واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: بدون حضور عوامل مجموعه تلويزيوني « بزنگاه » : بايد برنامه هاي تلويزيون طبقه بندي سني داشته باشند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: علي درستكار گفت: بايد برنامه هاي تلويزيون طبقه بندي سني داشته باشند براي مثال اين سريال در ساعات آخر شب پخش مي شد و عنوان مي كردند كه ديدن اين مجموعه براي افراد زير 16 سال ممنوع است .
به گزارش خبرنگار سينمايي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، درخصوص سلسله نشست هاي صيام و سيما و نقد و بررسي مجموعه هاي مناسبتي ماه رمضان روز سه شنبه در فرهنگسراي رسانه با حضور امير قادري (منتقد سينما)، دكتر كميل قيدرلو (عضو شوراي نظارت بر صدا و سيما) و امامي (كارشناس علوم ارتباطات) برگزار شد.
مجري اين نشست علي درستكار بود و سروش صحت نويسنده و ايرج محمدي تهيه كننده بزنگاه به دلايل شخصي حرفه اي عذرخواهي كردند و اعلام كردند در نشست دوم كه بعد از عيد فطر برگزار مي شود حضور پيداخواهند كرد .
در ابتداي نشست درستكار اظهار داشت: از اينكه خيلي ها نيامدند خوشحال نيستيم و افرادي كه بايد براي شكل گرفتن اين جلسه حضور پيدا مي كردند نيامدند و باز هم خوشحال نيستم چون عدم حضور آنها باعث به هم خوردن اين نشست شد .
در ادامه نشست كميل قيدرلو به بيان شرح وظايف شوراي نظارت پرداخت و اصل و بند و تبصره هاي وظايف شوراي نظارت صدا و سيما را بيان كرد همچنين درخصوص برنامه هاي طنز بندهاي اصل قانون 175 را بيان كرد.
وي تصريح كرد: بحث ما بحث عملي است نه نظري ، «بزنگاه» در بهترين ساعت آن همه بعد از برنامه مذهبي پخش مي شود و سازمان بايد پاسخگو باشد . تخلفات دراين سريال آنقدر زياد است كه من اين تخلفات را ناشي از عدم نگارش فيلم نامه مي دانم .
در ادامه درستكار بيان كرد: بايد برنامه هاي تلويزيون به گونه اي باشد كه خانواده ها بچه هاي خود را با خيال راحت پاي تلويزيون بنشانند اما متاسفانه مدتي است كه برنامه هاي تلويزيون شروع به فحش ، قسم و داد و فرياد كرده است.
وي افزود: مدير شبكه سوم نزديكترين مديري است كه بايد پاسخگوي اين مسايل باشد به رغم اينكه ايشان خيلي فرد شريفي هستند اما هر جا كه مسووليت داشته باشند اينگونه فضا ترويج پيدا مي كند و متولي ترويج رفتار عامه و كوچه خياباني است .
درستكار گفت: بسياري از اين محاورات مختص شهر تهران است و ما اين محاورات را در ايران ترويج مي دهيم كه سبب تداخل فرهنگي در ايران شده است حتي عشاير ما هم ديگر پوشش گذشته خود را ندارند تمام اين مسايل سبب شكست مرزهاي فرهنگي شده است.
امامي كارشناس فرهنگ و ارتباطات درخصوص سريال هاي ماه رمضان گفت: مهترين مساله اي كه وجود دارد آسيب شناسي اجتماعي است و ما براي اينكه در جامعه امنيت ايجاد كنيم بايد اين آسيب ها را به رخ بكشيم و بشتر نمايان كنيم اگر 50 درصد معتاد در جامعه وجود دارد 80 درصد نشان بدهيم به نظر من بايد نيمه خالي ليوان را ببينيم و در نظر بگيريم ولي انعكاس اين آسيب ها در جامعه كار بسيار سختي است و بايد خيلي مواظب بود تا دراين خصوص اشتباهي صورت نگيرد.
وي با اشاره به اين مطالب گفت: در« بزنگاه » سه خانواده به تصوير كشيده شده است كه هيچ كدام خانواده كاملي نيستند همچنين در اين سريال نقش و شخصيت پدر را كاملا تخريب كرده آيا اين درست است كه جنازه پدر مرحوم خود را از روي تابوت به سمت هوا پرت مي كنند.
وي تصريح كرد : اتفاقي كه در رسانه افتاده است سعي بر اين دارد تا تمام آسيب هاي اجتماعي را با طنز حل كند آن هم در ماه رمضان لزومي ندارد كه چهار سريال در ماه رمضان پخش شود اگر هم پخش شد يك طنز كافي است نيازي نيست دو سريال طنز به معرض نمايش گذاشته شود .
وي تصريح كرد : در كل سريال هاي ماه رمضان تنزل كيفي داشته است اين سريال نبايد در زمان افطار كه بيشترين ظرفيت براي درك اين مفاهيم وجود دارد پخش مي شد .
امير قادري منتقد سينما كه به عنوان وكيل مدافع اين نشست حضور پيدا كرده بود درخصوص سريال هاي ماه رمضان گفت: اتفاقا مسايلي كه مي گوييم نبايد بر روي آنتن برود و امنيت جامعه را تهديد مي كند بايد به روي آنتن برود و نبايد درها بسته شود.
به نظر من رسانه، سينما، تلويزيون و موسيقي و ... قابليت خود را از دست داده است و فاصله ي رسانه با جامعه بسيار زياد شده است.
قادري افزود : اتفاقا سريال هايي همانند « بزنگاه » خيلي پاك تر و مردم گراتر از سريال هايي است كه مي خواهند يكسري آداب را بيان كنند و همگي خوب و پاك هستد.
وي تصريح كرد: بايد به هنرمندان آزادي بدهيم تا يك قدم جلوتر از بقيه حركت كنند.
درستكار در اين خصوص خاطر نشان كرد: بايد برنامه هاي تلويزيون طبقه بندي سني داشته باشند براي مثال اين سريال در ساعات آخر شب پخش مي شد و عنوان مي كردند كه ديدن اين مجموعه براي افراد زير 16 سال ممنوع است.
قيدرلو در خصوص سخنان درستكار گفت: ظاهرا دارند در تلويزيون اين كار را انجام مي دهند و ممنوعيت سني در برخي برنامه ها لازم است.
در ادمه نشست قادري منتقد سينما گفت: آنچه كه سبب نگراني من شده است اين است كه كنترل بيش از حد باعث شده رسانه كاركرد خودش را نداشته باشد و همين مساله باعث مي شود تا رسانه ديگر نتواند در بين مردم تاثير بگذارد.
وي افزود: آنچه لازمه جامعه ماست صداقت است.
در ادامه نشست قادري گفت: با ديدن "بزنگاه" اين حس درمن ايجاد شد كه من مردم خود را دوست دارم نسبت به سريالي كه همه ي شخصيت ها خوب است و همه خوب حرف مي زنند و من به شخصه با ديدن اين گونه سريال ها احساس مي كنم كه فضا كاملا مصنوعي است و حضور اين آدم ها را واقعي نمي پندارم.
امامي كارشناس فرهنگ و ارتباطات گفت: مساله فلسفه طنز است نه خود طنز و الزاما در يك طنز واقعي يك مساله تخريب ،و يك مساله عزيز مي شود و مهمترين مساله اين است كه چه چيز دارد تخريب مي شود و چه چيز عزيز مي شود.
وي تاكيد كرد: بله بايد در رسانه بيان كنيم كه اعتياد وجود دارد اما نبايد به گونه اي باشد كه سبب محبوبيت اعتياد در جامعه شود. و از طرف ديگر شخصيت هاي مذهبي را تخريب كنيم اين مساله از زمان سگ كشي آغاز شد.
درستكارگفت: هدف اين جلسه نقد و به سوال كشيدن اين مجموعه نبوده است و بايد تا پايان يافتن اين سريال صبر كرد بايد در مجموعه هاي طنز آداب مراعات شود و هنجارهاي اجتماعي ، مذهبي رعايت شود.
اين گزارش مي افزايد كه اين برنامه در سه نشست برگزار مي شود نشست اول كه در خصوص جريان مجموعه ها طنز در آيين نامه هاي نظارتي سازمان امروز در فرهنگسراي رسانه برگزار شد.
در نشست دوم بزنگاه در بوته نقد قرار مي گيرد كه بعد از عيد فطر اين نشست برگزار مي شود.
نشست سوم هم در رابطه با بررسي انتقال مفاهيم ديني از طريق مجموعه هاي مناسبتي است.
**در حاشيه:
1-اين نشست با نيم ساعت تاخير شروع شد.
2-سروش صحت(نويسنده) و ايرج محمدي(تهيه كننده) با سازندگان مجموعه و عطاران تصميم گرفتند در نشست دوم كه بعد از عيد فطر برگزار مي شود حضور پيدا كنند.
3-امير قادري منتقد سينما با 1 ساعت تاخير حضور پيدا كرد.
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]