واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: نخواهيم گذاشت امسال فرهنگيان با مشكلات مالي و بودجه اي مواجه شوند
علي احمدي: لايحه تامين منابع مالي آموزش و پرورش طي ١٠ روز آينده به مجلس تقديم مي شود
به گزارش مهر به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دكتر محمود احمدي نژاد رئيس جمهور در اين پيام ضمن تبريك آغاز سال تحصيلي به همه دانش پژوهان، دانشگاهيان، فرهنگيان، دانش آموزان، دانشجويان و ملت بزرگ ايران گفت: مهر ماه به واقع ماه مهر است زيرا يك جنبش عظيم و مجاهدت گسترده براي كسب علم و معرفت آغاز مي شود.آغاز سال تحصيلي امسال مواجه شده است با شب هاي قدر و شهادت اميرالمومنين(ع) و روزهاي ماه مبارك رمضان و همه آن ها براي ما الهام بخش است. امير مومنان(ع) به عنوان انسان كامل و امام مبين، الگوي همه بشريت در همه عصرها و نسل هاست. او باب علم پيامبر بزرگ الهي است؛ يعني دروازه علم، دريچه معرفت، آستانه ورود به دنياي دانش و معرفت و نيكي ها، امام علي(ع) است.تقارن اين ايام براي ما بسيار الهام بخش است. ماه مبارك رمضان، ماه خودسازي است؛ خودسازي معنوي، علمي، شخصيتي و روحاني. آماده شدن براي ١١ ماه تلاش و مجاهدت و ارتقاي تعالي روحي و معنوي براي يك زندگي جاويد و ابدي.
وي در اين پيام آورده است: مجموعه آموزش و پرورش بزرگ ترين، موثرترين، مهم ترين و عزيزترين مجموعه كشور است. همين امروز جامعه فرهنگيان ما، مومن ترين، انقلابي ترين و پاك ترين اقشار جامعه هستند. هيچ كاري با كار جامعه فرهنگي ما قابل مقايسه نيست. بزرگ ترين خدمات، بزرگ ترين ابتكارات و خلاقيت ها، پيشرفت هاي علمي و معنوي و سياسي جامعه و دستاوردهاي اقتصادي در همه عرصه ها مرهون دلسوزي، فداكاري و تلاش صادقانه و مخلصانه جامعه فرهنگي است. من صميمانه از همه آن ها تشكر و دو سه نكته را عرض مي كنم و پرسش امسال را طرح خواهم كرد.دولت با همه توان، خود را در كنار و در خدمت جامعه فرهنگي مي داند. با مشكلات و مضايقي كه هست و همگان اطلاع دارند دولت با همه توان در تلاش است كه بهترين فرصت و فضا را در حد امكان براي خدمت گزاري جامعه فرهنگي فراهم كند. همه تلاش ها اين است كه سرمايه گذاري ها و دلسوزي هاي دولت و جامعه فرهنگي متمركز در مدرسه و در جهت علم آموزي و تربيت نسل هاي مومن و شجاع باشد. من به جامعه فرهنگيان عرض مي كنم به فضل الهي اين تلاش ها ثمر خواهد داد و جهش ها و تحولات درراه است.خطاب به دانش آموزان عزيز عرض مي كنم كه قدر فرصت و دوران نوجواني و جواني را بدانيد. امروز شرايط براي شما مهياست و مسئوليت و ماموريت هاي بزرگ ملي و بين المللي در برابر شماست. بايد به سرعت راه كسب علم و معرفت و خودسازي را بپيماييد.احترام به معلم، دل دادن به كلام معلم، ارادت به معلم، مقدمه و لازمه علم آموزي، معرفت، رسيدن و به دست آوردن فرصت براي كارهاي بزرگ و بزرگ تر است. من مطمئن هستم كه نسل نوجوان و جوان قدر خود، قدر جامعه فرهنگي كشور و قدر فرصت خودسازي و علم آموزي را خواهد دانست.و اما به مسئولان آموزش و پرورش هم توصيه اي دارم. قدر جامعه فرهنگي را بدانيد. قدر خدمت و خدمت گزاري به بهترين هاي كشور و در بهترين عرصه ها را بدانيد. تلاش هاي خوبي را داريد انجام مي دهيد.همه اين تلاش ها بايد در متن جامعه فرهنگي همراه با جامعه فرهنگي و با كمك جامعه فرهنگي و مشاركت و نظارت آن ها بيش از پيش گسترش پيدا كند. همه تلاش ها براي خدمت به معلم و كلاس در رابطه معلم و دانش آموز بايد متمركز شود. خوشبختانه جهت گيري درست است اما بايد همه امكانات و توان ها را بسيج كنيم و دولت هم آماده است. ان شاء الله به فضل الهي نخواهيم گذاشت امسال جامعه فرهنگيان ما با بعضي مشكلات مالي و بودجه اي و كسري ها مواجه شود. از هركجا كه لازم باشد، بتوانيم و قوانين اجازه دهد اين كار را خواهيم كرد تا جامعه فرهنگيان ما با آسودگي خاطر بيشتر- ان شاء الله - در خدمت تعالي كشور باشند.
پرسش مهر
وي در ادامه در ارتباط با پرسش مهر تصريح كرده است:طي سه سال سه پرسش مطرح شد. پرسش اول درباره عدالت، پرسش دوم درباره مهرورزي و پرسش سوم درباره پيشرفت و تعالي همه جانبه كشور و امروز درباره «خدمت گزاري» است.
بهتر از من مي دانيد كه بهترين انسان ها نزد خدا، نافع ترين آن ها براي خلق خداست. سوال كردند چه كسي بهترين انسان هاست. فرمودند: « خيرالناس انفعهم للناس» يعني بهترين مردم كسي است كه نافع تر و مفيد تر براي جامعه و مردم باشد. به تعبير خودمان كسي كه خدمت گزارتر باشد، يعني همه زندگي و تمام عمر، توانايي و فرصتش را در اختيار خدمت گزاري به جامعه قرار دهد. خدمت علمي، خدمت فرهنگي، تربيتي، اقتصادي، فناوري، سياسي، خدمت گزاري به جامعه بالاترين جايگاه براي يك انسان نزد خداوند است كه البته از مومنان و متقيان بر مي آيد. سوال اين است : «چه كنيم كه خدمت گزار خوبي باشيم. راه هاي خدمت گزاري چيست؟چگونه بايد خدمت كرد؟ چه عواملي دست به دست هم بدهد كه روحيه خدمت گزاري در جامعه گسترش پيدا بكند؟ فوايد و نتايج خدمت گزاري چيست؟ تاثير خدمت گزاري روي فرد خدمت گزار چگونه است؟
تاثير خدمت گزاري روي محيط اجتماعي، روي منافع و مصالح يك ملت و در بسط فرهنگ مهرورزي و خدمت گزاري چيست؟ وظيفه آموزش و پرورش در اين رابطه چيست؟ وظيفه دولت و مسئولان، وظيفه رسانه ها و اصحاب فرهنگ و تبليغات در گسترش فرهنگ خدمت گزاري چيست؟ آيا بدون روحيه خدمت گزاري در بين آحاد مردم، يك كشور و يك ملت مي تواند به قله هاي سعادت برسد؟ آيا بدون روحيه خدمت گزاري، مشكلات جامعه برطرف مي شود، آيا بدون روحيه خدمت گزاري فاصله ها و تبعيض ها و محروميت ها برطرف خواهد شد؟ سوال اين است كه چگونه خدمت گزار خوبي براي جامعه باشيم؟ دانش آموزان چگونه مي توانند به كشور، ملت و خانواده شان خدمت كنند؟ جامعه فرهنگي ما چه مي تواند بكند و همين طور بقيه اقشار؟»
معاون اول رئيس جمهور نيز ديروز در مراسم نواختن « زنگ آغاز مهر» در دبستان دخترانه شهيد سيد كاظم موسوي با تاكيد بر اين كه قرن حاضر قرن انديشه، تفكر و فرهنگ است، گفت: نمايش ها و تئاترهاي صاحبان زور و زر و تزوير، به انتهاي كار خود رسيده و بن بست هاي ناشي از شعبده بازي هاي سلطه گران براي مردم دنيا، به ويژه انديشمندان و آزادگان آشكار شده است.
پرويز داودي با اشاره به هفته گرامي داشت دفاع مقدس، اظهار كرد: مردم عزيز ما دوراني را گذراندند كه خود، مدرسه و دانشگاهي بي نظير بود و نه تنها يك ملت را تعليم داد كه الگويي شد براي تمامي جويندگان علم و هدايت واقعي.
معاون اول رئيس جمهور در حاشيه مراسم نواختن زنگ مهر از تدوين لايحه اي از سوي دولت براي رفع مشكلات معيشتي فرهنگيان در آينده اي نزديك، خبر داد و اعلام كرد: با توجه به اين كه مشكلات رفاهي و معيشتي، مهم ترين مشكل معلمان است و دولت نيز در راستاي رفع اين مشكلات، جلسات متعددي را تشكيل داده است، در اين زمينه، لايحه اي از سوي دولت در آينده اي نزديك براي حل مشكلات رفاهي فرهنگيان به مجلس شوراي اسلامي فرستاده مي شود.
وي افزود: دولت و مجلس شوراي اسلامي براي حل مشكلات آموزش و پرورش به ويژه مشكلات رفاهي فرهنگيان با جديت همكاري خواهند كرد.
داودي همچنين در راستاي اقدامات عمراني صورت گرفته در حوزه آموزش و پرورش در دولت نهم، از احداث بيش از ٥ هزار مدرسه در يك سال اخير در كشور خبر داد.وزير آموزش و پرورش نيز در حاشيه اين مراسم از تامين بخشي از منابع مالي آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در اين زمينه گشايشي حاصل شده است و لايحه تامين بخشي ديگر از منابع مالي آموزش وپرورش طي ١٠ روز آينده به مجلس تقديم مي شود.به گزارش مهر، عليرضا علي احمدي در پاسخ به سوالي مبني بر خبر خوش براي معلمان افزود: معلمان و فرهنگيان با بهره معنوي كه از ماه مبارك رمضان كسب كرده و از ضيافت الهي بهره مند شده اند، با توشه بالاتر و توان قوي تر در خدمت فرزندان كشورمان هستند و ما هم به عنوان خدمت گزاران آموزش وپرورش وظيفه خود مي دانيم كه نارسايي هاي موجود را برطرف كنيم.
وزير آموزش و پرورش همچنين به ارتقاي مراكز تربيت معلم به شكل دانشگاه اشاره كرد و گفت: بنا به قولي كه رئيس جمهور در اجلاس روساي مناطق آموزش و پرورش داده اند، به دنبال اين هستيم كه مراكز تربيت معلم را به يك دانشگاه سراسري تبديل كنيم و سطح تحصيلي فرهنگيان را در آموزش وپرورش ارتقا دهيم.وي در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه فعاليت اين دانشگاه ها تحت نظر آموزش عالي كشور خواهد بود يا آموزش و پرورش گفت: اين دانشگاه ها زير مجموعه آموزش و پرورش است ولي تصميم گيري در خصوص اين كه آيافعاليت آن ها تحت نظر آموزش عالي يا آموزش وپرورش باشد به زودي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي بررسي مي شود.
وزير آموزش وپرورش در پاسخ به سوال ديگري مبني بر تصميم آموزش و پرورش در خصوص مدارس استيجاري، قلع و قمعي و مدارس دو نوبته اظهار داشت: ما چندين اقدام در اين زمينه انجام داده ايم كه به مرور نتايج آن كامل خواهد شد و اين مشكلات برطرف مي شود.
علي احمدي تشكيل كارگروهي در زير مجموعه دولت را در خصوص تصميم گيري براي حل مشكل مدارس استيجاري و قلع و قمعي از ديگر فعاليت هاي آموزش و پرورش خواند و گفت: اين كارگروه متشكل از وزرايي است كه مي توانند در اين زمينه به ما كمك كنند و ما قصد داريم به گونه اي با مالكان اين مدرسه معامله كنيم و رضايت آن ها را كه براي ما مهم است، جلب كنيم.وي تصريح كرد: به هر حال اين مدارس ملك مردم است و ما وظيفه داريم هرچه زودتر خود راآماده كنيم كه يا زمين معوض در اختيار آن ها قرار دهيم يا بتوانيم اين املاك را از آ ن ها خريداري كنيم كه البته قوه قضاييه نيز در اين زمينه با ما همكاري مي كند.
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]