تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834878077




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صلا ح زواوي سفير فلسطين در ايران: آرمان ما نماز در مسجدالا قصي است


واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: صلا ح زواوي سفير فلسطين در ايران: آرمان ما نماز در مسجدالا قصي است
در آستانه روز قدس، در گفت وگو با صلا ح زواوي سفير فلسطين در ايران به بررسي سابقه مقاومت مردم فلسطين در مقابل رژيم صهيونيستي، وضعيت فعلي فلسطينيان و روز قدس پرداختيم.
تحليل شما از 61 سال مقاومت فلسطيني ها و دگرگوني هاي آن چيست؟
مساله فلسطين زماني شكل گرفت كه كنگره صهيونيسم در بال سوئيس در سال 1897 تشكيل شد. در اين كنگره هرتسل برجسته ترين شخصيت هاي صهيونيستي در جهان را گرد آورد و تصور خود براي حل مساله پراكندگي يهوديان در جهان را مطرح ساخت و آن اينكه آنها را در يك ميهن قومي مخصوص آنان گرد آورد. او فلسطين را براي اين كار انتخاب كرد و اعلا م كرد كه دولت يهودي در طول 50 سال پيدايش خواهد يافت و رژيم صهيونيستي كه در سال 1948 در سرزمين فلسطين برپا شد نتيجه عملي فكر او بود.
آنچه به عملي شدن انديشه او كمك كرد، فروپاشي دولت عثماني بود كه فلسطين بخشي از آن بود و اين فروپاشي منجر به اين شد كه فلسطين به وجود بيايد. وقتي انگليس و فرانسه در آن زمان قيمومت بر سرزمين هاي عرب را به عهده گرفتند، فلسطين مظلوم به زير قيمومت انگليس درآمد، و انگليس در سند قيمومت فلسطين تعهد كرده بود كه وعده بالفور، وزير خارجه وقت انگليس را در مورد برپايي ميهني قومي براي يهوديان در سرزمين فلسطين اجرا كند. عمر قيمومت انگليس بر فلسطين زماني به سر رسيد كه بن گورين خبر از تاسيس دولت اسرائيل در سرزمين فلسطين را داد (1948/5/14)، البته بدون اينكه مرزهاي اين دولت مشخص شود. همچنين 700 هزار فلسطيني از سرزمينشان اخراج شدند كه در كشورهاي عربي و اسلا مي همسايه پراكنده شدند و اكنون تعدادشان به حدود 6 ميليون فلسطيني مي رسد (كه حق بازگشت اينها به سرزمين اصلي شان يكي از اصول ثابت جهاد فلسطيني شده است).
فلسطيني ها از زمان شكل گيري مشكلشان با استعمار و صهيونيسم، تا زمان برپايي دولت يهودي در سال 1948 تعداد 50 هزار شهيد داشتند جز اين هزاران مجروح و معلول داشتند. علا وه بر اين كشتارهاي صهيونيستي چندي در مورد شهرها و روستاهاشان صورت گرفت، كه بريتانيا در آنها شركت داشت و قصد اين بود كه آنها را مجبور كند سرزمين خود را ترك كنند ولي فشار آنها بر فلسطينيان موجب سر برداشتن انقلا بات پياپي شد كه در سالهاي 1929، 1936، 1939 و 1948 صورت گرفتند. بر اثر اين انقلا بها بريتانيا ناگزير شد كميته هاي بازرسي به فلسطين بفرستد. انگليس به ملت فلسطين وعده داد كه از حجم مهاجرت صهيونيستي به فلسطين بكاهد. سپس راه حل هايي ارائه داد تا مقاومت مردم فلسطين را بشكند. اين بود تا اينكه انقلا ب سال 1935 به رهبري شهيد جاويدان شيخ عزالدين قسام صورت گرفت. انقلا ب قسام تشكيلا ت دقيقي داشت كه انگليسي ها جلوي آن را گرفتند و شهيد بزرگ را در روستاهاي يعبد در نزديكي جنين كشتند. با اين همه انقلا ب فلسطين خاموش نشد و مي رفت پيروز شود، تا اينكه حكام عرب در آن زمان دستور دادند انقلا ب متوقف شود، چون انگليس به آنها وعده داده بود كه به كار ملت فلسطين رسيدگي كند، ولي اين وعده ها همه به باد رفت. پس از شكست فلسطين در جنگ 1948 جهاد مردم فلسطين تا به امروز ادامه يافت و در نتيجه در تاريخ 1965/1/1 جنبش فتح انقلا ب مسلحانه را به وجود آورد. سپس جنگ 1967 پيش آمد كه در نتيجه آن سرزمين هاي عربي كشورهاي مصر و سوريه و كرانه باختري رود اردن به اشغال درآمد. پس از شكست ژوئن 1967 لهيب انقلا ب فلسطين تندتر شد، كه طي آن مهمترين حادثه شكل گرفت و آن جنگ كرامه بود كه در جريان آن ارتش صهيونيستي از گروه اندكي فدايي جنبش فتح شكست خورد. همچنين ارتش اردن در اين نبرد به وسيله توپخانه اش با فتح همكاري كرد و جهاد فلسطين توسعه پيدا كرد تا داوطلباني از تمام كشورهاي جهان از جمله كشورهاي عرب و مسلمان را در بر بگيرد. در فلسطين گروه هايي شكل گرفتند و به پيكار با دشمن صهيونيستي با همه وسايل كه در دست داشتند، پرداختند. تا اينكه انتفاضه اول و دوم عليه دشمن صهيونيستي به وجود آمد، دشمني كه مي بايست از سرزمين فلسطين بيرون برود تا ما دولت مستقل خود را در سرزمين خود، به پايتختي قدس شريف برپا كنيم. تا آوارگان ما به سرزمين و خانه و كاشانه شان برگردند و شهرك نشينان از فلسطين بيرون بروند و شهركها كه تعدادشان الا ن به 250 شهر رسيده و شهرك نشينان كه تعدادشان 450 مهاجر شده اند از خاك ما برچيده شوند. آري انقلا بات مردم فلسطين هيچ وقت متوقف نشده.
اما نقش ملت برادر ايران: اينجا بايد تذكر داد كه ملت هاي جهان اسلا م با مال و خون خويش و با توجه به رژيم هايي كه داشتند، در مبارزه مردم فلسطين شريك شدند، ولي ايران از آن زمان، مبارزه ضد صهيونيستي اش را حضرت آيت الله ابوالقاسم كاشاني رهبري كرد، او همان زمان يعني در 1948/1/1 بيانيه اي داد و در مسجد شاه (كه بزرگترين مسجد در آن هنگام بود) پيش از 30 هزار نفر را براي كمك به مساله فلسطين جمع كرد. همچنين فدائيان اسلا م، به رهبري شهيد نواب صفوي قضيه دين خود را در اين قضيه ادا كردند و از دولت خواستند به آنها اجازه دهد به فلسطين بروند و در اين مبارزه شركت كنند، ولي دولت شاه معدوم به آنها اجازه سفر نداد. آيت الله كاشاني گفتار مشهور خود را در آن زمان گفته بود كه بعد از او خميني اميد آينده ملت ايران است و ديديم كه امام راحل چه زماني كه هنوز تبعيد نشده بود و چه زماني كه در تبعيد نجف بود، چگونه بزرگترين انقلا ب در تاريخ معاصر را رهبري كرد و بر كل قضيه فلسطين تاثير گذاشت. همچنين ايران بعد از پيروزي انقلا ب اسلا مي در سال 1357 تاثير بسيار بزرگي بر مساله فلسطين داشت. انقلا ب اسلا مي همچنان به رهبري جانشين معزز او، سيدعلي خامنه اي رهبر معظم انقلا ب پذيراي مساله فلسطين است و از مبارزه مردم فلسطين تا آزادسازي سرزمين خود و برپايي نماز در مسجد الا قصي، انشا»الله، طرفداري مي كند.
اثر انتفاضه در تحولا ت منطقه چيست؟
انتفاضه نخست ملت فلسطين در ماه 87/12 در برابر دشمن صهيونيستي صورت گرفت زيرا او حوزه اشغال خود را گسترش داد تا شامل همه اراضي فلسطين گرديد (نسبت 22درصد از سرزمين فلسطين كه در غزه و كرانه باختري مجسم مي شد).
همينطور كه مي دانيد قطعنامه ظالمانه تقسيم فلسطين در 1947/11/29 كه به دشمن صهيونيستي حق برپايي دولت بر سرزمين فلسطين به ميزان 56 درصد و به فلسطين به ميزان 44 درصد بخشيد، از آنچه سازمان ملل متحد برايش مقرر داشته بود، فراتر رفت و آن قدر گسترش يافت تا 78درصد از فلسطين در آن زمان را در بر گرفت. پس از اشغال سال 1967 و هنگامي كه ملت ما ديد كه تعداد شهرك نشينان صهيونيستي به 450/000 نفر در كرانه باختري رسيد كه تنها 250/000 نفر آنها در استان قدرس بود (كه بيش از 30 شهرك را در برمي گرفت).
لا زم به يادآوري است كه كرانه باختري تنها 250 شهرك نشين صهيونيستي دارد. ملت ما با توسل به تمام شيوه هاي مبارزاتي براي حفظ سرزمين خود و دفاع از مسجد مبارك الا قصي قيام كرد. ولي انتفاضه دوم كه در برابر شارون جنايتكار در ماه 9 سال 2000 صورت گرفت، بر اثر اقدام شارون در آلوده كردن مسجد مبارك الا قصي انجام شد و ملت ما براي آن بهاي گراني پرداخت از جمله 5000 شهيد و 50 هزار مجروح و 11000 اسير (و 826 شهيد كه عمر آنها كمتر از 18 سال بود) و 289 زن شهيد و 142 شهيد در راه بندان هاي موجود در گذرگاه ها كه تعدادشان بيش از 600 راه بندان است و در برابرشان بيش از 150 نفر به شهادت رسيدند. همچنين بيش از 100 شهيد به دست شهرك نشينان كشته شدند كه بيش از 40 شهيد آنان از كادر پزشكي فلسطين بودند.
اما اسراي دلا ور ما در 30 زندان از زندانهاي اين دشمن جنايتكار به سر مي برند، در ميان اين اسرا 1000 اسير هست كه از بيماري هاي مزمن رنج مي برند و بيش از 2000 دانشجوي دختر و پسر در ميانشان هست (بيش از 500 نفر آنها كمتر از 18 سال دارند، 300 معلم و 200 زن هم در ميانشان هست. علا وه بر اين جنايتكاران بيش از 700 موسسه مدني و 8000 منزل و 1125 مدرسه را از بين بردند. آنها يك و نيم ميليون درخت زيتون را از بين بردند و بيش از 800 آب انبار كشاورزي را بين بردند، مزارعي هم كه خراب كردند 1000 مزرعه مي شدند خراب كردن موسسات صنعتي و... هم كه جاي خود دارند.
تحصيل، فعاليت، كار و ازدواج جوانان فلسطيني در زير فشار رژيم صهيونيستي چگونه است؟
با وجود همه اين فشارها، مقاومت جوانان كودكان زنان و پيران ما در برابر دشمن صهيونيستي آنان را از كار غيرممكن براي تامين تحصيل خود در دوره انتفاضه آن هم در مساجد و خانه ها باز نداشت. معروف است كه ملت فلسطين ما از لحاظ علمي و فرهنگي بر تمام ملل منطقه برتري دارد. زيرا ما فلسطيني ها در آباداني بخش بزرگي از كشورهاي عربي و اسلا مي سهيم بوده ايم و بيش از 2000 استاد دانشگاه تنها در آمريكا داريم همين تعداد را بيشتر در اروپا نيز داريم و كشورهاي عربي و اسلا م هم جاي خود دارند.
اما عادات جوانان ما از شهر تا روستا فرق دارد علي رغم تمدن روستاهاي فلسطيني ولي عادت هاي ما و سنت هاي ما همچنان بر حفظ مراحل ازدواج اصرار دارد، به اين معني كه ازدواج با انتخاب دختر آغاز مي شود و با رفتن گروهي براي خواستگاري از كسان دختر مركب از دوستان خانواده همسر و آشنايان او ادامه مي يابد. مساله تعدد زوجات به مرور زمان از جامعه فلسطين رخت بربسته است. ما مهاجرت هاي تاريخي مهمي داريم كه برجسته ترين آنها كشورهاي آمريكاي لا تين به ويژه شيلي صورت گرفته، كه اكنون جمعيت مهاجرنشين بزرگي در آن سكونت دارد و در اقتصاد و سياست اين كشور نقش مهمي بازي مي كند. با وجود اين همچنان ارتباط خود را با وطن اصلي خود فلسطين حفظ كرده است. اين جمعيت هنوز از عادت ها و سنت هاي ما در خوراك و پوشاك مراقبت مي كند و در روابط عمومي و ازدواج تا حد زيادي مثل ما فلسطيني ها رفتار مي كند.
همچنين اقليت هاي فلسطيني ديگري در برزيل و كشورهاي ديگر زندگي مي كنند كه همچنان نقش خود را در پشتيباني از مساله فلسطين در سرزمين هاي اشغالي انجام مي دهند.
روز قدس در ادامه پايداري ملت فلسطين و مقاومت وي چه تاثيري دارد؟
امام خميني (ره) وحدت امت اسلا مي را از خلا ل فلسطين و محوريت اين مساله ممكن مي ديد. او معتقد بود كه اين وحدت قابل تحقق است و مي تواند به وجود صهيونيست ها در فلسطين پايان دهد. او با نور قلب خود مي ديد كه خطري نخستين قبله و سومين حرم شريف مسجد مبارك الا قصي و شهر مقدس را در بر گرفته و اين خطر نيازمند وحدت ملت فلسطين و مسلمانان است (مسلماناني كه امام راحل درباره شان گفته بود اگر هر كدام يك سطل آب بر اسرائيل بريزند اسرائيل غرق خواهد شد.) امام راحل بارها در مورد تفرقه و خطرهاي مثل تفرقه هشدار داده بود.
او براي برپايي روز جهاني براي قدس كوشيد- روزي كه در آن مسلمانان نيروي خود را جمع كنند تا هميشه قدس را به ياد داشته باشند. اكنون مي بينيم كه آن چه زمان تصور آن را مي كرد صورت حقيقت به خود گرفته، و قدس امروز در محاصره شهرك هاي صهيونيستي و در تهديد يهودي سازي است. دشمن صهيونيستي حاضر نيست قدس را در طرح مذاكرات بياورد و معتقد است كه پايتخت ابدي رژيم غاصب است. ما در فلسطين اين روز را گرامي مي داريم و آن را روز غصب فلسطين و مقاومت در برابر دشمن مي دانيم. ما همچنان مقاومت خود را زنده نگه مي داريم تا روزي برسد كه سرزمين ما و در راس آن شهر مقدس قدس آزاد شود، ان شا» الله.
جوانان فلسطين از دختر و پسر چگونه اوقات فراغت خود را مي گذرانند و شرايط كاري آنها چيست؟
زندگي جوانان فلسطيني ميان كار سخت كوشانه تحصيل و تامين معيشت پراكنده شده شرايط دشوار اشغال، بازداشت هاي اشغال گر و ديوار فاصل نژادي مصادره اراضي حملا ت او به جوانان و پيران و دختران و پسران ما حملا ت به موسسات علمي و درماني و آموزشي و مدني ما به طور كلي چيزي براي آنها باقي نمي گذارد كه فقط به مقابله با اشغال و پيروزي بر آن فكر كنند. خداوند ملت برادر ايران و موسسات بالنده و حكومت مقتدر آن و كشور زيباي آن را از زندگي امنش كامياب گرداند، زيرا اين زندگي امن فرصت هاي دلپذيري برايش فراهم مي سازد كه ما هم آن را در سرزمين زييايمان داريم ولي نمي توانيم از آنها بهره ببريم.
آيا مواضعي كه دولت ايران اكنون و قبلا در برابر مساله فلسطين اتخاذ كرده همان مواضع دولت فلسطين است؟
دولت جمهوري اسلا مي ايران به رهبري حضرت آيت الله سيد علي خامنه اي اصول انقلا ب و تعهد به مساله فلسطين را حفظ كرده است. دولت جمهوري اسلا مي ايران شريك استراتژيك ما در جهاد مستمرمان براي آزاد سازي سرزمين و مقدسات خود از چنگال دشمن صهيونيستي است. ما همه مي خواهيم آرمان حضرت امام راحل را تحقق بخشيم و آن نماز در مسجد مبارك الا قصي است كه از دست پليد صهيونيست ها و مزدوران و اربابان بين المللي آنها آزاد شده باشد.
 چهارشنبه 3 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 291]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن