واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سان فرانسيسكو كرانيكل: آمريكا بايد با ايران در مبارزه با تروريسم همكاري كند
خبرگزاري فارس: يك روزنامه آمريكايي با اشاره به هفتمين سالگرد حوادث تروريستي 11 سپتامبر در گزارشي نوشت: آمريكا بايد با ايران در مبارزه با تروريسم همكاري كند.
به گزارش فارس، روزنامه "سان فرانسيسكو كرانيكل" در شماره امروز خود نوشت: درست دو روز قبل از هفتمين سالگرد حوادث تروريستي 11 سپتامبر 2001، القاعده نوار ويدئويي را در شبكه خبري "الجزيره" منتشر كرد و در آن ايران را به همكاري آمريكا در اشغال عراق و افغانستان متهم كرد.
اين روزنامه آمريكايي در ادامه با اشاره به همكاري اطلاعاتي ايران با آمريكا در مقابله با طالبان در زمان حمله به افغانستان نوشت: اين اتهام همكاري معقول است.
سانفرانسيسكوكرانيكل همچنين نوشت، ايران در زمره اولين كشورهايي بود كه دولتهاي افغانستان و عراق را كه حامي آنها آمريكا بود، به رسميت شناخت. پس از حملات 11 سپتامبر ايران شاهد تجمع صدها زن و مردي بود كه در ميادين شهرها، شمع در دست داشتند و با محكوم كردن القاعده اشك ميريختند و اينها همه در كشوري رويداد كه بعدا به عنوان يكي از اعضاي محور شرارت معرفي شد.
امروز محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري ايران در سازمان ملل سخنراني خواهد كرد و تظاهراتها اعتراض آميز نيز برنامه ريزي شده است.
احمدي نژاد در حالي قرار است سخنراني كند كه نگاهي به مردم ايران و افكار آنها دارد و از طرف ديگر قرار است براي يك دوره ديگر رئيس جمهوري ايران باشد.
اين نشريه آمريكايي در ادامه نوشت: اما مقامات آمريكا بايد بدانند كه وضعيت در واشنگتن تغيير كرده است و هم جمهوريخواهان و هم دموكراتها در جهت مذاكره با ايران تلاش ميكنند. به رغم لفاظيها در هر دو طرف، دو كشور هيچگاه به مانند امروز منافع راهبردي زيادي نداشتهاند.
اين نشريه آمريكايي در ادامه تصريح ميكند: دولت ايران از حمله آمريكا به عراق استقبال كرد و طرح افزايش نيروهاي آمريكايي كه سال گذشته در عراق اجرا شد در صورتيكه سه دور مذاكره ايران و آمريكا درباره اوضاع امنيتي عراق برگزار نميشد، موفقيتي بدست نميآورد.
القاعده هم ايران و هم آمريكا را تهديد كرد و اين در حالي است كه با وجود دو جنگ هزينه بر عراق و افغانستان، تلاشهاي آمريكا براي پايان دادن به تروريسم موفقيت آميز نبوده است.
"اسامه بنلادن" رهبر القاعده هنوز در صدر فهرست افراد تحت تعقيب در جهان قرار دارد و القاعده هنوز هم به صورت آزادانه در افغانستان و در تمام منطقه خاورميانه فعاليت ميكند. اين گروه تروريستي شبكه خود را از ولايات شرقي افغانستان به سمت پاكستان گسترش داده است و منطقه غرب پاكستان كه تحت تسلط دولت قرار ندارد و مرز مشترك با ايران دارد، به پناهگاه امني براي القاعده تبديل شده است.
سانفرانسيسكوكرانيكل در ادامه نوشت: در صورتيكه دو كشور [ايران و آمريكا] در يك گفتگوي جامع شركت كنند و ايران هيچگونه احساس تهديدي نسبت به حمله از جانب آمريكا نداشته باشد، مقامات تهران به واشنگتن در جنگ عليه تروريسم كمك خواهند كرد.
ايده "باراك اوباما" نامزد دموكرات انتخابات رياست جمهوري آمريكا براي گفتگو با سران ايران براساس اين ديدگاه است كه آمريكا بايد سياستها و تاكتيكهاي خود را براي استفاده از كشورهاي منطقهاي در مبارزه عليه تروريسم تغيير دهد.
اين نشريه آمريكايي در پايان تاكيد ميكند: پيشنهاد وزارت امور خارجه دولت "جرج بوش" براي افتتاح دفتر بخش منافع [دفتر حافظ منافع] در تهران، كه به امور صدور رواديد خواهد پرداخت و حضور ديپلماتيك آمريكا در ايران خواهد بود، منعكس كننده اين واقعيت است كه با در نظر گرفتن آنچه در افغانستان، پاكستان و عربستان سعودي در حال وقوع است، صرفنظر از اينكه كدام يك از نامزهاي دموكرات و يا جمهوريخواه رئيس جمهوري آينده آمريكا خواهند بود مشاركت ايران در جنگ عليه تروريسم به بهترين شكل به نفع امنيت ملي آمريكاست.
انتهاي پيام/.
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]