واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: كروبي: رهبر انقلاب درباره كانديداتوري من نظر منفي نداشتند
دبيركل حزب اعتماد ملي درباره اينكه آيا رهبر انقلاب نظر مثبتي براي حضور اصلاحطلبان در عرصه انتخابات داشتند؟ تصريح كرد: درباره خودمان و گروههاي ديگر صحبت كرديم. ايشان نميگفتند كه حتما بياييد اما نظرشان اين بود كه به هيچ كدامتان نميگويم بياييد يا نه؛اما هر كس بيايد و انتخاب شود، به او كمك ميكنيم.ايشان بارها فرمودهاند كه گروههاي درون حكومت بايد فعاليت كنند.
حزب اعتماد ملي شب گذشته ميزبان جمعي از روزنامهنگاران و اصحاب رسانه بود كه در اين مراسم دبيركل اين حزب به بيان مواضع انتخاباتي حزب متبوعش و ديدارهايي كه با مقامات سياسي كشور داشته است، پرداخت.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، مهدي كروبي درباره ديدار اخير خود با خاتمي گفت:اين ديدار مانند ديدارهاي گذشته، عادي بود. ديدارهايي با خاتمي، جماراني و موسوي خوئيني هم داشتم. ما به صورت مكرر با هم ديدار داريم. خاتمي بارها به منزل من تشريف آورده است و دو يا سه بار هم به دفتر آمدند؛ من هم به ملاقات ايشان رفتم.
وي افزود: در اين ديدار، صحبتها حول محورگراني، تورم و وضعيت معيشتي مردم و شرايط منطقهاي و بينالمللي بود البته نميتوان در جايي دو نفر باشند و صحبتي درباره انتخابات نشود.صحبت از انتخابات آينده بود مبني بر اينكه چه شود و چه بايد كرد، اما صحبتي در مورداينكه شما ميآييد،من بيام يا نه و يا حمايت ميكنيد يا نميكنيد نشد. بلكه صحبتها، كليگويي بود و محور هماهنگي نداشت.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا خاتمي از شما براي حضور در انتخابات دعوت كرده است، اظهار داشت: دعوت نكرد اما صحبتي مبني بر اينكه نظرش منفي است و يا اينكه كار خوبي كرديد هم نشد.صحبت انتخابات و چه بايد كرد تا نتايج خوبي بدهد و وضع بهتر شود، بود و بيشتر بحث اقتصادي و مربوط به مسايل منطقه و بين المللي مطرح شد.
وي به بحثهاي پيرامون لزوم تشكيل مثلث سه نفره كروبي، خاتمي و هاشمي اشاره كرد و افزود: ماهها قبل از انتخابات مجلس و پس از آن صحبتهايي مبني بر اينكه مثلث كروبي خاتمي و هاشمي با هم بنشينند و صحبت كنند، زياد شنيده شد و يكي از اهداف ملاقاتهاي اخير من هم به اين منظور بود.
كروبي به ديدار اخير خود با هاشمي رفسنجاني اشاره كرد و گفت: در اين ديدار صحبتها حول محور اوضاع كشور و مسايل اقتصادي و هستهاي و انتخابات بود و اينكه همه بايد كاري در اين راستا انجام دهيم.با ناطق نوري هم جلسه داشتيم و راجع به انتخابات صحبت كرديم. با موسويخوئينيها بيشتر از همه ديدار كردم اما اين ديدارها در راستاي هماهنگي و اينكه چه كسي بيايد و چه كسي نيايد نيست.
دبير كل حزب اعتماد ملي با بيان اينكه در جناح اصلاحطلب نيز همانند اصولگرايان ،افراد متعددي براي كانديداتوري در انتخابات رياست جمهوري مطرح هستند،افزود: در ميان اصلاحطلبان گزينههايي مانند روحاني، نجفي، عارف و خاتمي مطرح هستند اما اينكه بخواهيم بر روي فرد خاصي تكيه كنيم،بحثي نبوده است و بعيد است كه چنين چيزي پيش بيايد.
كروبي درباره طرح اعتماد ملي در جبهه اصلاحات مبني براينكه هر حزبي كانديداي خود را معرفي كند تا پس از رايگيري در نهايت بر روي يك نفر اجماع شود، گفت: اين طرح براي بررسي در جلسات ارايه شد اما از سوي ديگر بحث ميشود كه وحدت باشد اما وحدت كه با بخشنامه و دستورالعمل محقق نميشود.
وي به نشستي كه در منزل جهانگيري با حضور افرادي مانند صفدر حسيني، مرعشي، انصاري، عليخاني، هاشمي، جهانگيري و چند نفر ديگر تشكيل شد، اشاره كرد و گفت: بايد به سمت تكثر برويم . ما مطرح كرديم كه احزاب،افراد داوطلب را معرفي و سپس به تبليغات بپردازند و دوستان از آنها حمايت كنند زيرا هر چه جلو برويم، هركس ميفهمد كه اوضاع خودش چگونه است.چه چهرههايي از او حمايت ميكنند كه مورد قبول همه واقع شد و تنهايك نفر مخالف بود.اينكه اول بگوييم يكي و ديگران هيچ؛ نميشود و عملي نيست.
وي در پاسخ به خبرنگاري كه از او درباره انتقاد از دولت و اظهارات اخير خاتمي مبني بر لزوم داشتن حالت تهاجمي به جاي تدافعي، تصريح كرد: نميدانم. بر دولت انتقاداتي وارد است. دولت مسوول است و زير بار مسووليت انتقاداتي به آن هست.البته مقام معظم رهبري فرمودند كه از انصاف بيرون نرويد و انتقاد سازنده كنيد.خاتمي هم كه گفته است تهاجمي، از خودشان بپرسيد اما فكر ميكنم مربوط به كارهاي خود و به تحركات انتخاباتي باشد كه خواستند، تدافعي نباشيم.
وي در بخش ديگري از اين مراسم، با تاكيد بر اينكه فقط مسوول گفتههاي خودم هستم، تصريح كرد: هيچ دورهاي مثل اين دوره، از قضايا كنار نبوديم و اطلاعاتمان كم نبوده است.من رئيس مجلس سوم بودم اما آنروزها كه رئيس نشده بوديم، ارتباطمان با مجلس بيشتر بود و علاوه بر همفكرانمان، با گروههايي كه داراي سبقه راست بودند يا در دولت هاشمي و استاندار و فرماندار بودند، ارتباط داشتيم، اما اكنون اطلاعاتمان كم است.
كروبي درباره زمان اعلام كانديداتوري خود گفت: بعد از ماه رمضان. خيلي طول نميكشد.
دبيركل حزب اعتماد ملي درباره كنگره اين حزب كه قرار است در ماه آينده برگزار شود، نيز توضيح داد: كنگره خوب و كم نظيري برگزار ميكنيم و تلاش داريم كه اين كنگره براي رسانه و احزاب مفيد باشد.ميخواهيم در اين كنگره در جهت نهادينه كردن حزب، جامعه مدني، دموكراسي و انتخابات كاري كنيم كه نيازمند كمك روزنامهنگاران و خبرنگاران هستيم. انتظار داريم كنگره خوبي برگزار شود.
دبيركل حزب اعتماد ملي به ديدار يكشنبه خود با مقام معظم رهبري اشاره كرد و گفت: ملاقات بسيار خوبي بود. اساس ملاقات براي انتخابات بود اما مسايل ديگري هم مطرح كردم و به صورت مفصل، مقدمهاي درباره انتخابات براي ايشان توضيح دادم ، ايشان هم نقطه نظرات خود را گفتند و جلسه خيلي بود.
كروبي تصريح كرد: مقام رهبري معتقد بوندند كه انتخابات بايد جدي و رقابتي باشد و انتخابات خوبي برگزار شود. اين ملاقات مثبت بود.
دبيركل حزب اعتماد ملي درباره اينكه آيا رهبر انقلاب نظر مثبتي براي حضور اصلاحطلبان در عرصه انتخابات داشتند؟ تصريح كرد: درباره خودمان و گروههاي ديگر صحبت كرديم. ايشان نميگفتند كه حتما بياييد اما نظرشان اين بود كه به هيچ كدامتان نميگويم بياييد يا نه؛اما هر كس بيايد و انتخاب شود، به او كمك ميكنيم.ايشان بارها فرمودهاند كه گروههاي درون حكومت بايد فعاليت كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا درباره كانديداتوري خود هم با مقام معظم رهبري صحبت كرديد، اظهار داشت:راجع به خودم هم صحبتهاي زيادي كردم . ايشان نظر منفي ابراز نكردند.
كانديداي حزبي معرفي ميكنيم.
كروبي در پاسخ به اين سوال كه آيا امكان اجماع در اصلاحطلبان وجود دارد، خاطر نشان كرد: نميدانم.بگويم اجماع ميشود يا خير؟معتقدم بايد كارهايمان را انجام و حرمتها را حفظ كنيم، حريمها را نگه داريم و حتي به حمد و ستايش يكديگر بپردازيم.تخريب و تضعيف نكنيم و به سمت جلو برويم تا ببينيم چه ميشود. به نظرم، به نقطه روشن و خوبي ميرسيم.اگر برخوردها مثبت باشد،اصلاحطلبان به نقطهاي ميرسند كه ميفهمند چه كاركنند.
دبيركل حزب اعتماد ملي درباره حضور همزمان خود و خاتمي در عرصه انتخابات و انتقاداتي كه به اين حزب براي معرفي كانديداي درون حزبي ميشود، نيز تصريح كرد:ضمن احترام به ديگران، ما و دوستان كانديداي حزبي معرفي ميكنيم و همانطور كه در گذشته اعلام كردم اگر نيايم، كسي از خودمان بايد بيايد.دوستان كه انتقاد ميكنند نيز حقشان است اما كم لطفي ميكنند . كاري كه ما كرديم، ديگران هم كردند.
وي ادامه داد: تنها يك حزب نيست كه به من ميگويد بيايم.آدمهاي خارج از حزب هم به من ميگويند كه بيايم. از وقتي بچهها تصميم گرفتند كه من بيايم، سرعت مراجعات بيشتر شد كه اگر اعلام آمادگي كنم، اين مراجعات بيشتر هم خواهد شد. البته نميخواهم بگويم شق القمر ميكنم .حزب اعتماد ملي خلافي در معرفي كانديدا نكرده است و گراميمقدم همچنان در جلسات جبهه اصلاحات شركت ميكند.
كروبي تصريح كرد:اگر تصميم گرفتم كه بيايم، ميآيم.هر طور كه باشد، ميآيم. البته در چهارچوبهاي تعيين شده، به بررسي مسايل خودم مشغول هستم. همانطور كه شما در ابتدا مصالح خود و سپس منافع روزنامه را در نظر داريد،من هم مشغول بررسي اوضاع خودم هستم و به اين فكر ميكنم كه آمدنم به مصلحت هست يا نه؛ و اگر نيست، فرد ديگري را معرفي كنيم. اظهار نظر قطعي بسيار سخت است و نميخواهم بر خلاف آنچه گفتم، عمل كنم.
وي وارد شدن به عرصه انتخابات را بسيار مشكلتر از سال 76 عنوان كرد و افزود:اگر بيايم بسياري از مسايل را توضيح ميدهم.زماني كه در سال 76 وارد عرصه شديم، دوره رياست جمهوري هاشمي تمام شده بود اما هنوز يك دوره از رياست جمهوري احمدينژاد باقي است و مساله استانداران و فرمانداران هم از اهميت زيادي برخوردار است.
كروبي انتقال دولت به سمت اصلاحطلبان را بسيار دشوار خواند و افزود: انتقال دولت به سمت ديگر همان طرف حاكم، آسانتر از انتقال قدرت به اصلاحطلبان است؛ البته حضور در ميدان آسان نتيجهاي ندارد و ميدان سخت است كه به بار مينشيند. من سرباز كوچك اما هميشه فعال هستم.
دبيركل حزب اعتمادملي در ادامه با اشاره به اينكه ديدارهايش با شخصيتهاي سياسي نظام ادامه دارد، گفت:قرار است كنگره حزب در سالن وزارت كشور برگزار شود(پس از اين اظهارات كروبي، يكي از اعضاي شوراي مركزي حزب اعلام كرد كه هنوز مكان دقيق اين كنگره مشخص نيست و امكان دارد در سالن اجلاس يا وزارت كشور باشد)
كروبي در پايان توصيه كرد: از مرز تقوا بيرون نرويد و اسير تهمت و افترا نشويد. در ابتدا كه وارد مجلس شدم،تجربه حكومتي نداشتم و در موضوع تاييد اعتبار نامهها حرف هايي زديم كه پس از آن مجبور به عذرخواهي شديم.
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]