تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837910904
مروري بر سه دور حضور رئيس جمهور در مجامع عمومي سازمان ملل
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مروري بر سه دور حضور رئيس جمهور در مجامع عمومي سازمان ملل
خبرگزاري فارس: محمود احمدي نژاد در راستاي عمل به يكي از شعار انتخاباتي خود يعني ديپلماسي فعال تا كنون در سه نشست مجمع عمومي سازمان ملل حضور يافته است.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران كه يكي از شعارهاي انتخاباتي خود را ديپلماسي فعال عنوان كرده بود پس از انتخاب شدن به رياست جمهوري سعي كرد در وجوه مختلف ديپلماسي كشور اين شعار خود را محقق و اجرايي كند. در همين راستا وي تاكنون از عموم فرصتهايي كه براي حضور بينالمللي او بوجود آمده استفاده كرده و دستاوردهاي وي و دولتش نيز از اين حضورها در كل مفيد، مثبت و قابل دفاع و توجه است.
محمود احمدي نژاد امسال در حالي براي چهارمين بار در نشست سالانه مجمع عمومي سازمان ملل متحد شركت ميكند كه حواشي حضور وي در اين نشست در سه سال گذشته حداقل در ساحت رسانهاي بر متن برتري داشته است.
اگر چه همواره برنامه صلح آميز هستهاي كشورمان و زيادهخواهيهاي غرب در قبال آن از محورهاي عمده سفرهاي خارجي رئيس جمهوري اسلامي ايران بوده است اما سال گذشته بعد از آنكه در سال 85 طي دومين حضور رئيس جمهوري اسلامي ايران در نيويورك دعوت از وي براي سخنراني در دانشگاه كلمبيا تحت عنوان «دلايل امنيتي» لغو شد بالاخره محمود احمدي نژاد در جوي كاملا هدايت شده در درون و برون دانشگاه كلمبيا براي سخنراني در اين دانشگاه حضور يافت.
در بيرون از دانشگاه جمعي اندك از اپوزيسيون در هماهنگي كامل با فراخوان صهيونيستها در اعتراض به احمدي نژاد تجمع كرده بودند و در داخل دانشگاه نيز «لي بولينگر» قبل از آغاز سخنان رئيس جمهور با قرائت بيانيهاي كه آشكارا مشخص بود با برنامهريزي و تحت فشار تهيه شده بود با توهين به ملت و دولت جمهوري اسلامي ايران سعي داشتند تمركز احمدي نژاد را برهم بريزند اما طمأنينه و آرامش وي در هنگام مواجه با اين وضعيت و پاسخهاي متين او به توهينهاي بيانيه رئيس دانشگاه كلمبيا به نمايشي در رسوايي داعيهداران چند صدايي و دمكراسي بدل شد.
امسال رئيس جمهوري اسلامي ايران قرار است از سخنرانان نخستين روز گشايش مباحث عمومي مجمع عمومي سازمان ملل باشد.
مباحث مهمي از جمله اصلاحات ساختاري اين سازمان بويژه در شوراي امنيت، توسعه كشورها و مبارزه با فقر در كنار مباحث مرتبط با راهكارهاي مبارزه با ايدز در دستور كار نشست شصت و سوم مجمع عمومي سازمان ملل است.
پس از نشست سران كشورهاي عضو سازمان ملل، مباحث عمومي اعضاي شركت كننده دو هفته ادامه خواهديافت.
محمود احمدي نژاد به سياق سالهاي گذشته حضور خود در نيويورك و طبق روال چنين سفرهاي ديپلماتيكي ضمن سخنراني در مجمع عمومي سازمان ملل ديدارهاي دو جانبه متعددي با همتايان خود از كشورهاي مختلف خواهد داشت و در چندين نشست منطقهاي كه در حاشيه اين اجلاس مجمع عمومي برگزار ميشود، شركت ميكند.
ديدار با دبيركل و رئيس مجمع عمومي سازمان ملل از جمله اين ديدارهاست.
گفتگو و ديدار با متخصصان و سرمايه گذاران ايراني، سخنراني در نشست ايده ائتلاف براي صلح، ديدار با كانونهاي انديشه آمريكايي، ديدار با ايرانيان مقيم آمريكا، ديدار با دانشجويان آمريكايي و ملاقات با گروههاي طرفدار صلح از جمله برنامههاي رئيس جمهوري در سفر به نيويورك است.
شركت در نشست نگاه اديان به مسايل جهاني نيز از ديگر برنامههاي ديدار رئيس جمهوري است.
در بخش رسانهاي نيز رئيس جمهوري در جريان اين سفر در گفتگوهاي اختصاصي جداگانه با رسانههاي آمريكايي و چندين كنفرانس مطبوعاتي به تشريح ديدگاهها و مواضع جمهوري اسلامي خواهد پرداخت.
چهارمين حضور رئيس دولت نهم در سازمان ملل شايد منشا اخبار و تحولات متفاوتي شود كه بيارتباط با انتخاب «ميگوئل دسكوتو براكمن» معروف به پدر دسكوتو به عنوان رئيس شصت و سومين مجمع عمومي سازمان ملل نباشد. دسكوتو حدود 11 سال وزير امور خارجه دولت به شدت آمريكاييستيز دانيل اورتگا بود. خود وي نيز يكي از برجستهترين چهرههاي ضد امپرياليسم آمريكاست به صورتي كه در هنگام جلسهاي كه منتج به انتخاب وي به عنوان رئيس مجمع عمومي شد صندلي نمايندگان ايالات متحده و رژيم صهيونيستي خالي بود. ذكر اين نكته نيز خالي از لطف نيست كه ترك سالن از سوي نمايندگان ايالات متحده و رژيم صهيونيستي بعد از آن صورت گرفت كه آنها از آبستراكسيون جلسه مجمع عمومي ناكام ماندند.
به نظر ميرسد مواضع ضد آمريكايي امسال نسبت به سالهاي گذشته در مجمع عمومي سازمان ملل تقويت دو چنداني شده باشد.
به بهانه چهارمين سفر رياست جمهوري به نيويورك براي شركت در نشست شصت و سومين مجمع عمومي سازمان ملل مروري به سه دوره حضور قبلي وي در اين نشست خواهيم داشت.
* سال 84 اولين حضور احمدي نژاد در مجمع عمومي سازمان ملل
اولين سفر محمود احمدي نژاد به نيويورك براي شركت در شصتمين نشست مجمع عمومي سازمان ملل در حالي صورت گرفت كه كمتر از دو ماه از تكيه زدن رسمي وي به رياست نهمين دولت جمهوري اسلامي زمان ميگذشت.
علاوه بر اين ايران از چندي قبل يعني از آخرين روزهاي دولت هشتم اقدام به بر داشتن مرحلهاي پلمب تاسيسات هستهاي خود نموده بود و لذا زير بمباران شديد تبليغات و تهديدات غرب قرار داشت.
سفر محمود احمدي نژاد به نيويورك و وعده وي مبني بر اينكه پيشنهادهاي جديدي براي رفع موانع پيش آمده در پرونده هستهاي دارد باعث گمانهزنيهايي از سوي مسئولان و رسانههاي غربي با جهت گيريهاي خاص در اين ارتباط شده بود.
در همين ارتباط آسوشيتدپرس در آستانه سفر محمود احمدي نژاد به نيويورك از وين گزارش كرد كه گمانهزنيها به نقل از مقامات و ديپلماتهاي اروپايي حاكي است، "محمود احمدينژاد" رئيس جمهوري ايران احتمالا در سخنراني فرداي خود در مجمع عمومي سازمان ملل از تعليق مجدد تبديل اورانيوم خبر ميدهد.
اين ديپلماتها كه در انتظار اعلام ابتكار عمل جديد هستهاي ايران از سوي رئيس جمهوري هستند، پيشبيني كردهاند تهران ممكن است فعاليتهاي هستهاي خود را تحت نظارت گستردهتر بينالمللي قرار دهد.
اين گزارش حاكي است، احمدينژاد در سخنراني فردا در مجمع عمومي سازمان ملل متحد ممكن است از تعليق تبديل اورانيوم در اين كشور كه از چند هفته پيش آغاز شده، خبر دهد.
اما فرداي انتشار اين گزارش و گزارشهاي مشابه آن محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل با تاكيد بر حق مسلم جمهوري اسلامي ايران در برخورداري از فناوري توليد سوخت اتمي به نحوي موضعگيري كرد كه الشرق الاوسط اينگونه از آن استنباط كرد؛ «اظهارات احمدينژاد در سازمان ملل "سيلي" و "تودهني" به سه كشور اروپايي بود».
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در صفحه نخست خود نوشت: محمود احمدي نژاد در نطق خود در مجمع عمومي سازمان ملل اعلام كرد، كشورش اصرار دارد حق خود را براي ادامه چرخه سوخت هسته اي محفوظ نگه دارد.
الشرق الاوسط نوشت: اين اظهارات به مثابه سيلي به سه كشور اتحاديه اروپا بود كه طي دو سال گذشته تلاشهاي مستمري داشتند تا ايران را در ازاي دريافت برخي مشوقهاي اقتصادي و فني، از فعاليتهاي هستهاي خود منصرف كنند.
به نوشته اين روزنامه، احمدي نژاد در سخنراني روز گذشته خود تاكيد كرد، كشورش در صورت ارجاع پرونده هستهاي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل آماده پاسخگويي به هرگونه تهديد احتمالي غرب حتي استفاده از اهرم بهاي نفت خواهد بود.
اين موضع رئيس جمهور كشورمان موجب آن شد تا فيليپ دوست بلازي وزير امور خارجه فرانسه از پيشنهاد ايران ابراز ناخرسندي كرده و بگويد كه «آنچه كه امروز من شنيدم مرا وادار به گفتن اين سخن ميكند كه ارجاع پرونده هستهاي ايران از آژانس بين المللي انرژي اتمي به شوراي امنيت سازمان ملل متحد همچنان در دستور كار قرار دارد.»
يك مقام وزارت امور خارجه آمريكا نيز گفت: پيشنهاد جديد ايران براي اطمينان دادن به جامعه بينالمللي درباره صلح آميز بودن فعاليتهاي هستهاي اين كشور، از خطوط قرمز اروپاييها درباره غنيسازي اورانيوم عبور كرد.
اين مقام آگاه در وزارت امور خارجه آمريكا كه خواست نامش فاش نشود در همين باره گفت: سخنان احمدي نژاد خيلي تهاجمي بود و از طرفي، از برخي خطوط قرمزي كه اروپاييها تعيين كرده بودند به ويژه آن بخش كه درباره غني سازي اورانيوم بود، عبور كرد.
جك استرا وزير امور خارجه انگليس نيز موضع هستهاي ايران را "غيرمفيد" خواند.
روزنامه «ل ليبرته» سوئيس مواضع رئيس جمهور ايران را اينگونه توصيف كرد: «"محمود احمدي نژاد" رئيس جمهوري ايران در سخنراني خود در سازمان ملل به طور آشكار اروپاييها و آمريكاييها را به چالش طلبيد.»
صرف حضور احمدي نژاد در نيويورك بياغراق درصدر اخبار رسانههاي بينالمللي قرار گرفته بود و مواضع وي در مدت اين حضور نيز اين توجه رسانهاي را تشديد كرده بود.
حضور و سخنراني محمود احمدي نژاد در مجمع عمومي سازمان ملل حاشيههايي داشت.
سخنراني رئيس جمهوري اسلامي ايران در مجمع عمومي به دليل تاكيد بر مسائل معنوي با استقبال بسياري از هياتهاي نمايندگي و خبرنگاران حاضر در اجلاس سازمان ملل قرار گرفت. وي تنها سخنراني بود كه سخنان وي جنبه ارزشي و معنوي داشت و با نام خدا و امام عصر (عج) آغاز و با اشعار فارسي سعدي درباره انسانها پايان يافت.
خبرنگار خبرگزاري ايرنا گزارش كرد كه سالن بزرگ استقرار خبرنگاران در اجلاس سران سازمان ملل هنگام پخش سخنان احمدي نژاد مملو از خبرنگاراني بود كه بسياري از آنان متن انگليسي سخنراني را تقاضا ميكردند.
بازتاب گسترده سخنراني احمدي نژاد در ميان رسانههاي بينالمللي و شخصيتهاي جهاني
آنتونيو گوترز كميسر عالي پناهندگان سازمان ملل پس از سخنراني رئيس جمهور با مراجعه به وي و ديدار با احمدي نژاد، انتخاب وي را به رياست جمهوري اسلامي ايران تبريك گفت و تصريح كرد كه از شعارهاي انتخاباتي ايشان در حمايت از محرومان و مستضعفان، بسيار خرسند شده است. همچنين اكثر روساي جمهوري جهان كه پس از سخنان رئيس جمهور با وي ديدار ميكردند از سخنراني وي تقدير ميكردند.
سران كشورهاي لبنان، شيلي، بوسني و هرزگوين، نيجريه و كويت در ملاقاتهاي خود از جهتگيري شجاعانه و هوشمندانه دكتر احمدي نژاد تمجيد كردند.
ريكاردو لاگوس رئيس جمهوري شيلي، سخنان رئيس جمهوري اسلامي ايران را روشنگرانه خواند و به نقل از پادشاه اردن تاكيد كرد كه او نيز تحت تاثير سخنان دكتر احمدي نژاد قرار گرفتهاست.
اميل لحود رئيس جمهور لبنان نيز در ملاقات خود با احمدي نژاد، سخنان وي را در نشست سران بجا توصيف كرد و گفت كه مردمسالاري بايد خود را در برگزاري چنين نشستي نشان دهد و همه بتوانند حرف خودشان را بزنند.
وزراي امور خارجه سه كشور اروپايي كه پس از سخنراني رئيس جمهور ايران مواضع مخالفت جويانه عليه وي اتخاذ كرده بودند در جريان حضور احمدي نژاد در نيويورك پس از 10 بار درخواست به همراه كميسر روابط خارجي اتحاديه اروپا خاوير سولانا اجازه ديدار با وي را يافتند.
حضور رئيس جمهور كشورمان در مراسم نماز جمعه مسلمانان در شهر نيويورك كه با استقبال نمازگزاران مقيم اين شهر مواجه شد، ديدار با ايرانيان مقيم ايالات متحده و ديدارهايي ديگر و تعدادي مصاحبه ديگر برنامههاي اولين حضور رئيس جمهور كشورمان در نشست مجمع عمومي سازمان ملل بود.
* سال 85 دومين حضور احمدي نژاد در مجمع عمومي سازمان ملل
اگر چه اولين حضور محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران در مجمع عمومي سازمان ملل نيز با كارشكنيهاي بسياري از سوي ايالات متحده مواجه شد و بعضي از خبرنگاران ايراني در سال 84 نتوانستند رئيس جمهور خود را در سفر به نيويورك همراهي كنند اما عدم صدور ويزا براي خبرنگاران و تعدادي ديگر از همراهان محمود احمدي نژاد در سفر دوم وي به نيويورك براي حضور در نشست شصت و يكمين مجمع عمومي سازمان ملل شكل ديگري به خود گرفت.
در اين سال رئيس جمهور كشورمان از حدود يك هفته قبل از عزيمت به نيويوك عازم يك سفر دورهاي به كشورهاي سنگال، بوليوي و ونزوئلا شده بود و خبرنگاران نيز همراه وي به اين سفر رفته بودند. اين تعداد از خبرنگاران به اضافه تعدادي ديگر از همراهان رئيس جمهور تا آخرين لحظات قبل از عزيمت هيئت ايراني به نيويورك از صدور يا عدم صدور ويزاي خود از سوي ايالات متحده بياطلاع بودند و دست آخر نيز خبرنگاران همراه به اضافه تعدادي از همراهان رئيس جمهور به دليل عدم صدور به موقع ويزا كه ترفندي نخنماست از همراهي رئيس جمهور بازماندند.
در اين سفر قرار بود با دعوت مسئولان دانشگاه كلمبيا محمود احمدي نژاد در جلسه سخنراني و پرسش و پاسخ اين دانشگاه شركت كند كه اين مراسم به دليل آنچه مسئولان دانشگاه كلمبيا مسائل امنيتي عنوان كردند، لغو شد. روزنامه "نيويورك سان"، به نقل از "ليبولينگر" رئيس دانشگاه كلمبيا خبر داد كه دعوت از محمود احمدينژاد، رئيس جمهوري ايران به اين دانشگاه لغو شده است.
خبرگزاري فرانسه با اشاره به منابع تحليلي و خبري غربي در بررسي حضور روساي جمهور ايران و آمريكا در مجمع عمومي سازمان ملل مينويسد: نشست مجمع عمومي سازمان ملل عرصه رويارويي محمود احمدي نژاد و جورج بوش است.
محمود احمدي نژاد در حاشيه نشست شصت و يكم مجمع عمومي سازمان ملل با توجه به هجمه تبليغاتي و رسانهاي عليه مواضع وي در مورد هولوكاست و موجوديت رژيم صهيونيستي با يهوديان غير صهيونيست آمريكايي نيز ديدار و گفتگو كرد.
مركز مطالعاتي شوراي روابط خارجي آمريكا در پايان سفر دوم رئيس جمهور ايران به نيويورك در گزارشي با اشاره به مواضع محمود احمدينژاد در مجمع عمومي سازمان ملل نوشت: با وجود تلاش آمريكا براي منزوي ساختن و تحريم ايران، احمدينژاد هفته موفقي را در مجمع عمومي سازمان ملل پشت سر گذاشت.
* سال 86 سومين حضور احمدي نژاد در مجمع عمومي سازمان ملل
بيترديد سومين حضور محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران در نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد در حاشيه حضور و سخنراني وي در دانشگاه كلمبيا قرار گرفت.
سازماندهي دقيق و پرحجم آمريكايي-صهيونيستي براي توهين به ملت و دولت جمهوري اسلامي در محيطي كه خيلي دقيق انتخاب شده بود؛ دانشگاه. آن هم دانشگاه كلمبيا با آوازهاي جهاني و قدمتي طولاني.
مخالفان دولت جمهوري اسلامي و حاميان پر و پا قرص صهيونيسم در بيرون از محوطه دانشگاه از ساعتها قبل منتظر ورود احمدي نژاد بودند و در داخل سالن نيز سناريوي پليد ديگري در شرف اجرا بود.
رئيس دانشگاه كلمبيا «لي بولينگر» كه بعد از اين واقعه در نزد ايرانيان به شهرتي نه چندان مطلوب و مثبت دست يافت در سخناني كه از روي يك نوشته قرائت شد در ابتداي اين جلسه و قبل از سخنان رئيس جمهور كشورمان در حالي كه مورد تشويق حضار قرار گرفت رئيس جمهوري اسلامي ايران را «ديكتاتور حقير» خطاب كرد و در پايان سخنان خود نيز گفت كه آرزو داشتم بهتر ميتوانستم از پس احمدي نژاد برآيم.
تمام اين فضاسازيها و توهينها براي آن بود كه تمركز ذهني محمود احمدي نژاد بهم ريخته و احيانا وي در واكنش به اين توهينها اقدام به ترك سالن كرده و يا واكنش شديد ديگري نشان دهد.
اما اقدام محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران به نحوي بود كه خود بولينگر بعد از اين مراسم در اظهارنظري گفت: كاش از احمدينژاد دعوت نميكردم.
"لي بولينگر" رئيس جنجالي دانشگاه كلمبيا كه با دعوت از رئيس جمهوري كشورمان براي سخنراني در اين دانشگاه و اظهارات اهانتبار عليه وي مورد توجه محافل داخل و خارج قرار گرفته بود طي سفري كه براي شركت در مراسم جشن فارغالتحصيلي بينالمللي دختران به پاريس رفته بود در مصاحبهاي تلفني با آسوشيتدپرس درباره اينكه چه ميشد اگر مراسم سخنراني در دانشگاه كلمبيا بدون حضور مردي برگزار ميشد كه هولوكاست را زير سوال برده است، آرزو كرد اصلا تحولات چند روز گذشته پيش نميآمد.
وي تاكيد كرد: «بعضي اوقات از خودم ميپرسم چه خوب ميشد اگر اين اتفاق نميافتاد؟ و بايد بگويم آري خوب ميشد. اينجوري سپتامبر بهتري ميداشتيم.
محمود احمدي نژاد در ابتداي سخنان خود در دانشگاه كلمبيا در واكنش به توهينهاي رئيس دانشگاه گفت: من توهينهاي ايشان را در وهله اول نه به خودم بلكه به جمع حاضر ميدانم كه آنها را فاقد درك فهم تصور كرده است. رسم ما به گونه ديگري است و اگر كسي را براي سخنراني در دانشگاه دعوت ميكنيم براي مخاطبين حداقل درك را قائليم و بنا را بر اين نميگذاريم كه بايد ابتدا مخاطبين را واكسينه كنيم كه اين سخنان با تشويق شديد حضار روبرو شد.
سفر سوم رئيس جمهور به آمريكا و نتايج آن به گونهاي بود كه رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار رئيس جمهور با ايشان پس از اين سفر، آنرا سفري خوب، پُر بركت و مايه سرافرازي ملت ايران خواندند.
رهبر انقلاب اسلامي تأكيد كردند: سخنراني شما در دانشگاه كلمبيا و مسئلهاي كه در اين دانشگاه پيش آمد و همچنين سخنراني شما در مجمع عمومي سازمان ملل در مجموع مايه سرافرازي ملت ايران شد.
ايشان با ابراز خرسندي از سخنان و رفتار و منش رئيس جمهور در سفر به آمريكا افزودند: محتواي اين سخنان و برخورد و منشي كه شما در مواجهه با مسائل مختلف داشتيد، خوب بود.
واشنگتنپست كه در تحليل سومين سفر رئيس جمهور ايران به نيويورك براي شركت در نشست مجمع عمومي سازمان ملل، قاطعيت رفتار و گفتار وي را با قاطعيت امام خميني (ره)مقايسه كرده و نوشته بود كه احمدي نژاد همان قاطعيت آيتالله خميني را دارد، پس از مراسم دانشگاه كلمبيا نوشت: احمدينژاد دانشگاه كلمبيا را به تريبون خود بدل كرد.
اين سفر و به ويژه سخنراني رئيس جمهوري كشورمان در دانشگاه كلمبيا و برخورد غيراخلاقي «لي بولينجر» رئيس اين دانشگاه كه رسم ميزباني را رعايت نكرد و اتهاماتي را به رئيس جمهور مردمي ايران نسبت داد، در رسانههاي جهان از جمله فاكس نيوز، بي.بي.سي، سي.ان.ان و ... بازتاب گستردهاي داشت و حقايق بيشماري را نمايان ساخت.
البته اين رسانهها از اقدامات تخريبي براي وارونه جلوه دادن چهره ايران و رئيس جمهور آن كوتاهي نكرده و با انعكاس اخبار منفي و كذب سعي داشتند افكار عمومي جهان را نسبت به واقعيات كنوني ايران منحرف سازند.
در اين زمينه واشنگتن تايمز روزنامه تندرو نزديك به محافل دولت بوش در سرمقاله خود با اشاره به سفر رئيس جمهوري ايران به شهر نيويورك، با استقبال از مخالفت اداره پليس نيويورك با حضور محمود احمدينژاد در محل وقوع حملات 11 سپتامبر از حضور احمدي نژاد در دانشگاه كلمبيا ابراز تاسف كرد.
سخنراني در دانشگاه كلمبيا يكي از برنامههاي رئيس جمهور در اين سفر بود كه اكثر دولتمردان آمريكايي مخالفت خود با انجام اين سخنراني را پنهان نكرده و در اظهارنظرهاي متعدد سعي در لغو اين سخنراني داشتند كه موفق نشدند.
شبكه بي.بي.سي با انتشار اخبار مربوط به سخنراني احمدينژاد در دانشگاه كلمبيا به نظرسنجي در اين زمينه پرداخته كه اكثر افراد شركت كننده در اين نظرسنجي رئيس جمهوري ايران را فردي «شجاع» خوانده و عملكرد رئيس دانشگاه كلمبيا را مورد نقد قرار دادهاند.
يكي از كساني كه در اين نظرسنجي شركت كرده، احمدي نژاد را يك ايراني جسور و يك سياستمدار زبده خوانده و ميافزايد: «آفرين به او. بي دليل نيست كه بوش مناظره با او را نپذيرفت. اگر به بوش اين طور توهين ميشد حتما آمريكاييها كشور توهين كننده را زير و رو ميكردند.»
فرد ديگري اظهارات و توهينهاي رئيس دانشگاه را ناشي از عصبانيت سيستم و نشأت گرفته از ديكتههاي لابي صهيونيسم برشمرده و احمدينژاد را فردي شجاع ميداند.
يكي از شهروندان افغان نيز ضمن ابراز خرسندي از سخنرانيهاي رئيس جمهوري كشورمان، رئيس دانشگاه كلمبيا را شايسته رياست اين دانشگاه نميداند.
برخورد غيراخلاقي رئيس دانشگاه كلمبيا با احمدينژاد در حالي صورت گرفت كه روزنامه آمريكايي «لس آنجلس تايمز» با ارائه گزارشي مفصل از ديدگاه كشورهاي مسلمان درباره محمود احمدينژاد و مقاومت و پايداري در برابر غرب و اسرائيل، اعتراف كرد كه «رئيس جمهور ايران حتي توانسته در بين كشورهاي سني مذهب نيز تحسين همگان را برانگيزد و آنها او را يك قهرمان بدانند.»
عليرغم حضور چند هزار نفري مشتاقان شنيدن ديدگاههاي رئيس جمهوري كشورمان، شبكه تلويزيوني فاكس نيوز در اقدامي شيطنتآميز همزمان با پخش سخنراني احمدينژاد در دانشگاه كلمبيا تصاويري از تظاهرات گروههاي صهيونيستي را نيز به تصوير كشيد.
سخنراني احمدينژاد در اين دانشگاه از چشم نمايندگان آمريكا نيز به دور نماند و آنها را به انتقاد از دانشگاه كلمبيا به خاطر دعوت از رئيس جمهوري كشورمان واداشت.
در اين زمينه «دانكن هانتر» نماينده جمهوريخواه در كنگره آمريكا تهديد كرد از اينكه احمدي نژاد اجازه يافته است در دانشگاه كلمبيا سخنراني كند به قدري ناخرسند است كه ميخواهد بودجه فدرال اين دانشگاه را قطع كند.
بوش هم ساكت ننشست و درباره اين سخنراني اظهارنظر كرد و گفت كه اميدوار است احمدينژاد حقايق را بگويد و اين در حالي است كه بوش خود در نزد افكار عمومي جهان به فردي دروغگو مشهور است.
«نوت گينگريچ» رئيس سابق كنگره آمريكا نيز با انتقاد از عملكرد دانشگاه كلمبيا در دعوت از احمدينژاد، اقدام اين دانشگاه را اشتباهي مهلك برشمرد و در اظهارنظري نسنجيده از موضوع تغيير رژيم در ايران سخن به ميان راند.
«جان بولتون» سفير سابق آمريكا در سازمان ملل كه به سفير جنگ و اتخاذ مواضع ضد ايراني شهرت دارد، پس از سخنراني رئيس جمهور كشورمان در اين دانشگاه اذعان كرد كه با دعوت از احمدينژاد براي سخنراني در دانشگاه كلمبيا، وي به تمام خواستههاي خود رسيده است.
جان بولتون گفت: احمدينژاد دقيقاً هر آنچه را كه از اين حضور ميخواست به دست آورد كه آن همان داشتن مشروعيت سخنراني در يكي از معتبرترين دانشگاههاي آمريكا و به دست آوردن پوشش مطبوعاتي گسترده بود.
خبرگزاري رويترز نيز با اظهاراتي نيشدار ادعا كرد كه احمدينژاد در دانشگاه كلمبيا با استقبال زهرداري روبرو شد و اين در حالي است كه تصاوير منتشره از حضور چند هزار نفري در اين دانشگاه حكايت دارد.
و در نهايت اين واكنشها به اعتقاد بسياري اين گفته رئيس جمهوري را تاييد كرد كه «دولتمردان آمريكايي ظرفيت شنيدن حرفهاي درست را ندارند».
پايگاه خبري "ميدلايستآنلاين" نوشت: همه ايرانيان به اجماع، معتقدند محمود احمدينژاد، رئيسجمهوري كشورشان در غزوه نيويورك به پيروزي رسيد.
اين پايگاه خبري در تحليلي از نتايج سفر احمدي نژاد به نيويورك با بيان اينكه احمدينژاد با تاج پيروزي بر سر، به ميهن خود بازگشت، نوشت: احمدينژاد برغم آرامش عمدي خود، در نيويورك مجادلات طوفاني گستردهاي بر پا كرد و تمام توجهات را بسوي خود جلب نمود.
ميدلايستآنلاين ميافزايد: احمدينژاد، سخنراني خود در مجمع عمومي سازمان ملل متحد را كه تنها ساعاتي پس از سخنراني جرج بوش، همتاي آمريكاييش ايراد شد، با دعا براي امام مهدي(عج) آغاز كرد تا مؤمنان را به انديشه "انتظار" نزديكتر و خود را به عنوان يكي از زمينهسازان ظهور ايشان به جهان معرفي كند.
اين پايگاه خبري ميافزايد: تاريخ تا كنون رفتاري مشابه رفتار احمدينژاد را به خود نديده و تنها هنگامي ميتوان چنين رفتاري را تصور كرد كه بدانيم او رئيسجمهوري تمام ايرانيان است.
ميدلايستآنلاين در ادامه آورده است: رئيسجمهوري ايران، ديدار تاريخي خود از نيويورك را با فراخواندن بوش به مناظره درباره مسائل مهم منطقهاي و بينالمللي آغاز كرد و در حركتي نمادين خواستار بازديد از محل برجهاي دوقلوي مركز تجارت جهاني شد اما بوش، مناظره با او را رد كرد و پليس نيويورك هم به او اجازه نداد از اين محل ديدار كند اما با اين حال باز هم احمدينژاد از اين بازي كه اعصاب دشمن را خرد كرد دست برنداشت بلكه برغم همه اعتراضات، بر ديدار از دانشگاه كلمبيا پاي فشرد.
اين پايگاه خبري ميافزايد: احمدينژاد تمايل داشت تا دانشجويان را نسبت به ديدگاههاي خود درباره ماهيت درگيري مزمن آمريكا با ايران هوشيار كند و آنچه را كه فرصت بيانش را در مناظره با بوش نيافت به دانشجويان و دانشگاهيان بگويد.
اين گزارش حاكي است احمدينژاد توهينهاي ركيك رئيس دانشگاه پر قدمت كلمبيا را تحمل كرد و در قبال اين ناسزاهاي واقعاً غير قابل توجيه بگونهاي خويشتنداري داري از خود نشان داد كه توانست تمام هوش و حواس دانشجويان و دانشگاهيان دانشگاه كلمبيا را بطور كامل بسوي خود جلب كند.
سفر سوم محمود احمدي نژاد به نيويورك برنامههاي جنبي ديگري نيز داشت. درخواست رئيس جمهوري اسلامي ايران براي ديدار و اهداي گل به محل برجهاي دوقلو كه در اثر 11 سپتامبر 2001 منفجر شده بودند، حضور در جمع اعضاي شوراي روابط خارجي آمريكا، ديدار با خاخامهاي ضد صهيونيسم، ديدار با اقشار مختلف مردم آمريكا و مصاحبه با رسانههاي غربي از ديگر برنامههاي سفر رئيس جمهور بود.
اما در بين همه اين برنامهها مراسم دانشگاه كلمبيا تا روزها بعد محملي براي تحليلهاي خبري رسانههاي مشهور جهان بود.
روزنامه "واشنگتن پست" در اقدامي نادر به انعكاس متن كامل سخنراني رئيس جمهوري كشورمان در مجمع عمومي سازمان ملل به زبان انگليسي در بخش اخبار بينالملل خود پرداخت.
علاوه بر آن تلكسهاي خبري همچون رويترز، خبرگزاري فرانسه، شينهوا، آسوشيتدپرس و خبرگزاري آلمانكه به درج خبر سخنراني رئيس جمهور كشورمان در مجمع عمومي سازمان ملل پرداختند.
روزنامه ايرلندي "آيريش تايمز" به بازتاب سخنان احمدينژاد در سازمان ملل پرداخت و نوشت: «رئيس جمهوري ايران به سران دنيا گفت كشورش قطعنامههاي ديگري را كه از سوي قدرتهاي ستمگر صادر ميشود ناديده خواهد گرفت.»
روزنامه آمريكايي "بوستون گلوب" نيز از اظهارات رئيس جمهوري كشورمان درباره تشكيل جبهه همبستگي براي صلح در جهان با عنوان سخنان تند در سازمان ملل ياد كرد.
روزنامه استراليايي "هرالد سان" چاپ ملبورن نيز در بخش تفاسير خود با اشاره به اظهارات احمدينژاد در مجمع عمومي سازمان ملل تاكيد كرد: «احمدينژاد از تريبون مجمع استفاده كرد تا قدرتهاي ستمگري را كه حقوق بشر را زير پا ميگذارند، محكوم كند.»
روزنامه هندي "هيندو" تاكيد كرد: «ايرانيها اظهارات تند رئيس دانشگاه كلمبيا درباره احمدي نژاد را شرمآور ميدانند و تاكيد دارند اين لحن تند نشان دهنده ماهيت اصلي آمريكا است.»
روزنامه انگليسي اينديپندنت نيز نوشت: «سخنان اهانتبار رئيس دانشگاه كلمبيا و توهين وي به ميهمان خود آزادي بيان را زير سوال برد.»
روزنامه عربستاني "عربنيوز" در سرمقالهاي خاطر نشان كرد: «رئيس جمهوري ايران در حالي به آمريكا آمد تا در مجمع عمومي سخنراني كند كه خود را در مركز موج عظيم تبليغاتي مشاهده كرد كه در غرب عليه وي به پا شده بود.»
اين روزنامه افزود: «رئيس جمهوري ايران بخاطر انكار هولوكاست و درخواست براي نابودي اسرائيل تحت فشار شديد قرار گرفت و غربيها تلاش كردند او را انساني شيطانصفت جلوه دهند اما احمدي نژاد در سخنراني در دانشگاه كلمبيا تلاش كرد خود را يك اسلامگراي واقعي نشان داده و سخنانش را معطوف به اسلام و فلسفه اسلامي كرد و تلاشي براي واكنش به اظهارات تند عليه خود نشان نداد.»
"سنفرانسيسكو كرانيكل" ديگر روزنامه آمريكايي بود كه با اشاره به حضور احمدينژاد در دانشگاه كلمبيا و واكنشهاي فراوان به اين حضور در داخل آمريكا و خارج آن به بازتاب خشم ايرانيها از اهانت "لي بولينگر" رئيس دانشگاه كلمبيا به احمدي نژاد پرداخت و نوشت: «ايرانيها عنوان ميكنند آيا شيوه پذيرايي آمريكاييها از ميهمانان خارجي خود اينگونه است؟»
خبرنگار آسوشيتدپرس در تهران نيز نوشت: «با وجود اينكه احمدينژاد انتظار داشت استقبال خصمانهاي از سوي مقامات آمريكايي در دانشگاه كلمبيا داشته باشد اما اظهارات طعنهآميز رئيس دانشگاه بر خلاف ميهماننوازي خاص مردمان خاورميانه است.»
برنامههاي چهارمين سفر محمود احمدي نژاد به نيويورك براي شركت در نشست شصت و سومين مجمع عمومي سازمان ملل از ديروز آغاز شده است و انتظار ميرود با توجه به تجارب قبلي سفر وي و حساسيت رسانهاي و سياسي كه به وي وجود دارد منشا اخبار و تحولات ويژه در اين نشست شود.
نزديك بودن انتخابات رياست جمهوري آمريكا، همچنين قرار گرفتن احمدي نژاد در آخرين سال دوره اول رياست جمهوري خود، انتخاب يكي از سرشناسترين و سرسختترين مخالفان امپرياليسم ايالات متحده به عنوان رئيس مجمع عمومي سازمان ملل، قرار گرفتن پرونده هستهاي ايران در مقطعي حساس كه در آن موقعيت برتر آمريكا به شدت در حال سقوط است، بحران گرجستان كه شكاف بين روسيه و آمريكا به همراه متحدين اروپايياش را بيش از پيش گسترده كرده است و از همه مهمتر تثبيت جايگاه ايران به عنوان يك قدرت برتر منطقهاي و بينالمللي كه به صورت مشخص در عرصه فعلي وزنكشي قدرتهاي جهاني يعني عراق، لبنان، افغانستان و خاصه فلسطين قابل مشاهده است، شرايط خاصي را بر نشست شصت و سوم مجمع عمومي سازمان ملل حاكم كرده است كه بايد براي مشاهده تحولات ناشي از آن چند روزي بيشتر به انتظار نشست.
انتهاي پيام/
وحيد عسگري
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]
-
گوناگون
پربازدیدترینها