واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهي به كانونهاي قرآني در بهار قرآن ـ 17 مراكز قرآني خراسان جنوبي نيازمند حمايت ويژه مسئولان هستند
خبرگزاري فارس: با هجمه فرهنگي غرب به كشور ما، توجه به حفظ فرهنگ اسلامي در سايه توجه به مراكز ديني يكي از اولويتهاي كاري هر دولت است كه اين امر در پي استقبال بالاي مردم، حمايت ويژهاي را از سوي مسئولان ميطلبد.
به گزارش خبرگزاري فارس از بيرجند، كانونهاي قرآني كه در توسعه فرهنگ و انديشههاي اسلامي نقش موثري دارد، ميتوانند براي رسيدن به يك جامعه ايدهآل اسلامي گامهاي اساسي بردارند.
موسسات قرآني در خراسان جنوبي نيز با توجه به بضاعت مالي اندك در مسير گسترش فرهنگ ديني در منطقه گامهاي مفيدي برداشتهاند كه با حمايت جدي مسئولان و مردم از اين نهادها ميتوانند فعاليتها خود را در اين حوزه گسترش دهند.
استقبال فوقالعاده جوانان از موسسات قرآني نيز نشان دهنده توجه نسل جوان جامعه به مسائل ديني و بالا بودن باورهاي ديني و مذهبي در سطح خانوادههاي خراسان جنوبي است.
هرچند اين استقبال در طول ايام سال بالا است، اما در ماه مبارك رمضان ميزباني محافل قرآني از عاشقان به كتاب وي بيشتر ميشود و همين لزوم توجه به كانونها و محافل قرآني را بيشتر ميكند.
مسئول دارالقرآن اداره كل تبليغات اسلامي خراسان جنوبي در گفتگو با خبرنگار فارس در بيرجند با بيان اينكه ايجاد كانونهاي قرآني مردمي در راستاي عمل به اصل 44 قانون اساسي است، افزود: در خراسان جنوبي نيز 10 مركز قرآني مردمي بعد از انجام مراحل قانوني به ثبت رسيدهاند.
محمدرضا اشرفي افزود: اين مراكز قرآني در شهرهاي بيرجند، قاين، خضري، فردوس، سرايام و سربيشه است و همچنين شهرهاي نهبندان و درميان براي راهاندازي مراكز قرآني پيگير گرفتن مجوز هستند.
وي با اشاره به اينكه 10 مركز قرآني ديگر در سطح استان در آينده ايجاد ميشود، افزود: سازمان تبليغات از اين موسسات حمايت نرمافزاري و آموزشي ميكند و دستگاههاي اجرايي از جمله استانداري بر حمايت سختافزاري تاكيد دارند.
مسئول دارالقرآن اداره كل تبليغات اسلامي خراسان جنوبي گفت: دورههاي آموزشي قرائت قرآن، آموزش مفاهيم قرآن، دورههاي تربيتي كادر متخصص قرآن و برگزاري برنامههاي ترويجي و تبليغي قرآن از مهمترين فعاليتهاي مراكز قرآني است.
اشرفي افزود: سال گذشته اتحاديه موسسات قرآني در راستاي نظارت بر اين مراكز در خراسان جنوبي راهاندازي شد.
وي مشكل اصلي مراكز قرآني مردمي استان را عدم توانايي در تامين بودجههاي جاري خواند و اظهار داشت: برخي از مراكز قرآني به دليل بالا بودن اجاره مكان موسسه در حال انحلال هستند كه مسئولان استان بايد فكري در اين زمينه كنند.
مسئول دارالقرآن اداره كل تبليغات اسلامي خراسان جنوبي از همه خيران استان خواست تا براي توسعه مراكز قرآني توجه ويژه داشته باشند.
اشرفي در مور استقبال جوانان از مراكز قرآني افزود: بيش از 80 درصد استقبالكنندگان از اين موسسات جوانان و نوجوانان هستند كه اين نشاندهنده علاقه اين قشر به مسائل ديني است.
قائم مقام مجمع قاريان و حافظان خراسان جنوبي نيز در گفتگو با خبرنگار فارس با بيان اينكه مجمع قاريان و حافظان در شهرستان بيرجند سابقه 20 ساله دارد، گفت: در ماه رمضان از جلسات قرآني اين مجمع در شهر بيرجند روزانه حدود 500 نفر استقبال ميكنند.
محمد مهدي نوربخش افزود: تعداد شركتكنندهها در جلسات اصلي و فرعي هفتگي اين مجمع در طول سال حدود هزار نفر است.
وي ادامه داد: اين مجمع در رشتههاي حفظ، قرائت، ترتيل، تجديد قرآن و تواشيح در بخشهاي آموزش و تمريني فعاليت ميكند.
رئيس هيئت مديره مجمع قاريان و حافظان خراسان جنوبي فعاليتهاي اين مجمع را در دو بخش خواهران و برادران دانست و گفت: مجمع خواهران با توجه به سابقه اندك توانسته است پنج نفر حافظ كل قرآن را به استان معرفي كند كه اين تعداد در بخش برادران 12 نفر است.
نوربخش در مورد كتابخانه مجمع قاريان و حافظان خراسان جنوبي افزود: اين كتابخانه كه 10 سال قدمت دارد حدود 20 هزار جلد كتاب در خود جاي داده است كه از اين لحاظ يكي از كتابخانههاي غني استان است.
وي حضور جوانان در جلسات قرآني را چشمگير برشمرد و اذعان داشت: تشويق كردن، اهداي جوايز و برپايي اردوهاي مسافرتي از برنامههاي اين مجمع براي جذب جوانان به جلسات قرآني بوده است.
قائم مقام مجمع قاريان و حافظان خراسان جنوبي با تاكيد بر اينكه اين مجمع يك نهاد غيرسياسي است، گفت: به كساني كه به اين مجمع وارد ميشوند، اجازه اظهار عقايد سياسي داده نميشود و به همين دليل ارگانها و دستگاههاي اجرايي در هر دولتي با اين مجمع همكاري ميكردهاند.
نوربخش هزينههاي جاري ماهيانه اين مجمع را حدود يك ميليون تومان برشمرد و افزود: اگر منبع مالي مستمر از اين مجمع حمايت نكند با مشكل مواجه ميشويم.
وي از آغاز عمليات اجرايي براي ساختمان مجمع قاريان و حافظان خراسان جنوبي در دو ماه آينده خبر داد.
عضو هيئت مديره مركز قرآني بيتالنور بيرجند نيز در گفتگو با خبرنگار فارس با بيان اينكه اين موسسه در سال جاري به ثبت رسيده است، گفت: اين مركز در حال عضوگيري است.
طاهره باقرينژاد افزود: هزينههاي اين مركز از طريق دارالقرآن تبليغات اسلامي استان، كمكهاي مردمي و شهريه داوطلبان تامين ميشود.
وي ميزان استقبال از اولين دوره فعاليتهاي اين مركز كه در تابستان برگزار شد را خوب توصيف كرد.
باقرينژاد كمبود تجهيزات اداري، آموزش و كمك آموزش را از مشكلات اصلي مركز قرآني بيتالنور شهرستان بيرجند خواند.
مدير كل تبليغات اسلامي خراسان جنوبي نيز گفت: بيش از هزار جلسه مردمي قرائت قرآن در استان خراسان جنوبي و بيش از 100 جلسه در شهر بيرجند ساماندهي شده است.
كاظم لطفيان افزود: سازمان تبليغات اسلامي تاكنون توانسته در سطح استان جلسات را شناسايي و با اهداي قرآن و كمكهاي معنوي اين جلسات را حمايت كند و براي اساتيد اين جلسات شيوه نوين قرائت قرآن را آموزش دهد.
وي همچنين از تلاش اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان براي بيمه كردن خادمان قرآني قدرداني كرد.
...............................................
گزارش از: قاسم ابراهيمزاده
خبرنگار خبرگزاري فارس در بيرجند
..............................................
انتهاي پيام/ر
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]