واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: شناسايي دانشآموزان نيازمند توسط انجمن اولياومربيان
تامين هزينه تحصيلي يكي از مهمترين راههاي توانمندسازي و خوداتكايي جوانان از فقر و محروميت است كه اميدواريم براي دستيابي به هدف خوداتكايي مددجويان، مردم كميته امداد را ياري كنند.
![](http://www.hamvatansalam.com/images/news/sandoghsadagheb.jpg)
معاون امور فرهنگي كميته امداد امام خميني (ره) با اشاره به آغاز سال تحصيلي جديد و برگزاري جشن عاطفهها در راستاي جمعآوري كمكهاي مردمي و اهداي آن به دانشآموزان نيازمند، گفت: براي اولين بار در جشن عاطفهها، بستههاي آماده شده لوازم التحرير به همراه يك كيف، جهت خريد توسط مردم و اهداي آن به دانشآموزان نيازمند با قيمتهاي پنج و10 هزار تومان عرضه ميشود.
حميدرضا ترقي با بيان اين كه محدوديتي در عرضه تعداد بستههاي آماده شده وجود ندارد، افزود: اين لوازم التحريرها كه با قيمت دولتي خريداري و آماده شده است، نياز يك سال تحصيلي دانشآموزان تحت پوشش را رفع ميكند.
وي در مورد سرانه دانشآموزان نيازمند تحت پوشش كميته امداد، تصريح كرد: سرانهاي كه تاكنون از سوي دولت و مجلس به كميته امداد اختصاص يافته، رقمي معادل حدود 12 هزار و500 تومان ميشود كه اين رقم با كمكهاي مردمي به حدود20 هزار تومان ميرسد.
معاون امور فرهنگي كميته امداد ادامه داد: علاوه بر اين كه سرانه دانشآموزان تحت پوشش و نيازمند به صورت نقدي پرداخت ميشود، كميته امداد به دانشآموزان ساكن در مناطق محرومي كه امكان خريد لوازم التحرير ندارند، لوازم مورد نياز را با قيمتي ارزان از وزارت بازرگاني تهيه و در اختيار آنها قرار ميدهد.
ترقي خاطر نشان كرد: به دليل آن كه كمكهاي دريافتي در پايگاههاي جشن عاطفهها صد در صد در اختيار آموزش و پرورش قرار ميگيرد، اين وزارتخانه بر اساس سيستم توزيع كمكهاي مردمي كه دارد، كمكهاي جمعآوري شده را به تمام دانشآموزان محروم اعم از تحت پوششي و غيرتحت پوششي با حفظ كرامت انساني ارائه ميكند.
پايگاههاي جشن عاطفهها در تمامي مدارس برگزار ميشود
وي بيان كرد: در سال جاري همچنين پايگاههاي جشن عاطفهها در تمامي مدارس مناطق مرفهنشين كشور نيز برگزار ميشود.
معاون امور فرهنگي كميته امداد در مورد آمار تعداد مدارسي كه امسال جشن عاطفه در آنجا بر پا ميشود، گفت: آماري از تعداد پايگاههاي مدارس به كميته امداد اعلام نشده است و آمار دقيق را بايد از وزارت آموزش و پرورش پرسيد.
ترقي اظهار اميدواري كرد: تامين هزينه تحصيلي يكي از مهمترين راههاي توانمندسازي و خوداتكايي جوانان از فقر و محروميت است كه اميدواريم براي دستيابي به هدف خوداتكايي مددجويان، مردم كميته امداد را ياري كنند.
سعيد ستاري ـ معاون مشاركتهاي مردمي كميته امداد ـ نيز از تغيير روش كميته امداد در برگزاري «جشن عاطفهها» خبر داد و گفت: عمده پايگاههاي جشن عاطفهها در سال جاري در قلب آموزش و پرورش يعني مدارس بر پا ميشوند.
به گفته وي، اكثر مدارس شهري و روستايي كشور، امسال از پايگاههاي برگزاري جشن عاطفهها هستند.
بنا به اظهارات معاون مشاركتهاي مردمي كميته امداد، مقرر شده، كليه عايدي جشن عاطفهها در اختيار آموزش و پرورش قرار ميگيرد، تا بدين ترتيب مشكل دانشآموزان نيازمند بر اساس اولويت، به فوريت يا در طول سال حل و فصل شود.
ستاري تصريح كرد: اين در حاليست كه در سنوات گذشته،70 درصد كمكهاي جمعآوري شده، در اختيار وزارت آموزش و پرورش قرار ميگرفت.
معاون مشاركتهاي مردمي كميته امداد، در مورد نحوه شناسايي
دانشآموزان نيازمند توسط آموزش و پرورش عنوان كرد: محور اصلي شناسايي دانشآموزان توسط انجمنهاي اوليا و مربيان مدارس انجام ميشود.
ستاري افزود: قرار است، با استفاده از يك فرايند كلي، مشكلات مردم از طريق معتمدان و خود آنها رفع شود كه محور اصلي توزيع كمكهاي جمعآوري شده، در جشن عاطفهها نيز در همين قالب انجام ميشود.
وي با بيان اين كه بر اساس برنامه جديد كميته امداد در استفاده از ظرفيتهاي مردمي، عايديها و وجوهات ناشي از احسان دانشآموزان و صندوقهاي صدقات مدارس، از آبان تا پايان هر سال معادلسازي ميشوند، اذعان كرد: وجوهات جمعآوري شده، در كميته امداد متمركز ميشود و معادل درآمد هر يك از پايگاهها و صندوقها، در اختيار معتمدان و انجمنهاي اوليا و مربيان آموزش و پرورش قرار ميگيرد تا خود آنها شخصا مبادرت به شناسايي و رفع مشكل نيازمندان همان مدرسه كنند.
معاون مشاركتهاي مردمي كميته امداد، با اشاره به اين كه اين كمكها بايد به صورت مشخص و در عين حال محرمانه و با حضور نمايندهاي از كميته امداد ارائه شود، گفت: با اين برنامه، آموزش و پرورش و انجمن اوليا و مربيان مدارس، مشكل تمام دانشآموزان نيازمند از جمله تحت پوششيهاي كميته امداد را با روش تربيتي خاص خود رفع ميكنند.
ايجاد «تشكلهاي خيريهاي در سطح مدارس»
ستاري افزود: با توجه به اين كه كميته امداد در برخي زمينهها، داراي توانايي مالي مضاعف نسبت به امكانات مدارس است، لذا به عنوان پشتيبان در كنار مدارس حضور خواهيم داشت، تا گروههاي مردمي به صورت فعال در خدمت نيازمندان باشند.
وي با اعلام ايجاد «تشكلهاي خيريهاي در سطح مدارس»، گفت: درصدد سازماندهي اين تشكل در قالب مجمع حاميان سلامت خانواده هستيم. همچنين ستاري براي كساني كه خواهان مشاركت داوطلبانه در اين زمينه هستند، پايگاه اطلاعرساني WWW.EMDAD MOSHAREkAT.IR را معرفي كرد.
معاون مشاركتهاي مردمي كميته امداد ساعت برگزاري جشن عاطفهها را هشت تا 22 روز چهارم مهر ماه جاري اعلام و تصريح كرد: جشن علاوه بر مدارس در پايگاههاي ديگري در سطح مناطق برگزار ميشود. به عنوان مثال در سطح تهران حدود500 پايگاه اصلي و فرعي داير ميشود كه در اين پايگاهها، علاوه بر جمعآوري كمكهاي جشن عاطفهها، در جهت جذب حامي براي كمك به ايتام نيز اقدام ميشود.
ستاري با بيان اين كه بودجه امور فرهنگي كميته امداد، حدود دو درصد كل منابع موجود كميته امداد است، تاكيد كرد: در صدد هستيم تا پايان برنامه پنج ساله چهارم و با استفاده از كمكهاي مردمي، اين رقم را به پنج درصد افزايش دهيم.
وي تعداد دانشآموزان تحت پوشش كميته امداد را800 هزار نفر خواند و يادآورشد: اين رقم در مورد دانشجويان تحت پوشش به حدود 100 هزار نفر ميرسد و در حال حاضر تعداد افراد محصل در مقاطع تحصيلات تكميلي دبيرستان و دانشگاه كه هر ساله سير نزولي داشت، رو به افزايش گذارده است.
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]