واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سازمان ملل متحد
خبرگزاري فارس: 24 اكتبر سال 1945 ميلادي سالروز تاسيس سازمان ملل متحد، به عنوان روز ملل متحد نامگذاري شد. همه ساله در اين روز در سازمان ملل متحد، بر نامه هاي خاصي به اجرا در مي آيد. اعضاي سازمان ملل متحد در اين روز بر پاسداشت صلح جهاني و راههاي گسترش صلح در مناطق مختلف جهان تاكيد مي كنند .
24 اكتبر سال 1945 ميلادي سالروز تاسيس سازمان ملل متحد، به عنوان روز ملل متحد نامگذاري شد. همه ساله در اين روز در سازمان ملل متحد، بر نامه هاي خاصي به اجرا در مي آيد. اعضاي سازمان ملل متحد در اين روز بر پاسداشت صلح جهاني و راههاي گسترش صلح در مناطق مختلف جهان تاكيد مي كنند .
سازمان ملل متحد در 24 اكتبر سال 1945 ميلادي، كمتر از يك ماه بعد از پايان جنگ جهاني دوم، بطور رسمي بنا نهاده شد . بعد از جنگ جهاني دوم و در پاييز سال 1944 ميلادي نمايندگان چين ، شوروي ، انگليس و آمريكا در مسكو جلسه اي تشكيل دادند و طرحي را تهيه و امضا كردند كه به اعلاميه مسكو معروف شد. در اين طرح تشكيل سازمان جهاني جديدي كه حافظ صلح و امنيت كشورها باشد، ديده مي شد. نمايندگان اين چهار كشور جهان يكبار ديگر در تابستان و پاييز سال 1323 شمسي در واشنگتن با يكديگر ملاقات كردند تا طرح سازمان جديد را بطورمفصل بريزند. در اسفند 1323 استالين، چرچيل، روزولت در يالتا واقع در كرانه جنوبي شبه جزيره كريمه ملاقات كردند و مساله را مورد مطالعه بيشتري قرار دادند وسرانجام از كليه كشورهايي كه عليه آلمان و ژاپن مي جنگيدند، براي تشكيل كنفرانسي در سانفرانسيسكو دعوت كردند. اين كنفرانس از فروردين تا خرداد 1324 ادامه داشت و در چهارم تير ماه همان سال منشور سازمان ملل متحد به اتفاق آرا تصويب شد. اين منشور روز بعد به وسيله نمايندگان پنجاه دولت كه در آنجا حضور داشتند، امضا شد. پس از تنظيم و تصويب، منشور 111ماده اي ملل متحد را در 19 فصل به كليه كشور ها فرستادند تا مانند عهدنامه هاي بين المللي به تصويب مجالس قانونگذاري و به امضاي رييس كشور ها برسد. در ايران نيز منشور در شهريور 1324 به تصويب مجلس شوراي ملي رسيد. سرانجام در دوم آبان سال 1324ه ش برابر با 24 اكتبر 1945 ميلادي منشور مورد بحث به تصويب تعداد كافي از كشورها رسيد و سازمان ملل متحد تحقق يافت .
بر اساس ماده سه منشور سازمان ملل متحد، اعضاي اصلي ملل متحد، كشورهايي هستند كه در كنفرانس ملل متحد درباره سازمان بين المللي در سانفرانسيسكو حضور يافتند و يا قبلا اعلاميه ملل متحد مورخ اول ژانويه 1943 را امضا كردند و اين منشور را نيز امضا و بر طبق ماده 110 تصويب نمايند. همچنين بر اساس ماده 4 آن ساير كشورهاي شيفته صلح كه تعهدات منشور را بپذيرند و به نظر و تشخيص سازمان قادر و مايل به اجراي آن باشند، به عضويت سازمان ملل متحد در مي آيند. بر اساس ماده هفت منشور اركان سازمان ملل متحد عبارتند از: مجمع عمومي، شوراي امنيت، دبير خانه، ديوان بين المللي دادگستري، شوراي اقتصادي و اجتماعي و شوراي قيمومت. مجمع عمومي در زمينه هاي مختلفي چون رعايت حفظ و امنيت صلح جهاني، پذيرش اعضاي جديد، تعليق حقوق و امتيازات اعضا، اخراج اعضا، مسايل مربوط طرز كار رژيم قيمومت، مسايل مربوط به بودجه و انتخاب اعضاي اصلي اركان فعاليت مي كند. تصميمات مجمع عمومي با اكثريت آراي اعضا اتخاذ مي شود. زبانهاي رسمي در اين مجمع انگليسي، فرانسه، روسي، اسپانيولي، چيني و عربي است. شوراي امنيت هم در تهيه طرحهاي كنترل تسليحات، دخالت براي حل مسالمت آميز اختلافات دولت ها و مداخله براي رفع تهديد ازكشورها كار مي كند.
آنچه مسلم است اين است كه سازمان ملل توسط افراد و كشورهايي بنيان نهاده شد كه خود بيشترين آسيب را به جامعه انساني رسانده اند؛ امري كه اگر در آن زمان انجام نمي شد قاعدتا توسط ديگر كشورها در آينده صورت مي گرفت و سردمداران اين كشورها با سازمان نهادن آن اين سازمان را نيز به زير سلطه خود گرفتند.
اطلاعات بيشتر
--------------------------------------------------------------------------------
منبع:http://www2.irib.ir
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]