واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تكميلي// كره شمالي بازرسان آژانس را اخراج كرد
خبرگزاري فارس: كره شمالي در پي برداشتن مهر و موم از نيروگاه هستهاي اين كشور، بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي را از منطقه هستهاي خود اخراج كرد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، ديدهبان اتمي سازمان ملل امروز چهارشنبه اعلام كرد به دنبال برداشتن مهر و موم و دوربينهاي مداربسته از نيروگاه بازفرآوري كره شمالي در منطقه اتمي "يونگ بيون"،اين كشور بازرسان آژانس بينالمللي انرژي اتمي(IAEA) را از اين منطقه اخراج كرد و در صدد است تا مواد هستهاي به اين منطقه منتقل كند.
اعضاي شوراي حكام آژانس در اين باره اظهار كرد كه از پيش معلوم بود كره شمالي در صدد اتخاذ سياست سختي در برابر مذاكرات 6 كشور حامي خلع سلاح هستهاي است.
"مليسا فلمينگ" سخنگوي آژانس در اين زمينه به خبرنگاران گفت كه رفع مهر و موم و دوربينهاي مدار بسته امروز كامل شد و هيچ مهر و موم و دوربين مداربسته آژانس، در تاسيسات بازفرآوري و ديگر تاسيسات نيروگاه يونگ بيون وجود ندارد.
سخنگوي آژانس در اين باره افزود كه تاسيسات بازفرآوري نيروگاه يونگ بيون كره شمالي براي شروع مجدد كار خود نيازمند رفع مهر و موم بود كه آژانس تمام مهر و مومهايش را از آن برداشته و كره شمالي ميتواند اين تاسيسات را مجددا به كار اندازد.
ديپلماتهاي نزديك به آژانس در اين زمينه اظهار كردند كه حدودا 100 مهر و موم و 20 تا 25 دوربين مدار بسته توسط بازرسان آژانس از اين نيروگاه برداشته شد.
ديپلماتهاي مذكور كه نخواستند نامشان فاش شود در اين باره ادامه دادند كه اين اقدام از روز سهشنبه آغاز و تا امروز چهارشنبه تكميل شد.
آنها اظهار كردند كه تاسيسات بازفرآوري اتمي اين مجموعه، حساسترين بخش تاسيسات هستهاي منطقه اتمي يونگ بيون است كه تا ديروز از سوي آژانس انرژي اتمي سازمان ملل مهر و موم و چندين دوربين مدار بسته نيز در اطراف آن نصب شده بود.
كره شمالي هفته پيش اعلام كرد كه براي شروع مجدد كار راكتور اتمي خود در يونگ بيون تلاش ميكند و ديگر احتياجي به امتيازات آمريكا ندارد كه بر اساس توافقنامهاي، در عوض منع گسترش تسليحات هستهاي به اين كشور قول داده شده بود.
توافقنامه 6 كشور كمك كننده به خلع تسليحات هستهاي با بروز اختلافاتي در مورد تحقيقات كاهش هستهاي كره شمالي كه در ماه ژوئن بعنوان بخشي از اين توافقنامه ارائه كرد به بن بست رسيد.
كره شمالي از ماه گذشته اقدامات خود براي از كار انداختن مجموعه يونگ بيون را متوقف كرد تا اين كه جمعه گذشته مشخص شد اين كشور از ماه گذشته براي شروع مجدد كار راكتور توليد كننده پلوتونيوم خود تلاش كرده است.
كره شمالي ماه گذشته در اعتراض به اصرار واشنگتن براي حذف نكردن نام اين كشور از فهرست كشورهاي حامي تروريسم اعلام كرد كه برچيدن راكتور توليد "پلوتونيوم" و ساير نيروگاهها را متوقف ميكند و از سرگيري فعاليت آنها را مدنظر قرار خواهد داد.
فلمينگ در ادامه افزود كه كره شمالي به بازرسان آژانس اطلاع داده بود كه قصد دارد تا مواد هستهاي را در عرض يك هفته به نيروگاه بازفرآوري اين منطقه منتقل نمايد كه بدين ترتيب بازرسان آژانس ديگر به آن دسترسي نخواهند داشت.
ديپلماتها تاكيد كردند كه بازرسان دسترسي به نيروگاه بازفرآوري كره شمالي را تكذيب كردند اما اين در حالي است كه 3 تن از اين بازرسان در يونگ بيون باقي ماندند.
يكي از اين ديپلماتها كه نخواست نامش فاش شود گفت كه در طول بحث و بررسي موضوع كره شمالي در شوراي حكام آژانس بينالمللي سازمان ملل، برخي از كشورها در مورد اخراج بازرسان اين آژانس از نيروگاه بازفرآوري كره شمالي ابراز نگراني كردند.
وي ادامه داد كه آنها اصرار كردند كه كره شمالي نبايد ديگر چنين اقداماتي را به مرحله اجرا در آورد و بايد فعاليتهاي خلع تسليحاتي خود را ادامه دهد و ثابت نمايد كه در اين روند بدون تاخير، به بازرسان آژانس نيازمند است.
كره شمالي كه در سال 2006 يكي از تسليحات اتمي خود را آزمايش كرد ماه نوامبر سال گذشته بر اساس توافقنامه 6 كشور حامي خلع تسليحات اتمي(آمريكا، ژاپن، چين، كره جنوبي، روسيه و كره شمالي)، راكتور قديمي و ديگر نيروگاههايش در مجموعه اتمي يونگ بيون را از كار بازداشت.
اما اين كشور ماه گذشته در اعتراض به اصرار واشنگتن براي حذف نكردن نام اين كشور از فهرست كشورهاي حامي تروريسم اعلام كرد كه برچيدن راكتور توليد "پلوتونيوم" و ساير نيروگاهها را متوقف ميكند و از سرگيري فعاليت آنها را مدنظر قرار خواهد داد.
آمريكا اصرار ميكند كه كره شمالي در حال دستيابي به تسليحات هستهاي است در حالي كه اين كشور بارها اعلام كرده است كه فعاليتهاي هستهايش تنها براي مقاصد صلح آميز است.
توافقنامه 6 كشور كمك كننده به خلع تسليحات هستهاي با بروز اختلافاتي در مورد تحقيقات كاهش هستهاي كره شمالي كه در ماه ژوئن بعنوان بخشي از اين توافقنامه ارائه كرد به بن بست رسيد.
انتهاي پيام/.
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]