واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حق وتوي آمريكا در برابر 429 قطعنامه عليه رژيم صهيونيستي
خبرگزاري فارس: بررسي فهرست قطعنامههاي سازمان ملل درباره رژيم صهيونيستي به خوبي نشان ميدهد اين رژيم سابقه ديرينهاي در نقض قطعنامههاي اين سازمان و بياعتبار كردن اين نهاد با حمايتهاي تبعيضآميز آمريكا دارد.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، بين سالهاي 1967 يعني زمان نبرد اعراب و اسرائيل تا سال 1989 شوراي امنيت سازمان ملل 131 قطعنامه تصويب كرد كه بطور مستقيم به مناقشه اعراب و اسرائيل ميپرداخت. از اين 131 قطعنامه تصويب شده، 43 قطعنامه خنثي تلقي شده و 88 قطعنامه باقيمانده به انتقاد، مخالفت و محكوم كردن اقدامات رژيم صهيونيستي پرداخته است.
نزديك به نيمي از اين 88 قطعنامه ضداسرائيلي اقدامات اين رژيم را "محكوم"، "سرزنش" يا درباره آنها "ابراز تاسف" كردهاند.
در طول اين مدت، مجمع عمومي سازمان ملل نيز 429 قطعنامه عليه رژيم صهيونيستي تصويب كرد و 321 بار اقدامات اين رژيم را محكوم كرد.
صهيونيستها در طول اين سالها از حمايت بيدريغ آمريكاييها بينصيب نبودهاند. آمريكا تنها از سال 1970 تاكنون در 42 مورد از حق وتوي خود در برابر تصويب قطعنامه در شوراي امنيت سازمان ملل استفاده كرده است.
قطعنامههايي كه در محكوميت اين رژيم صادر شدند بنا بر فصل هفتم منشور شوراي امنيت نبوده بلكه تحت فصل ششم هستند كه در آن خواستار "حلوفصل آرام مناقشات" ميان طرفين شده است. از اين رو اين قطعنامهها مكانيزم اجرايي نداشته و ضمانت اجرايي به همراه نداشتهاند.
نبود اين ضمانتها صهيونيستها را واداشته بيتوجه از كنار آنها بگذرند بدون اينكه با خطر تشديد تحريمها و انزواي بينالمللي مواجه شوند. اين بيتوجهي اعتبار اين نهاد جهاني را كه تاكنون از قوانين مطلوب نظر قدرتهاي سلطهگر براي اعمال فشار بر بسياري از كشورها استفاده كرده، بطور كل زير سوال برده است.
نخستين قطعنامه مربوط به اسرائيل در شوراي امنيت سازمان ملل قطعنامه شماره 42 در 5 مارس 1948 تصويب شد و تازهترين آنها قطعنامه شماره 1701 در 11 اوت 2006 است كه در آن خواستار خاتمه تخاصم ميان رژيم صهيونيستي و حزبالله شده است.
* مجمع عمومي سازمان ملل
از مهمترين قطعنامههاي تصويب شده در اين مورد در مجمع عمومي سازمان ملل ميتوان به قطعنامه 181 در 29 نوامبر سال 1947 ياد كرد كه راي به تقسيم سرزمينهاي فلسطيني كه تحت حاكميت انگليسيها بود داد. اين قطعنامه از سوي صهيونيستها مورد حمايت قرار گرفته و كشورهاي عربي بخصوص مصر، اردن، عراق، سوريه و لبنان آن را رد كردند و اعلام كردند سازمان ملل در جايگاهي نيست كه بخواهد چنين قطعنامههايي صادر كند.
در 11 دسامبر 1948، قطعنامه 194 در مجمع عمومي سازمان ملل تصويب شد كه در آن بر حق بازگشت مشروط آوارگان فلسطيني تاكيد شده بود. قطعنامه 273 مجمع عمومي سازمان ملل مصوب 11 ماه مه 1949 يكي از جنجاليترين قطعنامهها بود كه در آن ورود اسرائيل به سازمان ملل تصويب شده است.
22 مارس 1975 شاهد قطعنامهاي مهم با شماره 3379 در مجمع عمومي بود كه رژيم صهيونيستي را با نژادپرستي برابر اعلام كرد اما قطعنامه 4686 مجمع عمومي مصوب 16 دسامبر 1991 قطعنامه قبلي مبني بر نژادپرستي را ملغي اعلام كرد.
* شوراي امنيت
از مهمترين قطعنامههايي كه در شوراي امنيت سازمان ملل درباره رژيم صهيونيستي صادر شده ميتوان به قطعنامه شماره 46 مصوب 17 آوريل 1948 اشاره كرد كه در بحبوحه درگيريهاي خاورميانه و تجاوزات صهيونيستها صادر شد و در آن انگليس را قدرت حاكم اين سرزمينها اعلام كرد و مسئول حفظ صلح و نظم در فلسطين خوانده است. اين قطعنامه همچنين از همه افراد و سازمانها در فلسطين ميخواهد كه از وارد كردن اسلحه و مبارزان و مهمات به فلسطين خودداري كنند و از هر اقدامي كه ايمني اماكن مقدس را به خطر مياندازد، خودداري كنند.
قطعنامه 242 مصوب نوامبر 1967 نيز از همه طرفها در منطقه خواسته به همه ادعاها و تجاوزات خاتمه داده و استقلال، تماميت ارضي و استقلال سياسي ديگران را حفظ كنند.
قطعنامه 338 مصوب 22 اكتبر 1973 نيز آتشبس در جنگ رمضان [جنگ يوم كيپور] ميان اعراب و اسرائيل را اعلام كرد.
قطعنامههايي كه از سوي شوراي امنيت در محكوميت تجاوزات دهه 1980 رژيم صهيونيستي عليه لبنان صادر شد از ديگر قطعنامههاي مهم اين شورا به شمار ميروند. قطعنامه 498 خواستار خروج اسرائيل از لبنان شده است.
درخواست براي توقف حمله عليه لبنان و خروج نيروها در قطعنامه 501 اين شورا به تصويب رسيد.
قطعنامه 1701 در 11 اوت 2006 كه در آن خواستار خاتمه تخاصم ميان اسرائيل و حزبالله شده بود از ديگر اسناد مهم شوراي امنيت درباره رژيم صهيونيستي است.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]