واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: توصيه سلطانيه به سيا: از افراد متخصص تري استفاده كنيد
سلطانيه با اشاره به اسناد ارائه شده مربوط به موضوع مطالعات ادعايي در پرونده هسته اي ايران گفت و سازمان سيا بايد پول خود را صرف افراد متخصص تري مي كرد.
علي اصغر سلطانيه سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي كه در نشستي توجيهي در خصوص موضوع «مطالعات ادعايي» با خبرنگاران سخن مي گفت، تاكيد كرد كه موضوع مطالعات ادعايي بحثي رسانه اي است كه درباره آن سو» تفاهماتي ايجاد شده است.
وي با بيان اين كه از هنگامي كه شوراي امنيت درگير بحث هسته اي ايران شد، اقدامات داوطلبانه ما در زمينه پروتكل الحاقي به درخواست مجلس قطع شد، اظهار داشت: از آن تاريخ برخي درخواست هاي آژانس شامل مواردي بود كه در اين چارچوب نمي توانستيم اجرا كنيم، گرچه در اين مدت همكاري بسيار خوبي داشتيم.
نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي اظهار داشت: اين همكاري در پاسخ به درخواست خاوير سولانا (رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا) و محمد البرادعي (مديركل آژانس) شكل گرفت كه براساس آن برنامه عمل تنظيم شد و در فضاي مثبتي پيش رفت و دو طرف نيز به تعهدات خود پايبند بودند.
سلطانيه خاطرنشان كرد: در برنامه عمل چند نكته مهم وجود داشت و يكي از آنها اين بود كه همه مسايل يكبار و براي هميشه روي ميز قرار گيرد تا در آخر بتوانيم به اين بحث پايان بدهيم. در اين چارچوب شش مساله مطرح و به عنوان «همه مسايل» معرفي شد. وي اين شش مساله را شامل آزمايشات پلوتونيوم، سانتريفوژهايP1 وP2، اسناد اورانيوم فلزي، منبع آلودگيها، پلونيوم و معدن گچين ذكر كرد و گفت: همانگونه كه در گزارش قبلي مدير كل آژانس به آن پرداخته شد، اين مسايل رسيدگي و تطابق اظهارات ايران با يافته آژانس درباره آن تاييد شد.
وي افزود: نكته ديگر اين برنامه آن بود كه گفتند «ساير» مطالب شامل اين برنامه نمي شود اما براساس درخواست آژانس در آخرين لحظات قرار شد به اتهامات بر اساس «لپ تاپ آمريكايي» رسيدگي كنيم كه مساله تمام شود و در اين چارچوب ما به درخواست آژانس پاسخ داديم .
سلطانيه افزود: در اين زمينه ما ساعتها جلسه با آژانس داشتيم در حالي كه (براساس برنامه عمل ) حتي مجبور به انجام يك دقيقه آن نيز نبوديم .
نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي تصريح كرد: آژانس مي بايست در چارچوب زماني تعيين شده، مسايل را يكي پس از ديگري مطرح و رسيدگي مي كرد و پس از آن نبايد مساله ديگري مطرح مي شد اما به عنوان نشانه اي از روحيه همكاري كه ايران از خود نشان مي داد، قرار شد آژانس به محض دريافت اسناد مرتبط بااين مساله، ايران را مطلع كند.
سلطانيه با يادآوري اينكه سه روز پيش از خاتمه اين برنامه، مدير كل با «ابراز تاسف» اطلاع داد كه آمريكا مساله ديگري را آورده است، گفت : اين اقدام باورنكردني و غير قابل قبول است.
وي خطاب به آژانس افزود: ما بسيار شفاف عمل كرديم ، حال اگر آمريكا مساله ديگري را مطرح كرده و به شما نيز اجازه پيشروي در آن را نداده، به هر حال شما براساس برنامه عمل بايد اقدام و موضوع را تمام كنيد.
سلطانيه گفت: شما خبرنگاران شنيده ايد كه آمريكايي ها مي گويند اصل اسناد را نمي توانند به آژانس بدهند چون اطلاعاتي درباره ساخت بمب در آن است كه اگر به دست ايران برسد از آن بهره برداري مي كند. وي چنين حرفي را «مضحك» توصيف كرد و افزود: آمريكايي ها كه مي گويند ايران در حال حاضر در چنين مسيري قرار دارد و اين "اسناد" را هم از ايران به دست آورده اند، ديگر از چه چيزي هراس دارند؟
وي تاكيد كرد: تمام هراس آمريكايي ها از اين است كه جعلي بودن «اسنادشان» آشكار شود و به همين دليل حتي آن را به آژانس نيز ارايه نداده اند.
وي در ادامه به طور مشروح به نمونه هايي از آنچه آمريكايي ها بدان استناد مي كنند، پرداخت و گفت: «فارسي نويسي» يكي از مستندات اين ادعا است و گفته مي شود كه اين اسناد فارسي است. حال من اين سوال را مطرح مي كنم كه وزارت خارجه آمريكا نيز صفحه فارسي دارد، آيا فارسي نويسي به معني سنديت است؟
سلطانيه همچنين گفت: در لپ تاپ متني هست كه نشان مي دهد يك آزمايش در تاريخ اسفند ماه 1382 در ايران انجام شده و گزارش مربوط به اين آزمايش در بهمن ماه 1382 نوشته شده است. چگونه ممكن است گزارش انجام يك آزمايش يك ماه پيش از انجام آن تهيه شود؟
نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي در ادامه ، به نشست توجيهي اخير براي اعضاي شوراي حكام آژانس پرداخت و گفت: در اين جلسه براساس اين قبيل اطلاعات اسلايدهايي از آنچه كارگاه ساخت شهاب 3 ناميده اند، نشان داده شد كه گفته مي شود يك كارگاه خصوصي در حاشيه تهران است. وي افزود: چگونه مي شود كشوري مانند ايران، با وزارت دفاع مشخص و فناوريهاي پيشرفته در اينگونه اماكن موشك شهاب 3 را بسازد، ما با موقعيت مضحك و تاسف آوري روبرو هستيم .
سفير ايران همچنين گفت : به نظر مي رسد سازمان "سيا" بايد پول خود را براي افراد متخصص تري صرف مي كرد. وي افزود: براساس همين اطلاعات جعلي سفير آمريكا تاكنون چندين بار اظهار نظر كرده است كه ايران بزودي به بمب اتمي دست مي يابد و اين رفتاري بود كه درباره عراق نيز شاهد آن بوديم. سلطانيه در ادامه با نشان دادن سه صفحه دست نويس كه در آن برخي اعداد رياضي و چند طرح ديده مي شد، افزود: تنها چيزي كه ما دريافت كرديم همين سه صفحه است و مي گويند كه ايران با اطلاعات اين صفحات مي خواهد بمب بسازد!
منبع: فارس
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]