واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سلطانيه: تنها درصورت عادي شدن اجراي پادمان در ايران به ساير سوالات پاسخ خواهيم داد
وين - "علي اصغر سلطانيه " روز چهارشنبه در شوراي حكام اعلام كرد: تنها در صورتي كه اجراي پادمان در ايران عادي شود، جمهوري اسلامي ايران بر اساس توافقنامه جامع پادمان و مانند بقيه كشورهاي عضو به ساير سوالات پاسخ خواهد داد.
سفير جمهوري اسلامي ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي همچنين گفت: بر اساس برنامه عمل، مبحث "مطالعات ادعايي " پايان يافته و بنابراين بايستي اجراي پادمان در ايران به صورت عادي انجام پذيرد.
وي افزود: با توجه به پاسخهاي مشروح ارايه شده از سوي ايران، آژانس هم اكنون در موقعيتي هست كه بتواند عدم اصالت، بي اساس و ساختگي بودن مدارك منسوب به مطالعات ادعايي را اعلام و مساله را خاتمه يافته اعلام كند و مطابق با برنامه عمل، اجراي پادمان در ايران را عادي كند.
وي در ادامه با طرح اين سوال كه با روند كنوني احتمالا چه هدفي دنبال مي شود، گفت: بديهي است كه هيچ سند موثق و واقعي وجود ندارد و در مقابل ايران تعهدات خود را كاملا اجرا كرده است.
وي افزود: از سويي ديگر، اطمينان و اعتماد متقابل در ميان كشورهاي عضو و نيز ميان كشورهاي عضو و دبيرخانه واقعا در خطر است و براين اساس اعتبار و يكپارچگي آژانس در مخاطره اي جدي قرار دارد.
سلطانيه همچنين با طرح اين مساله كه چه كاري بايد كرد تا همه چيز در جايگاه درست خود قرار گيرد، افزود: آژانس در موقعيتي است كه بايد آخرين بخش از برنامه كاري را كه خواهان بازگشت اجراي پادمان در ايران به حالت عادي است، اجرا نمايد زيرا همه اقدامات مندرج در برنامه كاري كاملا اجرا شده است.
سفير ايران همچنين با اشاره به اينكه "چگونه يك ديدار ساده مدير كل كه به دعوت ايران صورت گرفت، به يك بحران سياسي تبديل شد"، افزود: در پي ديدار وي از تاسيسات غني سازي نطنز در سال 2003 نمونه برداري Swipe انجام شد.
وي با يادآوري آلودگي ذرات اورانيوم با غناي بالا و پايين كه در ايران پيدا شده بود، افزود: ايران اعلام كرد كه اين آلودگي ناشي از غني سازي در ايران نيست و منشا خارجي دارد و براي آنكه به آژانس فرصتي براي راستي آزمايي فني بدهد، داوطلبانه با يك تعليق كوتاه مدت موافقت كرد.
سلطانيه خطاب به سفراي حاضر در نشست شوراي حكام افزود: آژانس پس از تحليلها و تحقيقات سخت اعلام كرد كه آلودگي منشا خارجي داشته و در نتيجه فعاليت غني سازي در ايران نبوده است و در اين زمينه اظهارات سال 2003 ايران را تاييدكرد و براين اساس انتظار مي رفت كه مساله سريعا از دستور كار شوراي حكام خارج شود.
وي با اشاره به تلاشهاي آمريكا و طرح اتهامات جديد در آغاز هر نشست كه به منظور حفظ مساله در شوراي حكام انجام مي شد، گفت: اگر چه مدير كل گزارش كرده است كه همه ادعاها و اتهامات، حتي آنهايي كه درباره سايتهاي نظامي بود، بي پايه و اساس است اما هربار، وقت و منابع بسياري از آژانس تلف و خسارات مالي و سياسي چشمگيري بر ايران تحميل مي شد.
وي افزود: با اين حال در پي يك تصميم عالي سياسي از سوي جمهوري اسلامي ايران ، درباره يك برنامه كاري براي حل و فصل همه مسايل باقيمانده گذشته و حال با آژانس بين المللي انرژي اتمي توافق و مقرر شد كه مساله ديگري باقي نماند.
به گفته سلطانيه، آژانس در طول مذاكرات از ايران خواست تا ادعاهاي آمريكا درباره "مطالعات ادعايي " شامل سه موضوع يعني نمك سبز، آزمايشهاي انفجاري قوي و موشك با قابليت برگشت را مورد توجه قرار دهد كه ايران اعلام كرد موضوع دوم و سوم خارج از چارچوب اساسنامه آژانس است.
وي همچنين به درخواست دبيرخانه از ايران براي رفع ابهام اشاره كرد و گفت: به خوبي قابل درك بود كه اين موضوع در مقوله هاي 6 مساله باقيمانده نمي گنجد و بنابراين در يك دسته بندي جداگانه منعكس شد.
سفير ايران تاكيد كرد: با توجه به ويژگي اين موضوع، هيچ جلسه اي هم براي بحث ، مصاحبه و يا هيچگونه ديداري از محلها و هيچگونه نمونه برداري نيز مقرر نشده بود، بلكه همانگونه كه در بند سوم برنامه كاري منعكس شد، توافق گرديد كه آژانس اسناد را تحويل دهد و ايران صرفا بررسي كند و ارزيابي خود را به آژانس اطلاع دهد.
وي در ادامه به اظهارات آژانس مبني بر اينكه "هيچ موضوع باقي مانده و ابهام ديگري درباره برنامه و فعاليت هسته اي گذشته ايران وجود ندارد"، پرداخت و گفت: در همين زمينه اگر قرار بود به غير از مطالعات ادعايي، موضوع ديگري به نام "ابعاد احتمالي نظامي " نيز وجود داشته باشد، بايستي در برنامه كاري ، صريحا ذكر مي شد.
سلطانيه افزود: آژانس صريحا و كتبا در تاريخ 13 مه 2008 اعلام كرد كه "هيچ سندي دال بر ارتباط اداري داخلي ميان نمك سبز و دو موضوع ديگر مطالعات ادعايي به ايران نشان داده نشده يا تحويل نشده است ".
وي گفت: متاسفانه اين اعلام صريح آژانس كه در گزارش مدير كل منعكس نشده، بيانگر آن است كه بر خلاف آنچه در گزارش بيان شده است اسناد مربوط به اين مساله در مطالعات ادعايي فاقد انسجام داخلي فيمابين اسناد است.
وي افزود: همانگونه كه مدير كل در گزارشهاي قبلي و فعلي خود ذكر كرده است ، آژانس نتوانسته تعهدات خود را كه تحويل اسناد به ايران بوده است، انجام دهدو لذا با بيان تاسف عميق خود از ايران خواست تا از خود انعطاف نشان دهد و گزارش پاور پوينت را بجاي اسناد بپذيرد.
سفير ايران همچنين گفت: همانگونه كه در گزارش خلاصه فني بخش پادمان مورخ سه شنبه 16 سپتامبر منعكس شد، هيچ دليلي براي اصالت اسناد مربوط به مطالعات ادعايي وجود ندارد و هيچ سند اصلي نيز دربين نيست.
وي در خاتمه گفت : هفت دور نشست فني در تهران و 117 صفحه روشنگري و پاسخ به آژانس در اين زمينه ارايه شده است كه اثبات مي كند همه اطلاعات مربوط به مطالعات ادعايي جعلي و ساختگي است .
اروپام **371 **1388
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]