاي زيادي تحقيق انجام گيرد. عراق اتهامات ايران را به شدت رد كرده است .
بغداد در حال شكست
زبان اصلي : فرانسه
شماره : 000191
منبع : لاكروا
تاريخ : 1361 2 23 ـ 1982 5 13
مترجم : عليرضا فراهاني
منبع خبر
جنگ ايران و عراق گويا از اين پس انحصارا در اطراف خرمشهر ـ بندر بزرگ ايران كه بر شط العرب مشرف است (و خونين شهر نامگذاري شده ) و از بيست ماه قبل در كنترل عراقي ها قرار دارد ـ متمركز خواهد بود.
در حال حاضر نيروهاي ايران شهر خرمشهر را كاملا در محاصره دارند و بيانيه هاي نظامي منتشره در تهران متذكر ميشوند كه رزمندگان اسلام به حومه هاي شهر نفوذ كرده اند. به استثناي خرمشهر عراقيها تقريبا تمام خاك ايران را كه بيست ماه قبل به تصرف خود درآورده بودند تخليه كرده اند.
دولت بغداد اينك به شكست فكر ميكند و افكار عمومي خود را آماده اين شكست مي سازد. يك روزنامه عراقي روز سه شنبه نوشت كه بغداد هيچ ادعاي ارضي در ايران نداشت و تنها هدف عراق از حمله به ايران مقابله با طرح ايران براي حمله به عراق بوده است . (1 )
پاورقي : (1 ) با اين تفسير گفتگوي برژينسكي با صدام در تيرماه 1359 در مرز ايران و عراق و حركات نظامي عراق پس از آن جاي تامل است .
شكستهاي عراق
زبان اصلي : فرانسه
شماره : 000192
منبع : لزاكو
تاريخ : 1361 2 23 ـ 1982 5 13
مترجم : عليرضا فراهاني
منبع خبر
ناظران خارجي حاضر در بغداد عقيده دارند عراق احتمالا جنگي را كه بيست ماه قبل عليه ـ ايران آغاز كرده از نظر نظامي باخته است . اين ناظران معتقدند موفقيت هاي نظامي ايران مي تواند پيامدهايي داشته باشد. پيامدهايي كه به طور وسيعي از چارچوب رابطه ميان دو كشور فراتر مي روند.
از سوي ديگر تهران بار ديگر سرسختي خود را نشان داد و تاكيد كرد كه تنها سقوط صدام حسين رييس جمهوري عراق ميتواند امكان استقرار صلح را فراهم سازد.
از اين پس جهان عرب از آن بيم دارد كه ايرانيان تلاش كنند با اشغال بخشي از خاك عراق بخواهند به اين كشور درسي بدهند اقدامي كه پيامدهاي بين المللي آن بسيار سنگين تر از عوارض آن براي كشورهاي عرب حوزه هاي خليج (فارس ) خواهد بود. عربستان سعودي در راس اين كشورها با نگراني شاهد موفقيتهاي نظامي ايران است .
نيروهاي ايران توانايي حمله به داخل عراق را دارند
زبان اصلي : انگليسي
شماره : 001752
منبع : نيويورك تايمز هنري تايمز بغداد
تاريخ : 1361 2 23 ـ 1982 5 13
مترجم : اقدس السادات قريشي
منبع خبر
ديپلمات هاي غربي مقيم بغداد مي گويند كه قواي ايراني ظاهرا توانايي حمله به عراق را دارا بوده و مي توانند تمام راههاي خود را به طرف مرز ايران و عراق و در برخي مناطق فراتر از مرز باز كنند.
ديپلمات ها مي گويند سوالي كه مطرح است اينست كه آيا رژيم اسلامي آيت الله خميني به پيروزي حاصل از باز پس گيري سرزمينهاي ملي خود از دست متخاصمين عراقي بسنده خواهد كرد يا اين كه با حمله راه خود را به داخل عراق باز ميكند.
ارزيابي هاي به عمل آمده از دو طرف مسئله شروع نبرد بر سر خرمشهر را ثابت نگهداشته است .
اگر عراقي ها مجبور به عقب نشيني شده باشند در آن صورت آنها به بزرگ ترين عقب نشيني خود تا اين تاريخ تن در داده اند.
نيروهاي عراقي از مناطق بسيار زيادي در استان نفت خيز خوزستان كه در اوايل جنگ تسخير كرده بودند عقب نشيني كرده اند. نيروهاي عراقي از مواضع خود در شمال خوزستان مجبور به عقب نشيني شدند. با اين اوصاف فرمانده ارتش عراق گفت كه اين عقب نشيني صرفا به خاطر تقويت قوا بوده است تا نيروهايشان بتوانند محاصره خرمشهر را بهتر در دست گيرند.
ديپلمات هاي غربي مي گويند : « آنها معتقدند كه چنانچه ايراني ها در مرزها توقف كنند به پايان رسيدن جنگ از طريق مذاكره ممكن خواهد گرديد. »
مقامات ايراني به ميانجيگران گفته اند مادامي كه نيروهاي عراقي در خاك ايران باشند حاضر به مذاكره نخواهند بود اما پيشنهاد مذاكره را هم منتفي نخواهند دانست .
عراق هم به نوبه خود بارها گفته است كه هيچ ادعايي راجع به اراضي ايران ندارند.
وقتي عراقي ها اعلام كردند كه نيروهايشان را به طرف مرز عقب كشيده اشاره به سياسي و نظامي بودن اين اقدام كردند. ديپلمات هاي غربي اين اقدام را به عنوان علامتي براي تلاش آنان براي مذاكره دانستند. اما برخي ديگر گفتند كه آيت الله خميني مردي است كه زماني كه احساس قدرت و پيروزي كند در نيمه راه توقف مي كند.
يك سئوال عمده اين است كه آيا نيروهاي عراقي قادرند به يك عقب نشيني كنترل شده حفظ تمامي قدرت خود دست زده و از تاثير يك شكست نظامي دوري جويند ديپلمات ها مي گويند سئوال بسيار حادي است نه فقط براي نتايج مذاكرات آينده بلكه به خاطر حفظ پرستيژ صدام حسين و آينده رژيم وي بيشتر مسائل بستگي به نبرد خرمشهر دارد.
اين ديپلماتها اضافه كردند كه تاكنون هيچ علامتي از مخالفت با رژيم وجود ندارد و هيچ علامتي از اين كه موضع صدام ممكن است به خطر بيافتد ديده نشده است . وي تا به حال از شخصيت هاي جذاب و پر هيبت در ميان رهبران به حساب آمده است و به نظر نمي رسد فرد ديگري تمايل به قبول مسئوليت و خاتمه دادن به جنگ را داشته باشد.
چنانچه سرنوشت جنگ تغيير كند و تبديل به يك فاجعه براي عراق بشود اين امر مي تواند تغيير كند.
روز 29 مارس ايران حمله خود را به عراق آغاز كرد و به كمك ارتش و سپاه خط دفاعي عراقي ها را در هم كوبيد و آنان را وادار به عقب نشيني شتابزده اي كرد. در اين حمله ايرانيان موفق به باز پس گيري چندين شهر استراتژيك شدند. ارتش عراق كه كاملا درهم شكسته بود مواضع دفاعي خود را نزديك مرز برقرار ساخته است .
در حمله دوم كه در 30 آوريل انجام شد ايرانيان به جاده ي بين خرمشهر اهواز حمله كردند و با گذشتن از رودخانه كارون از روي محكمترين مواضع عراقي ها رد شدند و آنان را به سمت غرب يعني بزرگراه استراتژيك اهواز خرمشهر عقب راندند.
هفته گذشته يكي از فرماندهان عراقيها اذعان كرد كه از حملات ايرانيان و پيشروي آنان جلوگيري كرده و يگان هاي ايراني را محاصره و نابود كرده اند.
بنا به گفته ديپلمات ها اين ادعاها تنها اعتبار عراقي ها را زير سئوال مي برد چرا كه آنان اعلام كردند كه روز شنبه در بخش ديگري مجبور به عقب نشيني شدند.
كارشناسان نظامي موجود در ميان ديپلمات ها مي گويند : « عراقي ها با وجود غافلگيري و تعجب از شدت و قدرت حمله ايران در منطقه دزفول در ماه مارس از آن عقب نشيني درسي فرا نگرفته اند. »
فرماندهان آنها انتظار داشتند كه ايرانيها دومين حمله مهم خود را در اهواز يا خرمشهر انجام دهند اما فكر نمي كردند اين حمله به اين زودي صورت گيرد.
خرمشهر آزاد شد
زبان اصلي : فرانسه
شماره : 000233
منبع : فيگارو خبرگزاري فرانسه فرانسه ـ پاريس
تاريخ : 1361 3 4 ـ 1982 5 25
مترجم : عليرضا فراهاني
منبع خبر
راديو تهران ديروز بعدازظهر خبر آزادي خرمشهر را اعلام كرد. در پي يك نبرد شديد بعدازظهر روز ارتش ايران وارد شهر شد هنوز به طور دقيق معلوم نيست كه اين حمله چقدر تلفات داشته است . خبرگزاري ايراني ايرنا گزارش داد كه شمار زيادي از عراقي ها كشته و زخمي شده اند. راديو تهران اعلام كرد سي هزار عراقي كه شهر را در تصرف داشتند خود را تسليم كردند. اين راديو اعلام كرد تعداد اسيران جنگي بسيار زياد است به طوري كه نمي توان آنها را توسط اتومبيل جابجا نمود به گفته اين منبع « سه فروند هواپيماي ميگ عراقي سرنگون شده است . »
عراق اعلام كرد كه نبردها براي بازپس گيري مجدد خرمشهر از دست ايراني ها ادامه دارد خرمشهر در 23 اكتبر 1980 بعد از آغاز جنگ خليج (فارس ) از سوي عراق اشغال شده بود و بازپس گيري آن توسط نيروهاي ايراني به منزله تحولي بزرگ در جنگ قلمداد مي شود.
ايران موفق شده است كليه سرزمين هاي نفتي خوزستان و تمام نواحي مرزي ايران از ارتفاعات كردستان تا خليج فارس (طبق قرارداد الجزاير كه در سال 1975 منعقد شد و مرز ايران و عراق را مشخص مي كنند) . را به دست آورد(1 ) اعلام خبر آزادي خرمشهر كه ايراني ها اسم آن را تغيير داده و خونين شهر ناميده بودند باعث انفجار شادي مردم گرديد باز پس گيري دومين بندر ايران كه عراق را از دست يابي به خليج (فارس ) محروم كرد در چارچوب علميات بيت المقدس كه هفته پيش آغاز شده بود تحقق يافت .
تلفات سنگين ايران
در 9 ماه گذشته ايران به پاتك هاي متعددي دست زده است كه تلفات زيادي را براي ايران در پي داشته است در صورتي كه براي عراق اينطور نبوده است (2 ) چند ساعت قبل عراق از كشورهاي عرب خواست كه نيروهاي خود را در جنگ ايران و عراق وارد عمل كنند صدام در يك مصاحبه با دو روزنامه عراقي اعلام كرد حاضر است از دخالت ارتش مصر در كنار ارتش عراق استقبال كند.
صدام گفت : « مبارك براي بازگشت به جرگه كشورهاي عربي بايد تشويق شود. »
پاورقي : (1 ) هنوز شهرهاي قصرشيرين نفت شهر سومار مهران و ... در اشغال عراق مي باشد .
(2 ) تلفات ايران به نسبت عراق بالاتر نبوده است و بهترين شاهد نيز قسمت بعد همين جمله مي باشد كه عراق به خاطر تلفات بالا و كمبود نيروي انساني دست به دامان ارتشهاي عربي شده است كه اقدام به اعزام نيرو به آن كشور كنند.
جنگ رواني جبهه اي بود كه سلطه گران جهاني با به كارگيري طيف وسيع رسانه ها از طريق جعل اخبار وارونه جلوه دادن حقايق و نشر اكاذيب در تمامي ابعاد از ابتداي جنگ از آن بهره گرفته و به نوعي به تشويق و حمايت از متجاوز پرداختند
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]
-
گوناگون
پربازدیدترینها