واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اتلاف وقت بينندگان يا سرمايه اندوزي آگهي سازان!
در 20 دقيقه صرف شده در آگهي هاي بازرگاني شبكه دوي تلويزيون آلمان، مسئولان اين اجازه را ندارند كه يك محصول خارجي را بر محصول آلماني ترجيح داده و يا بدتر از آن محصول آلماني را تحقير كنند.
شبكه ZDF آلمان كه در اصطلاح به اين نام معروف شده ولي در واقع شبكه دوي ملي اين كشور است، به دليل اينكه هزينه هاي آن از بودجه عمومي كشور و به تعبيري بهتر از ماليات مردم تامين مي شود، اين اجازه را دارد كه تنها 20 دقيقه در شبانه روز از تبليغات بازرگاني استفاده كند!
به گزارش خبرنگار تابناك، اما با نگاهي اجمالي، بسيار كوتاه و خوش بينانه به زمان صرف شده براي آگهي هاي بازرگاني در شبكه هاي سراسري و استاني رسانه ملي به رقم وحشتناكي بين 200 تا 500 دقيقه در شبانه روز خواهيم رسيد.
اين در شرايطي است كه در 20 دقيقه صرف شده در آگهي هاي بازرگاني شبكه دوي تلويزيون آلمان، مسئولان اين اجازه را ندارند كه يك محصول خارجي را بر محصول آلماني ترجيح داده و يا بدتر از آن محصول آلماني را تحقير كنند.
اما از اين سو و در رسانه ملي كشورمان، وقتي كميت فداي كيفيت مي شود، به راحتي شاهد اين هستيم كه يك كارخانه دست چندم توليد موكت، به راحتي فرش ايراني را در طراحي دكور داخلي منزل به تمسخر گرفته و پس از تحقير آن به مخاطب القا مي كند كه موكت تنها زيبا كننده اين محل بوده است. يا در تبليغ ديگري مي بينيم كه به مخاطب چنان القا مي شود كه نبايد با كفش روي موكت رفت، اما در بسياري از سريال هاي تلويزيوني بازيگران با كفش روي فرش هاي نفيس ابريشمي كه محصول عمر و چشم هزاران انسان با ذوق است مي روند و اتفاقي هم نمي افتد كه هيچ، اين شاخصي براي روشنفكري و كلاس فرهنگي نيز به شمار مي رود!
حال با وضعيت اسفبار فرش ايران در بازارهاي جهاني و راه افتادن شهرهاي كاشان و نايين در چين و كپي غيرمجاز نقشه هاي فرش اصيل ايراني، اين تبليغات حكم شوكران بر بدنه اصيل توليد كننده اين محصول جهاني كشورمان ندارد؟
در همين رابطه القاي تشريفات، تجملات و زندگي غربي به عاملي موثر در تيزرهاي بازرگاني تبديل شده است. القاي يخچال سايد باي سايد، تلويزيون پلاسما، ويلاهاي چند ميلياردي، وسايل منزل خاص، ابزار ورزش هاي گران و نمايش در فضاي طراحي شده براي زندگي و منازلي كه تيزر در آن ساخته مي شود، ماشين هاي گران قيمت، خانه هاي مجلل، وسايل مدرن ارتباطي مانند لپ تاپ چنان شده كه بيشتر به نظر مي رسد، به جاي پخش پيام آگهي طراحان به نوعي جامعه را به مسخره گرفته اند.
در تيزر يكي از بانك هاي كشور، آپارتماني بسيار مجلل، خانمي با لباس هاي بسيار گران وارد آشپرخانه كاملا غربي با محصولات خارجي مي شود، لپ تاپ خود را روشن مي كند و گويي در قلب ايالات متحده يا كشورهاي اروپاي غربي به اينترنت پرسرعت وصل شده و ظرف مدت زمان تاكيد شده 2 دقيقه همزمان با چايي ساز اروپايي خود، قسط منزل را هم پرداخت مي كند!
سوال اينجاست كسي كه با وام 18 ميليون توماني خانه اي خريده آيا مي تواند در آپارتماني 500 ميليوني اقامت كرده 100 ميليون تومان وسايل منزل دست و پا كند و با لپ تاپ 2 ميليوني قسط 250 هزار توماني وام خود را پرداخت كند.
وقتي در جامعه اي زندگي مي كنيم كه نقاط محروم متعددي در كشور داريم، چه ضرورتي است كه هر روز و هزاران بار غذاهاي رنگين و نوشيدني هاي رنگارنگ و خوردني هاي جور واجور به بهانه هاي مختلف و با روش هاي گوناگون به نمايش درآيد؟
متاسفانه بحث تبليغات بازرگاني به سيلي تبديل شده كه ظاهرا اين روزها خود متوليان رسانه ملي هم از پس آن برنمي آيند چون اگر چنين بود بايستي دست كم به روش كشورهاي مسلمان و شبكه هاي تلويزيوني آنها تيزر غذا و خوردني هاي خاص را در اين ماه در طول روز روي آنتن نمي برديم!
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]