واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: در آغاز سال تحصيلي مطرح شد ، درخواست يونيسف درخصوص تلاش براي كاهش تلفات رانندگي در ايران
نمايندگي صندوق كودكان سازمان ملل "يونيسف" در ايران، در آغاز سال تحصيلي جديد خواستار به كار بستن اقداماتي كليدي به منظور كاهش نرخ مرگ و مير ناشي از حوادث رانندگي شد.
به گزارش شبكه خبر به نقل از ايرنا، در اطلاعيه "يونيسف" با اشاره به اين اقدامات از جمله كاهش سرعت، بستن كمربند ايمني و
همچنين استفاده از صندلي كودك، آمده است: به مناسبت شروع سال تحصيلي، يونيسف ايران از تمام رانندگان در سراسر كشور درخواست مي كند در روز دوم مهرماه، هنگام رفت و آمد كودكان به مهدهاي كودك و مدارس، با احتياط هرچه بيشتر رانندگي كنند.
بر اساس اين گزارش، با نرخ سالانه 28 هزار مرگ، ايران يكي از كشورهايي است كه بالاترين آمار مرگ و مير ناشي از حوادث رانندگي را در جهان دارد.
آمار تصادفات جاده اي در ايران، بيست مرتبه بالاتر از ميانگين جهاني است. همچنين 2 و نيم درصد از كل تصادفات جاده اي جهان در ايران اتفاق مي افتد.
بر اساس آمار ارائه شده، در ايران در هر 19 دقيقه يك نفر بر اثر حوادث رانندگي جان خود را از دست مي دهد.
بنا بر اين گزارش، با توجه به چنين آماري، امسال به مناسبت روز كودك در 17 مهرماه، "يونيسف ايران" با همكاري "سازمان بهزيستي كشور"، "وزارت بهداشت"، "اداره راهنمايي و رانندگي" و "شهرداري تهران"، بسيج اطلاع رساني را براي آگاهي مردم از حوادث رانندگي و ارائه راه هاي آسان و موثر براي پيشگيري از اين حوادث برگزار خواهد كرد.
در گزارش ياد شده، از "سرعت" به عنوان يكي از عوامل اصلي در ايجاد حوادث جاده اي ياد شده است و مي افزايد: رانندگي با احتياط و با سرعت كم در اطراف مهدهاي كودك و مدارس، مناطقي كه كودكان در رفت و آمد هستند، به كاهش حوادث رانندگي كمك مي كند.
نشاندن كودكان در صندلي عقب خودرو و بستن كمربند ايمني آنان، مورد ديگري است كه "يونيسف" به آن اشاره مي كند: به هنگام بروز حادثه، بستن كمربند ايمني، بيش از هر عامل ديگري در نجات جان انسان ها موثر است.
بستن كمربند ايمني، خطر مصدوميت را 40 تا 50 درصد و خطر مرگ را 40 تا 60 درصد در حوادث رانندگي كاهش مي دهد.
در زمينه استفاده از صندلي ايمني كودك نيز "يونيسف" تاكيد كرده است: استفاده از "صندلي نوزاد و كودك"، در پيشگيري از مصدوميت و مرگ نوزادان و كودكان در حوادث رانندگي، بسيار موثر بوده است.
بر اين اساس، استفاده از "صندلي ايمني" در خودرو، آمار مرگ و مير نوزادان در حوادث رانندگي را 71 درصد و كودكان را 54 درصد كاهش مي دهد.
نماينده يونيسف در ايران در اين زمينه يادآور شد: در ميان كشورهاي جهان، ايران بالاترين آمار مصدوميت و مرگ و مير كودكان و نوجوانان را در حوادث رانندگي دارد.
كريستين سالازار فولكمن، با تاكيد بر اينكه "ايران، در كاهش نرخ مرگ و مير كودكان از طريق واكسيناسيون و در سيستم ارائه مراقبت هاي بهداشتي اوليه، بسيار موفق بوده است"، گفت: اكنون زمان آن رسيده است كه مسئولان به دنبال راهي براي كاهش مرگ و مير كودكان در حوادث رانندگي باشند كه يكي از راهها، ارتقاي سطح آگاهي عموم مردم درباره اين مشكل است.
به گفته نماينده يونيسف در ايران، طرح "هميار پليس"، نمونه بسيار خوبي از فعاليت هاي دولت در اين راستاست كه با همكاري "سازمان بهزيستي كشور" و "پليس راهنمايي و رانندگي" انجام گرفته است و بر آموزش ترافيك در مدارس و "پارك ترافيك" تمركز دارد.
بنا به گفته سردار محمد رويانيان، رئيس اداره راهنمايي و رانندگي كشور، اجراي اين طرح در نوروز پارسال، حوادث جاده اي را تا 15 درصد كاهش داده است.
در طرح هميار پليس، شش ميليون كودك در سراسر كشور با پليس همكاري مي كنند.
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]