واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس سازمان سنجش: بوميگزيني كنكور امري مثبت است سوابق تحصيلي تا 15 درصد در كنكور 88 اعمال ميشود ايجاد ظرفيتهاي جديد ارتباطي با نحوه گزينش كنكور امسال نداشت
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
رييس سازمان سنجش آموزش كشور از اعمال 15 درصدي سوابق تحصيلي در كنكور 88 خبر داد و گفت: ايجاد ظرفيتهاي جديد در كنكور 87 هيچ ارتباطي با نحوه گزينش در كنكور ندارند و اين مساله تنها يك فرصت مجدد براي داوطلبان محسوب ميشود.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر عبدالرسول پورعباس در حاشيه مراسم تقدير از برترينهاي كنكور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ايسنا مبني بر ميزان اعمال سوابق تحصيلي داوطلبان در كنكور سراسري سال 88 دانشگاهها، عنوان كرد: ميزان اعمال سوابق تحصيلي در كنكور سراسري و كنكور آزاد همانند سال 87 و معادل 15 درصد خواهد بود.
بوميگزيني امري مثبت است
وي در رابطه با ميزان بومي گزيني در كنكور 88، خاطر نشان كرد: هفته آينده گزارشي در خصوص بومي گزيني به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه خواهيم داد و آمارهاي ما حاكي از آن است كه بر خلاف ادعاهايي كه بومي گزيني را مسالهاي منفي ميدانند، بوميگزيني امري مثبت است.
وي ادامه داد: در بررسي آزمايشي يك رشته خاص كه طي آن گزينش را به صورت آزمايشي و بدون بومي گزيني انجام داديم، به نتايج جالب و عجيبي دست يافتيم كه حتما در اين رابطه اطلاعرساني خواهيم كرد.
اعمال بوميگزيني در رشتههاي دندانپزشكي، پزشكي و داروسازي در كنكور 87
وي افزود: تعداد رشتههايي كه در سه سال گذشته بومشان تغيير كرده است، نسبت به گذشته خيلي بيشتر بوده است.
ايجاد ظرفيتهاي جديد ارتباطي با نحوه گزينش كنكور امسال نداشت
پورعباس با بيان اينكه پذيرش مجدد در رشتههاي دندانپزشكي، داروسازي و غيره هيچ ارتباطي با نحوه گزينش در كنكور امسال ندارند، اظهار كرد: دانشگاهها مذاكراتي داشتهاند مبني بر اينكه مايلند در يك رقابت مجدد 200 تا300 نفر از داوطلبان كنكور87 را جذب كنند كه اين مساله و فرصت جديد در مرحله تكميل ظرفيت اتفاق ميافتد و هيچ شبههاي در اينباره وجود ندارد و تنها يك فرصت مجدد است.
وي با تاكيد بر اينكه در سال گذشته نيز در رشته پزشكي و برخي ديگر از رشتهها تكميل ظرفيت داشتيم، تصريح كرد: فايل پذيرش كنكور87 بسته شده و فايل تكميل ظرفيت باز شده است، همچنين دانشگاهها از ايجاد ظرفيت جديد براي داوطلبان استقبال كردهاند، بر اين اساس برخي دانشگاهها خواستهاند كه 10 درصد به برخي ظرفيتها اضافه شود تا نخبههاي شهرستاني بتوانند در دانشگاههاي تهران قبول شوند.
وي با بيان اينكه بين ايجاد اين ظرفيتها با اعتراضهاي صورت گرفته هيچ ارتباط فني وجود ندارد، گفت: از نظر سازمان سنجش اين ظرفيتهاي ايجاد شده در قالب تكميل ظرفيت است، نه گزينش جديد.
دكتر پورعباس با بيان اينكه به جز 4 نفري كه قبلا هم اعلام شده در بين هزار نفر اول كنكور داوطلبي نيست كه قبول نشده باشد، اظهار كرد: در تكميل ظرفيت به آنها نيز كمك ميشود كه قبول شوند.
وي با بيان اينكه نبايد انتظار داشت كه همه داوطلبان در انتخاب اول خود پذيرفته شوند، گفت: اين انتظار غيرواقعي و غيرممكن است.
گزارش توزيع استاني هزار نفر اول كنكور ارايه ميشود
وي افزود: گزارش و اطلاعات آماري سازمان سنجش بر مبناي فرضيات خاصي مثل عدم لحاظ منطقه، سهميه و بوم در گزينشها به شورا ارائه ميشود و در صورت موافقت اين گزارشها را به رسانهها نيز ارائه خواهيم داد.
به گفته وي، توزيع استاني هزار نفر اول كنكور در اين گزارش مشخص شده است.
پورعباس در پاسخ به اين سوال كه چرا در اعمال سوابق تحصيلي كه قرار بود طي آن نمرات تعدادي از دروس و ميانگين آنها لحاظ شود، تنها به معدل سال سوم داوطلبان اكتفا شد، اظهار كرد: آموزش و پرورش در اين زمينه تلاش خود را كرد و نمرات نيز از آموزش و پرورش گرفته شد، ولي زمان بسيار محدود بود و بنابراين امكان چك كردن اين نمرات با داوطلبان فراهم نشد و اين خطر وجود داشت كه برخي نمرات مورد يا مشكلي داشته باشد. ولي معدل سال سوم را با داوطلبان چك كرده بوديم و از صحت آن اطمينان داشتيم.
وي با بيان اينكه هدف ايجاد ساز و كار رسمي و فني اين مساله از سوي آموزش و پرورش بود، تصريح كرد: خوشبختانه اين امر براي امسال محقق شد و بنابراين سوابق تحصيلي تا 15 درصد اعمال خواهد شد.
با افزايش برگزاري امتحانات نهايي، ميزان تاثير سوابق تحصيلي در كنكور افزايش مييابد
وي خاطرنشان كرد: تا زماني كه تنها امتحانات سال سوم دبيرستان به صورت نهايي و كشوري برگزار شود، ميزان تاثير سوابق تحصيلي در نمره كل كنكور داوطلبان 15 درصد خواهد بود و به محض اينكه ساير آزمونها نيز نهايي كشوري برگزار شوند اين ميزان افزايش خواهد يافت تا در نهايت ميزان تاثير سوابق تحصيلي به 100 درصد برسد.
وي در بخش ديگر گفتوگوي خود با بيان اينكه يكي از سوالات ما از نفرات برتر كنكور اين است كه آيا در آموزشگاهها و كلاسهاي كمك آموزشي كنكور شركت كردهاند يا خير، گفت: تقريبا پاسخ اكثر داوطلبان به اين سوال منفي است و فقط يكي دو نفر از داوطلبان در يك يا دو آزمون آزمايشي شركت كرده بودند كه كسي نميتواند فقط بر مبناي شركت داوطلبي در آزمون آزمايشي ادعايي در داشتن نقش در قبولي وي داشته باشد.
سازمان سنجش نميتواند شاكي خصوصي موسسات متخلف كنكور باشد
وي با بيان اينكه شركت داوطلب در آزمون يك موسسه، تبليغ محسوب نميشود، اظهار كرد: برخي موسسات از اين طريق به جلب مشتري ميپردازند ولي در مجموع با بررسي سازمان سنجش قريب به اتفاق داوطلبين برتر و ده نفر اول گروهها تنها در برخي آزمونهاي آزمايشي از جمله آزمونهاي آزمايشي سازمان سنجش شركت كردهاند كه از طريق سازمان نيز شناسايي شده بودند و احتمال اينكه جزو 100 نفر اول كنكور باشند نيز وجود داشت.
رييس سازمان سنجش در خاتمه خاطرنشان كرد: پيگيري قضايي اقدامات تبليغي اينگونه موسسات از سوي قوه قضائيه تنها در صورتي امكانپذير است كه اين موسسات شاكي خصوصي داشته باشند و ما نميتوانيم شاكي خصوصي اين موسسات باشيم.
انتهاي پيام
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]