واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مفهومشناسي نرمافزارهاي قرآني/9علائم تصويري در نرمافزارها بايد در رساندن مفهوم قرآني به مخاطب كمك كند
گروه وبلاگ و IT: مديرعامل مركز گسترش فناوري اطلاعات طرحها و المانهاي تصويري بهكار گرفته شده در نرمافزارهاي قرآني را به گونهاي خواند كه بتواند موضوع و مفهوم قصه و مطلب قرآني را بهطور كامل به مخاطب القا كند.
محمد حائري يزدي، مديرعامل مركز گسترش فناوري اطلاعات و عضو هيئت علمي دانشگاه تهران، داراي دكتراي تخصصي در زمينه كنترل رباتيك از Imperial College دانشگاه لندن و كارشناسي و كارشناسي ارشد رشته مهندسي مكانيك از دانشگاه صنعتي اميركبير در مصاحبهاي با خبرنگار سرويس وبلاگ و IT خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) به بررسي مفهوم نرمافزارهاي قرآني و تعريف آن در فضاي مجازي پرداخت.
وي درباره امكاناتي كه اين نرمافزارها به كاربران ميدهند، تصريح كرد: از امكانات نرمافزارهاي قرآني ميتوان به موارد زير اشاره كرد: وجود محيطي مناسب براي وارد كردن محتواي موردنظر در حيطه قرآن، امكان جستجو روي آيات، امكانات گويشي براي قرائت آيات و بيان قصص قرآني و وجود واژهنامه براي اصطلاحات و كلمات خاص.
وجود مراجع مختلف براي ارائه اطلاعات بيشتر و ارجاع به احاديث نيز يكي ديگر از امكاناتي بوده كه مديرعامل مركز گسترش فناوري اطلاعات به آن اشاره كرد.
وي در پاسخ به سؤال امكان ارائه ژانري مجزا براي نرمافزارهاي قرآني گفت: با توجه به اينكه ميتوان اين امكانات را براي ديوان اشعار و كتب ادبي و تاريخي نيز به كار گرفت، لزوماً نميتوان نرمافزارهاي قرآني را يك ژانر به حساب آورد، بلكه بهتر است تمامي نرمافزارهايي را كه چنين قابليتهايي را دارا هستند در يك ژانر قرار داد.
محمدرضا حائرييزدي نرمافزارهاي انقلابي و اسلامي را به طور نسبي زيرمجموعهاي از نرمافزارهاي قرآني دانست و افزود: بر طبق آنچه كه در بالا گفته شده، به دليل برخورداري نرمافزارهاي انقلابي و اسلامي از اين ويژگيها و جدا نبودن ژانر نرمافزارهاي قرآني تلقي زيرمجموعه بودن به صورت نسبي خواهد شد.
اين استاد دانشگاه در تعريف المانها و عناصر زيباشناختي در نرمافزارهاي قرآني گفت: با توجه به اينكه بهكار بردن خلاقيت و نوآوري در ساختن نرمافزاري زيبا و متفاوت، تاثير بهسزايي در جذب مخلطب و يادگيري دارد، بهتر است در نرمافزارهاي قرآني از طرحهاي اسلامي و رنگهاي اسلامي استفاده شود. طرحها و نقاشيها بايد در رساندن موضوع و مفهوم قصههاي قرآني به مخاطب كمك كنند.
وي مؤلفهها و كاركردهاي فني يك نرمافزار قرآني را متعدد برشمرد و گفت: يكي از اصليترين مؤلفههاي چنين نرمافزارهايي، ساختار پايگاه داده آن و نحوه استخراج اطلاعات از آن است كه بايد از سرعت و صحت كافي برخوردار باشد و به بهينهترين حالت عمليات ورود و استخراج داده در آن صورت گيرد.
حائري يزدي امكانات گويشي و صوتي را از مؤلفههاي مهم نرمافزارهاي قرآني خواند و يادآور شد: اين امكانات از مؤلفههاي مهم اين محصولات هستند كه در صورت web based بودن نرمافزار بايد براي حجم و نحوه بارگذاري آن تمهيدات لازم انديشيده شود. همچنين اين نرمافزارها بايد از لحاظ واسطهاي كاربري و گرافيك صفحات از جذابيت و سرعت كافي برخوردار باشند.
مركز گسترش فناوري اطلاعات(مگفا) يكي از مراكز وابسته به سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران است كه در زمينه فناوري اطلاعات و ارتباطات فعاليت ميكند.
محوريت مأموريتها و رسالتهاي اين شركت به دستهبندي زير تقسيم ميشود: اشاعه كاربرد فناوري اطلاعات و ارتباطات در كشور، ايفاي نقش اثربخش در جهاني نمودن صنعت فناوري اطلاعات و ارتباطات ايران، توسعه صنعت فناوري اطلاعات و ارتباطات از طريق سرمايهگذاري مشترك با بخش خصوصي، مديريت طرحهاي توليدي و خدماتي در زمينه فناوري اطلاعات و ارتباطات در داخل و خارج و توليد محصولات و ارائه خدمات با فناوري و دانش پيشرفته در بازار جهاني.
براي مشاهده بخش فارسي سايت مركز گسترش فناوري اطلاعات اينجا را كليك كنيد!
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]