واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: گفت وگو با اهالي موسيقي: اجراي كنسرت يكي از راه هاي معرفي موسيقي ايراني به مردم جهان است
خارجي ها با تفاوت سليقه اي كه با ما دارند اصالت موسيقي را به خوبي تشخيص مي دهند.
كنسرت موسيقي در خارج از كشور در مقايسه با ايران با محدوديت هاي كمتري برگزار مي شود. چرا كه وجود تجهيزات و امكانات به روز در خارج از كشور و مديريت اجراي يك برنامه در بسياري از كشورهاي اروپايي به گونه اي است كه هنرمند براي اجراي كنسرت خود با مشكلات و موانع كمتري مواجه مي شود.
گفت وگوي مردم سالا ري با اهالي موسيقي در اين خصوص را بخوانيد:
داريوش طلايي: اجراي كنسرت در خارج از كشور
جنبه تجاري پيدا كرده است
طلايي گفت: متاسفانه امروزه اجراي كنسرت در خارج از كشور جنبه بازاري پيدا كرده است و رابط هايي پيدا شدند كه به اين مسئله با بعد تجاري نگاه مي كنند.
طلايي گفت: از آنجايي كه من خودم از ابتدا در جريان برگزاري اين كنسرت ها در خارج از كشور و معرفي موسيقي ايراني تلاش كرده ام و فعاليت هاي مختلفي در راستاي معرفي موسيقي ايراني درفرانسه همچون تدريس موسيقي ،ضبط صفحه، اجراي كنسرت و كمك به هنرمندان تا در تئاتر شهر پاريس كنسرت برگزار كنند اما هيچ وقت وارد جريان تجاري نشدم چون اعتقاد به فعاليت فرهنگي داشتم.
وي افزود: اما متاسفانه امروزه اجراي كنسرت جنبه بازاري پيدا كرده است و رابط هايي پيدا شدند كه به اين مسئله با بعد تجاري نگاه مي كنند.
وي با اشاره به اينكه تجهيزات و امكانات در برگزاري يك كنسرت بسيار موثر است خاطرنشان كرد: در خارج از كشور سالن هاي مختلفي براي اجراي كنسرت وجود دارد سالن هاي خيلي خوب، سالن هاي خوب، سالن هاي متوسط، سالن هاي كوچك اما نكته قابل تامل اين است كه امور مربوط به اين سالن ها براي اجراي كنسرت را افراد متخصص برعهده دارند.
طلايي گفت: در تئاتر شهر پاريس 3 تكنسين صدا وجود دارد 3 نفر مسئول نور هستند 3 نفر امور مربوط به دكور را پيگري مي كنند و همه اين افراد در حوزه هاي كاري خود متخصص و داراي تحصيلات آكادميك هستند.
اين آهنگ ساز افزود: در آنجا هم پرسنل متخصص دارند، هم برنامه ريزي مشخص و با هنرمند يك روز قبل از اجرا جلسه مي گذارند و هماهنگي هاي نهايي را انجام مي دهند.
وي ضمن اشاره به برخي ناهماهنگي هايي كه در كشور ما وجود دارد گفت: در ايران ما شاهد بوده ايم كه همه فعاليت ها را يك نفر به تنهايي انجام مي دهد و ديده شده كه 5 دقيقه قبل از كنسرت بايد خواهش كرد كه يك صندلي مناسب براي شما تهيه كنند و اصلا با اين موضوع حرفه برخورد نمي شود.
طلايي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه برگزاري كنسرت تا چه حد در معرفي موسيقي ايراني به جهان موثر است خاطرنشان كرد: شكي نيست كه برگزاري كنسرت در معرفي موسيقي تاثير بسزايي دارد و از آنجايي كه موسيقي مربوط به حوزه فرهنگ مي شود و فرهنگ در همه جاي دنيا بايد حمايت شود موسيقي ما نيز بايد از همه لحاظ حمايت شود تا در نهايت فرهنگ ايراني به خوبي به مردم جهان شناسانده شود.
كامبيز روشن روان: حضور فعال در عرصه جهاني موسيقي
نيازمند برنامه ريزي جامع دولتي است
كامبيز روشن روان گفت: حضور فعال در عرصه جهاني موسيقي نيازمند برنامه ريزي جامع و گسترده فرهنگي دولتي است كه دولت بايد اين برنامه ريزي را انجام دهد و باعث معرفي موسيقي ايراني به جهان شود.
روشن روان گفت: براي برگزاري كنسرت در خارج از كشور ابتدا لازم است يك مدير اجراي موسيقي هماهنگي هاي لازم را انجام دهد مدير موسيقي ممكن است در خارج از كشور يا در ايران زندگي كند چنانچه در ايران زندگي كند بايد در خارج از كشور تشكيلاتي داشته باشد كه پيگير اين امور باشند در غير اين صورت يك دفتر موسيقي كه فعاليتش برگزاري كنسرت هاست انجام كنسرت را به عهده خواهد گرفت.
اين آهنگساز افزود: بايد تمام هماهنگي ها توسط آن دفتر موسيقي صورت بگيرد تا گروه موسيقي ايراني بداند در چه تاريخي، در چه سالني ، براي چه جمعيتي قرار است اجراي برنامه داشته باشد اين روند براي گروه هايي است كه مي خواهند به صورت مستقل كنسرتي را برگزار كنند اما گروهي كه توسط دولت حمايت مي شود هماهنگي هاي لازم را وزارت ارشاد با رايزن فرهنگي كشور ميزبان انجام خواهد داد و تمام جوانب را مدنظر خواهد داشت.
روشن روان با اشاره به اينكه تجهيزات و امكانات در برگزاري يك كنسرت بسيار موثر است خاطرنشان كرد: در هر جاي دنيا كه صحبت از سالن كنسرت موسيقي مي شود اين سالن از لحاظ صداي موسيقي، استاندارد صوتي مناسبي دارد و تمام امكانات اكوستيكي رعايت شده وفضايي كه در آنجا وجود دارد فضايي مناسب براي اجراي موسيقي است بنابراين نوازنده ها حتي بدون داشتن ميكروفن مي توانند با خيال راحت روي صحنه به اجرا برنامه بپردازند و صداي سازشان هم به اندازه كافي به همه برسد.
اين عضو شوراي عالي و مدير عامل خانه موسيقي افزود: زماني كه موسيقي در اين سالن ها ضبط مي شود به دليل اينكه افرادي كه صدابرداري اين كنسرت ها را انجام مي دهند متخصص اند وداراي تحصيلات آكادميك در زمينه صدابرداري سر صحنه موسيقي هستند صدا به گونه اي ضبط مي شود كه گويي شما موسيقي را در يك استوديو ضبط حرفه اي ضبط كرده ايد و كمتر تصور مي كنيد كه آن صداي ضبط شده در يك برنامه زنده موسيقي است.
وي با تاكيد بر اينكه اگر موسيقي خوب ايراني با هر نوعي در خارج اجرا شود با استقبال مواجه مي شود تصريح كرد: از آنجايي كه ايراني ها كنسرت هاي موسيقي گوناگون را ديده اند زماني كه گروهي مي خواهد در خارج كنسرت دهد مردم با شناختي كه از قبل از گروه ها پيدا كرده اند براي حضور در آن كنسرت دست به انتخاب مي زنند.
روشن روان در ادامه گفت: به همين دليل گروه هايي كه با كيفيت ضعيف در خارج به اجراي برنامه مي پردازند با اقبال كمتري مواجه مي شوند.
اين آهنگساز با اشاره به راههاي موثر در معرفي موسيقي ايراني به خارج از كشور گفت:اجراي كنسرت يكي از راه هاي معرفي موسيقي ايراني به مردم جهان است راه هاي ديگري وجود دارد كه شايد موثرتر هم باشد و آن حضور در مجامع بين المللي موسيقي است شركت در جشنواره هاي موسيقي و مراكز رسمي و بين المللي موسيقي كه كارشان معرفي موسيقي هاي خوب به دنياست ما متاسفانه اين حضور ها را نداريم.
وي افزود: ما هيچ گونه حضور برنامه ريزي شده، سازنده، مدوني در مراكز آكادميك دنيا نداريم.
وي تاكيد كرد: مخاطب موسيقي ما نه تنها نبايد ايراني ها بلكه بايد همه مردم جهان باشند، مردم بسياري در گوشه كنار جهان مشتاق شنيدن موسيقي بكر و بديع هستند و موسيقي ما آنقدر حرف براي گفتن دارد كه مي تواند افراد زيادي را جذب خود كند.
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]